Jump to content

Mazda 6 Göğüsten Gelen Sesler

Scorpions_64
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar herkese merhaba. aracımda şu son günlerde yolların lanet olması dolayısı ile göğüsten (yada ben öyle sanıyorum) gıcır gıcır ses gelmeye başladı. kapı döşemesinden şüphelendim tüm fitilleri söküp slikon sprey falan sıktım ama nafile... kulağımı yaklaştırınca sanki göğüsten gelir gibime geliyor. neden olabilir? yada alt takımlarından olupta (ki bu olacağını tahmin etmiyorum)içeri mi alıyor gıcırtı sesini? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazdalarımız kaliteli ama maalesef bu yollar mahfediyor araçlarımızı. Benim mazda 3te fazla yoktu ama kulağım çok hassas, en ufak sesler için giriştim araca mazda 3 bl kabin içi trim sökme rehberi başlıklı konumdan detayları görebilirsiniz. 

Araçlarımızda bayasünger kullanılıyor bu gıcırtı seslerini engellemek için fakat kötü yollar aracın yüksek km.si derken o süngerler birbirleriyle sürtünmekten eriyor ve sesi engelleyememeye başlıyor. Bu tür durumlarda da en güzel çözüm parçaları söküp benim yaptığım gibi aralarına bez bant koymanız. Kesin sonuç alırsınız. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2004 Model Mazda 6 aracımda özellikle ses sistemi, çakmak, vites kutusu parçalarının birleşim yerlerinden gelen seslerden dolayı baya şikayetçi idim. @Mutlu Tekir'in de dediği gibi bir servis ziyaretimde oralara bez bantlar koyuldu ve satana kadar da bir daha benzer bir sıkıntı yaşamadım. Eğer ses oralardan geliyorsa çözüm çok da zor değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, zealot :

bahsettiğiniz gıcırtı,  şöför koltuğunun yükseklik ayarını yapan makaslardan gelen ( şöför koltuğuınun altından gelen)   kronik ses   olmasın. ?

evet zealot kardeş dediğin gibi o koltuklardan da ses gelemeye başladı son günlerde. ama benim dediğim göğüsten falan geliyor gibi sanki.

12 saat önce, Mutlu Tekir :

12 saat önce, Mutlu Tekir :

Mazdalarımız kaliteli ama maalesef bu yollar mahfediyor araçlarımızı. Benim mazda 3te fazla yoktu ama kulağım çok hassas, en ufak sesler için giriştim araca mazda 3 bl kabin içi trim sökme rehberi başlıklı konumdan detayları görebilirsiniz. 

Araçlarımızda bayasünger kullanılıyor bu gıcırtı seslerini engellemek için fakat kötü yollar aracın yüksek km.si derken o süngerler birbirleriyle sürtünmekten eriyor ve sesi engelleyememeye başlıyor. Bu tür durumlarda da en güzel çözüm parçaları söküp benim yaptığım gibi aralarına bez bant koymanız. Kesin sonuç alırsınız. 

evet mazda çok iyi araç maşallah gel gelelim dediğin gibi türkiye şartları ve yollar aracımızın canını okuyor resmen. o kadar marka araç kullandım ama nasip olursa hep Mazda diyeceğim bundan sonraki hayatımda.... şimdi dediğiniz gibi benim göğsü mü sökmem gerekiyor komple? kapı döşemelerinden de geliyordu oralara ince sünger ile hallettim. 

4 saat önce, Burak :

2004 Model Mazda 6 aracımda özellikle ses sistemi, çakmak, vites kutusu parçalarının birleşim yerlerinden gelen seslerden dolayı baya şikayetçi idim. @Mutlu Tekir'in de dediği gibi bir servis ziyaretimde oralara bez bantlar koyuldu ve satana kadar da bir daha benzer bir sıkıntı yaşamadım. Eğer ses oralardan geliyorsa çözüm çok da zor değil.

bir ses gelen yerleri nokta atışı ile bulalımda bez bant vs. yalıtım işleri kolay burak :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam yapacağınız uygulama size kalmış. Ya benim gibi abartırsınız kökten çözersiniz, ya da ses geldikçe söker bez bant ile yalıtır sorun çözersiniz, bir diğer seçenek de servise gitmek, fakat ücret karşılığında yapacaklardır. Eliniz yatkınsa montaj bilgisinden anlıyorsanız yapabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26 dakika önce, Mutlu Tekir :

Hocam yapacağınız uygulama size kalmış. Ya benim gibi abartırsınız kökten çözersiniz, ya da ses geldikçe söker bez bant ile yalıtır sorun çözersiniz, bir diğer seçenek de servise gitmek, fakat ücret karşılığında yapacaklardır. Eliniz yatkınsa montaj bilgisinden anlıyorsanız yapabilirsiniz.

mutlu bey biraz önce yaptığınız uygulamaları okuyup resimlere baktım tek tek. Elimden gelir Allah'ın izniyle... havalar biraz ısınsın ilk işim bu olacak yoksa araçtan soğuyor insan. Zaten bizim buralar da mazda servisi falan yok en yakın Denizli'de o da 200 km kadar uzakta. Bu arada yardımlarınız için tek tek herkese teşekkür ederim... :)

Bu arada demeyi unutmuşum, metal segment var ya, paylaştığınız resimlerde de muvcut olan onları nerden temin edebiliriz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...