Jump to content

Mazda CX-3 Yakıt Filtresi Sorunu

mehmete
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Beyler, bu ses sizde varmı? Yeni başladı bende. Soğuk sıcak motor fark etmiyor. Egr yapıyor sesi

Aramıza hoş geldin abi, bu ses o ses.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Demekki olay yakıt hattı sorunu değil. Egr valfi flap motoru sesi bu. Emisyon yazılımı ile düzelir bu sorun

Dediklerinizden hiçbir şey anlamadım ama sesi duyunca moralim bozuldu. Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben Mazda Cx3 ü otomobil dünyasının en gizemli seslerini barındıran aracı seçiyorum. Aracın neresinden ses geleceği belli değil. Bence Japon'lar araba yapmasın. En azından Mazda markası altında. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şöyle izah edeyim Mustafa. Egzos çıkışı ile emme manifold arasında videoda gördüğün elektronik musluk var. Emisyon yükselir ise musluk değişen oranda açılarak çıkan egzos gazınının bir kısmını emme manifolduna geri doldurup emisyonu düşürüyor. Bu ses yakıt sistemi ile alakalı değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

japonlar küçük araçlar için dizel kullanma konusunda oldukça soğuklar, emisyon, ağırlık vs. gibi nedenler onları uzun zaman bu konuda uzak tuttu dizelden, mazda uzun süre psa dizel motoru kullandı, şu ford focus motoru, kendi yeni geliştirdiği 1,5 litrelik bu motor için ilk deneyimleri, zamanla düzeltecekler elbet. yeni motor geliştirmek bazı riskler taşıyor, bu risklerin sonuçları bu oda bizim ülkemiz tüketicilerine rastladı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben Mazda Cx3 ü otomobil dünyasının en gizemli seslerini barındıran aracı seçiyorum. Aracın neresinden ses geleceği belli değil. Bence Japon'lar araba yapmasın. En azından Mazda markası altında. 

Deme öyle ama :) 92 model mpv aracım taş gibiydi valla. Ve hatta triger kayışının biri koptuğu halde 3 silindir ile yürütmüştü.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Servet :

Deme öyle ama :) 92 model mpv aracım taş gibiydi valla. Ve hatta triger kayışının biri koptuğu halde 3 silindir ile yürütmüştü.

Ya orası öyle bu benim de ilk Mazda aracım değil. Ama günümüz motor sistemine ayak uyduramadılar. Yeni icatlar deniyorlar ve bunu da beceremiyorlar. Ben Cx3 ü seviyorum ama şu ses sorununa çözüm gelmeyeceği için sonumu göremiyorum. Çok iddialıyım Mazda bu ilk seri Cx3 leri tamamen boşlayacak ve asla çözüm üretmeyecek. Alan aldığı ile kalacak. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şöyle izah edeyim Mustafa. Egzos çıkışı ile emme manifold arasında videoda gördüğün elektronik musluk var. Emisyon yükselir ise musluk değişen oranda açılarak çıkan egzos gazınının bir kısmını emme manifolduna geri doldurup emisyonu düşürüyor. Bu ses yakıt sistemi ile alakalı değil.

Şimdi anlar gibi oldum abi.[emoji3] Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer derdimiz bu ses ise yapılacak olan mazdanın yazılım güncellemesi ile egryi pasif hale getirmesi. Öteki türlü körlemek çare olmayacak, ben aslında yanma verimini merak ediyorum. Dpf olmasa bu konuda ne kadar iyi veya kötü, motor tasarımı nasıl anlarım. Servis ile görüşeceğim bakalım ne denilecek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Servet :

Eğer derdimiz bu ses ise yapılacak olan mazdanın yazılım güncellemesi ile egryi pasif hale getirmesi. Öteki türlü körlemek çare olmayacak, ben aslında yanma verimini merak ediyorum. Dpf olmasa bu konuda ne kadar iyi veya kötü, motor tasarımı nasıl anlarım. Servis ile görüşeceğim bakalım ne denilecek

Egr yi iptal edecek bir yazılım güncellemesi yapacaklarını sanmıyorum abi. O iş yatar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ford mondeo mk3 için egr iptali yazılımı, kangoo dci 85 için yazılım ile iptali servislerde yapıldı vaktinde. Burada sorun aslında egr sisteminin mekanik gürültüsü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonuçta emisyona etkisi büyük egr nin. Serviste iptal edilmesi çok ilginç. Nox gazını azaltıyor geri dönüşüm sayesinde. Dışarıda yazılım işi yapan yerler iptal ediyor genelde.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Renegade :

Japonyanında genel olarak okyanus iklimi hüküm sürmekle birlikte, orta ve kuzey kısımları bizim Erzurumdan farkı yok, hatta sibirya üzerinden gelen soğuk sistemle, okyanus üzerinden gelen nemli hava birleşince kuzeydeki şehirlerde kar 2-3 metreye ulaşıyor, kışın iklim oldukça soğuk, bu aracın motoru üretildikten sonra sadece malezyada test edilmemiştir tahminim. Ülkemizde üretilen motorine sanırım %5 oranında bitkisel yakıt zorunluluğu var,  o mu bu işi bozuyor acep, servisler siz dediğiniz için sorunu filtrede aramaları diye bişey olmaz, test bilgilerini görüyorlardır, filtre değişip, bir gün ikinci gün sorun varsa yakıt filtresi yapısı veya motorin olayı olabilir ihitimali. Arkadaşların bu mağduriyetleri üzücü tabi, inşallah sorun kısa sürede çözülür.

Hokkaido'da 17mt'ye çıkıyor :)

2 saat önce, M.E.G :

Sonuçta emisyona etkisi büyük egr nin. Serviste iptal edilmesi çok ilginç. Nox gazını azaltıyor geri dönüşüm sayesinde. Dışarıda yazılım işi yapan yerler iptal ediyor genelde.  

ford, opel kara duman atan çok gördüm :) demek servis desteğini de almışlar :D 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Fotifoti :

Hokkaido'da 17mt'ye çıkıyor :)

ford, opel kara duman atan çok gördüm :) demek servis desteğini de almışlar :D 

Gördüklerinin çoğu yazılımlıdır aga. Kolay kolay siyah duman atmaz bakımlı ford, opel motorları ki bende kullandım mazda3 te :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, M.E.G :

Gördüklerinin çoğu yazılımlıdır aga. Kolay kolay siyah duman atmaz ford, opel motorları ki bende kullandım mazda3 te :) 

adam dpf-egr iptal ediyor. Hiç mi görmedin connect,fokus falan gerçi adamlar sökünce duman kesiliyor demiş ama eledir zaar

https://www.focusclubtr.com/topic/189-focus-2-3-tdci-egr-valfi-iptali-hakkında/?page=3

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...