Jump to content

Mazda CX-3 Bakım Aralıkları ve Maliyetleri

mazdago
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

12 saat önce, M.E.G :

Erzrum servis yağ için castrol ürünlerini kullanıyor ve litresini bayağı pahalı yazıyor. Dışarıdan alıp götürmeye izin verseler yarı fiyatına alınabiliyor o yağ. Diğer parça fiyatları tüm servislerle aynı.

Abi castrol'un mazda orjinal yagdan ne kadar farkı olabilir ki? Gerçi yapacak birşey yok '1000 tl' de dese mecbur yaptiracagiz. Ama dediğin gibi diğer islemler icin normal fiyatlar veriyorlar.kolçak-paspas filan sordum;liste fiyatini verdiler.

5 saat önce, onderece :

Bugün SK Ankarada 30 bin bakimi yaptirdim 460 TL.

Biz 10000 km 750 tl ile başladık.bakalim 20k-30k bakimlari n'olacak?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, harunozgul :

Abi castrol'un mazda orjinal yagdan ne kadar farkı olabilir ki? Gerçi yapacak birşey yok '1000 tl' de dese mecbur yaptiracagiz. Ama dediğin gibi diğer islemler icin normal fiyatlar veriyorlar.kolçak-paspas filan sordum;liste fiyatini verdiler.

Biz 10000 km 750 tl ile başladık.bakalim 20k-30k bakimlari n'olacak?

En son 55 tl idi litresi şuan artmıştır. O zamanlar yanlış hatırlamıyorsam dexelia 27 tlydi litresi.

10 bin ile 30 binde aynı malzemeler değişir hemen hemen, en fazla yakıt filitresi farklıdır. O da 300 tl tutmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...

Aracım 2017 model sıfır ilk 6 aylık bakımı yaklaştı fakat bayiler arasında aynı işlem uygulanmasına rağmen baya fiyat farkı var. Erzurum Yılmaz Yılmazlar yağ, yağ filtresi, hava filtresi ve işçilik için 660 TL istiyor aynı işlemler için Diyarbakır Unatlar 527,80 TL istiyor. Hatta Erzurum servisi isterseniz polen filtresini de değişelim onu eklersek 760 TL olur dediler. Diyarbakıra polen filtresi için fiyat sormadım. Sizce aradaki 130 TL lik fark neyden kaynaklanıyor? Ve de bu servisler hakkında tecrübesi ve deneyimi olan arkadaşlar var mıdır?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.si yağ litre fiyatı tabi bunda da kullandıkları farklı markalar farklı fiyat uyguluyorlar. Hatta aynı yağa farklı fiyat uygulayabiliyorlar. Ayrıca işçilik süresine uyguladıkları fiyat politikası. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, MazdaES :

Aracım 2017 model sıfır ilk 6 aylık bakımı yaklaştı fakat bayiler arasında aynı işlem uygulanmasına rağmen baya fiyat farkı var. Erzurum Yılmaz Yılmazlar yağ, yağ filtresi, hava filtresi ve işçilik için 660 TL istiyor aynı işlemler için Diyarbakır Unatlar 527,80 TL istiyor. Hatta Erzurum servisi isterseniz polen filtresini de değişelim onu eklersek 760 TL olur dediler. Diyarbakıra polen filtresi için fiyat sormadım. Sizce aradaki 130 TL lik fark neyden kaynaklanıyor? Ve de bu servisler hakkında tecrübesi ve deneyimi olan arkadaşlar var mıdır?

Yılmaz yılmazlar castrol professional yağ ürünlerini kullanıyorlar ve litresini çok yüksek fiyattan yazıyorlar faturaya. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

mazda cx 3 ikinci bakımı yaptırdım...

ilk bakımı 6. ay 8800 km de yaptım. 538 tl tuttu.

ikinci bakım. 12. ay 14.000 km 1074 tl...

ilk bakıma ekstra cooling filtresi diye bir şey var. bir de ön balatalar değişti. 

bana söylenen 700 bakım. 374 de balata değişimi. 

sorum şu... Bu fiyat fazla gibi geldi bana. Ayrıca 1074 ün içinde 400 liraya yakın işçilik masrafı var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Balatalarınız çok erken bitmiş! 14 bin km çok az bir km. Balatalar fabrikasyon sıkıntılı olabilir mi? Aracı çok mu agresif kullanıyorsunuz? Bakım maliyeti yüksek gibi geldi...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20.03.2018 at 23:00, vethekim :

Balatalarınız çok erken bitmiş! 14 bin km çok az bir km. Balatalar fabrikasyon sıkıntılı olabilir mi? Aracı çok mu agresif kullanıyorsunuz? Bakım maliyeti yüksek gibi geldi...

Yani ilk aldığımda hevesle biraz agresif kullandım ama; yine de bu kadar erken bitmesini beklemiyordum. Ayrıca bu 14 bin kmnin 4 bini Türkiye turuna çıktım. Uzun yolda yapıldı. Bu 2. 6 ay bakımı olduğu için 20 bin bakımı gibi yapıyorlar. Hatta fiyat olarak yaptırdığım en uygun servisti. Millet uçmuş. Mazda buna çözüm bulması lazım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yedek parcada servisin yapabileceği çok kısıtlı. Çoğu servis %15 ile çalışıyor ( bmw%30) asıl parayı disbirütör götürüyor. Misal honda polen, yağ ve hava filtresi 30 dolar( bireysel müşteri satış fiyatı abd) ancak serviste 300 tl satılıyor. Gümrük ,kargo, vergi, disbirütör karı ve en son bayi karı derken fiyat buralara geliyor. Tabi servisler arasında bazen ciddi ucurumlar olmuyorda değil. Aslında ne kadar para ödediğiniz değilde verdiğiniz para karşılığında aldığınız bakım hizmeti önemli fatura ve işçiliğe bakarım sahsen. Yağ ve filtre değiştirmek bakım adı altında istenilen astronomik ücretlerin karşılığı olmasa gerek. Bayiler tüm gider masraflarını bakımdan karşılıyor buda şişirilen fatura olarak bize yansıyor. Aynı malzeme işçiliğe 690 tl isteyende var 1100 tl isteyende. Buna bir çözüm bulmalılar.

Balata konusuna gelince bence çok erken bitmiş. Pist kullanımı yapmıyorsanız tabi. En azından 30 bin km gormeniz lazım dşye dusunuyorum. Kullanım tarzınız7 sormamdaki sebep bazen balatalar fabrikasyon hatalı olabiliyor ve çok erken bitiyor ( baska işlerde olmuyor değil!...) garanti başvurusu yapsaydınız keşke. Kullanımla alakalı bir parça olduğu için kesin ömür biçmek yanlış olur ama bu kadar kısa sürede de bitmesi enteresan. Cx3 sahibi arkadaşlar ne der acaba @Servet ve @Fotifoti ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, vethekim :

Yedek parcada servisin yapabileceği çok kısıtlı. Çoğu servis %15 ile çalışıyor ( bmw%30) asıl parayı disbirütör götürüyor. Misal honda polen, yağ ve hava filtresi 30 dolar( bireysel müşteri satış fiyatı abd) ancak serviste 300 tl satılıyor. Gümrük ,kargo, vergi, disbirütör karı ve en son bayi karı derken fiyat buralara geliyor. Tabi servisler arasında bazen ciddi ucurumlar olmuyorda değil. Aslında ne kadar para ödediğiniz değilde verdiğiniz para karşılığında aldığınız bakım hizmeti önemli fatura ve işçiliğe bakarım sahsen. Yağ ve filtre değiştirmek bakım adı altında istenilen astronomik ücretlerin karşılığı olmasa gerek. Bayiler tüm gider masraflarını bakımdan karşılıyor buda şişirilen fatura olarak bize yansıyor. Aynı malzeme işçiliğe 690 tl isteyende var 1100 tl isteyende. Buna bir çözüm bulmalılar.

Balata konusuna gelince bence çok erken bitmiş. Pist kullanımı yapmıyorsanız tabi. En azından 30 bin km gormeniz lazım dşye dusunuyorum. Kullanım tarzınız7 sormamdaki sebep bazen balatalar fabrikasyon hatalı olabiliyor ve çok erken bitiyor ( baska işlerde olmuyor değil!...) garanti başvurusu yapsaydınız keşke. Kullanımla alakalı bir parça olduğu için kesin ömür biçmek yanlış olur ama bu kadar kısa sürede de bitmesi enteresan. Cx3 sahibi arkadaşlar ne der acaba @Servet ve @Fotifoti ?

Açıklamanıza aynen katılıyorum. Kendimi sorgulamaya başladım. Fakat dediğim gibi frene basmaya korkar olduk. Sürüşüm gayet normal. Aşırı İstanbul trafiğinin olduğu bölgede bile değilim. Çözemedim ben bu işi. Servisten de öyle bir uyarı gelmedi. Ben de kurcalamadım haliyle. 2.yi bekleyeyim diyorum... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servis balatanın incelmiş olmasını bitmiş olarak değerlendirerek değiştirmiş olabilir.  Çıkan balatalar elinizdeyse ne kadar inceldiğini görebilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

35 dakika önce, jackjoker :

14 bin km balatanın bitmesi için çok kısa bir mesafe.

ben cx-3'ü sattığım da 28bin km civarıydı ve balataların daha %60-70 i duruyordu. 

Balatalarin bittiğini ben ve babam anlamistik zaten. Ön den hem ses geliyordu hem de fren mesafesi epeyce uzamıştı. Serviste de aklıma gelmedi hatalı mi filan diye. Bu saatten sonra da itiraz etsem  olmaz heralde. 2. Yi takip edicem artık. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, Ali76 :

Balatalarin bittiğini ben ve babam anlamistik zaten. Ön den hem ses geliyordu hem de fren mesafesi epeyce uzamıştı. Serviste de aklıma gelmedi hatalı mi filan diye. Bu saatten sonra da itiraz etsem  olmaz heralde. 2. Yi takip edicem artık. 

Aracın Tek Kullanıcısı mı var?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilgilendirme amaçlı paylaşayım. 15 Şubat 2018 tarihinde Diyatbakır Unatlar Servisinde aracımın ilk bakım işlemini gerçekleştirdim. Motor Yağı, Hava filtresi ve yağ filtresi değişti kdv dahil 523,99 TL tuttu. (İşçilik dahil, İşçilik Fiyatı; 112 TL) Sağolsunlar servis çalışanları çok ilgililerdi. Bu arada yakınındaki diğer servislerden fiyat almanı öneririm. Bayiden bayiye çok ciddi fiyat farkları oluyor nedense.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracımın periyodik bakımı geldiği için İstanbul Avrupa ve Anadolu yakasındaki bütün servisleri aradım. İstanbulda en uygun fiyatı 630 tl ile Musluoğlu (Tuzla ) verdi. Beka (Bakırköy) 650 tl. Diğer servisler 700 lira civarı. Bu fiyatlara polen filtresi dahil değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim balatalarda 15.000 de degişti. Mazda dan memnun degilim. Motordan ses bizdede geldi. Heralde 2015 modellerin hepsi sıkıntılı. Mazdayı soranlara sakın bulaşmayın diyorum. Bundan önceki arabam astra idi. Onuda sıfır almıştım. 8 yıl kullandım. Bakım dışında birkere bile servise gitmedim. Arıza vermedi. Hayırlısı aldık bikere yapacak birşey yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...