Jump to content

3. Nesil Mazda 3 İçin Uygun Lastik Ebatları

tuare
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bir saat önce, ÜmitMazda :

Bende kışlık olarak eski sahibinden aldığım 225/40 r18 taktım. Hava basıncı sorusu benimde aklıma geldi. Normalde Önler 35 arkalar 33 basıyorduk şimdi kaç basacağız bilgisi olan var mı? Bu arada lastik markası taurus. İlk izlenimimde dunloplara göre daha yumuşak geldiler bana. Açıkçası kışlık oldukları için daha sert olur diye düşünmüştüm fakat daha konforlu geldi diyebilirim. 

36-34, hatta konfordan taviz verebilirseniz 37-34 de olabilir. Çünkü 225/40 yanak maalesef bizim yollara çok ince ve aynı ölçüde 2 tane ön kış lastiğim yarıldı. 1 ay arayla arka arkaya lastik aldım. Basıncı arttırsanız yılan ısırığı veya balon riski düşüyor. Kışın lastiğiniz kolay kolay ısınmayacağı için uzun kullanımda basınç da artmayacaktır zaten.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Merhaba, benim araçta 16" jant var. Arabaya yandan baktığımda çamurluk etrafında nerdeyse 3 parmak boşluk varmış gibi ve tekerler arabanın altında küçük görünüyor. Bu komik görüntüden kurtulmak için hangi ebatlara geçiş yapmalıyım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, teklifsiz :

Merhaba, benim araçta 16" jant var. Arabaya yandan baktığımda çamurluk etrafında nerdeyse 3 parmak boşluk varmış gibi ve tekerler arabanın altında küçük görünüyor. Bu komik görüntüden kurtulmak için hangi ebatlara geçiş yapmalıyım.

Ben Jantları 18 yaptım. Lastik ölçülerim 225/45/18 konforda hiç bir sıkıntı yok, nexen lastiklerim, kore üretimi. Görüntü olarak da gayet şık oldu, şiddetle tavsiye ederim. 

4A4547B8-9F18-4192-B364-3BDED6FBA7C3.jpeg

703D5D5F-6659-4E75-8B45-95E42BDF6214.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, teklifsiz :

Siz bilirsiniz ama bence aracin orijinal lastik ebadlarini değiştirmeyin.  Bu ebadlar Mazda mühendislerinin birçok parametreyi optimize ederek bulduklari ölçülerdir.  Çamurluk etrafındaki boşluk, lastiklerin düşey eksende rahat çalisabilmeleri için vardir (araç süspansiyonu).  Eger bu boslugu yok ederseniz ileride sorun yasayabilirsiniz.  Lastikler çamurluklara sürtebilir.  Lastik değiştirmek istediğinizde de bu ölçülerdeki en iyi lastikleri almaya gayret edin.  Daha büyük lastik mutlaka daha iyi lastiktir anlamina gelmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, Emreblond :

Ben Jantları 18 yaptım. Lastik ölçülerim 225/45/18 konforda hiç bir sıkıntı yok, nexen lastiklerim, kore üretimi. Görüntü olarak da gayet şık oldu, şiddetle tavsiye ederim. 

4A4547B8-9F18-4192-B364-3BDED6FBA7C3.jpeg

703D5D5F-6659-4E75-8B45-95E42BDF6214.jpeg

Çok güzel olmuş güle güle kullanın, lastik değişimi sırasında bu ölçüleri deneyeceğim. Peki camurluklara sürtme gibi süspansiyon problemi yasiyormusunuz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hiç bir problem yok, 5 kişide binse deymiyor. Zaten orjinal ölçüsü, sadece 215 yerine 225 taktırdım, daha kalın ve daha oturaklı oldu. Daha ucuz lastikler de var Petlas vs. ama benim aldığım lastikler biraz daha kaliteli. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

225/45/18 zaten %1.36 ile tolerans değerleri dahilinde. ben de kışlıklarda 225 genişlik kullanıyorum orjinal olan 215 yerine ve hiçbir sorun yaşamadım. zaten sorun yaşatacak düzeyde bir değişiklik değil, fark etmiyorsunuz bile.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

215 45 r18 fabrika çıkışlı dunlop performans serisi lastikler var benim aracımda da. Yalnız benim önceliğim konfor olduğu için michelin primacy4   225 45 r18 ebada geçmek istiyorum. Umarım sıkıntı olmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 yıl sonra ...

Bizim Mazda 3 Power için en uygun lastik 215 45 18 den sonra kesin olarak 225 45 18 dir, 40 değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yazlıklarım orj 215 45r18 

Kışlıklarım 205 60r 16 lassa snoways4

Kışlıklar için yeni jant almıştım. Daha konforlu oluyor. Kışın zaten hız hiç yapmıyorum gibi birşey.  Bu arada yazlıklarım petlas velox sport pt741 serisi. Asfaltta sorun yok, yol tutuşu iyi ama Köy yoluna gitmez, çabuk bozuluyor.

IMAGETue Oct 26 06:14:08 GMT+03:00 2021.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...