Jump to content

Kadir Geceniz Mübarek Olsun

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar,

Kadir Geceniz mubarek olsun. Layığı ile bir gece geçirebilmeyi Allah cümlemize nasip etsin..

hadis.jpg

97 - KADR SÛRESİ

Mekke döneminde inmiştir. 5 âyettir. Sûre, Kadir gecesini anlattığı için bu adı almıştır. Kadr, azamet ve şeref demektir

Bismillahirrahmânirrahîm

1.Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik.

2.Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin!

3.Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.

4.Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner.

5.O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.

Müminlerin annesi Hz.Aişe (r.a.) şöyle diyor :

-Dedim ki: Ya Resullullah, Kadir Gecesi'ni bilirsem onda ne şekilde dua edeyim? Şöyle buyurdu:

- Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni. (Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaw sorması ayıp kadir gecesinin özelliği ne? Yani hani kandillerin her birinde ayrı bi olay olmuş ya, Hz. Muhammed'in doğumu, vs. gibi, kadir gecesinde ne olmuş?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Yaw sorması ayıp kadir gecesinin özelliği ne? Yani hani kandillerin her birinde ayrı bi olay olmuş ya, Hz. Muhammed'in doğumu, vs. gibi, kadir gecesinde ne olmuş?

0-100 semavi kadir nickli üyemizle bi alakası olmadıgı kesin töbe töbe çarpılacas yahu :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen ilk mesajı okumuyon herhalde :) Koskoca ayeti kerime var :)

Selman Abim söylemiş. Kur'an-ı Kerim bu gece inmeye başladı yani Hıra mağrasında Peygamberimiz (s.a.v.) e Cebrail (a.s.)'ın ilk ayeti okuduğu gece..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada konusu gelmişken onu da aktarayım. İndirilen ilk ayetler Alâk Suresinin ilk 5 ayetidir ;

96 - ALÂK SÛRESİ

Mekke döneminde inmiştir. 19 âyettir. Sûre, adını ikinci âyette geçen “alak” kelimesinden almıştır.

Bismillahirrahmânirrahîm

1,2.Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı “alak” dan yarattı.

3.Oku! Senin Rabbin en cömert olandır.

4,5.O, kalemle yazmayı öğretendir, insana bilmediğini öğretendir.

alâk = Pıhtılaşmış kan

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Yaw yine alak neydi diye sorcaktım, son saniyede gördüm... Neyse en azından doğru biliyomuşum. :)

son saniyede kurtarıon hep ;)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...