Jump to content

Mazda CX-3 Yakıt Filtresi Sorunu

mehmete
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

31.01.2017 at 20:50, mazdago :

20 bin km De balata için erken değil mi ?

Evet erken .Ben 18 bin km aldim .Ilk sahibi nasil kulandi bilemem .Servis bu sekilde 10 bin yapamzsin sinirda deyince telfnda tamam dedik.Yalan soyluceklerini dusunmuyorum .Sirket aracimla uzun yol yapiyorum 65 bini gordum ön balatada..Kiralik kullanmya basladim her 20 binde bir bakim zamani  degistyrlr  filonun bitsin bitmesin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Japon üretici ; motor emis havasinin hatali oldugu fazla hava verdigini ; kõtü yanma ,kurumlanma , motorda tekleme yolda kalmalara sebep  olabilir demiş.Buda emisyon degerlerini bozar egr valfinde kurumda olabilir .Program degisikligi yapin denmis .Yolda kalan araclarin filtre degisimi yapilmasina ragmen ayni sorunun tekrarlanmasi motordan gelen garip sesin daha siddetli duyulmasi .Benim aracimda da aynen ses ara ara gelip gidiyor ama ben yolda tekleme cekisten dusme olmadi . Program degisince sorun kalmayacagini dusunuyorum .Neden bulten yayinlanmiyor kimse cagrilmiyor anlamis degilim .. 5 ay olmus bülten yayinlanali !

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda türkiye mi arabaları çağıracak? :D onlar anca showroom denetleme yapar bayilerini. 

bu gizemli sesin çözümü yok, olmayacak. bir buçuk sene yakıt filtresine odaklandı mazda.  şimdi de farklı bir yerde çıkarsa bir buçuk sene de öyle geçer. 

senede 2 bakım + 4 ses ziyareti ile toplam 6 ziyaret ve bonus olarak da 4 git gel yaparak senelik 12 kez servis ziyareti ile rekora koşarız. 

tabi yolda kalan araçların yol yardımı da ayrı bir bonus olur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlk fırsatta servise giderek egr yi söktüreceğim. İçini açmak 5 dakika. Görsel kontrol ile sorunu çözebiliriz. Kangoo, oda benzer ses yapıyordu. Plastik dişli kullanılmış, ısınan egr nedeniyle dişleri eğilmişti. Metal dişli yaptırıp topladım. İki seneyi aştı ses yok hata yok. Bunda da benzer sorun olacak gibi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Servet :

Beyler, bu ses sizde varmı? Yeni başladı bende. Soğuk sıcak motor fark etmiyor. Egr yapıyor sesi

Abi araç rölantide değil mi direksiyon da gaz veren falan yok ses ile birlikte gaz verilip verilmediğini pek kestiremiyorum? Sanki her seferinde marşa basılıp araç çalıştırılmak isteniyormuş gibi enteresan bir ses. Bence yazılım ile çözülebilir belkç de yeni üretilen araçlar direk yeni yazılım ile geliyordur. Servislere sormak lazım yazılım elinize geçti mi diye. @okkko bilgin varmı abim bu konuda ecu güncellemesi falandır? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Kutubaknam :

Japon üretici ; motor emis havasinin hatali oldugu fazla hava verdigini ; kõtü yanma ,kurumlanma , motorda tekleme yolda kalmalara sebep  olabilir demiş.Buda emisyon degerlerini bozar egr valfinde kurumda olabilir .Program degisikligi yapin denmis .Yolda kalan araclarin filtre degisimi yapilmasina ragmen ayni sorunun tekrarlanmasi motordan gelen garip sesin daha siddetli duyulmasi .Benim aracimda da aynen ses ara ara gelip gidiyor ama ben yolda tekleme cekisten dusme olmadi . Program degisince sorun kalmayacagini dusunuyorum .Neden bulten yayinlanmiyor kimse cagrilmiyor anlamis degilim .. 5 ay olmus bülten yayinlanali !

çağırılıyor, ilk gittiğiniz servis çağırır. Beni iki kere aradılar Diyarbakır'dan (ilk bakım oraya gittim) , ben Eskişehir'de yaptırdım (başka bir şey sanıyordum ama o bülten için yapılan işlemmiş) . Aracın önceki sahibini aramış olabilirler. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

06.02.2017 at 00:40, Servet :

Rölantide, sıcak motor

Servet bey aynı sinir bozucu ses benim aracımdan da gelmekte. Umarım en kısa zamanda bir çözüm bulunur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yazılım ve temizlik ile geçeceğine dair bir bülten ya çıktı ya yolda... haberim var, kullanıma engel veya yolda bırakacak birşey değil sadece kulağa batan bir ses. O da araç içinden duyulmuyor. Kaputu açıp kulağı dayamak lazım tabiri caizse...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yazılım ve temizlik ile geçeceğine dair bir bülten ya çıktı ya yolda... haberim var, kullanıma engel veya yolda bırakacak birşey değil sadece kulağa batan bir ses. O da araç içinden duyulmuyor. Kaputu açıp kulağı dayamak lazım tabiri caizse...

Üstadım ben seyir halinde dahi duyuyorum :) Kulak kulak değil mübarek radar
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Servet :

Üstadım ben seyir halinde dahi duyuyorum :) Kulak kulak değil mübarek radar

Sizin kulağa da bi bülten lazım. :) Bazen herşeyi duymamak daha iyi...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servet bey aynı sinir bozucu ses benim aracımdan da gelmekte. Umarım en kısa zamanda bir çözüm bulunur.

Çözümü olacaktır, müsterih olalım :)
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Safa ile Özgürün araçlarının motorlarından gelen aykırı ses benzerliği tıpa tıp aynı, Servet beyinde aracından gelen ses aynı ise en azından sorunun kaynağı daha çabuk bulunur. cx 3'ün dizel motorları mutlu değil şuan. :-[

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar 2016 cx3 lerde bu sorun yoksa neden karşılaştırma yapılmıyor en azından neyin farklı neyin hatalı ortaya çıkar eğer parça sorunlu ise 2016 modelin parçası ile revize edilebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

49 dakika önce, NoooFearrrr :

Arkadaşlar 2016 cx3 lerde bu sorun yoksa neden karşılaştırma yapılmıyor en azından neyin farklı neyin hatalı ortaya çıkar eğer parça sorunlu ise 2016 modelin parçası ile revize edilebilir.

aslında sorun olup olmadığı belli değil kullandıkça göreceğiz 2015 lerinde birçoğunda problem yok olup düzelenler var. 2016 lar sadece üretim tarihi olarak fabrikadaki ilk güncellemelere falan yetiştiyse o yapılıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kullanıcı , yakıt vs etkenler fark ediyor belki de. Benim araçta ses duyan olmadı
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kullanıcı, yakıt veya etkenler nedeni ile değil. hala bazı şeyleri anlamamakta ısrar ediliyor. fabrikasyon üretim hatası var ve hala bunun bir çözümü yok. bunun yakıt ile veya dış etkenler ile bir ilgisi bulunmuyor. 
yok eğer mazda sıcak havalarda çalışsın diye bir dizel motor tasarladıysa bilemem.

istisnasız her cx3 de bu problem var. 2016 yılında revizyon sonrası üretilenleri bilemem. ama eski serilerde çözümü olmayan bu problem mevcut.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok saçma olacak ama o çıkan farklı ses enteresan bir şekilde hoşuma gitti ;D motorun çalışma sesine farklı bir ritim katıyor ;D 

Şaka bir yana bence farklı kullanıcılar tarafından Mazda Türkiye'ye şikayet kayıtları aralıklarla oluşturulup Mazda Türkiye'ye baskı yapılması faydalı olabilir. Ülkemizde şirketler maalesef müşteri baskısı oluşmadıkça geçiştirme eğilimi gösteriyorlar. Burada da anladığım kadarı ile Muğla Mazda Bayisinin kendi özel ilgileniyo ama Mazda Türkiye ciddi bir adım atmış gibi durmuyor gibi. Umarım yanılıyorumdur :-

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Fotifoti :

Kullanıcı , yakıt vs etkenler fark ediyor belki de. Benim araçta ses duyan olmadı

Senin aracina yazilim degistigini soylemis ya servisin o yuzdendir .:rolleyes:

Ama bu bultenden  Mazda Turkiyenin haberi yok.

Uretici tum 2015 modellrin yazilimi degissin temizligi yapilsin demis ya .Bu servisten sonra cozum olup olmayacagi netlesir .Su anda benm arcimda da ses yok ama yaptimi yapyor .Sehir halindeyken duymamis olabilrsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...