Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Şanzıman Sorunu

goodpasture
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bende merak ediyorum sanırım birkaç araçta yaşandı. Kronik bir arıza yok gibi duruyor

SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Devrim Babacan :

Bu forumda okuduğumuz, hâlen elle sayılabilir sayıda olan olaylar dışında, sizi bu kadar kesin konuşturan kaç adet şansıman arızası biliyorsunuz?

Yanlış anlaşılmasın, gerçekten merak ediyorum, yoksa sataşmak değil...

Burada şanzuman probleminden değil araçların genel olarak birçok sorunu barındırdığını anlatmak istedim.

Kendi aracım manuel ve aracı ilk aldığım günden beri ilk kalkışta sert bir sürtünme sesi gelmekte. Şanzumandan mı yoksa başka bir nedeni mi var bilinmiyor. Volkan Bey 2 kere geldi japonyaya ses kaydı gitti sorun çözülemedi. Denilene göre her manuel araçta bu ses var. 

Aracımda belli bir süre sonra ortaya çıkan ön takımdan gelen bir ses mevcut. İyileştirme yapıldı. Sorun kendini tekrarladı. Her çukura düştüğümde hem pedallarda hem direksiyonda hissediyorum. Bülten var, belli bir dönemde üretilen bütün araçlarda var. 

Sol arka kapı döşemem yaptığı ses nedeniyle değişti. Birçok araçta kapılardan ses geldiği söyleniyor. Ön konsoldan çukura düşünce gelen çıtırtılar, bülteni var yine. Hala emniyet kemerinin altındaki plastikten tıkırtı sesleri geliyor. 

Şuan yine dokunmatik ekranım bozuldu yenisinin gelmesini bekliyorum, garantiden değişecek. 

Otomatik araçlardaki sorun aşikar.

Ben bu şekilde bir çok madde sıralarım. Dersinizki bu sadece senin aracında yaşadığın durumlar. Fakat bu görüşüme İstanbuldaki koordinatör Volkan Bey de katılmakta. 

Beni aracı kötülüyor gibi görebilirsiniz. Fakat ben aracımı çok seviyorum, tüm bunlara rağmen hala satmak değil, kullanmak istiyorum. Araç güzel ama çok sorun yaşayan var. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Özellikle süspansiyondaki soruna problem gözüyle bakmıyor servis. Fakat ciddi güvenlik sorunu ortaya çıkarıyor. Ben bozuk yollarda frene bastığım zaman araç abs devreye sokuyor ve durmuyor. Aynı şekilde ses gelen parçalara sadece araya sünger sokarak müdahale etmeye çalışıyor. Hiçbir sorunum %100 çözülmedi benim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
29 dakika önce, goodpasture :

yine yeniden şanzıman sorunu

foti abi foruma giriş yaparsan bana ulaşır mısın.

Üç kere @fotifoti @fotifoti @fotifoti dediğimizde Fatih foruma geliyor. :D

Not: Haberdar etmek istediğiniz kişinin, forum kullanıcı adını bu şekilde etiketlediğinizde. Kişiye bildirim gidiyor. Konu takipçileri arasında Fatih yok. Haliyle bu mesajdan ve kendisinden bahsedildiğinden haberdar olması mümkün değil. Yukarıda etiketledim ben onu. Bakalım ne zaman gelecek Fotim. :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, goodpasture :

yine yeniden şanzıman sorunu

foti abi foruma giriş yaparsan bana ulaşır mısın.

Garantiden değişen sıfır şanzıman mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, AreY :

Garantiden değişen sıfır şanzıman mı ?

evet fabrikadan gelen şanzıman ile değiştirldi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu defa vitedi D konumuna getirmeme ragmen arac vitese gecmiyordu bir de vites 4 ve 5 e atarken bosa dusuyormus gibi devir yukseliyordu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şanzimana ariza yaptiran mekanik farkli bir sebep olabilirmi? 2.kez şanziman arizasi olmasi sebebiyle farkli bir noktada sikinti olabilirmi diye düşünüyorum... Gelişmeleri takipteyiz @goodpasture

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda yeni otomotivden aldığım taze bir bilgiyi paylaşmak istedim.

Benim aracın garanti süresi 2014 model olduğu için 3 yıl. Garanti sürem 2017 başında bitiyor, olası bir otomatik şanzıman arızasında bana maliyeti ne olur diye sordum.

17.339+KDV fiyat aldım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, AreY :

Benim aracın garanti süresi 2014 model olduğu için 3 yıl. Garanti sürem 2017 başında bitiyor, olası bir otomatik şanzıman arızasında bana maliyeti ne olur diye sordum.

17.339+KDV fiyat aldım.

Garanti süresi uzatma gibi bir hizmetleri vardı bir dönem. Bu hizmet acaba o dönem özel sürelimiydi ? Yoksa halen böyle bir hizmetleri olabilir mi ? Bir sorun isterseniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, AreY :

17.339+KDV fiyat aldım.

Desenize garanti bitiğinde üç şanzıman eşittir bir mazda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16.02.2016 at 10:12, alpqla :

@fatalhand arkadasimiza katiliyorum ben araba almak his isi olmamali en azindan su geldigim noktanin tek sorumlusu hislerim oldu suan 3. Kisi sanzuman sikintisi yasiyor deniliyor bu rakami cankiridaki doktor arkadsdimiz ve forma kayitli olmayan istanbuldan bir beyfendinin arabasinda sanzuman degisimi gerceklesmis.. simdi m3 almak isteyen arkadaslara sesleniyorum 0 arabayi test etme sanslari olmayacak ama bi yontem var alacaklari arabanin yanina gidip suremiyecekleri icin calistirir calistirmaz ilk calismadan 1.9 devirle baslayan araci hemen p den r ye atin ve araba r ye gecerken sallanmadan sadece deviri 1.0-1.1 e dusmesi gerekiyor bu devir dusmesi normal bi durum fakat ilk r ye gecerken kut diye arac sallanip geciyorsa o araci almayin bu bir sorundur.. bu aracta bende oldugu gibi durdugu yerde vibrasyonda yasayabilirsiniz duracakken silkelenmede... Durdugundaki titreme motor sanzuman sicakken bazen yapiyor bunu ilerki kullanimlarda anlayabilirsiniz ancak fakat bi bes on km kullanma imkaniniz varsa en iyi sekilde anlamak icin kapali otoparka girip araci otomatikte iken birden ikiye kendisi ciksin ve yavas yavas durun durma noktasina yakinken motordan silkenme sesi vibrasyon ve devirde milim asagi dusup geri cikma olacaktir eger yoksa alin binin keyifle agiztadiyla.. 

Forumdaki konuların içine girdikçe korkmaya başladım açıkçası.

Geçtiğimiz hafta P ' den R'ye geçerken çok sert geçti ve araç sallandı. Bu ne dedim kendi kendime... Sonra bir iki deneme yaptım olmadı. 

Aracı hafif rampalı bir yere koymuştum ve el frenini çekmeden P konumuna alıp bırakmıştım, bilirsiniz P konumuna aldığınızda araç 1-2 cm geri kayar ve sonra aracı durdurur. Ben, acaba bundan kaynaklı mı diye düşündüm ve bir kaç kez hafif rampada aracı bırakıp P konumundan R ' ye aldım. Evet bu durumda araç sarsıntılı bir geçiş yaptı.

Sonrasında düzlüğe gelip P konumuna aldım ve el frenini çektim. P konumundan R'ye aldım ve sorunsuz geçiş yaptı. Benim bu duruma tespitim P konumuna alınan aracın geriye kayması nedeniyle oluşan basıncı R'ye geçerken hissettirdiği yönündeydi.

Ama sizin bu mesajınızı okuduktan sonra araca gittim ve motor soğukken bunu denedim. Devir yüksek iken R konumuna aldım sarsıntı yoktu, ardından 4-5 kez P-R arasında gidip geldim ve bu geçişler sarsıntılı oldu , araç hareket ediyor resmen R'ye geçerken.

Bu konuya açıklık getirebilirsek iyi olur. Umarım çok sorun teşkil edecek bir durum değildir.

Servise nasıl anlatıpta çözüm bulunur bilmiyorum. Dediğim gibi adamlar ilgisizler. Sorun çözmek için galiba şikayet etmemiz gerekecek gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç soğukken devir yüksek olduğu için tork konvertörden dolayı sürekli gitmek isteyecektir araç. Devir yüksek olduğu için bunu daha çok hissedebilirsiniz ve yer yer fren tutmayabilir ( o anlarda vitesi N konumuna alırsanız fren normale döner). Bu gayet normal bir durum. Niye herkes buna kafayı takmış durumda? Bu 2006 da da böyleydi, 2012 modelde de böyle, yenilerde de bu şekilde. Tork konvertörün çalışma prensibi bu şekilde. Şanzımanla oynaya oynaya bozacaksınız :D  

Eğimli yerlerde önce el frenini çekip  aracı sabitleyin sonra P konumuna alın. Aksi taktirde aracın tüm yükünü şanzımana verirsiniz ve R ye geçerken çok sesli ve sarsıntılı geçer ( bu aracın hatası değil sizin hatanız ) benden söylemesi.....

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç soğukken devir yüksek olduğu için tork konvertörden dolayı sürekli gitmek isteyecektir araç. Devir yüksek olduğu için bunu daha çok hissedebilirsiniz ve yer yer fren tutmayabilir ( o anlarda vitesi N konumuna alırsanız fren normale döner). Bu gayet normal bir durum. Niye herkes buna kafayı takmış durumda? Bu 2006 da da böyleydi, 2012 modelde de böyle, yenilerde de bu şekilde. Tork konvertörün çalışma prensibi bu şekilde. Şanzımanla oynaya oynaya bozacaksınız [emoji3]  

Eğimli yerlerde önce el frenini çekip  aracı sabitleyin sonra P konumuna alın. Aksi taktirde aracın tüm yükünü şanzımana verirsiniz ve R ye geçerken çok sesli ve sarsıntılı geçer ( bu aracın hatası değil sizin hatanız ) benden söylemesi.....

Bende bazen eğimli yerlerde nadiren ilk önce p konumuna aldığımda aynı sorunu yaşadım bunu yapmamaya özen gösteriyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...