Jump to content

Mazda CX-3 Yakıt Filtresi Sorunu

mehmete
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Kendi fikrim olarak asıl sıkıntı, bu sorunu kulak arkası etmeleri. Ki bu sadece mazda Türkiye değil mazda global’in de sorunu. Genel olarak felsefesine aykırı bir hareket olarak görüyorum. Umarım bu geridönüşlerimiz bir sonuca ulaşır da, bu sorunu çözerler, zira mazdanın bendeki marka değeri bi hayli yüksek. Dediğiniz gibi xv yi araştırırken de bu sorunu gördüm. Ve markanın bir şekilde sorunu çözmüş olduğunu da gördüm. 2015 den beri süregelen bir sorun hala devam ediyorsa, sizlerin de tedirgin olması ve tepki vermeniz gerekmez mi? Müziğin sesini açmak bir çözüm olmamalı. Dediğim gibi umarım çözülür ve keyifle binersiniz araçlarınıza.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, torquer :

Kendi fikrim olarak asıl sıkıntı, bu sorunu kulak arkası etmeleri. Ki bu sadece mazda Türkiye değil mazda global’in de sorunu. Genel olarak felsefesine aykırı bir hareket olarak görüyorum. Umarım bu geridönüşlerimiz bir sonuca ulaşır da, bu sorunu çözerler, zira mazdanın bendeki marka değeri bi hayli yüksek. Dediğiniz gibi xv yi araştırırken de bu sorunu gördüm. Ve markanın bir şekilde sorunu çözmüş olduğunu da gördüm. 2015 den beri süregelen bir sorun hala devam ediyorsa, sizlerin de tedirgin olması ve tepki vermeniz gerekmez mi? Müziğin sesini açmak bir çözüm olmamalı. Dediğim gibi umarım çözülür ve keyifle binersiniz araçlarınıza.

çözülmese de keyifle biniyoruz şuan araçlarımıza o konuda bir problem yok. Bu hususta 1 veya2 kişi araç kullanımını etkiler şekilde problem yaşamış. Ben bu yorumları yaparken kendi aracıma göre yapıyorum rolanti ve kalkış esnasında ses mevcut onun dışında ötme uğultu vs. yok pompada. Ve bu ses aman aman bir ses değil. ses seviyesi maks 62 araçta ve ses 10-15 aralığındayken benim araçta ses duyulmuyor. ya da camınızın açık olduğunu düşünün yine duyulmuyor. Ses ses diyoruz da sanki aracın içinde davul zurna kemençe tulum çalıyor gibi algılanmasın.(kendi aracım için konuşuyorum. farklı arkadaşlar farklı şekilde problem ve sesten bahsediyor) kulak arkası edilme durumu da yok aslında. Çözüm üretilmeye çalışıldığını düşünüyorum. Çünkü bir kaç arkadaşta gittikleri servisten aldıkları cevap aynı. Mazda türkiye bu hususlarla ilgili video bilgi ve belgeleri topluyor çözüm üretmek için. İşin daha komiği mevsimsel bir problem :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Allah kaza bela vermesin hocam. Umarım bu konu yakın zamanda sorunun kesin çözümüyle taçlanır ve herkes yoluna keyifle devam eder. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yazılarımı klavye delikanlısı sananlar da var :D @mazdago sakin ol şampiyon :D

cidden bazıları gerçekten olayı kişiselleştirip duruyor. bakın ben olmayan bir şeyi yazmıyorum. yaşadıklarımı yazıyorum. sonradan fikir de değiştirmiyorum. sırf yalan konuşmuyorum diye kötü adam oluyorum. ingilizceniz varsa global forumları okuyun o zaman. ben yine iyi yazıyorum :) 

@Av.Oguzhan hocam yanlış anlama sana söylemiyorum. sen de kendince haklı olduğun yerleri yazıyorsun. ben yaşadıklarım üzerine kendi fikir anlayışımı paylaşıyorum. kimisine göre sert gelebilir eleştirilerim ama benim düşüncelerim hiç bir şekilde değişmez. 

ne zaman Mazda sorunu tam olarak çözer o zaman noktalarım konuyu. 

senin yolda kalmamış olman herkesin yolda kalmayacağı anlamına gelmiyor. 40 sayfada yolda kalanlar, çekici ile araçlarını servise çektirenler, isyan edenler dolu. bunları bir anda sıradan bir sorun olarak göremem, görmem de. 

ben de motor arızası yaşamış biriyim ve teşhis de filtre. 

daha da yazmak istemiyorum. benimle ilgili kişisel problemi olan varsa yeri burası değil. forumun bir adabı ve kuralı var. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, jackjoker :

benimle ilgili kişisel problemi olan varsa yeri burası değil. forumun bir adabı ve kuralı var.

Bence kişisel problem olacak bir durum yok. Sanal ortamda klavyeden duygu geçişi sağlanmayınca oluyor bu tür durumlar. Belki bir araya gelip bunları yüz yüze konuşmuş olsanız 10 dakika da birbiriniz anlayıp, hak vereceksiniz.

Herkesin kendince %100 haklı olduğu gerekçeler var. Netice de aynı gemideyiz başta ortak noktamız "Otomobil" akabinde de tercih ettiğimiz marka "Mazda".

Forumun adabını kuralını geçtim.. Hepimiz yaşımızı başımızı almış insanlarız. 

Bizler bu şekilde yazdıkça olan bu konuyu okuyan diğer üyelere veya ziyaretçilere oluyor. Adam kendisine lazım olacak yeri elde edebilmek için bayağı bir zaman ayırması gerekiyor. :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, İlhan :

Bence kişisel problem olacak bir durum yok. Sanal ortamda klavyeden duygu geçişi sağlanmayınca oluyor bu tür durumlar. Belki bir araya gelip bunları yüz yüze konuşmuş olsanız 10 dakika da birbiriniz anlayıp, hak vereceksiniz.

Herkesin kendince %100 haklı olduğu gerekçeler var. Netice de aynı gemideyiz başta ortak noktamız "Otomobil" akabinde de tercih ettiğimiz marka "Mazda".

Forumun adabını kuralını geçtim.. Hepimiz yaşımızı başımızı almış insanlarız. 

Bizler bu şekilde yazdıkça olan bu konuyu okuyan diğer üyelere veya ziyaretçilere oluyor. Adam kendisine lazım olacak yeri elde edebilmek için bayağı bir zaman ayırması gerekiyor. :D 

daha iyi ya işte forumu komple gezsin kurcalasın isteğimiz de bu zaten :D baktı olmuyor üye olsun. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

32 dakika önce, jackjoker :

yazılarımı klavye delikanlısı sananlar da var :D @mazdago sakin ol şampiyon :D

cidden bazıları gerçekten olayı kişiselleştirip duruyor. bakın ben olmayan bir şeyi yazmıyorum. yaşadıklarımı yazıyorum. sonradan fikir de değiştirmiyorum. sırf yalan konuşmuyorum diye kötü adam oluyorum. ingilizceniz varsa global forumları okuyun o zaman. ben yine iyi yazıyorum :) 

@Av.Oguzhan hocam yanlış anlama sana söylemiyorum. sen de kendince haklı olduğun yerleri yazıyorsun. ben yaşadıklarım üzerine kendi fikir anlayışımı paylaşıyorum. kimisine göre sert gelebilir eleştirilerim ama benim düşüncelerim hiç bir şekilde değişmez. 

ne zaman Mazda sorunu tam olarak çözer o zaman noktalarım konuyu. 

senin yolda kalmamış olman herkesin yolda kalmayacağı anlamına gelmiyor. 40 sayfada yolda kalanlar, çekici ile araçlarını servise çektirenler, isyan edenler dolu. bunları bir anda sıradan bir sorun olarak göremem, görmem de. 

ben de motor arızası yaşamış biriyim ve teşhis de filtre. 

daha da yazmak istemiyorum. benimle ilgili kişisel problemi olan varsa yeri burası değil. forumun bir adabı ve kuralı var. 

40 sayfaya uşenmeden baktım. Ses problemi yaşan arkadaşımız çok kabul. ama yolda kalan 4 arkadaş var . Mustafa Ulaş aracı çekiciyle götürüyor ama ordada hemen el attılar çekici geldi gitti deniliyor. barracuda70 var erzurumda aracı kendi götürüyor. mazdago ve safrano var çekiciyle gidiyor. Tekrarlıyorum kışın ses var. Ben bu sene aralık ayı itibariyle yaşadım. aracım 1 ağustos 2016 trafiğe çıkışlı 2016 power. İlk defa bu sene ses geldi. bu bahsettiğimiz 4 arkadaş dışında çekiş problemi yolda kalma durumu yaşayan arkadaşımız yok. Tabi birde siz varsınız :) Bunun için abartılıyor diyorum bende. 40 sayfa yolda kalanlar vs dolu diyorsunuz ama yok işte. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, Av.Oguzhan :

40 sayfaya uşenmeden baktım. Ses problemi yaşan arkadaşımız çok kabul. ama yolda kalan 4 arkadaş var . Mustafa Ulaş aracı çekiciyle götürüyor ama ordada hemen el attılar çekici geldi gitti deniliyor. barracuda70 var erzurumda aracı kendi götürüyor. mazdago ve safrano var çekiciyle gidiyor. Tekrarlıyorum kışın ses var. Ben bu sene aralık ayı itibariyle yaşadım. aracım 1 ağustos 2016 trafiğe çıkışlı 2016 power. İlk defa bu sene ses geldi. bu bahsettiğimiz 4 arkadaş dışında çekiş problemi yolda kalma durumu yaşayan arkadaşımız yok. Tabi birde siz varsınız :) Bunun için abartılıyor diyorum bende. 40 sayfa yolda kalanlar vs dolu diyorsunuz ama yok işte. 

zaten forumda kaç tane cx3 kullanıcısı var? 50-100 tane mi? foruma yazan kişi sayısı 10-15 kişiyi geçmiyor ki cx3 kullanan.  o açıdan da bak bir de olaya. buraya yazanlar, üye olanlar zaten. Abartmıyorum. Hatta olabildiğince ılıman yaklaşıyorum :) Tutup 500 kişi yolda kaldı bu forumda demedim :)

kaç kere yazdım. yolda trafikte gördüğünüz aracın sahibine sorun. ses ondanda geliyor ama adam / kadın bu foruma üye olmadığından haberi yok. servise gidiyorsunuz adamın tekinin aracını çekmişler. sebebi de yolda 60 dan yukarı çıkamıyormuş aracı. sebebi de yakıt hattında ki hava. 

adamı buluyorsunuz konuşuyorsunuz forumdan haberi yok. 

ben eskiden SK ya gidiyordum sonra Herter'e gitmeye başladım. SK da usta var. gidin sorun. Ben en son gittiğimde yolda kalan başka bir cx3 kullanıcısının yakıt hattına karışan hava kabarcıklarını cep telefonu ile göstermişti bana. Bende bunu Mazda Türkiyeye yolluyorum demişti.  Konuyu onlar da biliyor ama genel de yakıt kalitesine bağlıyorlar. Bu sorunu yakıt kalitesine bağlamayan az sayıda ki servis de Herter'dir.  Mazda 3 zamanında ki servisim de orasıydı. Gerçekten çok yardımcı olmuşlardı bana. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

üşenmesem onlarıda yazardım ama ben sayıp verilerle geliyorum. bence sizde öyle yapın. kendi hıncınızı markadan araçtan çıkartıyorsunuz. Bende aynı şekilde ankara da hertere gittim. sağolsun nazımızı çekti Asalet bey. Zaten iki servis benim için musluoğlu ve herter. ama burada da mesele kişilerden kaynaklı. iyi kişiler sağolsun bizleri memnun ediyor. yine tekrarlayayım ses var. bunu tartışmaya bile gerek yok. Ama yüksek çoğunluk kullanıma engel değil. O baloncuk olan yolda kalan araçlarda destekleyici farklı sebeplerde olabilir bilmiyoruz. S tronic şanzıman arkadaşta 2 kere değişti 60 95 bin olmak üzere diğer arkadaşımızda 18k da değişti 100k da problem yok tucsonlar sportageler şanzıman ısınıyor qashqai su alıyor, micra cvtler zamanında hep problem yaşadı dsgler patladı, ki patlamayanı yok henüz patlamayan var, renault edc ler aynı şekilde patladı, ama biz burada bir sesin peşine düştük. Ben bunu kaldıramıyorum. Sözlerim yanlış anlaşılmasın 2.eli satılıp satılmaması umrumda değil. ben aracıma binerken zevk alıyorsam o parayı veririm harcarım. Ama yaşadığınız sorunlar sizin aracınızı değersizleştirebilir ama benim zevkle bindiğim araç hakkında genelleme yaparak bu araçlar kışın kullanılmaz problemli vs. tarzı genellemeleri doğru bulmuyorum. Ben aracımı zevkle kullanıyorum. Yolda bıraksa da kullanacağım. Çünkü biliyorum ki yeni çıkan her araçta problemler olabilir. Şükür ki bende yalnızca 2 ay ses problemi oldu. Bu araçta yeni bir araçtı daha yeni makyajlanıyor. İnşallah problemi de çözerler. bende bunu bekliyorum. Ama sizin düşündüğünüzün tam aksine ben aracımı severek kullanıyorum. Kullanacağım. ve bu şekilde kullanan arkadaşlarımız da bırakın nefes alsın. siz yazacağınızı yazdınız. yaşanan sorunlar ortada. önceki sayfalar da mevcut şuan da dile getiriyoruz. ama uzatıp ısıtıp bizlerin önüne sürmenize gerek yok. Ben marka bağımlısı sevdalısı değilim ama bu aracı seviyorum gerçekten. Her yerde de dile getiririm. Bizim aldığımız dönemde mantıklı parasının hakkını veren bir araç. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben neyi yapayım? neden yapayım? zaten forumda yazanlar belli. 100 kişi mi yazıyor bu foruma başlığa?  ilk okul çocukları gibi sayımı sayalım? ben her şekilde yazdım zaten. yine yazarım, yine yazarım. yazmam sorunsa okumazsınız olur biter :) 

başlık cx3 yakıt filtesi sorunu. başka ne yazacaktık? farklı araçların dsg problemini mi? buraya mazda cx3 de yaşanan kronik sıkıntıyı yazıyoruz. hayır derdimiz ses oldu deniyor da :) farklı bir sıkıntıyı yazmıyoruz. olanı yazıyoruz. 

sizin derdiniz bence başka noktalara geliyor. ben kendi hıncımı ne diye yazayım? bunun tartışma yeri başka bir yer. forum değil. insanlar bunları okumak için gelmiyor buraya. aracım mazda bile değil şuan. sırf bu soruna farkındalık yapıp mazda türkiyeye gönderme yapıyorum. yoksa banane. 

servisin yakıt filtresinden kaynaklı yakıt hattına giren hava kabarcıklarını göstermesine bile farklı bir sebep olabilir diyorsanız buyrun sizin engin bilgilerinizi dinleyelim sebep ne olabilir? 

yakıt hattı kapalı bir alandır. içeri hava sızamaz. sızıyorsa kesinlikle tasarımsal bir problemi vardır. hava sızması normal bir şey olarak algılanmamalı.

bazı cx3 kullanıcıları üzülmüş sanırım yazılarımdan. arkadaşlar mazdaya kızın bana değil. bence siz hıncınızı benden çıkarmaya çalışıyorsunuz ben değil.

duygusal bağ kurmayın. kimse sizin arabanız değersiz, mutsuz olun demiyor. kronik bir sıkıntı yazılıyor diye araçtan mutsuzluk duyacaksanız hiç forumlara girmeyin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonuç olarak mazda kullanan kullanmak isteyen mazda alma arefesinde olan aracın motorunda diğer araçlarda olan arizalara nazaran dikkate dahi alınmayacak bir ses problemi var çok yakında bu sorun giderilecek. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

01.04.2018 at 10:13, jackjoker :

2016 sonrasında da problem var. hatta satılan 2017 modeller de sorun yaşayanlar var. sadece Türkiye de yaşanan bir problem değil bu. yanlış yönlendirme yapmayalım. 

17 hiç görmedik. Nerede var?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 bu forumda yok sanırım diye yazmıştım ve hatta başka bir mesajımda yabancı forumlardan örnek gösterip yeni kasada sorun yaşayanların olduğunu belirtmiştim. cümlemde zaten sadece "Türkiye de yaşanan bir problem değil bu" demiştim. Sanırım açıklayıcı olmadı. Ben daha fazla yazmak istemiyorum. Aynı şeyler yazılıp duruyor çünkü.  Niyet belli çünkü şahsıma karşı. Merak eden olursa ya da benimle ilgili bir sorunu olan varsa Özel mesaj atsın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

44 dakika önce, jackjoker :

17 bu forumda yok sanırım diye yazmıştım ve hatta başka bir mesajımda yabancı forumlardan örnek gösterip yeni kasada sorun yaşayanların olduğunu belirtmiştim. cümlemde zaten sadece "Türkiye de yaşanan bir problem değil bu" demiştim. Sanırım açıklayıcı olmadı. Ben daha fazla yazmak istemiyorum. Aynı şeyler yazılıp duruyor çünkü.  Niyet belli çünkü şahsıma karşı. Merak eden olursa ya da benimle ilgili bir sorunu olan varsa Özel mesaj atsın. 

Görmemişim jackjoker forumdan uzak kaldım biraz. 2017'de var deyince şaşırdım. Gayet ciks araçlar, sizin sorun çözülmüyorsa daha önce de  söylediğim gibi mahkemeye başvurmanız diğer kullanıclar için de faydalı olacaktır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, mazdago :

Sonuç olarak mazda kullanan kullanmak isteyen mazda alma arefesinde olan aracın motorunda diğer araçlarda olan arizalara nazaran dikkate dahi alınmayacak bir ses problemi var çok yakında bu sorun giderilecek. 

@jackjoker mazdago özetlemiş aslında. Benim için problem nazara alanmayacak derecede. Ama siz farklı şekilde yaşadınız sıkıntıyı. Ama sizin yaptığınız karalama kampanyası gibi oluyor. Araç kötü kullanmayın. Ama işin aslının öyle olmadığını anlatmaya çalışıyoım bende klavye yazdıkça. Maalesef kelimeler bazen yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebiliyor. Mazda türkiye evet keşke burda yazılanlara cevap verebilse. Farklı problemlerde çözüm üretildi hızlıca ancak ses olayına çözüm üretilmedi. Ses olayı kronik diyebiliriz ancak bu aracın motorunun bozuk defolu kullanıma engel olduğunu göstermez. Ben de bunu deme ihtiyacı duyuyorum söylemlerinizden dolayı. Şunu konuşabiliriz mazda türkiye bizlere ses konusunda bir çözüm üretmedi. Ama diyemeyiz ki mazda türkiye birşey yapmıyor kullanıcı hatası vs . Deniliyor. Yani gerçekçi olalım aracımızda en azından bende hafif bir inleme var ama maaşallah paşalar gibi yürüyen araç ... siz mazda türkiyeden ziyade cx3 şöyle araç böyle araç dediğiniz hususlar noktasında ben bunları yazıyorım ve söylemlerinize katılmıyorum. Ve bunu yaparlense GENELLEME YAPMIYORUM

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28.03.2018 at 21:51, mazdago :

Ben şimdi cx-3 de yanlız mi kaldım. Servet abi sana çok şaşırdım sen çok severdin arabanı

Gayrimenkul alımı için otoparkımda en deerli olan aracı vermek zorunda kaldım. LR IIden sonra satarken içimin cız ettiği araç mazda

10 saat önce, SafaTR :

Toyota rav4 lerde problem olmuş mu? 

Benzin ile motorinin yoğunluğu çok farklı.

İlave edeyim. Yakıt hattında hava kabarcıkları olur, bu sistem için sıkıntı değildir belirli seviyeye kadar. Aynı hacimdeki dci morotun filttre çıkışındaki havayı görseniz ahanda yakıt sistemi parçalanacak dersiniz.

Vesilesi olsun, cx3 sahibi kim var ise kendini şanslı saymalı. Aynı özellikler olan başka araç bunlarda 2 veya 3 kat pahalı. Maddi imkanlar yerine oturunca koşa koşa alacağım araçtır, zaten ben alana kadar ganantisi bitenlerden birini alır, istediğim gibi filtre hattını revize ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Servet :

Gayrimenkul alımı için otoparkımda en deerli olan aracı vermek zorunda kaldım. LR IIden sonra satarken içimin cız ettiği araç mazda

Benzin ile motorinin yoğunluğu çok farklı.

İlave edeyim. Yakıt hattında hava kabarcıkları olur, bu sistem için sıkıntı değildir belirli seviyeye kadar. Aynı hacimdeki dci morotun filttre çıkışındaki havayı görseniz ahanda yakıt sistemi parçalanacak dersiniz.

Vesilesi olsun, cx3 sahibi kim var ise kendini şanslı saymalı. Aynı özellikler olan başka araç bunlarda 2 veya 3 kat pahalı. Maddi imkanlar yerine oturunca koşa koşa alacağım araçtır, zaten ben alana kadar ganantisi bitenlerden birini alır, istediğim gibi filtre hattını revize ederim

Rav4 ün benzinli versiyonunda olduğunu düşünmemiştim abi onunda dizelindedir diye düşünmüştüm mantıken. 

Valla şanslıyız abi haklısın. 

Abi öyle diyorsun ama dci da neden sıkıntı olmuyor yada dediğin gibi her araçta bu tarz kabarcıklar mevcutsa bizdeki problem nedir yani tam olarak. Gözlemlemiş biri olarak detaylı bilgilendirmeni arzu ile bekliyorum abi şahsım adına. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sefa, kabarcık nedeniyle ses gelmiyor ki, filtre ile yüksek basınç pompası arasında ne oluyor ise oluyor-du.

Bende kütük değişimi sonrası birşey kalmadı ses olarak. Normalde 5 veya 6 aderece altında olan ses, eksi derecelere inince dahi çıkmadı. Kış boyunca sağlıklı test imkanım olmadı ancak daha önce de belirttim, eşim araçtan anlar. Ses vs olsa bilgi veriridi. konuya o da tamamen vakıf

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

43 dakika önce, SafaTR :

Rav4 ün benzinli versiyonunda olduğunu düşünmemiştim abi onunda dizelindedir diye düşünmüştüm mantıken. 

Valla şanslıyız abi haklısın. 

Abi öyle diyorsun ama dci da neden sıkıntı olmuyor yada dediğin gibi her araçta bu tarz kabarcıklar mevcutsa bizdeki problem nedir yani tam olarak. Gözlemlemiş biri olarak detaylı bilgilendirmeni arzu ile bekliyorum abi şahsım adına. 

Rav4 lerde de ses duyulmuş

Re: Howling noise from engine

Post by anchorman » Fri Mar 24, 2017 4:29 am

"Exactly. Mine did do it occasionally when cold but it soon disappeared. Some RAV4s made a similar noise from the filter housing and in the same way, some didn’t."

https://www.cx3forums.co.uk/viewtopic.php?f=11&t=653&start=30#p5377

Yurdtışı forumlarında okuduğum tecrübeler malesef bizde konuşulanlarla çok örtüşüyor. İlk önce kalitesiz dizel yüzünden oluyor demişler, sonra bu dizel soğuduğunda domuz yağı gibi donup filtreyi tıkıyor demişler ama halbuki ısıtıcı varmış ( https://www.cx3forums.co.uk/download/file.php?id=593 )

Onun dışında hava soğukken ses çıkan var, araç ivmelenmiyor 60 da sabit kalıp ışıkları yakıyor yolda bırakıyor diyen olmuş. Yine kabarcıklardan bahseden var. En son 2018 Mart ayında ingiliz bayiler çözüm olarak "fuel filter and fuel filter housing" ikisini de değiştirmişler. Malum sizler kadar konuya hakim olmadığım için fuel filter housing = kütük mü onu anlayamadım. Şu an konunun %100 çözülüp çözülmediği onların forumda da belli değil gibi gözüküyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, cnrps :

Onun dışında hava soğukken ses çıkan var, araç ivmelenmiyor 60 da sabit kalıp ışıkları yakıyor yolda bırakıyor diyen olmuş. Yine kabarcıklardan bahseden var. En son 2018 Mart ayında ingiliz bayiler çözüm olarak "fuel filter and fuel filter housing" ikisini de değiştirmişler. Malum sizler kadar konuya hakim olmadığım için fuel filter housing = kütük mü onu anlayamadım. Şu an konunun %100 çözülüp çözülmediği onların forumda da belli değil gibi gözüküyor.

by Moura » Thu Feb 09, 2017 12:25 am

My car came from the dealership today. They were working on the problem (they recorded the size of the air bubbles that came out from the fuel filter and send the video to Mazda Europe in Germany) and in my case, they only changed the fuel filter. The noise has stopped ,for now at least, but I will keep an eye (and ears!) and see if it doesn't happen again!

by Basher » Sun Feb 19, 2017 5:30 pm

It is indeed air in the fuel filter air. I have had it on my diesel CX3 and it drove me mad for weeks. It's funny how your ear can tune in to a certain noise and seem to amplify it :) My local dealer had to contact Japan to get a fix but changed the fuel filter assembly and all ok

bire bir bizim yaşadığımız süreci adamlar da yaşıyor. bir ara o kadar yazmama rağmen sadece ülkemizde has kötü yakıttan kaynaklı bir sorun gibi görenler vardı. tabi bunun sebebi mazda türkiyenin doğru bir açıklama yapmamış olması ( mazda iyi markadır izlenimi vermek ) ve bazı servislerin ısrarla kötü yakıt demesi. 

https://www.cx3forums.co.uk/viewtopic.php?f=11&t=727

bu başlıkta da adamın teki 2016 model CX3 aracı ile hızlanma problemi yaşadığını anlatan bir sorun bildirmiş. bizim ülkemizde de yaşanan bir sorundu bu. Gaz pedalına bassanız da araba 60 km/s hızdan öteye çıkmıyordu. epey yazışmalar olmuş Mazda ile ve en sonunda yine malum soruna bağlanmış Mazda tarafından. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...