Jump to content

Mazda CX-3 Yakıt Filtresi Sorunu

mehmete
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben artık uzlaşmacı yol izlemekten vazgeçtim dostlar. Tüketici mahkemesine ayıplı malın yenisiyle değiştirilmesi talebiyle dava açacağım. Bakalım ne olacak...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim 1 yaşında 4000 km.de dizel power sense cx3 üm var. Erzurum'da yaşıyorum. Aracımı 2015 Aralık'ında almıştım ve geçen sene kışın çok sert soğuklarda (-25-35 gibi) dahi hiç problemsiz çalışıyordu. Ancak bu kış, yaklaşık 20 gün önce seyir halindeyken tekleme, silkeleme şeklinde arıza verdi, yetkili servisine götürdüm, arızanın yakıt kaynaklı olduğunu söylediler. Tüm mazotu boşalttılar, depoyu temizlediler ve mazot filtresinin değiştirdiler. Ben de son yakıt aldığım istasyonumu değiştirip başka bir markaya ait istasyondan yakıt aldım. Araç tam düzeldi derken 3 gün geçmeden yine aynı arızayı yaptı, yine servisine götürdüm, yine yakıt arızası dediler ve onların önerisiyle depoya yaklaşık % 10 oranında gaz yağı koydum. Ama maalesef sorun hala düzelmedi ve en son dün gece (- 24) aracım yolda kaldı. Şimdi sorum arıza gerçekten soğuk havalara bağlı yakıttan mı kaynaklanıyor ? yoksa servisin anlamadığı başka bir sorun mu var ? Ben 13 yıldır Erzurum'da yaşıyorum. Bir arkadaşımın Renault Latitude dizeli dışında, kışın yeni nesil hiçbir dizel araçta yakıt problemi yaşandığını görmedim. Bu memleketde araçların en az üçte biri belki daha fazlası dizeldir. İşin içinden çıkamadım. Latitudu olan arkadaşımın yaptığı gibi aracımımı satayım ? bilemedim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Servet :

Tüm yakıt firmaları bölgelere göre yakıt dağıtımı yapar. Sizin araç yakıt kaynaklı yapıyor ise diğerleride yapar

iyi güzel de, benim merak ettiğim, sorun yakıt kaynaklı mı değil mi? sonuçta bu memleketde binlerce dizel araç var, aynı havada tıkır tıkır çalışıyor. Benim aracım da geçen sene daha sert soğuklarda arıza vermedi, sorun bu sene çıktı.Sorun nereden kaynaklanıyor onu bilebilsek ?

Cevabınız için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yakıttan olacağını sanmıyorum.gecen sene 25 tane ford connect kiralamistik iş için yakıt olarak da petrol ofisi ile anlaştık araçlar 60 binde arıza vermeye başladı sahsuvaroglu servis yakıt kaynaklı olduğunu söyledi petrol ofisi eksper gönderdi bir sürü tantana.bu sene yeni Doblo kiraladık yakıt olarak Shell i seçtik araçlar 50 binde arıza vermeye başladı yine eksper gönderildi Shell dedi li bizim normal dizelle Fiat motoru uyuşmuyor Euro dizel olursa düzelir bu sefer Euro dizel alıyoruz test aşamasındayız. Ama gene arıza verecek dizel demek problem demek eski aracım LPG idi o da problem ne varsa benzinde var benzin can dir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, barracuda70 :

Benim 1 yaşında 4000 km.de dizel power sense cx3 üm var. Erzurum'da yaşıyorum. Aracımı 2015 Aralık'ında almıştım ve geçen sene kışın çok sert soğuklarda (-25-35 gibi) dahi hiç problemsiz çalışıyordu. Ancak bu kış, yaklaşık 20 gün önce seyir halindeyken tekleme, silkeleme şeklinde arıza verdi, yetkili servisine götürdüm, arızanın yakıt kaynaklı olduğunu söylediler. Tüm mazotu boşalttılar, depoyu temizlediler ve mazot filtresinin değiştirdiler. Ben de son yakıt aldığım istasyonumu değiştirip başka bir markaya ait istasyondan yakıt aldım. Araç tam düzeldi derken 3 gün geçmeden yine aynı arızayı yaptı, yine servisine götürdüm, yine yakıt arızası dediler ve onların önerisiyle depoya yaklaşık % 10 oranında gaz yağı koydum. Ama maalesef sorun hala düzelmedi ve en son dün gece (- 24) aracım yolda kaldı. Şimdi sorum arıza gerçekten soğuk havalara bağlı yakıttan mı kaynaklanıyor ? yoksa servisin anlamadığı başka bir sorun mu var ? Ben 13 yıldır Erzurum'da yaşıyorum. Bir arkadaşımın Renault Latitude dizeli dışında, kışın yeni nesil hiçbir dizel araçta yakıt problemi yaşandığını görmedim. Bu memleketde araçların en az üçte biri belki daha fazlası dizeldir. İşin içinden çıkamadım. Latitudu olan arkadaşımın yaptığı gibi aracımımı satayım ? bilemedim. 

Benim size tavsiyem ,eylul ayinda uretici fabrikanin yayinlamis oldugu bultene gore motor kontrol beyninin programdan kaynakli fazla hava vermesinden dolayi kurumlanma ,motorda silkeleme hatta yolda kalma olabilir denmis.Program degusikligi yapilip gerekli temizlik yapiimali deniyor.Servisine bununla ilgili islem yapilmismi diye sor bence.Aricin km dusuk,  mudahele edildigini sanmiyorum . Gecmis olsun ..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

iyi güzel de, benim merak ettiğim, sorun yakıt kaynaklı mı değil mi? sonuçta bu memleketde binlerce dizel araç var, aynı havada tıkır tıkır çalışıyor. Benim aracım da geçen sene daha sert soğuklarda arıza vermedi, sorun bu sene çıktı.Sorun nereden kaynaklanıyor onu bilebilsek ?
Cevabınız için teşekkürler.

Mazda iletişime mail atmanızda fayda var. Bizim yeni nesil dizeller ne kadar narin olsa da aynı sorun 3 kere oluyorsa önce aracın bakımlarından emin olurdum. Benim kulaklar duymadığı için biraz iletişim sorunum oluyor. Yapılmadı sandığım Bülten bakımlarım da yapılmış. Eskişehir'de soguktur 28bindeyim hiç sorun olmadı.

Total , bp, shell ve Opet denedim. İstasyondan istasyona bile fark oldu. Şuan en memnun kaldığım Opet . O da bir yerden alınca daha az rejenerasyon yapıp daha uzun yol giderken diğer Opet aynı değil. Bilmediğiniz yerlerde shell fuel save daha güvenli , daha istikrarlı. Ayrıca depo çeyreğe inince mutlaka doldururum . Az yakıt kalması eğer kirli yakıta denk gelirseniz direk yolda kalmamıza sebep olabilir
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 dakika önce, Fotifoti :

Mazda iletişime mail atmanızda fayda var. Bizim yeni nesil dizeller ne kadar narin olsa da aynı sorun 3 kere oluyorsa önce aracın bakımlarından emin olurdum. Benim kulaklar duymadığı için biraz iletişim sorunum oluyor. Yapılmadı sandığım Bülten bakımlarım da yapılmış. Eskişehir'de soguktur 28bindeyim hiç sorun olmadı.

Total , bp, shell ve Opet denedim. İstasyondan istasyona bile fark oldu. Şuan en memnun kaldığım Opet . O da bir yerden alınca daha az rejenerasyon yapıp daha uzun yol giderken diğer Opet aynı değil. Bilmediğiniz yerlerde shell fuel save daha güvenli , daha istikrarlı. Ayrıca depo çeyreğe inince mutlaka doldururum . Az yakıt kalması eğer kirli yakıta denk gelirseniz direk yolda kalmamıza sebep olabilir

Fuel  save euro dizel değil ki... sıkıntı çıkarır o demedi demeyin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Euro :) ve bayiler dahil çok kişi kullanıyor . Hatta servet abi de tavsiye edecektir bak :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Euro [emoji4] ve bayiler dahil çok kişi kullanıyor . Hatta servet abi de tavsiye edecektir bak [emoji4]

Geldim :)
Fuel save çıktığı günden beri reno araçlarım kullanır, mekanik sınır 450.k araçlarımda. Enjektör turbo vs değişmez. Mazda, 20.k olmak üzere. Aynı oda fuel save ile yola devam ediyor.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geldim [emoji4]
Fuel save çıktığı günden beri reno araçlarım kullanır, mekanik sınır 450.k araçlarımda. Enjektör turbo vs değişmez. Mazda, 20.k olmak üzere. Aynı oda fuel save ile yola devam ediyor.

Ben de Eskişehir dışındayken tercih ediyorum.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Fotifoti :

Euro :) ve bayiler dahil çok kişi kullanıyor . Hatta servet abi de tavsiye edecektir bak :)

Euro değil normal mazot :) iyi sor abi, ben 5 yıldır kesintisiz shellden alıyorum. Her ay 5 bin tl yakıt alıyorum. Euro dizel olan nitro.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Euro değil normal mazot [emoji4] iyi sor abi, ben 5 yıldır kesintisiz shellden alıyorum. Her ay 5 bin tl yakıt alıyorum. Euro dizel olan nitro.

Nitro çok yaktırıyor , rejenerasyon fazla yapıyor ama uçuyor araba :)

http://www.shell.com.tr/motorists/shell-fuels/shell-fuelsave-tasarruf-yakitlari/shell-fuelsave-diesel.html

Türk Standartları Enstitüsünün TS EN 590 standardına uygun bir yakıt olup Euro 2,3,4,5 ve 6 normundaki tüm motor tipleri için uygundur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Fotifoti :

Nitro çok yaktırıyor , rejenerasyon fazla yapıyor ama uçuyor araba :)

http://www.shell.com.tr/motorists/shell-fuels/shell-fuelsave-tasarruf-yakitlari/shell-fuelsave-diesel.html

Türk Standartları Enstitüsünün TS EN 590 standardına uygun bir yakıt olup Euro 2,3,4,5 ve 6 normundaki tüm motor tipleri için uygundur.

Valla abi hiç bir aracımda nitro dışında kullanmadım. Ne siyah duman, ne de rejenerasyon geçirdi araç. Fuel save daha ucuz ama kurum sorunları oluyor bazı araçlarda dedi arkadaşım. Hiç almadım yani. Belki de daha iyidir :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla abi hiç bir aracımda nitro dışında kullanmadım. Ne siyah duman, ne de rejenerasyon geçirdi araç. Fuel save daha ucuz ama kurum sorunları oluyor bazı araçlarda dedi arkadaşım. Hiç almadım yani. Belki de daha iyidir [emoji3] 

Aktif rejenerasyon yapıyor ya bizim araçlar onu diyorum. Duman falan yok nitro'da da . Acayip gidiyor hatta , sizin performans beğenmemenizi uzun süre anlamamıştım o yüzden :) fuel save iyidir , daha temiz yakıt ki daha geç kirleniyor dpf.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uzun süresir dizel araçlarımız da ailece Opet kullandık çok şükür mazottan yana sıkıntımız olmadı. Shell'den yakıt aldım Cx-3 'e (bayiden çıkışta mecbur kaldım) araba dbf yaptı hemen. Sonra hep Opet kullandım tekrardan istikrarlı. Dbf falan da olmadı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rejenerasyon ve DBF nin anlamı ne tam olarak.

Ayrıca konu mazot olunca önemliolan marka değil satan istasyondur mümkün olduğunca denediğiniz ve bildiğiniz tanıdırgınız istayondan alınız

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, NoooFearrrr :

Rejenerasyon ve DBF nin anlamı ne tam olarak.

Ayrıca konu mazot olunca önemliolan marka değil satan istasyondur mümkün olduğunca denediğiniz ve bildiğiniz tanıdırgınız istayondan alınız

Rejenerasyon;  belli bir devir ve hızın üstüne çıktığı anda dizel partikül filitresini (dpf) araç otomatik olarak temizliyor. Dpf te bulunan sensörler kirlendiğini algıladığı an temizlik başlıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24.01.2017 at 21:30, Kutubaknam :

Aksam ustu teste ciktim .Motor rölantide 10 sn de bir periyodik olarak bahsi gecen ses 3 sn suruyor .Forumda arkadasin biri motorun ses videosunu cekmis ayni ses bende de var .Zamanla cogalicak gibi.Japon Mazda sitesine girdim ,cx 3 geri cagrilma ,sorunlar, cozumleri ,hangi araclari kapsadigi bilgileri mevcut .Ekran resimlerini yukleyemedim .En son 2 eylul 2016 geri cagrilma sebebi tumunu kapsiyo .Aynen cevrip buraya kopyalyom.

Dizel motorda, motor kontrol bilgisayarının yanlış emme havası miktarı kontrolü, silindir yakıt konsantrasyonu kısmen koyu, çok kurum yanma sırasında ortaya çıkabilir. Bu nedenle, egzoz valfi yatırılır açılır kurum egzoz yan supap kılavuzu yakınında girer, vana taşımak zordur, kötü hızlanma ve araç gövdesi titreşim en kötü durumda, motor sürüş esnasında durdurulur nedeniyle sıkıştırma hatası oluşturulur riski vardır.

Çözum.:

Tüm araçlar ve koruma programında kontrol programı değiştirin. Ayrıca, enjektör etrafında valf ve egzoz tarafında biriken kurum temizleyin.

Kendi aracimdada bosta 2000 devrde titresim hissettim:-

http://www2.mazda.co.jp/service/recall/717/724/729/727/105/99/004665.html  

Geri cagrilmayla ilgili bilgiler bu sitede mevcut arkadaslar. 

3885.jpg

Teşekkürler;

Şu açıklama ile sizin açıklamanız yan yana gelince aklıma şu geldi.

Bilirsiniz eski şöförler dizel araçlarda arabayı stop etmeden önce son bir kaç kez gaza basar ve yüksek devirde iken stop ederler, amaç motor sıcak iken oluşmuş kurum,his. v.b. birikimleri soğuyup sistemde katılaşmadan önce egsoz manifoldu ile dışarı atmaktır.

Bu sorunu yaşayan arkadaşlar sizde bir deneyin bakalım stop ederken bir iki gaz verip yüksek devir halinde iken stop edin bakalım ne olacak belki eski uygulama yeni bir motora da iyi gelir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen sene Mayıs ayında yakıt filtresi değişti ses den dolayı eylül ayında geri cagrilma bülteni için giden araçlara da mı aynı işlem yapılıyor yoksa başka birşey mı yapılıyor.giden arkadaş varmı. Ben Tuzla da yeni açılan Mazda servisine gittim bakım dışında bir işlem yapmıyoruz yeni açıldık vs dedi.20.000  bakımı da 650 TL imiş konu dışı ama yazalım dursun 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...