Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Kumanda İle Bagaj Kaldırma - Aynaların Otomatik Katlanması - Cam Kaldırma Modülü Uygulamalarım

ibrasoft
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

14 dakika önce, ibrasoft :

Teşekkürler.

Farların araç çalışmadığı durumda yanması akü ömrünü kısaltacaktır dediğiniz gibi. Ama olabilir. Çok zor bir sistem değil. Kontak kapalı iken, kapı kilitlendiğinde aynaları ve camları kapatırken 15-20 saniye farları açık tutabilir. Ama benim gibi aracına her fırsatta binip bi taraflarıyla uğraşan biri için aküyü sömürecektir. Bunu aza indirmek için gündüz çalışmasını önleyecek bir ilave tedbirle bi nebze akü yükü hafifletilebilir. 

Liste oluşturayım ben önce :) Yavaş yavaş devreleri yapıp uygulama örnekleri yapabiliriz :)
Bunları önceki aracıma da yaptığım için pratikliği vardı bir nebze. Yeni fikirler için yeni ar-ge yapmak lazım :)

Aklıma gelen diğer uygulamalar;

Şeri Led ile bagaj aydınlatma. Sedan otomobiller için oldukça gerekli olduğunu düşünüyorum. Aracıma ilk yaptığım uygulamalardan birisidir. Mevcut aydınlatması çok yetersiz çünkü.

Forumda aracıma yaptıklarım ve yapmayı planladıklarım şeklinde bir konu başlığım vardı. Orada bir takım şeyleri paylaşmıştım. Belki fikir verebilir diye paylaşıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uygulamaları paylaşmada herhangi bir reklam veya ticari amaç gayem yok. Kendi aracıma kendi imkanlarımla yaptığım işlemler. Bu kadar beğenileceğini düşünmemiştim aslında :) Eğer talep olursa bu işlemler için toplu malzeme alıp daha uyguna mal edilerek, yaptırmak isteyen arkadaşlara uygulama noktasında veya imalat konusunda yardımcı olabilirim. 

Bagaj açılma işlemi daha test sürecinde. 10-15 gün içerisinde çalışma kararlılığı netlik kazanır. Yayları yumuşak tuttuğum için, sürekli kapalı konumda durduğu için yayların bir miktar kapanma durumu olacaktır. Bu kapanma toleransı bagajın açılmasını etkiler mi etkilemez mi onu 10-15 gün içerisinde görürüm diye düşünüyorum. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, ibrasoft :

Uygulamaları paylaşmada herhangi bir reklam veya ticari amaç gayem yok. Kendi aracıma kendi imkanlarımla yaptığım işlemler. Bu kadar beğenileceğini düşünmemiştim aslında :) Eğer talep olursa bu işlemler için toplu malzeme alıp daha uyguna mal edilerek, yaptırmak isteyen arkadaşlara uygulama noktasında veya imalat konusunda yardımcı olabilirim. 

Bagaj açılma işlemi daha test sürecinde. 10-15 gün içerisinde çalışma kararlılığı netlik kazanır. Yayları yumuşak tuttuğum için, sürekli kapalı konumda durduğu için yayların bir miktar kapanma durumu olacaktır. Bu kapanma toleransı bagajın açılmasını etkiler mi etkilemez mi onu 10-15 gün içerisinde görürüm diye düşünüyorum. 

İbrahim ne reklamı, ne ticari amacı !! Böyle reklama can kurban. :)

Yani sordukça neler, neler çıkıyor senden. Forumda bu tip uygulamalar çok ilgi çekiyor. Kimisi eli yatkın değil, kimisi zaman ayıramıyor, kimisi bütçesi fazla olur düşüncesi ile cesaret edemiyor.

Değerli paylaşımlarının takipçisiyiz. Teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@İlhan   Vallahi utandım şimdi yaa :-)  Vtec II varken de çok uğraştım araçla, sadece kendi çevremdekiler biliyordu, Mazda 3 ü beğenince satılığa çıkardım. O araç için hiç bu tür platformlarda paylaşmadım yaptıklarımı. Sadece kendi facemde paylaşıyordum. Arkadaşımın arkadaşı aracın satılık görünce müşteri oldu. 5 gün içinde sattım aracımı.  Ertesi gün Mazda 3ü aldım :) Mazdanın müşterisi daha az olduğu için forumları daha bağlı, daha seviyeli geldi. Onun için paylaşayım aracına önem veren insanlar da yararlansın diye düşündüm... Sanırım daha da ilerleyeceğiz :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, ibrasoft :

Teşekkürler.

Farların araç çalışmadığı durumda yanması akü ömrünü kısaltacaktır dediğiniz gibi. Ama olabilir. Çok zor bir sistem değil. Kontak kapalı iken, kapı kilitlendiğinde aynaları ve camları kapatırken 15-20 saniye farları açık tutabilir. Ama benim gibi aracına her fırsatta binip bi taraflarıyla uğraşan biri için aküyü sömürecektir. Bunu aza indirmek için gündüz çalışmasını önleyecek bir ilave tedbirle bi nebze akü yükü hafifletilebilir. 

Liste oluşturayım ben önce :) Yavaş yavaş devreleri yapıp uygulama örnekleri yapabiliriz :)
Bunları önceki aracıma da yaptığım için pratikliği vardı bir nebze. Yeni fikirler için yeni ar-ge yapmak lazım :)

Onu yaptım. Paylaşıldığı için tekrar eklemedim aslında.. Reklamcı olduğum için düğme üzerine ufak bir simge de yaptım hatta :)
Aracı 12 Ocak ta aldım. 2. Avm ziyaretinde bunu yapmazsam olmayacak dedim :)

lvJ40B.jpg

Sizden bir de yol, rüzgar, motor sesi yalıtımı konusunda çalışma bekliyorum :) 

Faydalı paylaşımlarınız için teşekkürler. Benzer şeyleri yapmak isteyenler için çok yardımcı oluyor bu tarz paylaşımlar. Elinize, emeğinize sağlık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, kemal87 :

Sizden bir de yol, rüzgar, motor sesi yalıtımı konusunda çalışma bekliyorum :) 

Faydalı paylaşımlarınız için teşekkürler. Benzer şeyleri yapmak isteyenler için çok yardımcı oluyor bu tarz paylaşımlar. Elinize, emeğinize sağlık.

Rüzgar sesi için yaptım ama foto çekmedim maalesef. Ama kapı fitillerinin içine silikon hortum 6mm dış çaplı uygulama yaparsanız faydası oluyor. Ama hortumu kapıdaki fitilin içerisine değil, kaportada kalan fitilin içerisine çekmeniz daha faydalı. İkisine de çektim, iç fitil daha iyi sonuç veriyor. 
Ayrıca iç filiti araçtan ayırıp dışarıda daha rahat uygulayabiliyorsunuz. ;)

Bagaj ve arka koltuk altlarına izolasyonla arkadan gelen hafif uğultuyu önemli ölçüde azaltabilirsiniz, onun fotoğrafları var.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 nesil mazda 3 de bende yaptırdım çam kaldırma modulu evt camları kaldırıyor ama bi süre sonra şöför kapısında 5 dk sonra otomatik kapı kitleme arza veriyor ayna aparatıda taktırdım aynayı kapatıyo acmasını yapmadı serviste yaptırdım aynayı içerden açman gerekıyo hıç gerek yok dedım ve sokturdum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, abdullah11 :

3 nesil mazda 3 de bende yaptırdım çam kaldırma modulu evt camları kaldırıyor ama bi süre sonra şöför kapısında 5 dk sonra otomatik kapı kitleme arza veriyor ayna aparatıda taktırdım aynayı kapatıyo acmasını yapmadı serviste yaptırdım aynayı içerden açman gerekıyo hıç gerek yok dedım ve sokturdum

Ayna kapatma modülü servisinki nasıl bilmiyorum ama benim yaptığım kapılar kilitliyken aynaları kapatıyor. Kapıyı her açıp kapattığınızda aç kapa yapmasın diye kontağı açtığınızda açılıyor. Kontak açıldığında içerden ister açar ister kapatırsınız kendi düğmesi aktif durumda.

Cam kaldırma ile ilgili sıkışma önleyici sistemi olan araçlarda cam kaldırma modülü sorun oluyor, Cenmax da bağlanmıyor aracınıza uyumlu değil dedi zaten. Geri açma yapıyor tam kapatma noktasında. Onun da çözümü ilave bir parça ile mevcut. Ben o şekilde çözdüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende çözcektımde servis garenti kapsamından çıkar diyince kaldı yaptırmadım  zaten araba yakında garantiye hiç bi aksam kalmıcak :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim garantinin bitimine 1 ay var :) Kendilerinin takıp uyum sağlamayan parçayı düzeltememesi garantiyi bozmasın, biz sorunu çözelim garanti bozulsun oda güzelmiş :)
Valla aracı bu şekilde servise verdim ben, garantiden debriyaj baskı balatam değişti. Hiç aklıma gelmedi ayna katlama veya bagajın içerden açılabilmesi yüzünden garantiyi bozma ihtimalleri.. ???

Hatta OBDII okuyucu cihazım bile vardı kapı cebinde baktılar bu ne diye. Önceki aracımdan kalma arıza ışığı silme arıza kodu okuma dedim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, ibrasoft :

Rüzgar sesi için yaptım ama foto çekmedim maalesef. Ama kapı fitillerinin içine silikon hortum 6mm dış çaplı uygulama yaparsanız faydası oluyor. Ama hortumu kapıdaki fitilin içerisine değil, kaportada kalan fitilin içerisine çekmeniz daha faydalı. İkisine de çektim, iç fitil daha iyi sonuç veriyor. 
Ayrıca iç filiti araçtan ayırıp dışarıda daha rahat uygulayabiliyorsunuz. ;)

Bagaj ve arka koltuk altlarına izolasyonla arkadan gelen hafif uğultuyu önemli ölçüde azaltabilirsiniz, onun fotoğrafları var.

Bagajın içine kullandığınız malzemeyi davlumbazlara kullanmak mümkün mü? Yol sesini azaltmak adına davlumbazlara benzer bir uygulamayı da yaparsak bir tek motor sesi kalıyor. Benzinli olsa motor sesinden hiç şikayet etmezdim ama dizellerin motor sesi çok kötü malesef.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok teşekkür ederim İbrahim bey. Böyle bir çalışma aklımda vardı, paylaşımlarınızdan sonra iyice heveslendim. Havalarda ısınmışken boya koruma çalışmalarıma yoğunlaşacağım, ardından bu işe girişleri planlıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@ibrasoft vallahi tebrikler.. Ben de yaptıklarına hayran kaldım.. Bende de vardı Mazda 3 Sedan, daha neler neler yapacaktım ama maalesef sel aldı onu benden..

Acaba şu yapılsa nasıl olur dediğimiz birçok şeyi sen zaten yapmışsın.. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 dakika önce, kemal87 :

Havalarda ısınmışken boya koruma çalışmalarıma

Bu işlemin aksine kış öncesi yaptırılması taraftarıyım. Yağmur, kar, tipi, çamur eksik olmuyor. Bazen yağan çamurlu yağmur, asitli yağmurlar vs..Kaporta aksamımız daha çok yıpranıyor, daha çok ve daha hızlı kirleniyor. Haliyle boya koruma uygulaması kışın daha çok işe yarıyor. Boya koruma uygulanmış aracın üzerine kir daha zor barınıyor. Barına kirlerde kolay temizleniyor.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@MYA  
Teşekkürler.. Benim de yapılacaklar listemde boya koruma ve cam filmi var. Onlar için maddi olarak biraz beklemem gerekecek. Boya koruma ve cilayı kendim yapıyorum ama ortalama 3 saat zaman ayırabileceğim bir aralık bulmam gerekiyor. O da bekliyor o yüzden. İnce kılcal fırça çiziklerim bol miktarda var. Koyu renk olduğu için daha çok belli oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, İlhan :

Bu işlemin aksine kış öncesi yaptırılması taraftarıyım. Yağmur, kar, tipi, çamur eksik olmuyor. Bazen yağan çamurlu yağmur, asitli yağmurlar vs..Kaporta aksamımız daha çok yıpranıyor, daha çok ve daha hızlı kirleniyor. Haliyle boya koruma uygulaması kışın daha çok işe yarıyor. Boya koruma uygulanmış aracın üzerine kir daha zor barınıyor. Barına kirlerde kolay temizleniyor.  

Kesinlikle katılıyorum İlhan Abi. Ben aracı aralık ayının sonunda aldığım için böyle bir şansım yoktu. Kaputta, çamurluklarda ve kapılarda birçok taş izi, çizik, harelenme var. Daha önce sattığım arabayı da tamemen kille temizledikten sonra çok güzel bir görünüm elde etmiştim. Ondan beri detaylı temizlik, boya koruma konuları üzerine araştırma yapıyorum. Öğrendiğim en temel şeylerden birisi bu işlemin bir kere yaptır, yıllarca dokunma şeklinde yürümediği. O kadar masraf yapıp, boya koruma yaptırdıktan sonra özensiz bir yıkama ile tüm masraflarınız boşa gitmiş oluyor. Demek istediğim, araştırmalarım sonucunda öğrendiğim aracın boya bakımının düzenli olarak yenilenmesi gerektiği ve yapıldıktan sonra da her yıkamada özen gösterilmesi gerektiği. Hatta imkan varsa kendi şampuanını, eldivenin alıp kendin yıkamak en güzeli. 

Boya korumayı düzenli olarak yaptırmak ( 3ay, en kötü 6 ayda bir) maddi olarak zorlayıcı olacağından dolayı ve araba ile vakit harcamayı sevdiğimden dolayı kendim yapmaya karar verdim. Amacım mümkün mertebe üzerindeki boya kusurlarından kurtulmak ve boyanın parlaklığını sağlayıp korumak. Bunun için uzun araştırmalar sonucunda ekipmanı aldım. Ufak tefek başarılı denemeler de yaptım. (Sol kapu üzerindeki derin bir çiziği çıkarmayı başardım. ) Ancak Ankara'nın dondurucu soğuğunda çalışmaya uğraşırken hasta oldum. Havaların ısınmasını bekliyorum demekteki sebebim buydu :) 

Yaptığım çalışmaları, aldığım ürünleri aracın öncesi sonrası fotoğrafları ile birlikte forumda paylaşma niyetim de var. Başlangıçta elle çalışacağım ama kullanabileceğim bir polisaj makinesi de var. Şimdilik tek sıkıntı kapalı garaj ( güneş altında pasta- cila işlemi tavsiye edilmiyor) ama onun için de birşeyler ayarlayacağım inşallah. İyileşebilirsem bu haftasonu çalışmaya başlayacağım. Dediğim gibi olumlu olumsuz detayları forumda paylaşmayı planlıyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu işe başlarken bu yönde hiç düşünmedim ama ilk siparişimi aldım. :)
Forumdan @mr.woox üyemizin cam kaldırma modülü köprüsü ve otomatik ayna kapatma modülü...
İmalatı bitti, test aşamasında :) 

L1JN8o.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Mehmet Özdemir :

kolay gelsin @ibrasoft. bence bir baskı devre tasarlamalısın artık. gelecek siparişleri düşünürsek; delikli plaketle işin hayli uğraşlı olacak.

Teşekkkürler @Mehmet Özdemir:)
Sipariş olarak isteneceğini hiç düşünmemiştim doğrusu. O yüzden kendime yaptığım gibi delikli plaket ile yaptım. Evet 2-3 adet için delikli çok problem değil ama daha fazlası için plaket çizip kalıp çıkarmak daha kolay olacaktır. Bu haliyle 1 saat sürüyor :)

Kendi aracıma cam modülünün sıkışma emniyetini devre dışı bırakmamak için modülü by-pass ettiğim röle zayıf kaldı sanırım, 7. gün tam kapamada sıkışma algıladı geri açtı. Bu akşam daha yüksek akım geçmesine imkan veren bir röle ile by-pass işlemini yapacağım. Sanırım ilkinde biraz aceleye geldi, cam motorunun çekeceği akımın sıkışma anındaki artışı by-pass rölesinin sınırını aştı. 

Ayna kapatma 21. gününde bir sıkıntı yok :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...