Jump to content

Mazda CX-3 Yakıt Filtresi Sorunu

mehmete
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

16.02.2018 at 21:08, siyah :

2017lerde bu sorunu yasayan var mi? 

Ayrica sorunu kesin olarak duzelen oldu mi acaba?

2017 cillop maşallah. sorunsuz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28.06.2017 at 20:27, Servet :

110 üstü araç bildiğin lıkır lıkır içiyor yakıtı. Rüzgar direnci yüksek sanırım

Sayın hocam, düz yolda en az yakıtı hangi hızda elde edebiliriz? 90 km/h olarak düşünüyorum ama daha ideal bir hız var mı? 
Ayrıca 110-120-130 gibi hızlardan yakıta göre en uygun olanı hangisidir? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, siyah :

Sayın hocam, düz yolda en az yakıtı hangi hızda elde edebiliriz? 90 km/h olarak düşünüyorum ama daha ideal bir hız var mı? 

ben cevaplayım.

mazda cx-3 de kesinlikle ama kesinlikle 110 yukarısına çıkmamanız gerekiyor. araç 110 dan sonra tüketim değerini artırıyor. 130 a kadar bu artarak devam ediyor. 130 dan sonra ise bir V8 motor kadar yakıyor desem abartı olmaz. bunun sebebi aracın rüzgar direncinin bu hızlarda artması sonucu araç daha çok yakmaya başlıyor. 

şehirler arası yolda hız limitini 110 a ayarlayıp gitmeniz daha az tüketim sağlamanızda faydalıdır. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

51 dakika önce, siyah :

Aslında yol koşullarına göre değişiyor. Bazen 110 ile giderken 5.5 yakarken bazen 3.2 ye düşüyor. Atıyorum hafif meğilli bir yokuşta bile araç awd sistemini aktif ederek o hızda kalabilmek adına daha çok yakıyor. 

Benim tavsiyem 100-105 km/h arası en ideal hız sınırı yakıt verimliliği açısından. Tork eğrisinin maksimum olduğu devir sayılarına tekabül ediyor.(6.vites için söylüyorum).  Bu yüzden ufak tefek yol değişimleri aracı etkilemiyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, siyah :

110 üstü kaputun altındaki makinaya bi haller oluyor. Sabit hız testi ile 6.2 litre tüketim gördüm. 90 ile 3.2 3.5 lt 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araç bugün yine yaptı yapacağını. Yolda giderken gaz yemez hale geldi. Hızlanmaya çalışırken zorlanıyor ve titreme başladı.  70 km hızın üstüne çıkmadı bu şekilde sabit hızla devam ettim ve sonra yavaş yavaş hız artı ama gaza yüklenmeye kalkınca tekrar titreme başladı. Akabinde de tüm arıza ışıklarını yaktı. Stop edip tekrar çalıştırdığımda motor arıza lambası yanar halde idi. Çekiciye bindirip gönderdim servise bakalım ne olacak bu işin sonu. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 dakika önce, safrano :

Benim araç bugün yine yaptı yapacağını. Yolda giderken gaz yemez hale geldi. Hızlanmaya çalışırken zorlanıyor ve titreme başladı.  70 km hızın üstüne çıkmadı bu şekilde sabit hızla devam ettim ve sonra yavaş yavaş hız artı ama gaza yüklenmeye kalkınca tekrar titreme başladı. Akabinde de tüm arıza ışıklarını yaktı. Stop edip tekrar çalıştırdığımda motor arıza lambası yanar halde idi. Çekiciye bindirip gönderdim servise bakalım ne olacak bu işin sonu. 

Enjektör değiştiriyorlar çözülüyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, mkguler06 :

Enjektör değiştiriyorlar çözülüyor

kirli yakıt olabilir. titreme gelen yakıtın azlığından oluyor.

Bu sene hiç arıza gelmemesinin sebebi havaların soğuk olmamasından olabilir. Nitekim Mart başındaki soğukta arabayı bir süre çalıştırdıktan sonra yine ses gelmeye başladı. Yakın zamanda servise götürmeyi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2015 aracım için filtre değişimi mazda damla da yapılmıştı geçen sene ama son iki ay aydır yukarıda atılan video da ki ses aynen geliyor filtre değişiminden farklı şuan başka birşey mi yapılıyor bu kütük dediğiniz şey nedir _? 

birde trafikte duruyoruz ya mesela araba sallantılı çalışıyor bir 10 saniye kadar sonra normale dönüyor bununla bir ilgisi yoktur sanırım 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar merhaba,

sabırla 37 sayfayı tektek okudum. Yarın sabah ankaraya uçak biletim var. 2015 bir cx3 almak üzereyim. Sanırım buraları okumakta biraz geç kaldım. Çünkü kredi kullandım ve uçak biletini aldım. Sizce bu aracı görmeye gittiğimde ne yapmalıyım. Servise mi expertize mi gitmeliyim? Yoksa dertsiz başıma dert mi açıyorum. Haliyle havalar sıcak olduğu için bu sesi duymama ihtimalim var. Servis kayıtlarından böyle bir sorun yaşanmış mı öğrenenilir miyim? Yoksa Uçak biletini yakıp 2017 için para mı biriktirmeliyim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

37 dakika önce, Denizmk :

Arkadaşlar merhaba,

sabırla 37 sayfayı tektek okudum. Yarın sabah ankaraya uçak biletim var. 2015 bir cx3 almak üzereyim. Sanırım buraları okumakta biraz geç kaldım. Çünkü kredi kullandım ve uçak biletini aldım. Sizce bu aracı görmeye gittiğimde ne yapmalıyım. Servise mi expertize mi gitmeliyim? Yoksa dertsiz başıma dert mi açıyorum. Haliyle havalar sıcak olduğu için bu sesi duymama ihtimalim var. Servis kayıtlarından böyle bir sorun yaşanmış mı öğrenenilir miyim? Yoksa Uçak biletini yakıp 2017 için para mı biriktirmeliyim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

merhaba

kimsenin alışına - satışına engel olmak istemem ancak CX-3 aracında hala düzeltilemeyen kronik bir sıkıntı var. henüz net şekilde çözüme ulaşmış da değil. mazdanın bu konuda resmi bir açıklaması da bulunmuyor. sizin 2015 model aracınızda ileride aynı sorunları yaşayacağınız olma olasılı malesef %99'e yakın diyebilirim. hele de soğuk bir şehirde yaşıyorsanız.

eğer hala kararlıysanız tüm servis geçmiş dökümünü isteyin. yakıt filtre sorununu sorun. servis de motor üst kapağını çıkartın ve yakıt hattına şeffaf boru takın. sonra da aracı çalıştırıp hava kabarcıklarını test edin. kabarcık gelmemesi gerekiyor. 1  tane bile kabarcık varsa yakıt hattına hava almış demektir. bu da zaman içinde yakıt pompasının düzgün çalışmamasına ve yolda kalmanıza kadar gider. bunu yapmadan kesinlikle satış sözleşmesine imza atmayın. tabi burada hava kabarcığı görmemeniz ileride sorun yaşamıyacağınız anlamına gelmiyor. hepimiz yeni filtre sistemlerini taktırdığında sorun düzeliyor fakat bir süre sonra yeniden başlıyor. 

kısaca CX-3 biraz kumar işi. hiç bir zaman sorun yaşamayabilirsiniz  ya da sorunlar içinde kıvranabilirsiniz de. bunun cevabını kimse size net bir şekilde veremez. 

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, jackjoker :

merhaba

kimsenin alışına - satışına engel olmak istemem ancak CX-3 aracında hala düzeltilemeyen kronik bir sıkıntı var. henüz net şekilde çözüme ulaşmış da değil. mazdanın bu konuda resmi bir açıklaması da bulunmuyor. sizin 2015 model aracınızda ileride aynı sorunları yaşayacağınız olma olasılı malesef %99'e yakın diyebilirim. hele de soğuk bir şehirde yaşıyorsanız.

eğer hala kararlıysanız tüm servis geçmiş dökümünü isteyin. yakıt filtre sorununu sorun. servis de motor üst kapağını çıkartın ve yakıt hattına şeffaf boru takın. sonra da aracı çalıştırıp hava kabarcıklarını test edin. kabarcık gelmemesi gerekiyor. 1  tane bile kabarcık varsa yakıt hattına hava almış demektir. bu da zaman içinde yakıt pompasının düzgün çalışmamasına ve yolda kalmanıza kadar gider. bunu yapmadan kesinlikle satış sözleşmesine imza atmayın. tabi burada hava kabarcığı görmemeniz ileride sorun yaşamıyacağınız anlamına gelmiyor. hepimiz yeni filtre sistemlerini taktırdığında sorun düzeliyor fakat bir süre sonra yeniden başlıyor. 

kısaca CX-3 biraz kumar işi. hiç bir zaman sorun yaşamayabilirsiniz  ya da sorunlar içinde kıvranabilirsiniz de. bunun cevabını kimse size net bir şekilde veremez. 

Düşünceleriniz için teşekkür ederim. İstanbulda yaşıyorum. Araç sahibine sordum durumu araç 40000 de 2. Kış bir sorun yaşamadım ilk kez sizden duyuyorum dedi. Belkide farkında değil. Serviste dediklerinizi uygulayacağım. Sonuçları buradan paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sorun her cx3 olmuyor, belki alacağız otomobilde olmuyor olabilir, çok sayıda cx3 satıldı, sorun olanlar belli sayıda, aracı servise götürün ve motor sesini dinleyin bir süre, test sürüşü yapıp izleyin bir motor sesini, çekiş seviyesini. Servisten bilgi alın, aslında tasarımı çok hoş, kaliteli araçlar, mazdanın dizel açılımında ilk sorun bu konu oldu.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 sene kullandım. 40.k'da sattım aracı istemeden. 2 kere filtre değişmi yapıldı, nihayi olarak ise filtre yuvası ile değişimi yapıldı. Bu kış tam test etme imkanım olmadı ancak eşim araçtan anlar. Bir kaç kere soğuk gördük ve ses soluk çıksa mutlaka söylerdi. Olaya vakıf çünkü.

Evet, Mazda bu konuda sağlam adım atmıyor, sebebini sorduğum zaman ise bülten yayınlanmadan farklı sistem yapma yetkisieri yokmuş. Şayet aracım tekrar sorun çıkarmış olsaydı Mazda 3 filtre sistemini motor yaşam alanına taktırıp olayı noktalayacak idim. Kısmet olmadı.

Araç özelllikleri ile sektörde tek. Şekili şemaili, kullanım ve konforu fazlasıyla yeterli. Önünde alman araç logosu olsa en az x2 daha pahaı bir araç olmayı hak ediyor. Alın, keyfini sürün

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ses bazen gelip bazen gelmiyor ki, aracın kullanımında bir sıkıntı yaratmıyor.. eğer ki alıcıysanız bu özelliklerde başka araç biraz zor gibi. Ayrıca dizel olup mükemmel özellikte bir marka neredeyse yok.

06.03.2018 at 12:01, mehmete :

kirli yakıt olabilir. titreme gelen yakıtın azlığından oluyor.

Bu sene hiç arıza gelmemesinin sebebi havaların soğuk olmamasından olabilir. Nitekim Mart başındaki soğukta arabayı bir süre çalıştırdıktan sonra yine ses gelmeye başladı. Yakın zamanda servise götürmeyi düşünüyorum.

Bu ses konusundan farklı bir sorun hocam, enjektör ağızlarının yapısından kaynaklıymış ve değişim yapılınca arıza ışığı yakma sorunum çözüldü benim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu ses ile ilgili yorumunuz nedir? araç rolantide çalışıyor. gazda pedalında oynama yok. hava takribi -4, -6 arası sabah saatleri

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...