Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Kumanda İle Bagaj Kaldırma - Aynaların Otomatik Katlanması - Cam Kaldırma Modülü Uygulamalarım

ibrasoft
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

9 dakika önce, Mehmet Özdemir :

fotoğraftaki makaronla kapladığınız oto rolesiyse, sıkıntı çıkarmadan yıllarca çalışması gerekir.

By-pass için bağlayacağım röle bu olacak. :)
İlkinde elimde malzeme yoktu 12 Volt 5A lık küçük bir röle ile yaptım, sıkıntı ondan diye düşünüyorum. Camın sigortası 20 A olduğuna göre normal şartlarda 10A civarında yük çekebiliyordur. Röle bu akımı aç kapa yapmıyor sadece üzerinden geçiriyor ama yine de kontakları deforme olmuştur muhtemelen.
Akşam bu röleyi bağlayacağım. Sorunun bununla çözüleceğini düşünüyorum. Akşam işlem bitimi sonucu yazarım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Röleyi değiştirdim. 3. gün her hangi bir sorun yok. İşin garip tarafı çıkardığım rölede de bir sorun görünmüyor, Kontakları ve bobini sağlam çıktı.
Neden bir hafta sonra cam sıkışma algılar oldu çözemedim. By-pass iptal olursa olacak bir durum bu. Ki cam kapama modülü tek başına bağlandığında aynı şey oluyor. Bir süre daha test edeceğim bakalım.  Ayna kapamada bir sorun yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cam kaldırma modülü bugün yine araç çalışırken tam kapanma anında sıkışma algılayıp geri açıyor.

Modülün kapılar kilitlenince çalışmasında sorun yok. Kontak açılınca röle cam modülünü by pass edip köprülemesine rağmen geri açmasını anlayamadım. 

Düşünmeye devam ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam, kullandığınız kablolar yeteri kadar kalın olmayabilir mi? Neticede bir direnç üzerinden algılanıyor çekilen akım. Kablolamanız inceyse direnç üzerine daha fazla gerilim düşüp, kapanmadan sıkışma anlıyor olabilir. Sistemi tam görmeden bir şey tespit etmek zor fakat böyle bir fikir yürütebildim buradan 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Mehmet Özdemir :

Hocam, kullandığınız kablolar yeteri kadar kalın olmayabilir mi? Neticede bir direnç üzerinden algılanıyor çekilen akım. Kablolamanız inceyse direnç üzerine daha fazla gerilim düşüp, kapanmadan sıkışma anlıyor olabilir. Sistemi tam görmeden bir şey tespit etmek zor fakat böyle bir fikir yürütebildim buradan 

Kablolar ile ilgili olduğunu sanmıyorum Mehmet Özdemir. Kablo kesitleri hemen hemen aynı. Modülü tek başına bağlayınca camları modül ilk kapattıktan sonra bu hale geliyor. Ben modülü şoför kapısı için by-pass rölesiyle kontak açıkken iptal ettiğimde 5-6 gün sonra bu hale geliyor. Kablolardan olsa ilk seferinde olur diye düşünüyorum. Enteresan bir durum. Bizim araçlarda comfort çıkışı var mı acaba aradım ama bir bilgiye ulaşamadım, comfort çıkışı olan araçlarda bu çıkışa bağlantı ile çözmüşler sorunu. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 dakika önce, ibrasoft :

Kablolar ile ilgili olduğunu sanmıyorum Mehmet Özdemir. Kablo kesitleri hemen hemen aynı. Modülü tek başına bağlayınca camları modül ilk kapattıktan sonra bu hale geliyor. Ben modülü şoför kapısı için by-pass rölesiyle kontak açıkken iptal ettiğimde 5-6 gün sonra bu hale geliyor. Kablolardan olsa ilk seferinde olur diye düşünüyorum. Enteresan bir durum. Bizim araçlarda comfort çıkışı var mı acaba aradım ama bir bilgiye ulaşamadım, comfort çıkışı olan araçlarda bu çıkışa bağlantı ile çözmüşler sorunu. 

Üstad benim aracıma bahsettiğiniz modül sonradan takıldı. bildiğiniz gibi şoför kapısının cam düğmesi çift kademeli, birinci kademede camı kapatmayı deneyin birde bakalım aynı sorun olacak mı ? benim araçta böyle bir çözüm bulabilmiştik.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, cothcu :

Üstad benim aracıma bahsettiğiniz modül sonradan takıldı. bildiğiniz gibi şoför kapısının cam düğmesi çift kademeli, birinci kademede camı kapatmayı deneyin birde bakalım aynı sorun olacak mı ? benim araçta böyle bir çözüm bulabilmiştik.

O şekilde sorun yok... İkinci kademede tam kapatmada yapıyor. İkinci kademenin açma yönünde de sorun yok tam otomatik açıyor. Tam otomatik kapatmada kapanma anında geri açıyor yarıya kadar. Röle bağlayınca bir hafta normal çalışıp sonra tekrar bu hale gelmesini anlayamadım. Bir de diyotlarla yönlendirme şeklinde deneyeceğim bakalım ona ne diyecek. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın servis manuelini buldum. Otomatik camların şemasını inceledim. Şoför camı için değişik bir sistem var. İki modül var motor içerisinde ve cam motorundan bağımsız olarak çalışıyor. Açılma - kapanma hızı, akımı, süresi gibi değerleri inceliyor. İlk programlamadan itibaren öğreniyor gibi görünüyor. O yüzden bir kaç gün sonra farklı çalışıyor anladığım kadarıyla.
Hatta şöyle bir sayfaya da ulaştım.
http://www.thaimazda3.com/svmanual/esicont/en/srvc/html/B3E091266350T01.html

Bakalım bağladığım yönlendirme diyotları iş görecek mi. Görmezse ya autonun kapama yönünden ya da cam kaldırmanın şoför camı bağlantısından vazgeçmek gerekecek.

Aaah Mazda ah.. Bu kadar öğrenebilen sistem koydun bu cam motoruna da, bir kapama modülünü mü çok gördün. Uğraştırıyorsun bizi... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, cihanmnsl :

Ellerinize emeğinize sağlık...Tebrikler...Takipteyiz...Kararlı sürümleri çıktığında 1.nesil ile ilgili soracaklarımız olacak...

Teşekkürler  @cihanmnsl:)

Ayna katlamada sorun yok, sorunsuz çalışıyor. Bagajın içeriden açılması da tamam.
Cam kaldırmada 1. nesilde kumandada kapatma fonksiyonu varmış dediler. Bizim kasada koymamışlar. Sıkışma önleyici sistem birden fazla paremetre kontrol ettiği için bir süre sonra hata veriyor. Onu aşmak için uğraşıyorum çok umudum yok ama bakalım :) denemeye devam.
En kötü senaryoda şoför camı kapılar kilitlenince kapanmayacak, veya araç çalışırken tam otomatik modu iptal olacak. Diğer camlar gibi düğmeye basıldığı kadar çalışacak..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

SONUÇ:

Evet arkadaşlar sorunu çözdüm nihayet :)
En azından 1 aydır test ediyorum, bu bir aylık süre zarfında sorun çıkarmadan çalışmaya devam ediyor çok şükür :) 

Cam kaldırma modülünü röle ile by-pass etsem de bir haftaya kadar şoför kapısı otomatik kapanma modunda camın tam kapanıp durduğu an geri açma yapıyordu. Cam modülü satan, takan firmalar hatta cenmax ın merkezi de otomatik modu iptal edip o şekilde kullanılacağını başka bağlantı olmayacağını söylediler. Bir kaç seçenekle alternatif bağlantı ve iki çeşit röle ile bağlantılar denedim ama çalışma süresi 1 haftayı geçmedi hiç birinde.

En son modülün içerisinde ufak bir işlem ve modülün cam ve kumanda panosu arasındaki bağlantıya diyotlarla bir bağlantı yaparak  25 Şubattan beri deniyorum. Sanırım bu sefer çözdüm. Bir aydır şoför kapısının otomatik fonksiyonu da dahil sorunsuz çalışıyor. Aslında ilk haftayı tamamlayınca yazacaktım çünkü modül direk bağlandığında 1. gün, diğer sistemi kandırma taktiklerinde bir hafta içinde sorun kendini belli ediyordu ama emin olmak için 4 hafta kullanıp öyle yazayım dedim.

Şuan itibariyle 4 haftalık test sonucu söyleyebilirim ki; BL Mazda' larımıza Otomatik cam kaldırma modülü takılabiliyor ;) 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nazara mı geldik nedir  :-

32. gün cam yine aynı moda döndü :-

Sök tak sıkıldım artık, bu kombinasyonla devam edeceğim. 30 günde bir kapı yanındaki cam panosu sigortasını çıkarıp otomatiği yeniden programlayacağım. Şuan bu işlemi yaptım yine normal çalışıyor.  

Sigortayı çıkardım, 10 sn bekledim tekrar geri taktım, otomatik kapanmayı tekrar programladım. Ayda bir bu işlemi yaparak hem cam kaldırma hem de otomatik camı kullanmaya devam edeceğim. Ayda bir 15 saniyelik bir işlem çok zoruma gitmez. 

Deneme süresi bu kadar uzun olmasına rağmen bu süre sonunda hata tespit etmesi, uygulama ve alternatif deneme hevesi de bırakmıyor. :-[

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

‎23‎.‎02‎.‎2016 at 08:28, cothcu :

selamlar 

@cothcu sen nereye yaptırdın ?

Bir de neler yaptırdın ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30 dakika önce, weya :

selamlar 

@cothcu sen nereye yaptırdın ?

Bir de neler yaptırdın ?

Abi aldığım arkadaş Antep'te bir yerde yaptırtmış, ben üzerine kondum. Katlanır ayna, yan aynaların altına aydınlatma, sislerin altına led, kapının altına led, hepsini tek adam yapmış. ama hakikaten işciliği çok güzelmiş adamın.

Soner Bey Detay Elektrik numarası lazım olursa onu da sana whatsapp tan atayım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...