Jump to content

Mazda 626 Hız ve Km Göstergesi Çalışmıyor.

Oziyal
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkeslere merhabalar..

Pazar günü eve giderken birden hız göstergesi "0" a indi ve kilometrede çalışmıyor. Km teli mi gitti acaba bilmiyorum havalar iyileşse söküp bakmayı düşünüyorum inşallah zor bir şey çıkmaz :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yalçın öncelikli olarak geçmiş olsun.

İlk kolay kontrol sağlama açısından sigorta ile ilgili olabilir mi sorusu geliyor aklıma.

Bilmiyorum yakın zamanda elektriksel bir müdahale filan oldu mu aracına. Yani kablo-fiş-soket vs çıkmış oynamış olabilir mi ?

Son olarak zor ve zahmetli gözle baktığım tel olayı geliyor aklıma. İlk iki kontrol neticesinde böyle bir yol izleyebilirsin.

Umarım çok maliyetli bir şey çıkmaz başına.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağol @İlhan elektriksel bir şey yapmadım ama haftasonu çok soğuktu -10 civarı. bilmiyorum bakalım bendeki workshop kitapçığından bakıcam artık dediğin gibi umarım masraf çıkarmaz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben daha önce değiştirdim km telini çok zor bir işlem değil ama soğukta da uğraşılmaz yanlış hatirlamiyorsam 70 liraya almıştım

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, oguzhan89 :

Ben daha önce değiştirdim km telini çok zor bir işlem değil ama soğukta da uğraşılmaz yanlış hatirlamiyorsam 70 liraya almıştım

Aynen doğru hatırlıyorsun kardeşim. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, oguzhan89 :

Nasıl bir işlem yapmak gerekli nereleri sökmeliyim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Km saatinin olduğu tabloyu sökün sanzimandan göğüse doğru kalin kablo giriyor 2 parcadir ve ortasinda ayrilma imkani var onu bulursanuz kolay aksam resimini ceker yollarim

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, oguzhan89 :

Km saatinin olduğu tabloyu sökün sanzimandan göğüse doğru kalin kablo giriyor 2 parcadir ve ortasinda ayrilma imkani var onu bulursanuz kolay aksam resimini ceker yollarim

Teşekkür ederim @oguzhan89 :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

önce ön taraftan şanzımana bağlanan km telini sökün ,sonra saati çıkartın. yoksa saat geri gelmez. km teli 2 parça bu araç ta. mümkünde 2 parçayıda değiştirin. km mekanik olduğu için elektriksel bir durum yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

En sonunda dün bakabildim şanzıman tarafındaki tel kopmuş sadece o parçayı değiştirsem olur mu? nerden bulabilirim bileniniz var mı? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Arkadaşlar merhaba konu biraz eski ama benim kilometre telim kopmuştu yenisi ile değiştirdim çalışıyordu bugün tekrar gitti yaklaşık bir hafta kullandım takarken klipsi kırılmıştır saate takılan yer acaba yerinden mi çıktı dedim baktım çıkma da falandan olmamış ne olabilir sizce. Acil yardımlarınıza ihtiyacım var muayeneye gireceğim teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

58 dakika önce, Mustafa. :

Arkadaşlar merhaba konu biraz eski ama benim kilometre telim kopmuştu yenisi ile değiştirdim çalışıyordu bugün tekrar gitti yaklaşık bir hafta kullandım takarken klipsi kırılmıştır saate takılan yer acaba yerinden mi çıktı dedim baktım çıkma da falandan olmamış ne olabilir sizce. Acil yardımlarınıza ihtiyacım var muayeneye gireceğim teşekkür ederim.

Yerinden çıkmasa bile gevşeyip biraz geri kaçmışsa telin ucundaki kama , yuvasındaki yataktan çıkmış olabilir mi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Mustafa. :

Kilometre terini şanzımanın olduğu yere takmadan önce çeviriyorum kilometre saati hareket ediyor 

Şanzımana bağlandığı noktada hareketi alamıyor demekki , ama neden olduğunu bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

klipsi motır tarafımdam içeri sokarken malesef önüne gelen kablo geçirmiş delikten ve  daralınca delik geçirirken kırıldı oda orda durmuyor sanırım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Arabalar doğru söylüyor bence. O kasada kilometre teli 2 parça. Şanzumandan çıkıyor içeri girmeden bir birleşim yeri var -ki bu göstergeyi sökmek için gerekli- sonra içeri girip tek tırnakla göstergeye bağlanıyor. Şanzumandan çıkan kısımı çevirince kilometre saati çalışıyorsa tek etken arada iletimsizlik. Basit bir montaj hatası bile bu soruna sebep olur. benim tavsiyem km saatinin bağlandığı yeri iyice inceleyin. Mümkünse önden tek tekeri kaldırıp içinin dönüp dönmediğine bakın (tehlikelidir ! dikkat edin !) Ama benim oyum montaj hatası olduğu yönünde. Km telinin şanzuman tarafı bağlı iken içeri girmeden önceki ek yerinden ayırıp içindeki halatı şanzımana doğru itip yerine oturduğundan emin olabilirsiniz. Sonra ayırdığınız ek yerini takıp tekrar deneyin. 626 nın o kasası tam bir mühendislik harikasıdır. Basit ve sağlamdır. Hiçbirşey olmaz olacağını da sanmıyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...