Jump to content

Mazda CX-3 Yakıt Filtresi Sorunu

mehmete
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

10 saat önce, mehmete :

bu ses ile ilgili yorumunuz nedir? araç rolantide çalışıyor. gazda pedalında oynama yok. hava takribi -4, -6 arası sabah saatleri

yakıt pompa sesi. muhtemelen hat içinde hava var. araçlarda kronikleşen ses bu zaten. sizin ki henüz başlangıç evresi gibi. zaman içinde bose ses sistemi ile uyumlu çalışıyor hatta ondan daha iyi ses veriyor. 

not: kulaklık ile dinleyince sesi daha belirgin aldım. notebook ile iyi duymamışım. bu başlangıç evresi felan değil. pompa bildiğin zorlanıyor. acilen servise gitmeni tavsiye ederim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 saat önce, jackjoker :

yakıt pompa sesi. muhtemelen hat içinde hava var. araçlarda kronikleşen ses bu zaten. sizin ki henüz başlangıç evresi gibi. zaman içinde bose ses sistemi ile uyumlu çalışıyor hatta ondan daha iyi ses veriyor. 

not: kulaklık ile dinleyince sesi daha belirgin aldım. notebook ile iyi duymamışım. bu başlangıç evresi felan değil. pompa bildiğin zorlanıyor. acilen servise gitmeni tavsiye ederim. 

Öncelikle ben biraz denemek için aracı uzun süre soğukta rölantide bıraktığımı belirtmek istiyorum. Ses yaklaşık 10. dakikadan sonra gelmeye başladı. Esasında ses sadece o gün geldi. Bir daha duyulmadı.

Aracımızda 7000 km de yakıt filtresi değişimi

14000 de komple kütük değişimi

16000 de 20000 bakıma girdi (evet erken girmis)

Motordan gelen bu ses artık yok. Anladığım kadarıyla bu sorun normal hava sıcaklıklarında olmuyor. eğer araç dayanırsa bahar aylarında ses kesiliyor, sorun azalıyor veya hiç kalmıyor. belki de mazdanın bu soruna bu kadar yavaş çözüm bulmasının da sebebi bu.

Şimdi ikinci kısma gelelim Kocaeli Servise bugün gittim. Adama videoyu dinlettim. Artık ses olmadığından adam şu an değişime gerek yok dedi. Fakat değişim istersem,  bakım olarak değiştirebileceklerini söylediler.  Ama değiştirmesek de olur dediler. 3000 km sonra yani araç 26000 de iken bir sonraki bakıma kadar kurtarabileceğini söylediler. Aşağıda da belirttiğim bir sonraki jenerasyon filtreleri beklememin daha doğru olacağını da belirttiler.

Zaten bu değişim garantiden yapılmayacağından, ben de bir sonraki bakımı bekleyelim dedim, Açık söylemek gerekirse aman şimdi değiştirin bu araç bozuk gibi konulara hiç girmedim, girmek de istemedim.

Bununla beraber esas yazma sebebim serviste yapılan açıklamada; hali hazırda değişim yapılan yakıt filtrelerinin A tipi olduğunu ve B tipi yakıt filtrelerinin ise çok yakın bir zamanda geleceği belirtildi. Ve muhtemelen geliştirilmiş bir versiyon beklediklerini de ekledi.

Bakalım bu değişimi mazda gizli mi yaparak yani ilk bakımda değişimi yapıp parasını mı isteyecek yoksa geri çağırma yaparak ücretsiz değişim mi sağlayacak. bekleyip göreceğiz.

13 saat önce, Fotifoti :

o motor nasıl o hale gelmiş :)

kirlilik için diyorsan araç bir de 23.000 de :) temizlemeyince böyle oluyor.

ses meselesi için diyorsan bunu mazdaya sormak gerekli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu ses zaten hava soğuduğu zaman geliyor biraz ısındığı zaman kayboluyor. Mazdanın bu sorunu bu kadar yavaş çözüm bulamamasının sebebi de tamamen ilgisizliği ve sorunu inkar etmeleri. Bazı servisler hariç geneli bu sorunun varlığını hiç kabul etmedi. Ben bizzat Mazda Türkiye servis müdürü Volkan bey ile de görüştüm ve o bile bu sorunu sanki sorun değilmiş ve sadece çok az araçta yaşanan bir durum olduğunu gördüklerini belirtmişti. Ama bu forumda dahil olmak üzere hemen hemen bir çok cx3 kullanıcısı bu sorunun farkında. bazen trafikte rastladığımız cx3 sahipleri bu forumu görmediği için o sesin ne olduğu konusunda fikirleri yok haliyle farkında da değiller. 

kısaca benim 2. mazda aracım olan cx3 çok uzun bir süreliğine son mazda aracım olarak maziye karıştı. yıllardır mutlu olduğum bu markanın Türkiye operasyonun bu kadar kötü yönetilmesi yüzünden bir daha da mazda almayı planlamıyorum. 

yazara not: yakıt filtresi değişimi kaç km bakımında oluyor ona bakmak gerekir.  değişmemesi gereken km bakımında yeni yakıt filtresini faturaya eklerlerse yakarlar o servisi söyleyim. garanti kapsamında değişmesi gerekiyor. 

yok eğer yakıt filtresinin değişmesi gereken bakıma denk gelir ise o zaman para talep ederler.  ama etik olarak bu işlemi de garanti ile yapmaları gerekli. bu kullanıcının hatası değil. üretim hatası çünkü. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

35 dakika önce, jackjoker :

esas açıklamak istediğim konu 2. tip filtre eğer varsa ve gelecekse, bu konunun takipçisi olalım.

soğuk ile ilgili dediklerinizde haklısınız bu konuya değinildi, ama soğuk geçince düzeldiğine ilişkin bir not görememiştim. bu forum başlığını açan ben olsam da, sık sık konuyu takip etsem de eğer varsa da atlamış da olabilirim. kusura bakmayın.

Notunuz için teşekkürler, Değişim bir şey sağlamayacağından çok bastırmadım. çünkü takılan parça da sorunlu. araç yolda kalırsa da zaten garantili o sebeple servisle ısrardan dolayı polemik yaşamak yerine hiç konuya girmemeyi tercih ettim. recall-geriçağırma yapılan bir konuyu kabul etmemeleri talihsiz olmuş. ama bu konuştuğunuz kişinin hatası diye düşünüyorum. çünkü mazdanın resmi bir açıklaması mevcut.

Ben şu ana kadar yaptığım tüm değişimleri ücretsiz yaptım. eğer kabul etmeselerdi bunları ücretsiz değiştirmezlerdi. servise göre uygulama değişir mi? türkiye de her şey mümkün ne yazık ki.

ben siz kadar olumsuz düşünmüyorum. şu an hangi aracı kullanıyorsunuz bilmiyorum ama bu soruna mutlaka kalıcı bir çözüm bulunacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, mehmete :

esas açıklamak istediğim konu 2. tip filtre eğer varsa ve gelecekse, bu konunun takipçisi olalım.

soğuk ile ilgili dediklerinizde haklısınız bu konuya değinildi, ama soğuk geçince düzeldiğine ilişkin bir not görememiştim. bu forum başlığını açan ben olsam da, sık sık konuyu takip etsem de eğer varsa da atlamış da olabilirim. kusura bakmayın.

Notunuz için teşekkürler, Değişim bir şey sağlamayacağından çok bastırmadım. çünkü takılan parça da sorunlu. araç yolda kalırsa da zaten garantili o sebeple servisle ısrardan dolayı polemik yaşamak yerine hiç konuya girmemeyi tercih ettim. recall-geriçağırma yapılan bir konuyu kabul etmemeleri talihsiz olmuş. ama bu konuştuğunuz kişinin hatası diye düşünüyorum. çünkü mazdanın resmi bir açıklaması mevcut.

Ben şu ana kadar yaptığım tüm değişimleri ücretsiz yaptım. eğer kabul etmeselerdi bunları ücretsiz değiştirmezlerdi. servise göre uygulama değişir mi? türkiye de her şey mümkün ne yazık ki.

ben siz kadar olumsuz düşünmüyorum. şu an hangi aracı kullanıyorsunuz bilmiyorum ama bu soruna mutlaka kalıcı bir çözüm bulunacaktır.

rica ederim. bu forum da çok zaman yazıldı zaten. sıcak mevsimlerde ses ve sorun yok. ama soğuk havalarda sorunlar başlıyor. 

ben olumsuz düşünüyorum çünkü belki de en çok mücadele eden kişilerden biri de benim. 2 kere motor arızası ve defalarca servise gidip gelmeler, filtre, tapa, kütük değişimi vs derken sıfır aracım ile çok kez bakım harici servise gittim.

altını çiziyorum "sıfır" araç. 

100bin km değil bu araç. 15 yaşında da değil. 

ki 15 yaşında ki mondeo aracımız ile servise sadece yağ ve sarf malzeme değişikliği için giden biriydik biz. 

umutsuz düşünmemin sebebi ise hala bunu bir sorun olarak resmi şekilde açıklamamış olmaları. 

şimdi arayın mazda türkiyeyi. telefon açın. mazda cx-3 aracım var ve yakıt filtresinden dolayı sorun yaşıyorum diyin. size %99 şu cevabı verecekler. daha önce böyle bir şikayet almadık. herhangi bir geri çağrılmada söz konusu değil aracınız için diyeceklerdir.

keşke ben yanılsam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar tekrar merhaba,

Dün itibariyle 2015 cx-3 Power Sense aracımı aldım. ilk yaptığım kontrol bu sesi dinlemek oldu. Ne yazık ki bu ses bende de mevcut. S&K servis kayıtlarını incelediğimde 1 kez yakıt filitresi değişimi olmuş, bir de geri çağırma gözüküyordu. Ancak geri çağırmada burada bahsedilen filtre ve kütük harici parçalar değişmiş. Aracın kullanıcı bayan olduğu için sesten ve sorundan haberi yok. S&K servisteki bayana halen ses olduğunu söylediğimde Mazda bununla ilgili bir çalışma yapıyor ve geri çağırma olacak vs dedi şaka gibi :) 3000Km sonra bakımım var. Sizlerden İstanbulda hangi servise gitmem ve izlemem gereken yol ile ilgili fikir rica ediyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Denizmk :

Dün itibariyle 2015 cx-3 Power Sense aracımı aldım. ilk yaptığım kontrol bu sesi dinlemek oldu. Ne yazık ki bu ses bende de mevcut. S&K servis kayıtlarını incelediğimde 1 kez yakıt filitresi değişimi olmuş, bir de geri çağırma gözüküyordu. Ancak geri çağırmada burada bahsedilen filtre ve kütük harici parçalar değişmiş. Aracın kullanıcı bayan olduğu için sesten ve sorundan haberi yok. S&K servisteki bayana halen ses olduğunu söylediğimde Mazda bununla ilgili bir çalışma yapıyor ve geri çağırma olacak vs dedi şaka gibi :) 3000Km sonra bakımım var. Sizlerden İstanbulda hangi servise gitmem ve izlemem gereken yol ile ilgili fikir rica ediyorum. 

Merhaba hayırlı olsun.

Satın aldığınız kişinin ismi D... soy ismi M... ile mi başlıyor? güvenlik açısından açık yazmıyorum :) yakıt filtresi konusunda geri çağırma yok. 

Daha önce ki yazılarımda bahsettiğim gibi bu sesin çoğu kişi farkında değil. Peki siz satın almadan önce bahsettiğim işlemleri gerçekleştirip sorunu bilerek mi aracı aldınız? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, jackjoker :

Merhaba hayırlı olsun.

Satın aldığınız kişinin ismi D... soy ismi M... ile mi başlıyor? güvenlik açısından açık yazmıyorum :) geri çağırma muhtemelen tapa değişimidir. Daha önce ki yazılarımda bahsettiğim gibi bu sesin çoğu kişi farkında değil. Peki siz satın almadan önce bahsettiğim işlemleri gerçekleştirip sorunu bilerek mi aracı satın aldınız? 

Tek bayan satıcı o olduğundan çözmeniz kolay oldu tabi :) Evet sorunu bilerek aldım. Ancak çok kısıtlı bir zamanım vardı ve S&K serviste bu işlemleri yaptırabileceğimi pek düşünmedim açıkçası. Bu arada ses çok az şimdilik. Muhtemelen hava kabarcığı da görmeyecektik. Çözümsüz bir konu olmadığı için çok kurcalamak istemedim. Başıma gelecek en kötü senaryo ücretli olarak kütük ve filitre değişimi yaptırmak olur diye düşündüm. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Denizmk :

Hayırlı olsun öncelikle. Bende yakın zamanda bu işin çözüleceğine inanıyorum. Hava kabarcığı olsun veya olmasın ses geliyorsa değiştirme yapacağız dediler bana.

Merak ettiğim bir konu var, 2017 ve 2018 model makyajlı kasadan bahsediyorum  Cx-3 Satın alıp bu problemi yaşayanbvar mı forumda? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, Denizmk :

Tek bayan satıcı o olduğundan çözmeniz kolay oldu tabi :) Evet sorunu bilerek aldım. Ancak çok kısıtlı bir zamanım vardı ve S&K serviste bu işlemleri yaptırabileceğimi pek düşünmedim açıkçası. Bu arada ses çok az şimdilik. Muhtemelen hava kabarcığı da görmeyecektik. Çözümsüz bir konu olmadığı için çok kurcalamak istemedim. Başıma gelecek en kötü senaryo ücretli olarak kütük ve filitre değişimi yaptırmak olur diye düşündüm. 

kütük ve filtre değişimi bu sorunu ortadan kaldırmıyor. Net bir çözüm en azından şuana kadar bilmiyorum. Garanti problem değilse 3.part bir yakıt filtresi ve yakıt hattının komple revize edilmesi sorunu çözer. Ancak bu işlem garanti işlemini sonlandırır. 

Mazda bu sorunda 3. senesine girdi. Resmi bir açıklama gelmedi hala. Umarım bu sorun giderilir. Şahsen ben artık CX-3 ve mazda aracı kullanmıyorum. Ama konuyu yakından takip ediyorum ve etmeye de devam edeceğim. 

12 dakika önce, SafaTR :

Hayırlı olsun öncelikle. Bende yakın zamanda bu işin çözüleceğine inanıyorum. Hava kabarcığı olsun veya olmasın ses geliyorsa değiştirme yapacağız dediler bana.

Merak ettiğim bir konu var, 2017 ve 2018 model makyajlı kasadan bahsediyorum  Cx-3 Satın alıp bu problemi yaşayanbvar mı forumda? 

Merhaba

makyajlı kasa bu forumda kullanan yok sanıyorum. Ancak yabancı forumlar da kullanan kişiler bu sorunun devam ettiğini yazmışlar. 

alıntı;

losing power

The wife has just had the car[cx3 1.5d] trucked into the mazda dealer after losing power while driving, we had a phone call saying no faults found except a blocked fuel filter and that was not under warranty £95+vat and they said not to use cheap fuel.

Now the car is only three months old and just over 2000 miles....is this normal?....She decided to ring mazda customer service direct and it took about two minutes for them to say they would cover the cost so that's brilliant news but I do now have a worry about this fuel filter, is it better to not use supermarket fuels at all or once in every four fills?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, jackjoker :

kütük ve filtre değişimi bu sorunu ortadan kaldırmıyor. Net bir çözüm en azından şuana kadar bilmiyorum. Garanti problem değilse 3.part bir yakıt filtresi ve yakıt hattının komple revize edilmesi sorunu çözer. Ancak bu işlem garanti işlemini sonlandırır. 

Mazda bu sorunda 3. senesine girdi. Resmi bir açıklama gelmedi hala. Umarım bu sorun giderilir. Şahsen ben artık CX-3 ve mazda aracı kullanmıyorum. Ama konuyu yakından takip ediyorum ve etmeye de devam edeceğim. 

Merhaba

makyajlı kasa bu forumda kullanan yok sanıyorum. Ancak yabancı forumlar da kullanan kişiler bu sorunun devam ettiğini yazmışlar. 

alıntı;

losing power

The wife has just had the car[cx3 1.5d] trucked into the mazda dealer after losing power while driving, we had a phone call saying no faults found except a blocked fuel filter and that was not under warranty £95+vat and they said not to use cheap fuel.

Now the car is only three months old and just over 2000 miles....is this normal?....She decided to ring mazda customer service direct and it took about two minutes for them to say they would cover the cost so that's brilliant news but I do now have a worry about this fuel filter, is it better to not use supermarket fuels at all or once in every four fills?

Benim yaklaşık 1400 km oldu 2017 aralıktan beri diyebiliriz fakat aracı genelde şehir dışı uzun yolda kullanıyorum şehir içi yoğun kullanım yok. Şu an herhangi bir ses veya sorun yok ancak bende takip ediyorum sizler sayesinde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese merhaba. Bu sorunu yaşayıp "Mazda üzerinde çalışıyor, en kısa sürede çözülecek." "Konuyla ilgili bülten çıkacak, araçlar geri çağırılacak." vs. gibi baştan savma laflara inanan yoktur diye düşünüyorum. Araçlarımızdaki bu sorun maalesef kronik ama mevsimlik. Aralık'ta iyice kendini belli edip en geç Nisan'da sona eriyor. Bu soruna rağmen aracımı gerçekten seviyor ve kullanmaktan keyif alıyorum. Bu sorundan kaynaklı tek endişem aracı satarken sıkıntı yaşanması. Onun haricinde naçizane tavsiyem çözüm falan beklemeyin, ya böyle kullanın ya da elinizden çıkarın. Selamlar...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende uzun zamandır Mazda 3 ile CX-3 alma heveslisiydim, bu forum sayesinde önemli bilgiler edindim ve alım için kronik sorunların çözülmesini bekledim. Mazda gibi japon markaları imajları gereği çözüm getiremedikleri her kronik sorunda potansiyel ve mevcut müşteri kitlesini kaybediyor, cidden bunu neden göremiyorlar anlamıyorum. Cidden üzücü, şu şartlarda kaybeden Mazda'dan başkası değil aslında.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15.03.2018 at 09:30, Denizmk :

Aracınız hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız güvenli sürüşler dilerim.  :nazar:

Servis olarak Avrupa Yakasında Evo yetkili servisini, Anadolu yakasında derseniz Merser'i tek geçer ve öneririm. Kendim 2011'den bu güne Evo'ya gidiyorum, Anadolu yakasında oturmama rağmen.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınız hayırlı olsun, inşallah sorun yaşamadan uzun süre kullanırsınız. Nazar değmesin bundan sonra gözler üzerinizde olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15.03.2018 at 11:19, Denizmk :

Aracınız hayırlı olsun. Bende Anadolu yakasında Musluoğlu tuzlayı öneririm.  Gerek fiyat gerek ustalar ve çalışanların ilgisi kesinlikle çok iyi.Ses ile ilgili Mazda’nın çalışması olduğu doğru. Çünkü problem bende de var ve kayıt açıldı bizlerde çözüm bekliyoruz 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15.03.2018 at 11:19, Denizmk :

Merser'e gidin. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
15.03.2018 at 22:34, m2hamid :

Bende uzun zamandır Mazda 3 ile CX-3 alma heveslisiydim, bu forum sayesinde önemli bilgiler edindim ve alım için kronik sorunların çözülmesini bekledim. Mazda gibi japon markaları imajları gereği çözüm getiremedikleri her kronik sorunda potansiyel ve mevcut müşteri kitlesini kaybediyor, cidden bunu neden göremiyorlar anlamıyorum. Cidden üzücü, şu şartlarda kaybeden Mazda'dan başkası değil aslında.

2015'lerde olabiliyor sorun. bazı araçlarda çözüldü bazılarında çözülmedi. Tamamen çözülmesini halen bekliyoruz. 2016' sonrası sorun yok. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...