Jump to content

LPG & Su tankı

alpertunga333
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar tüp oldugunda motor fazla ısındıgından su tankınızda çatlaklar oluşabiliyor tecrübe ettim bir kontrol etmenızde  fayda var kaldırıp altına bakın su azar azar eksiltir anlamazsınız

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg nin ısıl değerleri benzine göre daha düşük ve adyabatik yanma alevi sıcaklığı benzinle çok yakındır.

Hal böyleyken lpg de motorun fazla ısınmasının sebebi fakir karışımdır, yani ayarı düzgün yapılmamış lpg kitidir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...

Arkadaslar radyatör suyu pls.depoda minumum seviye ye gelmis. Yesil bi su. Bunun markasini bilen var mi . Yoksa normal su mu ekleyeyim

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç nedir daha detaylı olun lütfen yedek su haznesinden mi bahsediyorsunuz eğer evetse mavi veya yeşil gördüğünüz su antifirizdir azalmışsa istenilen değere kadar ilave yapın ancak motor soğuk iken yapmanız daha doğru olur sorular nekadar net cevaplar okadar net ☺

GALAXY J7

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, rubin :

Arkadaslar radyatör suyu pls.depoda minumum seviye ye gelmis. Yesil bi su. Bunun markasini bilen var mi . Yoksa normal su mu ekleyeyim

O renkli sıvı Antifiriz yada antifirizli su bu ne koyulduğuna bağlı.

Hangisini eklemek gerektiği için şöyle mantık yürütün; Saf antifriz maksimum değerleri sağlar (donma ve kaynama).İçine su ekledikçe seyreldiği için bu değerler daha aşağı düşer.İdeal olanın maksimum değerlerde olması. O yüzden ekleyeceğiniz miktar önemli aşırı ekleyip değerleri düşürmek iyi değil.

İşin teknik yanı ise ; BOMETRE denilen  bir ölçüm cihazı vardır.Suyun yoğunluğunu ölçer.Radyatördeki soğutma suyunu bununla ölçtürüp ideal değerler için ona göre su veya antifriz eklemek daha doğru.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Antifiriz oldugunu biliyorum da mazda hangi marka kullaniyor yoksa herhangi bir antifiriz koymak yeterli mi . Onu ogrenmek istemistim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazdanın kullandığı özellikle tavsiye eddiği bir marka diye bir şey yok piyasada bulunan bilindik iyi bir marka kullanabilirsin için rahat olsun castrol oneririm mobilin antifirizide olur ama araçtaki antifiriz ne renk ise o renkten olmalı bu arada araç neydi?

GALAXY J7

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 imp otm.. yesil renk antifiriz bir iki yere baktim bulamadim.. saf su ekledim artik yarim litre kadar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bi oto tamircide antifiriz seviyesini ölçtürebilirsin değerlere göre ya antifiriz yada su eklersin kandilin mübarek olsun

GALAXY J7

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı renk hattaa aynı marka olmalı çünkü kırmızı antifirize mavi koyarsanız içeriğini bozar farklı bir karışım olmuş olur araçtaki neyse onu ilave edmeniz gerekir düz mantık olarak daha doğru olur

GALAXY J7

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...