Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Uzun Far Cree Led Uygulaması

quiteguide
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Olayın özü odaklanmada, uzunlar neyse de kısalarda sıkıntı bence. Nevşehir yakın, denkgelirsek bi görmek isterim, ne kadar iyi çekilse de videolar yeterli değil malesef. Bir de gündüz uzaktan selektörün belli olup olmama durumu var, geceuçuşunda çok takarlardı buna, ben selektörü az yapanlardanım, az da yerim ama :D Arkamdan röntgen çeker gibi ışık gelince ayar oluyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, quiteguide :

Mutlu hocam, halojenlere gore aydınlatma mesafesi daha kısa. Farlar halojene göre yapılmış sonuçta. Lakin benim uyguladigim ürünlerin lümeni toplam 6000. Eğer  8000 lm ve üzeri ürünler uygulanırsa halojene gore aydınlatma mesafesinde çok fark olacağını düşünmüyorum. Haliyle, selektörde de daha verimli oluyor yüksek lumenli ürünler.

Renk tonu ve yoğunluğundan dolayı sanıyorum göz alma durumu da yine ürünlerin gücü ile alakalı.

Mesafe ne olursa olsun 2 patlattın mi zaten karşıda ki ne oluyoruz diyor :D 

Ama tam verimi kisalari da değiştirince alacağım kesin.

Aydınlatma mesafesinin kısalığı bence ışığın gücü ile değil de ampulün boyutları ile alakalı olabilir. Sonuçta aynı boyutlardaki ampul, ayarlı olan aynı mesafeyi aydınlatır. Sadece ışığın gücüne göre daha yüksek veya daha az aydınlatır. Nitekim ben xenon taktığımda da ışığın aydınlatma seviyelerinde hiç bir değişiklik olmadı. Daha fazla aydınlattı o ayrı ama özellikle aydınlatma çizgileri birebir duruyordu. (Ampul boyutları birbirine çok yakın.)
Sizdeki aydınlatma mesafesini de far ayarı ile daha uzak mesafeye (standart olan mesafeye) alınabilir diye düşünüyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Semih Uluca :

hocam, 185 tl yani 62.5 dolara sağlam bir satıcıdan en kralını 2-3 haftaya getirtirdik aliexpressten -8000 , 9000 lm vs.-

hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, mersinden_ersin :

Olayın özü odaklanmada, uzunlar neyse de kısalarda sıkıntı bence. Nevşehir yakın, denkgelirsek bi görmek isterim, ne kadar iyi çekilse de videolar yeterli değil malesef. Bir de gündüz uzaktan selektörün belli olup olmama durumu var, geceuçuşunda çok takarlardı buna, ben selektörü az yapanlardanım, az da yerim ama :D Arkamdan röntgen çeker gibi ışık gelince ayar oluyorum.

kısalarda hiç sorun yok, çünkü kısa farlarımız mercekli. apaçi takımı bu ürünü merceksiz kısa farlarına uygulamaya başladığı gün hükümet kesin el atar bu işe :D 

benim telefon general mobile olmasa video da yeterli olurdu inan. yolun düşerse buralara, bende memnun olurum.gündüz uzaktan selektor daha da belirgin olsun diye kısaları da sipariş ettim. tam çakar olacak 2 far da led olunca ve kısa farları gündüz ledi olarak kullanacağım.

gündüz ledi demişken, bizim halojen ön park lambalarını ve plaka aydınlatmalarını da değiştirdim. sonuç über başarılı. düşünen olursa bir göz atsın şu ürüne. tr de tekine 10 15 tl çekerler.

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Xenon-Blanc-18-3014-SMD-LED-Ampoules-T10-168-194-W5W-2825/32408232049.html

IMG-20160203-WA0000.jpg

IMG-20160203-WA0001.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, quiteguide :

kısalarda hiç sorun yok, çünkü kısa farlarımız mercekli. apaçi takımı bu ürünü merceksiz kısa farlarına uygulamaya başladığı gün hükümet kesin el atar bu işe :D 

benim telefon general mobile olmasa video da yeterli olurdu inan. yolun düşerse buralara, bende memnun olurum.gündüz uzaktan selektor daha da belirgin olsun diye kısaları da sipariş ettim. tam çakar olacak 2 far da led olunca ve kısa farları gündüz ledi olarak kullanacağım.

gündüz ledi demişken, bizim halojen ön park lambalarını ve plaka aydınlatmalarını da değiştirdim. sonuç über başarılı. düşünen olursa bir göz atsın şu ürüne. tr de tekine 10 15 tl çekerler.

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Xenon-Blanc-18-3014-SMD-LED-Ampoules-T10-168-194-W5W-2825/32408232049.html

Aynen led aracın havasını değiştiriyor kesinlikle. Aracın her tarafını led yaptım ben de. kısalarla uzunlar sarı kaldı. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mutlu hocam, şimdi sıra halojen on arka sinyal, arka stop, geri görüş ve sis lambalarını lede çevirmek de. 

El atmisken geri gorus ile sis lambasını da birleştireyim diyorum. Karanlıkta geri geri giderken mevcut aydınlatmanın yetersiz olduğunu dusunuyorum. Geri vitese atınca ikisi de yansın, arka sisi açınca geri gorus de yansın. Böyle birşey mumkunmudur sizce. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Stop ve sislerde lede karşıyım. Stopların halojen hali bile göz alırken, ledler ile daha çok göz alacaktır. Ben bu nedenle arka stoplara siyah film kaplatmayı düşünüyorum.

Geri görüş konusunda haklısınız led yapmak güzel olur, ama sisi de çevirmek bence sakıncalı. Uğraşılınca yapılır neden yapılmasın, ama dediğim gibi ben olaya göz alma açısından baktığımdan sadece geri lambasını güçlü bir lede çeviriridim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mercek standart bir şey değil. Xenon mercekler D1S D2S gibi isimlendirmelere sahiptir. İlk xenon örneklerinde buna aksi durumlar var, taslı xenon bile var ama güncelde biXenonlar bu şekilde isimlendirilir. Halojen mercek/far tasları Hxx şeklinde isimlendirilir ve H4 xenon kit vs. satılan şeyler bizim merceklere bağlanabilen "çin işi xenon ampüllerdir" ancak merceğimiz halojen flamana göre tasarlandığından xenon ampüllerle ODAKLAMA YAPAMAZ. Temel sebep xenon ampülün daha geniş bir alandan ışıma yapmasıdır.

Bu takacağınız ledler daha küçük, tek noktadan aydınlatma sağlamaya çalışıyor halojen flaman gibi. Ancak sağlıklı bir yöntem, değil, odaklanmada gene sıkıntılar olacak. Bi farda orjinal bi farda aldığınız ampülü takın, düz bir duvar karşısında desenleri inceleyin. Mesela kısa farda üst çizgi net, alta doğru geniş, üstte minimal ve az ışıklı bir aydınlatma var (bu her araçta yok) ki tabelalar aydınlansın ama karşıdaki sürücü rahatsız etmesin şeklinde. O ışık dağılımını o led ampülle alamayacaksınız. Keşke alabilseniz, ben de direk sipariş geçer alırım kullanırım. Muhtemelen de sağlamlık, elektrik sistemi vs. sorunları da olacak uzun vadede.

Çin iyi güzel ucuz, ancak iş bu teknik kafalara geldiğinde Osram, Bosch vs köklü ve işe yön veren firmaların niye böyle ürünleri yok diye sorgulamak lazım. Gidin ıvır zıvır süs, aksesuar vs. alın ancak böyle hayati konularda güvenmeyin Çin'e. 

Bir not, sanayide Philips diye satılan Photon marka xenon kitler bayağı yaygın, philips değil o, sanayi ağzı tüm memlekete yayılmış sanki, philips diye kitliyorlar herkese.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, Mutlu Tekir :

Stop ve sislerde lede karşıyım. Stopların halojen hali bile göz alırken, ledler ile daha çok göz alacaktır. Ben bu nedenle arka stoplara siyah film kaplatmayı düşünüyorum.

Geri görüş konusunda haklısınız led yapmak güzel olur, ama sisi de çevirmek bence sakıncalı. Uğraşılınca yapılır neden yapılmasın, ama dediğim gibi ben olaya göz alma açısından baktığımdan sadece geri lambasını güçlü bir lede çeviriridim.

bende karşıyım fakat reflektörleri led yapınca, halojenlerin biraz sırıttığını düşünüyorum.

11 dakika önce, mersinden_ersin :

Mercek standart bir şey değil. Xenon mercekler D1S D2S gibi isimlendirmelere sahiptir. H4 xenon kit vs. satılan şeyler bizim merceklere bağlanabilen xenon ampüllerdir ancak merceğimiz halojen flamana göre tasarlandığından xenon ampüllerle ODAKLAMA YAPAMAZ. Temel sebep xenon ampülün daha geniş bir alandan ışıma yapmasıdır.

Bu takacağınız ledler daha küçük, tek noktadan aydınlatma sağlamaya çalışıyor halojen flaman gibi. Ancak sağlıklı bir yöntem, değil, odaklanmada gene sıkıntılar olacak. Bi farda orjinal bi farda aldığınız ampülü takın, düz bir duvar karşısında desenleri inceleyin. Mesela kısa farda üst çizgi net, alta doğru geniş, üstte minimal ve az ışıklı bir aydınlatma var (bu her araçta yok) ki tabelalar aydınlansın ama karşıdaki sürücü rahatsız etmesin şeklinde. O ışık dağılımını o led ampülle alamayacaksınız. Keşke alabilseniz, ben de direk sipariş geçer alırım kullanırım. Muhtemelen de sağlamlık, elektrik sistemi vs. sorunları da olacak uzun vadede.

Çin iyi güzel ucuz, ancak iş bu teknik kafalara geldiğinde Osram, Bosch vs köklü ve işe yön veren firmaların niye böyle ürünleri yok diye sorgulamak lazım. Gidin ıvır zıvır süs, aksesuar vs. alın ancak böyle hayati konularda güvenmeyin Çin'e. 

teknik bilgilendirme için  var ol hocam, siparişi verdim artık. söylediğiniz gibi verim alamazsam ya da karşıdan gelen araca sıkıntı yapacağını görürsem o an söker atarım. ayrıca söktüğüm uzunlar araçta kutu da, her zaman da yedek kısalarla seyahat ederim. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geri vites için de, @Mehmet Özdemir abideki led reflektörlerden alıp sise bağlayabilir, normal sisinizin de kırmızı kaplamasını söker (fırında ısıtınca sökülüyor vs. yordamı var, geceuçuşu forumuna gidiniz :) ) ya da ingiliz versiyondan getirtirsiniz olur biter. Sisteki tasın dağılımıyla geri vites reflektörü aynı olmayabilir ama sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, mersinden_ersin :

Bir not, sanayide Philips diye satılan Photon marka xenon kitler bayağı yaygın, philips değil o, sanayi ağzı tüm memlekete yayılmış sanki, philips diye kitliyorlar herkese.

Haklısın, bana da kitlediler mesela :)

Ama şöyle bir şey var. Dediğin çizgi, tabelaları aydınlatması vs hiç bir şey değişmedi ben de. Yoksa sökerdim zaten. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, mersinden_ersin :

Geri vites için de, @Mehmet Özdemir abideki led reflektörlerden alıp sise bağlayabilir, normal sisinizin de kırmızı kaplamasını söker (fırında ısıtınca sökülüyor vs. yordamı var, geceuçuşu forumuna gidiniz :) ) ya da ingiliz versiyondan getirtirsiniz olur biter. Sisteki tasın dağılımıyla geri vites reflektörü aynı olmayabilir ama sıkıntı olacağını sanmıyorum.

led reflektörlerin son hali :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı anda mesaj atınca sıralama karışmış @quiteguide. Geçen kapadokya tarafındaydım keşke denkgelebilseydik. Bana belli olmaz gene geçerim o taraflara, performansını merak ediyorum, hem deneriz hem tanışırız. Aynısı Ankara'ya ya da denkgelirse Karaman-Mersin taraflarına uğdaığınızda benim için de geçerli :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
02.02.2016 at 14:12, quiteguide :

Teşekkürler, ledlerle halojen arasında ki yanma hızı nedeniyle kisalari da sipariş ettim. Eğer uzunlari degistirirseniz eminim benim gibi sizde kisalara da el atarsiniz, sonra zenon da neymis dersiniz. Siparişi hem uzun hem de kısa verin vakit kaybetmeyin bence :) 

hocam hem kısa hemde uzun fara aynı ledi takabiliyor muyuz??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27 dakika önce, alpay99 :

hocam hem kısa hemde uzun fara aynı ledi takabiliyor muyuz??

Uzun farlar için hb3 9005, kısa farlar için h11 kod olmak zorunda. Ben kisalari da lede çevirdim.

Daha önce zenon da denedim, 100 wlik halojen ampul de denedim. Hiç birinden bu kadar verim alamadim. 

IMG-20160323-WA0003.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kısalarla düz duvar karşısında ve karanlık ortamda görsel (video daha iyi ama olmadı fotoğraf da olur) atabilir misiniz? Ve de özellikle yağmurlu hava performansını merak etmekteyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ersin dostum az önce eve girmeden karanlık bir sokakta tam cekiyordum önden arkadan araba geldi. En kısa zamanda resim & video atarim. Zira kisalari açıp kapamak bile zevk veriyor. Anın da görüntü.

Yağmur performansını bende merak ediyorum. Sis farlarini da ledlemeyi dusunuyorum, yağmur da aydinlatma bekledigim gibi olmazsa sis farlarina hiç dokunmayacagim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar kısa farlara led uygulama ile ilgili bir video bi kaç da resim çektim. Gordugunuz gibi hava tam karanlık bile değil.

Video da kızımın da sesi var :D idare edin artık.

IMG-20160328-WA0011.jpg

IMG-20160328-WA0010.jpg

IMG-20160328-WA0009.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler. Aydınlatma miktarı iyi ama odak dağılıyor sanki, düz duvara bir kaç farklı mesafeden fotoğraf çekebilirseniz süper olur. Bir de link atabilir misiniz kısa ampüller için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...