Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Lovato LPG Uyumu

yakomoz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler yaklaşık 1 ay önce 2011 otomatik mazda 3 impressive aldım öncelikle araçtan çok memnunum fakat şehir içi yakıt ortalama 12 litre yaktığını görünce tüp markalarını araştırmaya başladım ve lovatoyu çok övdüler gerek OBD2 teknolojisi gerek enjektörleri bakımından bende lovato OBD2 sistemini aracıma erzurumda taktırdım.fakat daha sonra kör nokta uyarı sistemi (RVM) aynalar üzerinde bulunan uyarı ışıklarının sürekli kızarık durumunda (hafif yanma şeklinde ) olduğunu gördüm ve aynadaki ikaz gece vakti sürekli yandığı resmen belli oluyor fakat rvm hala aktif durumda sağında solunda araba seni geçeceği zaman tamamen yanıyor ve sistem çalışıyor faka sürekli kızarık olması benim canımı çok sıktı tüpü taktırdığım yer bir çok kez ayar yapmaya çalıştı uzak bağlantıyla merkeze bağlandılar yinede rvm yi söndüremediler.Mazda servisinede gittim o da tüpten kaynaklandığını rvm özelliğinin obd üzerinden veri aldığını ve bu yüzden obd sistemi olan tüplerin rvm özelliğini bozabileceğini söyledi hatta rvm özelliği bozulduğunda yaklaşık tekrardan yaptırmak 8 bin tl civarında bulur sen tüpü söktür obd olmayan veya rvm yi bozmayacak bir tüp taktır şeklinde bilgi verdi bende tekrar tüpçüye gittim ve bilgisayardan lovatonun OBD sini kapattı daha sonra denediğimizde aynadaki rvm ikazı sadece başlangıçta kızarıyor daha sonra sönüyor. bu şekilde yarım yamalak çözdük eve gittim giderken bu seferde motor ikaz lambası yandı tekrar tüpçüye gitti. Yakıt fakir gelmiş ayarını yapalım bir daha yanmaz dedi obd yi kapatmasak hiç yanmazdı dedi.Şuan motor lambasını da söndürdüler kullanıyorum fakat ilk baştaki kızarıklık yinede canımı sıkıyor. daha sonra internette sıkıntıyı araştırayım dedim ama kimse böyle bir sıkıntı paylaşmamış daha sonra tüpçüye bunu ilettim tüpçüde batıda da bu sıkıntı oluyor fakat müşteriye söylemeden obd yi kapatıyorlar sorunuda çözdük deyip para alıyorlar dedi ben sana açık açık söyledim olanı bende sana söylemeden kapatabilirdim dedi.benim canım baya sıkıldı bu konudan şimdiki aklım olsa kesinlikle obd sistemi olan bir tüp taktırmam bu konu ile alakalı başına gelen veya beni daha geniş aydınlatabilecek bir arkadaş varmı? ayrıca lovatonun OBD2 sisteminde kesinlikle bu hatayı veriyor kesinlikle taktırmayın bir kaç otogaz bayiininde obd kapatarak bu işi çözdüğünü duydum OBD kapatılınca hem olay tam çözülmüyor hemde lovatonun bir artısı kalmıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pire için yorgan yakmaya gerek yok. Rvm yi kapatırsınız aynaları düzgün ayarlarsınız olur biter.Lovato obd iyi bir kittir. Obd yi açtırmanızı ve yolda düzgün ayar yaptırmanızı tavsiye ederim. Düzgün bir yol ayarı sonrasında lovato obd ile ömür boyu ayar derdi olmadan gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yalnız rvm kapalıykende kızarık aynalar onu bende düşündüm fakat rvm iptal ettiğim halde aynadaki ışıklar kızarık olunca obd iptal ettirdik

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O ikaz ışıklarını kapatmanın yolu vardır illaki. Mazda interface bilgisayar ile araca bağlanılıp o özellik tamamen deaktif edilirse lambalar da sönebilir.

Yolda stft ve ltft ye göre düzgün bir ayar yapılması çok önemli bizim araçlar için. Yolda yapılmadıysa ısrar et yaptır. Obd bu gerek yok diye saçma sapan cevap verebiliyorlar alakası yok.

4bin devir üstünde de benzine geçecek şekildr ayarlatırsan bir sıkıntın olmaz uzunsüre.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

iyi diyorsunuz hoş diyorsunuz ayarı yolda yapıldı bende araçta idim o yönden gönlüm rahat ayrıca 4 bin devir üzerinde benzin püskürtmesini lovatoda yapamadıklarını romano gibi markalarda yapıldığını belirtti bayii ben çok anlamam. rvm nin tamamen bilgisayardan kapatılması ile alakalı servisle görüşeceğim ama güzel bir özellik 1 kere kaza önlediğine şahidim kapatmakta hoş değil. sizde hangi marka tüp var?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benimki öneri hocam subap sağlığı açısından 4bin devir üstü sıkıntılı. Prins Silverline var öncekş sahibinden taktırna. Bana kalsa atiker obd taktırırdım.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQOPeon5DplQ4zjUAVGAEEtcKf2j2CHsCpbM0oOX7zEkKzqK0FIRnJowgHc

Mavi çizgilerdekş gibi ayarlamayla bir sıkıntu olmaz. Duruş pozisyonumda arka kapı kollarını görmeyecek şekilde ayarlıyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynanın ayarlanması ile çok alakalı değil yalnız bir şey görüpte yanıyor gibi değil çünkü uyarı şeklinde değil veya sinyal verince uyarı sesi gelmiyor çok hafif sadece gece belli olacak şekilde kızarıyor araba görünce hem sesli uyarı yapıyor hemde gündüz bile belli olacak şekilde yanıyor,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

Araca obd soketiyle bağlantı yapınca rvm lambalarının kızarık kalması sanırım bir işaret. Dün arkadaşın bmw’sine bindim. Onda obd bağlayınca klima bölgesinde birkaç lamba yanıp sönmeye başladı. Sonra yanık kaldı. 

Galiba araç ile bağlantı kurduğuna bir işaret anlamına geliyor rvm’lerin hafif kızarık kalması. Ve sorun teşkil etmiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende de Lovato OBD2 kit var ama hiç böyle bir problem yaşamadım. çok canınızı sıkarsa bostancı sanayi sitesi Eray Otogaz/ Sebahattin usta ile görüşün derim. bostancu ikiler mazda servisi / Taber usta aracılığı ile orada taktırmıştım, şuana kadar bir sorun yaşamadım, önemsiz sorunları da çok çok makul fiyatlara halletmiştir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...