Jump to content

Kadir Geceniz Mübarek Olsun

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 11 ay sonra ...

Arkadaşlar,

Kadir Geceniz mubarek olsun. Layığı ile bir gece geçirebilmeyi Allah cümlemize nasip etsin..

hadis.jpg

97 - KADR SÛRESİ

Mekke döneminde inmiştir. 5 âyettir. Sûre, Kadir gecesini anlattığı için bu adı almıştır. Kadr, azamet ve şeref demektir

Bismillahirrahmânirrahîm

1.Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik.

2.Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin!

3.Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.

4.Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner.

5.O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.

Müminlerin annesi Hz.Aişe (r.a.) şöyle diyor :

-Dedim ki: Ya Resullullah, Kadir Gecesi'ni bilirsem onda ne şekilde dua edeyim? Şöyle buyurdu:

- Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni. (Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

başlangıcıyla illaki alakam yok :D ama naçizane benim bir alakam mevcut :D

hayırlı kandiller arkadaşlar. hepimiz için hayırlara vesile olur inşallah

Niye? Kadir gecesi mi doğdun yoksam?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

boyle mübarek bir gecenin benimle alakası olamaz ancak benim ucundan kıyısından onunla bir alakam olablir...ben kadir gecesinde dunyaya geldigimden dolayı ismim kadir verilmiş...

bu güzel gecenin herkes için hayırlara vesile olmasını dilerim...

.... demiş ya agam ;):)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

bir sayfa gerideydi be agam.

bu arada; Kadir gecesinin aslında tam olarak hangi geceye denk geldiği bilinmiyor diye biliyorum. yani bir anlamda kör atışı "ya bu geceyse" hesabı yapılıyor biraz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Estağfurullah...:)

Mantıken düşünürsek kullanılan takvim hicretle başlıyor, Kuran'ın inmeye başlaması da bundan tam olarak bilemiyorum ama 20 yıl kadar önce olsa tam zamanını geriye dönüp kestirmek gerçekten zor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selman Abi . Takvimin yıl kısmı hicret ile başlıyor ama cahiliyye döneminde de araplar ay yani kameri takvimi kullandıkları için hangi ayın hangi gününe denk geldiğini hatırlamak zor değil. Yani daha önce Ramazan ayı hangi isimle anılırdı bilmiyorum ama Kur'an'ın Ramazan'ın içinde inmeye başladığını çıkarmak, hatırlamak çok basit. Arada geçen sürede miladi olacak 13 yıl (610 - 623)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...