Jump to content

Mazda CX-3 Yakıt Filtresi Sorunu

mehmete
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

50 dakika önce, jackjoker :

merhaba. 
uzun yol performansı olarak 568kmlik mesafe

22 kuruşa denk geliyor.

tabanca 30,39 litre de attı. 

depo da 18 litre daha mazot var yaklaşık.

hız limiti 95 olarak ayarladım bu arada otoban kullanmadığım için.  

19146025_1528576603853176_7013629676724442944_n.jpg

19145764_1528576600519843_4508474312440174551_n.jpg

5.45 lt /100 km. yaptığın özel birşey varmı abi :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

32 dakika önce, SafaTR :

5.45 lt /100 km. yaptığın özel birşey varmı abi :D 

özel bir şey yok. hız limitini 95 e ayarladım. cruse açmadım. yuzde 20 dur kalklı güzergah bu. eski istanbul - ankara yolu. 
bence dizel araba için çok yaktı. az gibi görünse de depo hacmine göre 1 depo ile ankara dan istanbula gidilir ve dönüşte izmit civarı tekrar yakıt almak zorundasınız.

kardeşimin dizel citroen c4'ünde tek depo ile ankaradan istanbula gidiyorsunuz. yakıt almadan istanbuldan ankaraya dönüyorsunuz. hala yakıt almadan ankaradan adapazarına gidiyorsunuz.

not: citroen c4 ile ankara - istanbul otobanın da yer yer 110 yer yer 130-140 ile gidildiğini ve hızın asla 100km altına inmediğini de belirteyim.
üstelik araba da 2 kişi olduğunu ve yüklü olduğunu da söyleyim.
buna rağmen tek bir tam depo ile 
ankaradan istanbula gidiliyor.

istanbuldan -adapazarına dönülüyor. 

adapazarından ankaraya dönülüyor.

ankaradan tekrar adapazarına gidiliyor.

anca o zaman araba ışık yakıyor.

km hesabı yapmadım ama kafanızda 4 haneli rakamlar ortaya çıkmıştır herhalde.

mazda cx-3 ile bunu yapmak imkansız. öyle bir dünya yok. cunku depo kapasitesi çok az. çoğu aracın 60+ litre olduğu bir dünyada 44 litre yeterli değil yani. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, jackjoker :

özel bir şey yok. hız limitini 95 e ayarladım. cruse açmadım. yuzde 20 dur kalklı güzergah bu. eski istanbul - ankara yolu. 
bence dizel araba için çok yaktı. az gibi görünse de depo hacmine göre 1 depo ile ankara dan istanbula gidilir ve dönüşte izmit civarı tekrar yakıt almak zorundasınız.

kardeşimin dizel citroen c4'ünde tek depo ile ankaradan istanbula gidiyorsunuz. yakıt almadan istanbuldan ankaraya dönüyorsunuz. hala yakıt almadan ankaradan adapazarına gidiyorsunuz.

not: citroen c4 ile ankara - istanbul otobanın da yer yer 110 yer yer 130-140 ile gidildiğini ve hızın asla 100km altına inmediğini de belirteyim.
üstelik araba da 2 kişi olduğunu ve yüklü olduğunu da söyleyim.
buna rağmen tek bir tam depo ile 
ankaradan istanbula gidiliyor.

istanbuldan -adapazarına dönülüyor. 

adapazarından ankaraya dönülüyor.

ankaradan tekrar adapazarına gidiliyor.

anca o zaman araba ışık yakıyor.

km hesabı yapmadım ama kafanızda 4 haneli rakamlar ortaya çıkmıştır herhalde.

mazda cx-3 ile bunu yapmak imkansız. öyle bir dünya yok. cunku depo kapasitesi çok az. çoğu aracın 60+ litre olduğu bir dünyada 44 litre yeterli değil yani. 

Zalım Fransızlar K9 köpeği gibi motor yapmışlar mazotu koklatıyotlar. :2funny: 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Servet :

Cx3 manuel vites kullanıcı olsa görürdük ekonomik tüketim nasıl oluyor diye. Türbin olan sistem için makul bizim tüketimler

Abi mevzuyu özetlemişsin. Mesele bu ve hala inatla tartışıyoruz. Aracın otomatik. Arıza riski düşük. Arıza olursa 5 sene paşa paşa yapılır. Verilen örnekler hep düz vites ya da cvt ya da 7 ileri 8 ileri felan. Ama şanzımanlara bak genellikle cartlıyor. Şükür etmesini öğrenmeli cx-3 kullananlar. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, jackjoker :

312km. karma şehir içi / dışı. 

toplam tüketim ve depo oranı. 

fikir olsun.

19424393_1532945166749653_39076914411242271_n.jpg

19275043_1532948376749332_7574361935336394205_n.jpg

4.9 tam tamına şehir dışı fabrika verisi. Abimin dediğine göre karma tüketim ise muhteşem değer. Kullandığın yollarda araç trafiği oluyor mu abim? Yada dur kalk aıklığı ne kadar oluyor? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4.9 tam tamına şehir dışı fabrika verisi. Abimin dediğine göre karma tüketim ise muhteşem değer. Kullandığın yollarda araç trafiği oluyor mu abim? Yada dur kalk aıklığı ne kadar oluyor? 

Arabayı arkadan itiyor diye düşünüyorum bazen [emoji1]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadan itmiyorum arkadaşlar :)

şehir içi kısımlarda dur kalk oluyor elbette. zaten tüketim ekranlarında ki ortalama tüketimin en tepeye çıktığı yerler kırmızı ışıklı ya da trafikli alanlar. ama onları ayırırsak genelde daha sakin olan yolları tercih ediyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

58 dakika önce, Servet :

Bu araba çok yakıyor diyeni el birliğiyle dövelim, hatta üzerine çay döküp dövelim... Yok çay olmaz, içip içip dövelim. Evet böyle daha iyi olur

ama çok yakıyor :D benim dayak öncesi çay içe hakkım olacak mı? diğer tarafa tok gideyim :D 

arabanın çok yakması algısal aslında. depo küçük olduğu için daha sık istasyona uğramak zorundayız. depo 60+ olsa rahatlıkla uzun yolda kafa rahat kullanılır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, jackjoker :

depo 60+ olsa rahatlıkla uzun yolda kafa rahat kullanılır. 

Bu seferde ekstra depodaki yakıt ağırlığından, araç daha çok yakıt sarf ederdi. :D  :geyik:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu seferde ekstra depodaki yakıt ağırlığından, araç daha çok yakıt sarf ederdi. [emoji3]  :geyik:

Aslında tamamen mantıklı. Niye 20 kg fazladan taşıyalım ki. Adamlar araçları hafifletmek için kan ağlar iken :)
ama çok yakıyor [emoji3] benim dayak öncesi çay içe hakkım olacak mı? diğer tarafa tok gideyim [emoji3] 
arabanın çok yakması algısal aslında. depo küçük olduğu için daha sık istasyona uğramak zorundayız. depo 60+ olsa rahatlıkla uzun yolda kafa rahat kullanılır. 

Izgara ocakbaşı ne istersen yedirir göndeririz de, çay dedin mi işler karışır aga
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

siz hic yol kenarı 20 kilo meyve almıyormusunuz yolculuklarda? nasıl yolculuk yapıyorsunuz anlamadım ki [emoji3] 

Yol kenarı acil durumlarda mangalı çıkarıp yakmak içindir bende :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kıyaslamayı yaparken kim çabuk benzinliğe gitmek olarak yapıyor ki?. Kıyaslamayı tabiki kendi kullanım koşullarımda ortamala yakıt tüketimi üzerinden yapıyoruz. @jackjoker abimiz bir mucizeye imza atarak 4.2 4.9lt gibi değerlere ulaşmış (mükemmel, kendisini tebrik ediyorum) ancak böyle nadir örnekler dışında genel olarak yazın 6.5-7 arasında olduğunu kışın da 8lt civarında olursa şükretmemiz gerektiğini Mazda SK dahil herkes söylüyor.  Trafiğin olmadığı yolda, araçta sadece 67kg lık sürücü varken, klima kapalıyken, yaz mevsiminde, mecbur kalmadıkça ne gaza ne de frene basarak kendimin ve etrafımdaki insanların tabiri caizse sürüş zevkinin içine ederek kullanıyorum buna rağmen 6.8lt/100km. Bu parametrelerden herhangi birinde ufak bir değişiklik olursa ne yakacağını Allah bilir. Bu arada forumdaşların ''arkadan itiyor galiba'' yorumuna katılıyorum :) çünkü ben de bu mucize karşısında başka bir açıklama getiremiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba

dün akşam yakıt aldım.

geçen aldığım şekilde olduğu gibi yine son çeyrek kısmına geldiğinde aynı pompaya gittim ve tabanca atana kadar yakıt aldım.

depoda 14 litre daha yakıt vardı. ışık sanırım son 5 litre de yanıyor. yani bu şekilde kullanımda ışık yanana kadar 173km daha gidebilirim demek. bu da toplam da 747km karma tüketim ediyor. rakamlar konusunda kesin konuşabiliyorum çünkü aşağı yukarı yakıt harcama konusunda bire bir doğru sonuçlar elde edebiliyorum.

19275043_1532948376749332_7574361935336394205_n.thumb.jpg.ccb9bbb1b011e0edb70a87e83af865e9.jpg

19113570_1536372816406888_6121645132115053896_n.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...