Jump to content

Mazda CX-3 Yakıt Filtresi Sorunu

mehmete
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

4 saat önce, Servet :

Bende dört gözle bekliyorum havaların soğumasını. B planım hazır.

kambersiz düğün olmaz. arabaları yan yana yakalım. burun buruna park edip ateşe verelim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende sırf bu sorundan dolayı alacağım araci ilk önce bu sorunu olup olmadığını soruyorum ve mümkünse bu sorundan dolayı 2016 almayı düşünüyorum. Yada  servet abinin b planını uygulayabilecek yürekli bi mazda servisi bulup yaptırmak gerçi kesin çözüm olurmu bilmiyorum. Cx 3 kullanicilari mazda avrupaya mail atip bu sorunun artik bi çözüme kavuşmasını istemeli  her kış aynı problemle servisin yolunu tutmak mazda markasına yakışmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, offroad :

B planı nedir? Biz de öğrenelim. Hepimizi sıkıntılı günler bekliyor.

Mazda 3 filtre ünitesini motorun içine monte edeceğim. Sıkıntı olursa 

2 saat önce, jackjoker :

kambersiz düğün olmaz. arabaları yan yana yakalım. burun buruna park edip ateşe verelim. 

Kış bitiminde kütük komple değişti. Bakalım önce neler oluyor, sonra ateş işi kolay :)

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25.08.2017 at 14:39, Drumble :

dün cx3 almayı planlıyordum. bu yaşananlardan sonra son alacağım araç oldu...

izmirde sorun yaşayacağını sanmıyorum. yine de 2017 alabilirsin. ilk üretilen 15'ler de çıkıyor bu ses durumu. İlk üretim zahiyatıyız biz :) bunun dışında araç hala rakipsiz. 4 çeker bu kadar keyifli dizel otomatik araç yok. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Fotifoti :

izmirde sorun yaşayacağını sanmıyorum. yine de 2017 alabilirsin. ilk üretilen 15'ler de çıkıyor bu ses durumu. İlk üretim zahiyatıyız biz :) bunun dışında araç hala rakipsiz. 4 çeker bu kadar keyifli dizel otomatik araç yok. 

İzmir bolaman rampası kışın Elazığ'ı aratmaz. 

Filtre işi bence çözüldü. Sadece kütükleri farklı 2016 ve 17 ile 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Servet :

İzmir bolaman rampası kışın Elazığ'ı aratmaz. 

Filtre işi bence çözüldü. Sadece kütükleri farklı 2016 ve 17 ile 

Benim kafa rahat, fark etmez :D zaten duymuyorum. 

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ülkemizin bulunduğu duruma en güzel örnek. bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın. 

bu yakıt filtresi probleminden dolayı 60km/s hıza çıkamayan araç vardı. öyle bir noktaya gelmiş ki. önemsememiş. pompa artık yakıt yerine hava basıyordu. 

mazda da bu problemi nasıl gidereceğini bilmiyor açıkcası. @Servet hocam ben inanmıyorum problemin giderildiğine. şuan mazda da ki anlayış şu.

"abi biz yaptık bi halt. 2015 leri sattık elimizde kalmadı. şuan problemin çözümünü bizde bilmiyoruz. problem olduğunda servise gelsinler. değiştirip değiştirip yollayalım. ne yapalım bizde böyleyiz. satarken nazlı sattık bir de gönüllü şekilde problemi kabul mü edelim? "

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

değiş nereye kadar sorun temelinden çözüldüğü zaman çözülmüş sayılır. Neden 2016 ve sonrasındaki sistem ile revize etmiyorlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, NoooFearrrr :

değiş nereye kadar sorun temelinden çözüldüğü zaman çözülmüş sayılır. Neden 2016 ve sonrasındaki sistem ile revize etmiyorlar. 

ellerinde bir sürü yedek parça ve değişim (herhalde motor dahil biraz kompleks) maliyeti yüzünden olabilir mi acaba? sonuçta bu arıza kronik gibi gozüküyor. Kiminde var kiminde yok yada sahibinin haberi yok. bana açıkçası bir kaç parça değişimi ile gözülecek bir problem değil gibi geliyor. yoksa 2 parca değiştir olsun bitsin.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 dakika önce, vethekim :

ellerinde bir sürü yedek parça ve değişim (herhalde motor dahil biraz kompleks) maliyeti yüzünden olabilir mi acaba? sonuçta bu arıza kronik gibi gozüküyor. Kiminde var kiminde yok yada sahibinin haberi yok. bana açıkçası bir kaç parça değişimi ile gözülecek bir problem değil gibi geliyor. yoksa 2 parca değiştir olsun bitsin.

Ne olacak bu şekilde , nereye kadar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Honda civic hatchback aracimda cam citalarinda piyano black kaplamasinda hata var. Citalarim garantiden degisti. Degisen parcalarda zaman icersinde ayni problem gene olusacak gibi. Ayrica tampon ustu panjurda da ayrilma var. Bu iki problem tek benim aracimda degil yurt disinda bir cok kullanicida var. Garantiyi gectim firmanin sattigi malin arkasinda durmasi lazim.Benimki gene basit bir problem. Yolda izde birakmaz. Yarin parca tasarimi degisir problem biter. Mazda kapsamli bir tbs ile pek rahat bu problemi cozebilir. Ben problemi bildiklerini dusunuyorum. O kadar muhendis calisiyor sonucta. Eski kasada problem var ancak yenilerde yok bildigim kadari ile. Oyleyse mazda hatayi bulmus yeni araclarda bu problemi cozmus olmali. Gelelim eski problemli araclara musteri magduriyeti adina sandik motor, arac degisimi dahil ne gerekiyorsa yapmali diye dusunuyorum. Sonucta son sozu mazda soyleyecek. Ya insanlar magdur olacak yada problemi kokten cozecekler. Anlamadigim nokta bunun cok uzun surmesi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hiç bir yere kadar.

mazda türkiye burayı takip ediyor mu bilmiyorum. muhtemelen etmiyorlardır.

mazda cx3 yakıt filtresi problemini göz ardı edip 2015 leri kaderine teslim etti.  problemin çözümünü bilseler bile yüksek maliyetten dolayı umursamayacaklar.

aksini iddia eden bir yetkili varsa gelsin buyursun tartışalım. ama mazda türkiye butik bir işletme olduğundan seni beni umursamazlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesin konuşmak için kaynak nedir, kışın sorun çıkaran araçlar tek tek alındı ve gereken yapıldı. Ve doğal olarak kış bitince sorun görünmedi. Hiçbir servis banane kardeşim demiyor. Kışın gelmesi ile bakılacak ne oluyor, sorun varsa gereken yapılır. Karamsar olmamak lazım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda araclarinin arkasinda duracaktir. Karamsar olacak bir durumda bence yok. Mazda problemin cozumunu bulmustur. Sadece kapsamli bir tbs icin cok zaman beklemeleri problemli arac sahipleri icin uzucu bir durum. Biraz empati yapmak lazim sadece. Problemden dolayi magdur olanlari dusunuyorum.servise git araci birak arabasiz kal abuk subuk bir suru insana dert anlat v.s. arac sahiplerinin yasadigi seyler.

Gecen bir arkadasim 2.el cx3 baktigini soyledi. B suvda sevdigim 2 arac var biri cx3 digeri honda hrv. Ama cx3 icin al diyemedim.

Kul yapisi sonucta bozulmamasi komik olurdu.

Bu konuda Servet hocam bir bulten veya gelisme var mi? 

1 dakika önce, vethekim :

vethekim tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bildiğim kadarıyla yok. Bende kış bitiminde Filtre yatağı değişmi yapıldı. Tekrarı halinde zaten planım hazır. Kaşının gözünün yaşına bakmayıp filtreyi motor yaşam alanına alacağım. İşlem çok basit zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...