Jump to content

Mazda CX-3 Bakım Aralıkları ve Maliyetleri

mazdago
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

9 saat önce, onderece :

Arabam 15000 km de. Servise bakima götürdüm, balataların değişmesi gerektigini söylediler. Bu km de erken degilmi. Arkadaslarda otomotik vites arabalar var en erken 50-60 binde degişir diyorlar. Sizce normalmi mazda balataları farklımı.

Fren balatasına kesin bir ömür biçmek yanlış olur. Arkadaşlarınız çok iddialı konuşmuşlar. Günümüzde manuel vitesli araçlar bile fren balatası değişiminde 50-60 bin km'leri görmüyor diyebiliriz. Gören elbet var ama yaşanılan şehir, kullanım tarzı vs çok etken bu duruma. Yokuş aşağı vites küçülterek kontrollü inenenler var. Birde yokuşun başında ayağını frene koyup yokuşun sonunda çekenler var. Ben bu şekilde önümde seyreden Ford Connect aracın balatalarının yandığına şahit oldum. Sahile inen bir dağ yoluydu, araç önümde seyrediyor sürekli fren lambası yanıyor aracın. Eşime dedim bu araç bu yokuşu inmez dedim.. Eşim hayırdır neden filan demeye kalmadı, dumanlar tütmeye başlamıştı araçta.

Eskiden fren balatalarında "Asbest" kullanımı serbestken balatalar uzun ömürlü olurdu. Ne zaman insan ve çevre sağlığı için yasaklandı, o günden sonra ömürleri kısaldı.

Özellikle İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde fren balatalarının ömrü daha kısa oluyor. Buna birde sürüş tarzı eklenince süreç daha da kısalabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Servet :

İzmit Haldız

Orası da yakın zamanda kapanacak sanırım Servet abi. Ustaların ayrılıp kendilerine özel bir servis açtığı filan söyleniliyor. Bu durumun doğruluğu konusunda bir bilgin var mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30.k bakımı yapıldı. Standart bakım 650 TL. Yağ ve servis işçiliği saat ücreti zamlanmış.

Geçen yazmıştım . Yağ uçmuş :(

Ben de ağustos başı 40k bakım yapacağım ayıptır söylemesi [emoji12]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Servet :

30.k bakımı yapıldı. Standart bakım 650 TL. Yağ ve servis işçiliği saat ücreti zamlanmış.

standart bakım derken abi yağ hava polen filtresi , yağ ve kontroller mü ? adamlar telefonda ne fiyatlar verdiğini yazmıştım :) öyle düşününce güzel abi :)

Birde direksiyon kutusu durumunda var mı gelişme neymiş derdi ????

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tüm filtreler, arka tampon mini onarım dahil Oğuzhan. Direksiyon mafsalı yağlandı, takip edeceğiz. Asıl sorun, üç dört sefer olmuş eşimde, direksiyon ağırlaşıyor. Çok kısa sürüş olunca sanırım akü sapıtıyor. Kendisine bilgi verdim. Kısa mesafe sürüşler olunca bir kaç dakika aracı çalışır halde tutmasını, akünün kendini toparlmasına izin vermesini anlattım. Eğer tekrar sorun olursa servis takip edecek. Son olarak sticker bir kaç noktada tahrip oldu. Merkeze fotoğrafları gitti garantiden değişim için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Ankara sk servis  cx 3 ilk 6 ay bakımı  466 tl Servis yayınlanan bülten gereği  V kayışı,, bagaj hidrolik kolları, yakıt filitre pulu garantiden değişti. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

23 mayıs da bakıma soktum aracı 18.515 km de 23 kasım da 6 ay olacak şuan km 20.150 2 bin km bile yapmamışım bakıma neden sokayım sokmalı miyim ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, mazdago :

23 mayıs da bakıma soktum aracı 18.515 km de 23 kasım da 6 ay olacak şuan km 20.150 2 bin km bile yapmamışım bakıma neden sokayım sokmalı miyim ?

Bu sorunun aynısını sürekli gitmiş olduğunuz yetkili servise sorar mısınız ? Bizler bunun yanıtını çok yazdık, çizdik. Bakalım onlar ne diyecekler. Size zahmet olmazsa yanıtı burada paylaşabilir misiniz. Teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ilhan bey ben yağ kalitesi azalmismisidir etkisi gecmismidir diye sormak istemiştim ama cevap olarak zaten mazdanin Türkiye disbritoru ile daha önce konuşmuştum yılda bir kere getirmen yeterli yada 10 bin ne zaman dolarsa çok bu önemi yok demisti. siz bunu dedikten sonra bende servise gittim bugün cx-3 lerin bagaj amartisorlerini garantiden degisiyorlarmis hem onu değiştirdim hemde sol stop su alıyordu ellerinde parça varmış hemen degistiler. Cevaba sıra gelince olması gereken 6 ayda yada 10 bin km ama siz yılda bir kere getirseniz birsey olmaz dedi servis ayrıca. Ama kampanya başlamış yüzde 20 indirim varmış bence yaptırın dedi sonuç olarak :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Merhabalar,

Yeni aldığım mazda cx-3 (2015 model, 2016 4. Ay çıkışlı 13500 km) aracin bakim gecmisi hakkında bilgi almak icin erzurum mazda servisine gittim ve aracin hicbir bakiminin yapilmadigini öğrendim.yetkili hem yıl bazinda hem de km bazinda aracın bakiminin bayagi geciktigini söyledi ve ilk bakim için  750 tl fiyat verdi.Bakim fiyati biraz fazla değil mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, harunozgul :

Merhabalar,

Yeni aldığım mazda cx-3 (2015 model, 2016 4. Ay çıkışlı 13500 km) aracin bakim gecmisi hakkında bilgi almak icin erzurum mazda servisine gittim ve aracin hicbir bakiminin yapilmadigini öğrendim.yetkili hem yıl bazinda hem de km bazinda aracın bakiminin bayagi geciktigini söyledi ve ilk bakim için  750 tl fiyat verdi.Bakim fiyati biraz fazla değil mi?

Erzrum servis yağ için castrol ürünlerini kullanıyor ve litresini bayağı pahalı yazıyor. Dışarıdan alıp götürmeye izin verseler yarı fiyatına alınabiliyor o yağ. Diğer parça fiyatları tüm servislerle aynı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...