Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Uzun Far Cree Led Uygulaması

quiteguide
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1 saat önce, mersinden_ersin :

Teşekkürler. Aydınlatma miktarı iyi ama odak dağılıyor sanki, düz duvara bir kaç farklı mesafeden fotoğraf çekebilirseniz süper olur. Bir de link atabilir misiniz kısa ampüller için.

Konunun başında 2. mesajimda link mevcut. Uygulamadan girince, elemanlardan birinin duvara karşı çektiği halojen farla karşılaştırmalı resim de var.

Odaklanma konusuna gelince, kısa farları aşağı yukarı hareket ettirince halojende ki kadar net bir çizgi yok. Ama bu karşı dan geleni rahatsız ediyor anlamına da gelmiyor, su ana kadar hiç selektör yapan olmadı.

Halojenin odak dağılmiyor da ne oluyor burnumuzun dibini zor gösteriyor :D

Sonuç olarak, deneyin pişman olmazsiniz derim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi eyvallah, üst çizgi fena değil de çizgi üstünde ufaktan parlama mevcut. Karşıdan gelenin gözünü az çok rahatsız eder, siste yoğun yağışta kendi görüşünüzü de azaltır bu parlama, ama beklediğimden baya iyi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 yıl, 15000 km sonunda sol kısa fardaki Osram Nightbreaker Unlimited sizlere ömür. Daha önce yazmıştım, ömrü kısa ampüller bu performans ampülleri. Titreşim, farlar açıkken marş basma (far sensörüne selam :) ) gibi etkenler daha da kısaltmakta ömürlerini. 

Titreşim tarafında şöyle bir durum var ki arabayı tadında sert kullanırım. Ancak yaptığım kazada direk sol far darbe almıştı (titreşimin dibini almıştır o esnada :) ), ustalar yeni fara bu ampülü takarken camını parmaklamış da olabilir tabi (eldeki yağ direk ampül ömrünü bitirir)

Far açıkken marş basmamaya da yarı yarıya dikkat ettim bu ampülü kullandığım dönemde. 

Ancak baya fazla kullandım farları, gündüzleri bile açtığım oldu bol bol. 

Kısaca ömür konusuda tatmin etti bu ampüller beni. 

Patlak ampülün yerine aracı aldığımda üstünde olan, eski sahibinin taktığı halojen beyaz ışık (performans diye bişey yok) ampülünü taktım. Osram'ların çifti 100 lira falan ama önümüz yaz, performansın önemi de az. O yüzden ufaktan da bir dürtüyor şu led ampüller. Bir kaç gün düşünüp karar vereceğim, kararım ledi deneme tarafında olursa buraya bol bol bilgi eklerim. Lede geçersem umarım takıntılarımı yenecek kadar iyi performans gösterir de tükürdüğümü yalarım, olmadı Osram'dan devam :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, mersinden_ersin :

1 yıl, 15000 km sonunda sol kısa fardaki Osram Nightbreaker Unlimited sizlere ömür. Daha önce yazmıştım, ömrü kısa ampüller bu performans ampülleri. Titreşim, farlar açıkken marş basma (far sensörüne selam :) ) gibi etkenler daha da kısaltmakta ömürlerini. 

Titreşim tarafında şöyle bir durum var ki arabayı tadında sert kullanırım. Ancak yaptığım kazada direk sol far darbe almıştı (titreşimin dibini almıştır o esnada :) ), ustalar yeni fara bu ampülü takarken camını parmaklamış da olabilir tabi (eldeki yağ direk ampül ömrünü bitirir)

Far açıkken marş basmamaya da yarı yarıya dikkat ettim bu ampülü kullandığım dönemde. 

Ancak baya fazla kullandım farları, gündüzleri bile açtığım oldu bol bol. 

Kısaca ömür konusuda tatmin etti bu ampüller beni. 

Patlak ampülün yerine aracı aldığımda üstünde olan, eski sahibinin taktığı halojen beyaz ışık (performans diye bişey yok) ampülünü taktım. Osram'ların çifti 100 lira falan ama önümüz yaz, performansın önemi de az. O yüzden ufaktan da bir dürtüyor şu led ampüller. Bir kaç gün düşünüp karar vereceğim, kararım ledi deneme tarafında olursa buraya bol bol bilgi eklerim. Lede geçersem umarım takıntılarımı yenecek kadar iyi performans gösterir de tükürdüğümü yalarım, olmadı Osram'dan devam :)

Osramini da, dandik halojenin 100 w olanını da, xenonunu da denedim ve tekrar söylüyorum ledlerle birlikte bambaşka bir sayfa açtım gece yolculuğuna.

Dün kayınpederler vardi, akşam benim aracla yemeğe ciktik. Hemen onunda dikkatini çekti aydınlatma. 

Aracı 2015 passat highline.

Bi kaç da uzunlari patlattım, iyiymis dedi :D

Bu arada dün buraya bayaa bi yağmur yağdı, goruste bir sıkıntı yasamadim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eyvallah, önce bi kısalara sipariş edeyim, uzunlar sağlam hala :) Ancak hangisinden sipariş edeceğime karar veremedim. Siz iki link paylaşmıştınız, ucuz olandan almıştınız. Pahalı olanda 4 tarafta led var, daha fazla güç var ancak bu 4 tarafta led olması durumu da ışığın daha fazla dağılması demek. Sizin verdiğiniz linklerden başkasına da bakmadım, bakarsam kafa karışacak biliyorum, gerek yok ama önerilere de açığım :D Bahsettiğim, sizin verdiğiniz linkleri de ekleyeyim buraya, arayıp bulma derdine girmesin mesajı okuyanlar. 

sizin aldığınız sanırım buydu http://www.aliexpress.com/item/Pair-33W-LED-Headlight-Headlamp-Auto-Conversion-Car-COB-Kit-CREE-H7-H8-H9-H11-9005/32377410914.html

diğer sunduğunuz seçenek de bu http://www.aliexpress.com/item/9005-HB3-H10-2015-Newest-8000-Lumens-LED-Headlight-kits-9005-car-head-light/32468639798.html?spm=2114.13010208.99999999.261.sh4nlh

Mehmet abi senin fikrini merak ediyorum, etiketleme şeysi açılmadı etiketleyemedim de sen görürsün zaten :D Ve görüp cevap vermesi bir sigara molası kadar oldu :D

Ben biraz geceucusu.com forumlarına uzadım, araştırıp öğrenelim. Zaten yarına da vize var, tam forumda vakit öldürme kafası :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Epey pahalıymış. Led konusu sıkıntılı gerçekten. Kullanılan çipin kalitesi, Ledin iyi soğutulması çok önemli. Sabit akım kaynağı tasarımı çok önemli. Ne kadar ısınırsa, farlara giden gerilim ne kadar yükselirse; ledler için verilmesi gereken sabit akımı aşmaması gerekiyor. Tamam uzunlarda kullanılabilir ama daha uzun süre enerjiye maruz kalacağı kısalar için sıkıntılı olabilir

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Linklerdeki ledler cop. Isı çok oluyor ve odak kötü. Mümkün mertebe akkor flamana yakın tipleri kullanın. Bir örnek vereyim;

Çifti G2S CREE H11 6000 K Tek Işın Araba LED 30 W 3600LM/60 W 7200LM Far ETI Chip Beyaz/Sarı/Mavi/Pembe Sis Lambası HEPSI TEK

http://s.aliexpress.com/NFN7zEze

(from AliExpress Android)

Ben iki yıldır bir çok modeli alıp test ediyorum. Şimdi yeni nesil H4 var aracımda.

Reklama girmesin, geceuçuşu.com. Bir çok testlerimiz var orada.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Merhaba Arkadaşlar,

Yeni konu açıp forumu kirletmek istemedim. Sorum biraz alakasız olacak kusura bakmayın. Geçen akşam aracın farları kapalı iken selektör yaptığımda uzunlar ile birilikte kısalarda yandı. Bir kaç defa denedim sonuç aynı. Daha önce de böyleymiydi bilmiyorum. Konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Bu araçların hepsimi böyle yoksa devrede sıkıntımı var. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 dakika önce, Bilal Kip :

Merhaba Arkadaşlar,

Yeni konu açıp forumu kirletmek istemedim. Sorum biraz alakasız olacak kusura bakmayın. Geçen akşam aracın farları kapalı iken selektör yaptığımda uzunlar ile birilikte kısalarda yandı. Bir kaç defa denedim sonuç aynı. Daha önce de böyleymiydi bilmiyorum. Konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Bu araçların hepsimi böyle yoksa devrede sıkıntımı var. 

evet, çalışma bu şekilde. size has bir sorun değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

56 dakika önce, Mehmet Özdemir :

evet, çalışma bu şekilde. size has bir sorun değil.

Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. Kaç yıldır kullanıyorum yeni fark ediyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10.04.2016 at 19:51, Servet :

Linklerdeki ledler cop. Isı çok oluyor ve odak kötü. Mümkün mertebe akkor flamana yakın tipleri kullanın. Bir örnek vereyim;

Çifti G2S CREE H11 6000 K Tek Işın Araba LED 30 W 3600LM/60 W 7200LM Far ETI Chip Beyaz/Sarı/Mavi/Pembe Sis Lambası HEPSI TEK

http://s.aliexpress.com/NFN7zEze

(from AliExpress Android)

Ben iki yıldır bir çok modeli alıp test ediyorum. Şimdi yeni nesil H4 var aracımda.

Reklama girmesin, geceuçuşu.com. Bir çok testlerimiz var orada.

hocam sizin verdiğiniz link ile diğer linkler arasında genel anlamda ne fark var? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam sizin verdiğiniz link ile diğer linkler arasında genel anlamda ne fark var? 

Led, akkor flaman ampul ile aynı noktadan ışık vermeli,

Led, reflektöre sağ ve soldan dikey ışık vermeli,

Led,mümkün mertebe ince metal yüzeye sahip olmalı ( odak gölge oluşumu önleme ).

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kısa farlara kac w almak lazım sonra milletin gözünü almayalım??

Uzunlara 80 w mı aldınız? Bir de kısaları söylerseniz makbule geçer

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...