Jump to content

Mazda CX-3 Yakıt Filtresi Sorunu

mehmete
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1 saat önce, jackjoker :

merhaba

geçtiğimiz hafta Ankara Mazda Herter tarafından arabama filtre ve kütük değişimi yapıldı. Değişimden önce ses geliyordu. Bu forumda zaten bilmeyen yok.

Kütük değişiminden sonra ses kesildi. Bu süre boyunca arabayı dışarıda soğuk da bıraktım. Hatta gece sıfırın altında da oldu. Gerek ilk çalıştırma gerekse soğuk motor esnasında ses gelmedi. Hala da gelmiyor. Allah Nazardan saklasın. Mazda CX-3'e bindiğim ilk günden ( 2 yıl ) bugüne kadar geçen sürede ilk defa ses gelmeden soğuk havada kullanıyorum. Tabi bu nereye kadar sürer yada kalıcı olur mu zaman gösterecek. Buradan Ankara Mazda Herter ve @dr_azoom a çok teşekkür ederim ilgilerine ve desteğine.

Mazda Türkiye müşteri memnuniyeti konusunda sınıfta kaldı ancak Herter'in tersine pozitif ve müşteri odaklı politikası ve mücadelesi sonucunda bu noktaya geldik ve kütük değişimi yapıldı. Teşekkürler.

inşallah sondur bu. bende yoruldum okurken. Sizler isyan bayrağı çekerken. bunca zaman şanssızlıkla ilgisizlikle karşıya karşıya kaldınız. umarım bundan sonra bir derdiniz olmaz kuzumuz sizi ve sizde kuzumuzu seversiniz :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, jackjoker :

merhaba

geçtiğimiz hafta Ankara Mazda Herter tarafından arabama filtre ve kütük değişimi yapıldı. Değişimden önce ses geliyordu. Bu forumda zaten bilmeyen yok.

Kütük değişiminden sonra ses kesildi. Bu süre boyunca arabayı dışarıda soğuk da bıraktım. Hatta gece sıfırın altında da oldu. Gerek ilk çalıştırma gerekse soğuk motor esnasında ses gelmedi. Hala da gelmiyor. Allah Nazardan saklasın. Mazda CX-3'e bindiğim ilk günden ( 2 yıl ) bugüne kadar geçen sürede ilk defa ses gelmeden soğuk havada kullanıyorum. Tabi bu nereye kadar sürer yada kalıcı olur mu zaman gösterecek. Buradan Ankara Mazda Herter ve @dr_azoom a çok teşekkür ederim ilgilerine ve desteğine.

Mazda Türkiye müşteri memnuniyeti konusunda sınıfta kaldı ancak Herter'in tersine pozitif ve müşteri odaklı politikası ve mücadelesi sonucunda bu noktaya geldik ve kütük değişimi yapıldı. Teşekkürler.

GECMIŞ OLSUN UMARIM BIDAHA GELMEZ

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok teşekkür ederim arkadaşlar. artık o kadar sıkıntı yaşadık kii bu konuda,  hala ses gelir mi diye korkuyorum. ama çok şükür ki ses yok. teşekkürler tekrardan herkese. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, jackjoker :

çok teşekkür ederim arkadaşlar. artık o kadar sıkıntı yaşadık kii bu konuda,  hala ses gelir mi diye korkuyorum. ama çok şükür ki ses yok. teşekkürler tekrardan herkese. 

Maşallah. Allah nazardan korusun

Güle güle kulanın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hadi geçmiş olsun. İnşallah sorunun çözümü budur. Ben yine @Servet abinin dediği çözümden yanayım ama bu da güzel bir gelişme. Demekki mazotun donma sıcaklığının hesaba katılmaması vs. gibi büyük bir hesap hatası yok. Sadece tasarım hatası. İnşallah böyledir. Çok uzadı bu konu. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eksi dereceleri bi görelim bakalım. Eğer tekrarı olursa kafamdaki işlemi yapacağım. An itibariyle bende de ses yok. En düşük 2 dereceyi gördüm. Normalde bu ısılarda yakıt sıcak olsa dahi rezonans olurdu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim gövde geçen sene Şubat ayında İzmir Yeni Otomotiv'de değişti ama sorun çözülmedi. İki ay önce Muğla Gören'de tekrar yakıt filtresini değiştirttim (ücretini kendim ödedim), yine de çözülmüş değil sanki. Ara sıra o çok sevdiğimiz ses çıkıyor ama geçmişe nazaran daha hafif. Uşak'ta eksileri gördük ama zemheriyi de bir görmek lazım. Her şeye rağmen arabamı seviyorum:) Herkese selam...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, jackjoker :

Sormasak söylemiyorsun :) şimdi çözüm kütük değişimi mi? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar. bu yakıt filtresiyle alakalı yaşadığınız sorunlar 2017 model araçlarda da mevcut mudur? yoksa fabrika halen soruna net bir çözüm bulamamış durumda mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22.12.2017 at 10:55, jackjoker :

merhaba

Ben Ankara Mazda SK ile aylar önce bu konuyu konuştum ''turbo sesidir o'' dediler baktılar ''araçta bir sorun yok zaten şasi numarası girip bakıyoruz sistemde değişimle ilgili bir not çıkmazsa hic birşey yapamayız'' dediler. 2 ay önce de Ankara Mazda Herter ile telefonda görüştüm onlar da şasi numarasından baktılar ''sizin araç için herhangi bir not gözükmüyor'' dediler. Benim araç da 2016 model bende çıkmıyor diyorlar. Sizin araç için şasi numarası sorgusunda değişim notu var mıydı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, offroad :

Ben Ankara Mazda SK ile aylar önce bu konuyu konuştum ''turbo sesidir o'' dediler baktılar ''araçta bir sorun yok zaten şasi numarası girip bakıyoruz sistemde değişimle ilgili bir not çıkmazsa hic birşey yapamayız'' dediler. 2 ay önce de Ankara Mazda Herter ile telefonda görüştüm onlar da şasi numarasından baktılar ''sizin araç için herhangi bir not gözükmüyor'' dediler. Benim araç da 2016 model bende çıkmıyor diyorlar. Sizin araç için şasi numarası sorgusunda değişim notu var mıydı?

SK'nın Turbo sesidir yorumu beni benden aldı :) 2 senedir bu sesin üzerine yapılan yüzlerce hareket sonrası hala Turbo sesidir demeleri cidden efsane olmuş :) 

Benim araç da filtre ve tapa değişimi olduğundan şase de ekstradan herhangi bir ibare yoktu. Ancak Mazda Herter @dr_azoom ile konuyu epey araştırdık ve sağolsun çok destek oldu bu konuda. Sesin tüm bu değişimler sonrası değişmediğini belirledik. Daha sonra konu mazdaya iletildi ve garantiden kütük değişimi sağlandı. Mazda servislerinin aslında bu konuda da elleri kolları bağlı. Karar Mazda Türkiye tarafından veriliyor. Burada servislere düşen ise müşteri ile mazda arasında ki iletişimi doğru şekilde sağlamaları. Bu konuda Herter müşteri memnuniyetini ön planda tutup bizim tarafımızda olan bir servis. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24.12.2017 at 14:26, torquer :

Merhaba arkadaşlar. bu yakıt filtresiyle alakalı yaşadığınız sorunlar 2017 model araçlarda da mevcut mudur? yoksa fabrika halen soruna net bir çözüm bulamamış durumda mı?

2017 de yok. sadece ilk seri 2015'ler var sanıyordum. bir sesli 2016'mız varmış :(  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O 2016 benin abi ama mazot çeyrekten azdı. Fulleyince kesildi ses mes. Bakalım müsait bir zamanda gidip ses videosunu göstereceğim. Bir kereye mahsus yaptı. İstanbulda havalar biraz soğusun bakalım yapacak mı yine sesi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Av.Oguzhan :

O 2016 benin abi ama mazot çeyrekten azdı. Fulleyince kesildi ses mes. Bakalım müsait bir zamanda gidip ses videosunu göstereceğim. Bir kereye mahsus yaptı. İstanbulda havalar biraz soğusun bakalım yapacak mı yine sesi

Çeyrek depo asagisi tehlikeli :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

geçtiğimiz günlerde filtre kütük değişimi olmuştu. ancak o dönem hava sıcaklığı 10 derece civarında geziniyordu. hava sıcaklığı şuan ankarada 2 derecelerde. son 1 haftadadır her geçen gün daha çok artan şekilde ses geliyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba. belgeler var da bu arabayı mazdanın önünde yakmak lazım herşeyi ile. demek ki kütük değişimi de %100 çözüm sağlamıyor. japonlar bakalım bu sefer neyle çözüm arayacak? aslına bakarsanız filtrenin ebadıyla ilgili sorun var. haddinden daha ufak. kütük de değişse borular da genişlese filtre hala aynı boyutta.  uyumlu daha büyük filtre takılsa sorun düzelecek bence. yakıt hat boyu borunun değişmesine gerek yok. problem zaten filtreden içeri hava sızması. tapası olmayan kapalı yakıt filtreleri var. bunların tercih edilmemesinin sebebi ne olabilir? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...