Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Far Temizliği ve Direksiyon Rütuşlama

ibrasoft
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bir saat önce, Mehmet Özdemir :

Elinize sağlık. Logo için ne gibi bir çözüm düşünüyorsunuz acaba? benim de sorunlarım içerisinde.

Logo ile daha ilgilenemedim. Kenarında hafif kabarma var. Üzerine lag atınca biraz yatıştı ama bir süre sonra dökülecek ve klasik yeşilimsi renk çıkacak muhtemelen. Ya aliexpres vb siteden logo siparişi vereceğim ya da plastikleri krom kaplama yapan yerlerle görüşeyim diyorum. Krom olarak sadık kalacaksak başka da çözüm gelmiyor aklıma. İş yerimde folyo çeşitleri çok, krom görünümlü folyo kaplama da olabilir ama çok sağlıklı olmuyor, çizilmeye müsait malzeme. Karbon folyo yapılabilir o da pek hoş durmayacak gibi... 
Çok para istemezlerse kromu temizleyip sıfırdan kaplama yaptırmak en mantıklısı diye düşünüyorum. Çıkmacılardan direksiyon göbeği logo gibi düşünceler okudum bir yerlerde ama çok mantıklı gelmiyor. Çünkü hepsinde aynı sorun var, olmayanlarda da zamanla olacak, genel olarak üretim sorunu bu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tebrikler ellerine emeklerine sağlık. Paylaşım için teşekkürler.

Bu arada direksiyon logosunu değiştirmek sıkıntılı bir işlem. Hava yastığı ile birlikte değişmesi gerekiyor denilmişti şu konuda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

farlarınz hem ön hem arka gurup matlaşmadan, Meguars (meguiars) far koruyucu ürünleri zamanında kullanırsanız bu sorunlarla karşılaşmazsınız. Ben doğru veya  yanlış würht silikon siprey ile yaz girmeden, kış başlarken bir miktar sıkıyorum, sonra hafif şekilde bezle gezdiriyorum, şimdilik farlar temiz, benim yaptığım yanlış olabilir  meguiars far koruyucu kullanmak daha doğru.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, İlhan :

Tebrikler ellerine emeklerine sağlık. Paylaşım için teşekkürler.

Bu arada direksiyon logosunu değiştirmek sıkıntılı bir işlem. Hava yastığı ile birlikte değişmesi gerekiyor denilmişti şu konuda.

Okumuştum ama internette logoların satışı var. Hem satışı olduğu için hem de siyah zemin ve logo iki farklı malzeme mutlaka bir şekilde ayrılabiliyordur. Bir yerlerde logoyu çıkarıp değiştiren birilerini okudum. Kaplama yapan fimalarla bir görüşeyim uygun yollu yaparlar ise söküm için incelemeleri yapacağım. Olursa forumda bu konuda bayağı sıkıntısı olan var sanırım. Herkesin derdine bi çözüm bulmuş oluruz. Olmaz ise zaten logolar kötü durumda değişen bir şey olmayacak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tebrikler özellikle farlar harika olmuş. Direksiyon'a bu kadar parlaklık veren şey LAG dediğiniz ürün mü?

orjinal direksiyon sanırım bu kadar parlak değil. boyayı kullandık sonra koruyucu olarak bu kadar parlak 

olmaması için ne kullanabiliriz.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

48 dakika önce, razumuhin :

tebrikler özellikle farlar harika olmuş. Direksiyon'a bu kadar parlaklık veren şey LAG dediğiniz ürün mü?

orjinal direksiyon sanırım bu kadar parlak değil. boyayı kullandık sonra koruyucu olarak bu kadar parlak 

olmaması için ne kullanabiliriz.  

Evet lag biraz parlak duruyor.Fotoğrafta normal görüntüden biraz daha parlak çıkmış. Ama koruyucu tabaka oluşturduğu için, parlaklık da beni rahatsız etmediği için kullandım. Sadece boyayı kullanırsanız yarı mat görünümü olur. Elinizdeki ter, direksiyonu silerken kullanılan malzemeler vs zamanla yine gidecektir. Ara ara uygulama yaparsınız yine. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 11 ay sonra ...
28.02.2016 at 17:29, ibrasoft :

Evet lag biraz parlak duruyor.Fotoğrafta normal görüntüden biraz daha parlak çıkmış. Ama koruyucu tabaka oluşturduğu için, parlaklık da beni rahatsız etmediği için kullandım. Sadece boyayı kullanırsanız yarı mat görünümü olur. Elinizdeki ter, direksiyonu silerken kullanılan malzemeler vs zamanla yine gidecektir. Ara ara uygulama yaparsınız yine. 

Lag uygulamazsak kalıcı olmaz mı?

Direksiyon kötü görünüyor, orjinal deriyi söktürüp piyasa da kaplatmak istemiyorum. Boyatıp çok parlak olsun dan istemiyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önce ;

20170219_120746.jpg

Ve sonra ;

20170219_134810.jpg

Özellikle farın üst ve dip yani turuncu kısmı çok ciddi fark etti. Hava aydınlık olduğu için test edemedik ama çok büyük ihtimalle gece görüşünde de belirgin bir kalite artışı olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Hakim :

Lag uygulamazsak kalıcı olmaz mı?

Direksiyon kötü görünüyor, orjinal deriyi söktürüp piyasa da kaplatmak istemiyorum. Boyatıp çok parlak olsun dan istemiyorum..

Şuan lag katmanı olmadan kullanıyorum.

Uygulamayı yaptıktan 1 ay gibi bir süre sonra alkol ile laglı uygulamayı söküp 3 kat sadece boya ile uygulama yaptım. Herhangi bir kalkma veya soyulma olmadı. Lagsız uygulamada yarı mat bir görüntü oluyor daha iyi oldu bu şekilde. Laglı fazla parlak olmuştu.

Cam gibi olmuş tabiri aracınıza tam oturmuş O0  @Burak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

48 dakika önce, ibrasoft :

Cam gibi olmuş tabiri aracınıza tam oturmuş O0  

Benim değil @kindnessın aracı ama benimkinin de ihtiyacı olduğunu fark ettik yıkatınca ama gerçekten de cam gibi oldu :nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Burak :

Önce ;

20170219_120746.jpg

Ve sonra ;

20170219_134810.jpg

Özellikle farın üst ve dip yani turuncu kısmı çok ciddi fark etti. Hava aydınlık olduğu için test edemedik ama çok büyük ihtimalle gece görüşünde de belirgin bir kalite artışı olacaktır.

Çok iyi olmuş elinize sağlık, bir pazar firsat bulduğumda yapacağım ilk iş bu olacak:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen haftalarda satine folyo uygulamak için direksiyonu sökmüştüm. 7 aydır fln Lagsız boya uygulaması yaptığım şekilde duruyor. Boyanın kalanını kenara ayırmıştım. Hazır sökmüşken elime alır ince ince boyarım kalkan yer varsa dedim ama gerek duymadım, herhangi bir kalkma soyulma olmamış. Lagsız nasıl görüneceğini merak edenler için ekleyeyim. @Hakim 
DSC_0770.thumb.JPG.5d160622649aebd035c9778a426a3cff.JPGDSC_0772.thumb.JPG.98e54dc9eb8cea59671ecfe60482b3a9.JPG

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19.02.2017 at 15:52, Burak :

Önce ;

20170219_120746.jpg

Ve sonra ;

20170219_134810.jpg

Ya bende de 2010 model var farlar alttaki gibi. Siz nasıl beceriyorsunuz o hale getirmeyi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...