Jump to content

Mazda CX-3 Yakıt Filtresi Sorunu

mehmete
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

https://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=5248

https://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=22526   pejolar yüzde 99 ''50 lt'' deposu.

ayrıca ilk bakımdan sonra kesinlikle düşüyor değerler. 7.2 olan ortalama 9 bin km sonunda 6.7 genellikle şehir içi kullanım. 110-130 istanbul ankara arası 5,6 -6  litre yakıyor. ama 130 195  arası gelirsek 7 litre yakıyor.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 dakika önce, Av.Oguzhan :

https://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=5248

https://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=22526   pejolar yüzde 99 ''50 lt'' deposu.

ayrıca ilk bakımdan sonra kesinlikle düşüyor değerler. 7.2 olan ortalama 9 bin km sonunda 6.7 genellikle şehir içi kullanım. 110-130 istanbul ankara arası 5,6 -6  litre yakıyor. ama 130 195  arası gelirsek 7 litre yakıyor.  

Abi muhtemelen önceki mesajada 208 yazmışımdır yanlışlıkla 206+ idi aracım. Ama baktım o da 50 litre. Enteresan aracı gıdım gıdıma benzinliğe soktuğumda bile 44 litre mazotun üstünü almıyordu.

Seni mi kırıcam abi 5 litre de ordan dülelim 1050 km yapsın. Arada 300 km fark var hala. 300 km benim için 1 haftalık işi git gel. Aracın liste değerlerini yakalayamayacaksam vir manası yok ki. 

Pejo şehir işi 4.3 gösteriyorsu be  o araçla 3.8 yakıyordun şehir içi. Ğejo tenekeydi çok iyi bir araç değildi cx-3 göre. Şuanki hali bike yaklaşamaz yanına zaten kıyas yapmıyorum. Ama beklediğimden fazla yakıyor melet. Ben 850-900 km görürüm diye düşünüyordum. 650-700-750 arası zor yapıyorum o da en sakin kullanımda. 

Bu arada yollarda 1-2 Cx-3 görüyorum abi belki de sensindir yolda görürsem selektör yaparım olmadı oturur bir çay içeriz. Hatta bi karadeniz buluşması yapılabilir :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ş.içi tüketim 5,6 gösteriyor ama o rakam imkansız. bizim araç 7 ile 8 arası istanbul trafiği normal. uzun yol i.in 4,9 demiş ama bu da yanlış bence. 80 - 100 km hızla 4 lt 4,5 lt çok rahat yakalabiliyor bizim araçlarla. 110 la gidersen 5,2 felan. 80 - 100 arası gerçekten araç yakmıyor :) buluşmaya varım her zaman :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Av.Oguzhan :

ş.içi tüketim 5,6 gösteriyor ama o rakam imkansız. bizim araç 7 ile 8 arası istanbul trafiği normal. uzun yol i.in 4,9 demiş ama bu da yanlış bence. 80 - 100 km hızla 4 lt 4,5 lt çok rahat yakalabiliyor bizim araçlarla. 110 la gidersen 5,2 felan. 80 - 100 arası gerçekten araç yakmıyor :) buluşmaya varım her zaman :)

Trabzon dasın da abi adn otomotivi bildiğine göre :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cumartesi günü itibariyle evet. demin bilet aldım. Benim karışık biraz :) bazen trabzon bazen istanbul bazen ankara :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emisyonda hile yapıyor eskilerin hepsi. Emisyonu düşürürsen ya yakacaksın ya güçten kısacaksın . Bizimki yakıyor :) en azından ileride dpf masrafı olmayacak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

motor yağının markası ya da akaryakıt markası tüketimi etkileyebilir mi.. bakımda yağ değişti haliyle. Sanki içerden duyulan motor sesi ve tüketim biraz arttı diye düşünmeye başladım. (öncesinde sakin kullanımda 4.9 görmüşlüğüm var opetten yakıt almışken, servis sonrası ise BP den aldığımla bahsettiğim 6 ve 6.7 tüketimin başka bir açıklamasını bulamadım)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

motor yağının markası ya da akaryakıt markası tüketimi etkileyebilir mi.. bakımda yağ değişti haliyle. Sanki içerden duyulan motor sesi ve tüketim biraz arttı diye düşünmeye başladım. (öncesinde sakin kullanımda 4.9 görmüşlüğüm var opetten yakıt almışken, servis sonrası ise BP den aldığımla bahsettiğim 6 ve 6.7 tüketimin başka bir açıklamasını bulamadım)

Aynen etkiliyor . Orijinal yağ da etkiliyor . Boşuna peşinden koşmuyoruz :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, SR-71 :

Bp her şubesi olmasada yüksek miktarda su karışımı olduğunu söylemişlerdi. Birgün shellden bidon ile mazot alıyordum. Pompacı arkadaşlar konuşurken yarısı su gibi konuşuyorlardı bende Shell bile bunu yapıyorsa hangi firmaya güvenelim demiştim arkadaşlara. Onlarda öyle abi yapacak birşey  yok demişti. (aracımda shell kullanmıyorum o an en yakın o idi.) 

Yıllardır dizel kullanırız Opetten başka firmadan almadık zorunlu kalmadığımız müddetçe. Araçlarımda ne dbf ne çekiş kaybı yaşadım. 

Hatta shelldeki yakıt böyle açık renkli yeşildi. Opeti tavsiye ediyorum hem yerli sermaye hemde temiz mazot. Tek sorunu motor ilk çalışmada biraz sesli çalışıyor. 

Motor yağı önemli çünkü standart bir dizel kullanmıyoruz. Skyactiv in ateşleme ve sıkıştırma aralıkları standartlardan çok farklı. Bu yüzden orjinal olan yağdan kullanmak daha iyidir motora özel üretilmiştir. 

Kullanma kılavuzunda muadil yağların uygunluk kaliteleri yazılmış ama yinede Mazda önceliği kendi yağına veriyor. Bu yüzden okan abi ile iletişime geçtim. 

Shell yağını şöyle bi iki bin km yaptıktan sonra değiştireceğim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Fotifoti :

Arkadaşta Yeni superb var o da 7 üzeri yakıyor . Hiç arabam çok yakıyor diyen yok ama :)

1.6 tdi mi abi? 2.0 tdi lardan mı? :D Vw grubu ilk 3 bin km tamamlayana kadar 7-7.5 lt yakıyor. şekil 1a babamın Vw caddy. 3 bin km den sonra aritmetik olarak azalıyor :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.6 tdi mi abi? 2.0 tdi lardan mı? [emoji3] Vw grubu ilk 3 bin km tamamlayana kadar 7-7.5 lt yakıyor. şekil 1a babamın Vw caddy. 3 bin km den sonra aritmetik olarak azalıyor [emoji3] 

1.6 , valla o az yakıyorum diyenlerin hiç birinin şehir içi gittiğine inanmıyorum [emoji1] şehir içi ama Çevreyolu'nda 10-15km sabit 70-80 gidiyor adam. Adı şehir içi az yakıyor oluyor. Eskisehir, Elazığ gerçek anlamda şehir içi gidiyoruz. Düzlük yok denecek kadar az. Sürekli kısa mesafe, bol ışık . Ortalama hız 20-30 olur şehir içi olur. Act alaydın dedim, o daha beter 12-13 yakıyor dedi [emoji12] ben onun yalancısıyım
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Fotifoti :

1.6 , valla o az yakıyorum diyenlerin hiç birinin şehir içi gittiğine inanmıyorum emoji1.png şehir içi ama Çevreyolu'nda 10-15km sabit 70-80 gidiyor adam. Adı şehir içi az yakıyor oluyor. Eskisehir, Elazığ gerçek anlamda şehir içi gidiyoruz. Düzlük yok denecek kadar az. Sürekli kısa mesafe, bol ışık . Ortalama hız 20-30 olur şehir içi olur. Act alaydın dedim, o daha beter 12-13 yakıyor dedi emoji12.png ben onun yalancısıyım

İnanıyorum abi dediğine çünkü babam çankaya doğuşun önüne gidip bu araba 5.5 lt yakıyor siye sattınız petrolcüden çıkamaz olduk diye isyan  etmişti. :D

Sonra açıklamayı bu şekilde yapmışlardı. 5 senesir araç aynı yolu gidip geliyor. İlk başta 7-7.5 1 yıl aonra 6 şimdide 5.2 lt yakıyor. Şehir içi şehir dışı kavramı yok. Araba 5 senedir aynı işe gidiyor :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, Servet :

Araçların şehir içi ve dışı katalog yakıt değerlerine pek takılmayın ve yakalamaya çalışmayın. Nasıl test ettikleri akıllara ziyan

Ahaha doğru diyorsun abim. At gibi 90 km sabitleyip döndürüyorlar diyorsun demi :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araçların şehir içi ve dışı katalog yakıt değerlerine pek takılmayın ve yakalamaya çalışmayın. Nasıl test ettikleri akıllara ziyan

Ben her şeyin tadını çıkarmaktan yanayım bilirsin :) az şikayet bol çay [emoji12]37k'da takıldım yalnız, Elazığ yaramadı [emoji1]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ahaha doğru diyorsun abim. At gibi 90 km sabitleyip döndürüyorlar diyorsun demi [emoji3]

maan noolmiş. Bi daha mı gelecez dünyaya

Ben her şeyin tadını çıkarmaktan yanayım bilirsin [emoji4] az şikayet bol çay [emoji12]37k'da takıldım yalnız, Elazığ yaramadı [emoji1]

Geçecem seni bebişim
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba. 
uzun yol performansı olarak 568kmlik mesafe

22 kuruşa denk geliyor.

tabanca 30,39 litre de attı. 

depo da 18 litre daha mazot var yaklaşık.

hız limiti 95 olarak ayarladım bu arada otoban kullanmadığım için.  

19146025_1528576603853176_7013629676724442944_n.jpg

19145764_1528576600519843_4508474312440174551_n.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...