Jump to content

Mazda CX-5 Hakkında Bazı Sorular

Leskylor
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Uzuuuun araştırmalar (Subaru Forester ile arasında çok gidip geldim) sonucu şu an ciddi olarak CX-5 almayı düşünüyorum. CX-5 kullanıcılarına birkaç sorum olacaktı, yardımcı olursanız çok memnun olacağım:

1. Yıllık yetkili servis bakım maliyeti ne kadar acaba?

2. Power kırmızı renk ve Mika Beyaz arasında kaldım. Aracı uzun süre kullanmayı düşündüğümden 2. el değeri pek umrumda değil o yüzden kullanışlılık olarak hangi rengi tavsiye edersiniz? (Çizilme, hafif arazi kullanımı vb.)

3. Araç TOYO Proxes R36 yaz lastikleriyle birlikte geliyor. Kış lastiği olarak ne öneriyorsunuz?

4. Yakın zamanda ABD'de Mazda araçlar arkadan çarpma durumunda yakıt sızıntısı tehlikesine karşılık geri çağrıldılar. Türkiye'deki modellerde geri çağrılma oldu mu?

5. Navigasyon için yaklaşık 2.000 TL tutarında bir rakam isteniyor. Kullanan varsa, harita güncelliği ve kapsamı olarak fikirlerinizi alabilirsem çok iyi olur.

Şimdiden çok teşekkür ederim.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.- Yıllık maliyet sizin yapacağınız km'ye göre değişken. Mazda otomobiller 10.000 Km yada 6 ayda bir, hangisi önce dolarsa o zaman periyodik bakıma giriyor. Ama şu son zamanlarda 6 ay konusunda Mazda servisleri çok ısrarcı değiller. Sarf yedek parça ve bakım işçiliği konusunda Mazda daha hesaplı ve ekonomiktir. Normal sıradan periyodik bakımlarınız muhtemelen 350-550 lira arası tutar. 

2.- Ben beyaz derim. Cx-5'e bu rengi daha çok yakıştıyorum. Belkide bu konuda mantığım ağır bastığından olabilir. Yazın güneşi daha az çekiyor, kiri daha az gösteriyor, çizigler daha az belli oluyor vs..

3.- Bu konuda net bir bilgi sahibi değilim. Şu konuya bir göz atabilirsiniz.

4.- Avurapa ve Türkiye'deki araçlar için bir açıklama bulunmuyor bu konuda.

5.- Navigasyonla ilgili şöyle mevcut bir konumuz var.

Birde sizin gibi Cx-5 ve Outback  arasında kalan bir arkadaşımızın açtığı yeni bir konu var. Orayada bir şeyler yazmıştım.. Konu henüz daha yeni ama yazanlar çıkacaktır. Orayıda takip edebilirsiniz.

Hayırlısı olsun inşallah sizin için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Bunu biliyor muydunuz?  ABD'de 2018 senesinde satilan 300,325 adet Mazda aracin yaridan fazlasi (% 50.1) Mazda CX-5 imis.  Mazda CX-5 geçtigimiz 2018 senesinde tam 150,622 adet satmis.  Geri kalan % 49.8 ise Mazda Miata, 3, 6, CX-3 ve CX-9 arasinda dagiliyormus.  Ikinci en çok satan da Mazda 3 imis (sadece 64,638 adet).  ABD halki Mazda CX-5 için adeta deli oluyormus.

https://www.msn.com/en-us/autos/news/more-than-half-of-mazdas-sold-in-2018-are-cx-5s-and-other-interesting-sales-facts/ar-BBRWMqV?ocid=spartandhp

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...