Jump to content

1.Nesil Mazda 3 Kapı Hoparlörleri Değişimi

Serdar Ç.
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba;

Bu haftasonu uzun zaman önce amazon'dan aldığım ve ofiste yanımda duran hoparlörleri sonunda montajladım. Aracımda eski hoparlörlerin sesinden pek memnun kalmadığım için kapı içi hoparlörleri daha önceki aracımda kullandığım Powerbass marka ile değiştirdim. Bu işlemi yapmak isteyen arkadaşlar için özellikle montaj konusunda zorluk olmadığını göstermek amacıyla aşağıda adım adım paylaştım...

1 - Öncelikle kapı döşeme içinde gizli kapakların içinde bulunan vidaları söküyoruz.

1cgb8gb9lkfvt186g.jpg

2 - Kapı açma kolunun içindeki vidayı söktükten sonra kapı kolu çerçevesini çıkarıyoruz...

b4xsujma3wno5la6g.jpg

8w7o1q4ntqceofz6g.jpg

3 - Dikiz aynası kapağı vidasız olup plastik tırnaklarla tutunduğu için elinizle kendinize çekip çıkarabilirsiniz...
yilhopsnyvg68nf6g.jpg

4 - Kapı döşemesini kapının altından itibaren kendinize çekerek plastik tırnaklardan kurtarıp çıkarıyoruz...

9tgx7q51125d8qx6g.jpg

5 - Tüm kapı etrafını elimizle çekip plastik tırnaklardan kurtarıyoruz...

281mbxyg3lxtcob6g.jpg

6 - Tüm tırnaklar boşa çıktıktan sonra kapı döşemesini yukarı doğru çekip pencere çerçevesinden kurtarıp çıkarıyoruz....

zooq3cqbf5a5wxc6g.jpg

7iamqm1eu0q2m6w6g.jpg

7 - Kapı döşemesini söktükten sonra kendinize hemen çekmeyin !!  Kumanda düğmelerinin kablosu biraz kısa olduğundan araya girip kabloyu söketinden sökün.

1lymfdkaz6u6z516g.jpg

8 - Kapı döşemesini söktükten sonra kendinize hemen çekmeyin !!  Kumanda düğmelerinin kablosu biraz kısa olduğundan araya girip kabloyu söketinden sökün.

f0bcnxb88attbsc6g.jpg

9 - Mevcut hoparlörler biraz yapışmış durduğu için ince bir tornavida yardımıyla kenarlardan zorlayarak hoparlörün çerçeveden çıkmasını sağlıyoruz...

cw0rlhy723vz4nq6g.jpg

10 - Mevcut hoparlörü çerçevesinden aldıktan sonra kablo soketini de çıkarıyoruz...

r5ax0hitx1f3mi96g.jpg

11 - Yeni takacağımız hoparlörlerin soketi farklı olduğundan hoparlör içinde çıkan kabloyu mevcut kabloya bağlıyoruz. Bunun için ister eski soketi kablodan kesip ucuna bağlayabilirsiniz, yada benim yaptığım gibi kabloyu ortadan sıyırıp yeni hoparlörün kablosunu bağlayabilirsiniz...

azc7m5tw3mg3b4d6g.jpg

12 - Kablo arasına bağladığımız yeni hoparlör soketi kablosunu bant ile izole ediyoruz....

k9aifn0o694enwa6g.jpg

13 - "Kabin vereyim mi abi orjinal" diyen ayaklı satıcılar gibi çıktığım, yeni hoparlörerimizin fotoğrafı :)

p7989wqibj425196g.jpg

4kwb8wfbp2tq2i46g.jpg

ve maalesef telefonun şarjının bitmesi nedeniyle montaj fotoğraflarını çekemedim. Ancak bu adımları her kapıda uyguladıktan sonra döşemeleri takmak için kapı döşemelerinin tırnaklarını kapıdaki boşluklarına denk getirip hafifçe vurarak yerine oturtun ve son olarak ilk başta söktüğünüz 2 vidayı takarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

Eksik gördüğünüz veya atladığım bölümler var ise sorularınızı bu mesaj altından yazabilirsiniz arkadaşlar....

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@sadettin yeni taktigim hoparlorlerin marka modeli POWERBASS S-6802 6"x8"

Aracimdaki orjinal teybin son ses seviyesi 33, CD kalitesinde dinlerken en son seste cok sesli muziklerde biraz karisiyor ama bozulma olmuyor.25 seviyesine kadar da cok duzgun ses aliyorum. Eger amfi ve daha iyi bir ses sistemi olsa son seviyede bile kaliteli bir ses alabilecegimi dusunuyorum.

Tesekkur ederim @İlhan

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben aracıma sadece amfi ve 1000w subwoofer (bagaja) takmıştım.  Hoparlörlere hiç dokunmadım.

Bass keyfi müthiş ama sesi anca hoparlörü bozmayacak kadar  açabiliyordum.

Arka cam tarafından (pandizot) çok titreşim sesi  gelince söktüm.

Diyeceğim o ki anfi bağlarsanız çok tatmin edici olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eline sağlık, fotoğraflar yeterince açıklayıcı olmuş. Kullandığın maket bıçağına dikkat! Tetanoz olursun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler @Mehmet Özdemir. Fotoğrafları çekerken de bende kendime dedim "paslı aletle iş yapıyoruz fotoğraf çekiyoruz" diye... Senin de dikkatinden kaçmadı.8)

11 saat önce, sadettin-- :

Ben aracıma sadece amfi ve 1000w subwoofer (bagaja) takmıştım.  Hoparlörlere hiç dokunmadım.

Bass keyfi müthiş ama sesi anca hoparlörü bozmayacak kadar  açabiliyordum.

Arka cam tarafından (pandizot) çok titreşim sesi  gelince söktüm.

Diyeceğim o ki anfi bağlarsanız çok tatmin edici olur.

Amfi seçimi ile ilgili hiç bilgim yok.  Amfi alırken nelere dikkat etmeli? tavsiye edebileceğin bir ürün var mı @sadettin--

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle bu konuda 3 yıl önce çok okudum ama aklımda fazla birşey kalmadı.  Hatırladığım kadarıla anlatayım

Eğer sadece 4 hoparlör kullanacaksanız http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-amfi-jbl-gto-1004-stereo-katil-amfi-275469156/detay işinizi görecektir. benim kullandığım anfidir. O zamanki araştırmamda çok sağlam ve stabil bir anfi olduğunu duyup ikinci el almıştım.ilan bana ait değil :)

4 kanal her kanala 100w rms güç verir. sizde 4 hoparlör var max gücü 60w rms. yani hoparlörünüzü çok rahat kaldırır sonuna kadar yüklenirseniz patlatır (patlatmayada bilir sizinkinin peak gücü 100w).

Ben böyle biliyorum.

Ayrıca subwoofer takmak isterseniz köprüleme denen 2 kanal kullanma özelliği ile bağlantı yapılabilir . kalan 2 kanalı 4 hoparlöre paylaştırırsınız. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tabii teybin çıkışı kaç watt onu da bilmek lazım. 50 w civarı ise anfi bağlamaya değmeyebilr. Ama 30 w civarı ise tatmin edici fark olur. 

Bilen yazarsa seviniriz mazda 3 2004-2009 cd player çıkış seviyesi nedir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bende anfi ve boofer var mazda 3 üme takmak istiyorum ancak teybin sökülmesi geriyomu bazı arkadaşlar hopörlelerden dönüştürücü vasıtsayla teyp i sökmeden olduğunu idda ediyorlar bilgisi olan varsa söylebilirmi acaba

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Salih çetin :

Arkadaşlar bende anfi ve boofer var mazda 3 üme takmak istiyorum ancak teybin sökülmesi geriyomu bazı arkadaşlar hopörlelerden dönüştürücü vasıtsayla teyp i sökmeden olduğunu idda ediyorlar bilgisi olan varsa söylebilirmi acaba

Anfi de High Level İnput girişi varsa dönüştürücüye gerek olmaz.

14 dakika önce, sadettin-- :

Görüntü0399.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 Mart 2016 at 23:50, sadettin-- :

Görüntü0399.jpg

Bende bundan yok  düz benimkisşni 

image.jpeg

image.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Herkese mrb bende 2004 Mazda 3 var ve aracın hoparlörlerini değiştirmek istiyorum ebatlarını bilen ve sökülmesi Hakkı'nda bilgisi olan varmı şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, İbrahim Türk :

Herkese mrb bende 2004 Mazda 3 var ve aracın hoparlörlerini değiştirmek istiyorum ebatlarını bilen ve sökülmesi Hakkı'nda bilgisi olan varmı şimdiden teşekkürler

@İbrahim Türk konunu forumda mevcut konu ile birleştirdim. @spade35 arkadaşımın çalışmasına ait konuyu gözden geçirmeni tavsiye ederim.

Kolay gelsin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

1. nesil ön hoparlör'leri ebatı çap 16cm mi? 

Benimde ön kapı sol patladı. Tavsiye edebileceğiniz fiyat performans ürünü varmı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynı çapta bulmaya çalışınca alternatifler epey azalıyor. biraz büyüğünü tercih edip, hoparlörün geldiği yeri o ölçüde kesince daha fazla hoparlör alternatifi çıkıyor ortaya. beni 2. nesilde de önlerden birisi patlamıştı, usta vw'lerde kullanılan hoparlörlerden takmıştı, mazda'nın hoparlörlerinden daha başarılıydı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...