Jump to content

Radyatörde Hava Olduğu Nasıl Anlaşılır ? Havası Nasıl Alınır ?

Böcek
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

araba soğukken  radyatör kapağı açılır.

kapağa kadar su dolu olması gerekir. değilse  silme su doldurulur. 

araç çalıştırılır. rölantide 40-50 dk beklenir.  

araçfan açtığında ; eğer sistemde hava var ise > bi anda kapağa kadar silme su dolu olan radyatörümüzdeki su  sistemin içine çekilecektir.   hava radyatör kapağından dışarıya çıkacaktır. siz de üzerine su ekleyeceksiniz yavaşça.   tekrar fan açmasını bekleyeceksiniz. 

şayet sistemde hava yok ise > kapaktaki su kımıldamayacaktır. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim radyatör su eksiltiyo hep aldım alalı aracı, serviste sorduğumda lpg li eski araba bunlar su eksiltmesi normal dediler bana hiç normal gelmiyor sürekli hattaa her gün su ekliyorum bu hiç normal deil bana göre motor soğukken radyator ağzına kadar su ekliyorum yavaşca 15 veya 20 dakka sonra su seviyesi düşüyor o süre icinde kapak açık kalıyor sora yine ful dolduruyom neyse deyip kapagı kapatıp yola çıkıyom sonra motor soğukken yine bakıyorum su yine eksilmiş bu çok anormal deilmi napmam lazım birde devir saati rolantideyken normal gaza basıyorum cekince devir düşerken 1000 devirde 1 saniye takılıp kalıyor sonra yerine oturuyor bu normalmi

Radyatör kapağından yaparmı acaba

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç sürekli su eksiltiyorsa, aracın eski yeni olması fark etmez, öncelikle hortumlardan yani dolaşım sisteminde kaçak ve damlatma varmı ona bakılır, daha sonra önemli olanda esas budur, motor conta yanığından söz edilebilir, yani conta yanmış ise motor bloğundaki su kanallarından motor yanma odalarına su kaçması ki bu ilerde sorun yaratır, bu sorunun tespiti için radyatör kapağı açılır, eğer ki dışarıya su buharı basınçla çıkmaya çalışıyorsa conta yanığı var demektir. Bunun tespiti için birçok tamircide ölçüm cihazı vardır. Böyle durumda hararet göstergesi kısa sürede yükselir, hararet yapmasada yüksek durur, risklidir. rölanti devri sorunuda tahminim rölanti bağlantılı bölüm adı şimdi aklıma gelmiyor, temizlik sonrası genellikle sorun çözülür. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

rölanti 1000 de takılıp sonra aşağı inmesi normal.  aynı arabadan bende de vardı. 10 sene bindim.

* üzgünüm ama lpg li araba su eksiltmez.  malesef aracınızın conta yanık, / kapak çatlak.

yakınsanız pendik oto sanayinde iyi bi usta var.  kendi aracı da sizinkinin aynısı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Contanın yanık olup olmadığını nasıl anlarım başka bir işareti varmıdır bunun su eksiltmesi haricinde

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hararet normalden bi tık daha çabuk  yükselir..    araç normalden daha sık fan açar..   radyatör kapağını açınca su taşabilir dışarıya.  araç su eksiltir.    kaloriferden koku gelmez.   servise gösterin. silindir kapak arızaları bireysel çözümlerle olmaz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bahsettiğiniz bu şeylerin hiç birisi yok çok şükür yeni radyatör kapağı aldım taktım bu gün başkada bir sorun yok şimdilik

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Böcek :

Bahsettiğiniz bu şeylerin hiç birisi yok çok şükür yeni radyatör kapağı aldım taktım bu gün başkada bir sorun yok şimdilik

Sanki form üzerinden ustalık ve çeşitli teknik bilgileri almak ve öğrenmek için yazıyorsun gibi geldi. Sorunun kaynağını ve çözümünü bildiğiniz konular için boşunamı yoruluyoruz diye şüphelerim var. Benden size teknik yorum ve destek bundan sonra NO COMMENT!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Arkadaşlar dün serviste soğutma suyunu komple deiştirttim servisten eve gelene kadar rolanti normaldi bir yokuş aşağı inerken alttan gelen araca yol vermek için yokuşta durdum sonra bir baktım rolanti devri yükselip indi yükselip indi sanki araba kendi kendine gaz verip bıraktı gibi oldu sistemdeki havayı almadı galiba usta aşağa inerken su yukarlara gidmedi galiba rolanti valfine su gitmediğinden böyle olmuş olabilirmi sistemdeki havayı kendim alabilirmiyim yardımcı olurmusunuz teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...