Jump to content

Mazda CX-5 Bakım Periyotları

Leskylor
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda CX-5 için 150.000 km'ye kadar bakım maliyetlerini paylaşmak istedim. En ağır bakım 120.000 km'de görünüyor, o da 1.200 TL civarında.

CX-5 bakım.jpg

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güzel bir çalışma olmuş. Kaynağınızdan diğer modellerle ilgili maliyetleri de isteyebilir misiniz? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaşım için teşekkürler. Fren balatası vs. eklenirse fiyatlar biraz artar normal ama çok abartılı gelmedi şahsen bana arabanın bakım ücretleri.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

Araç 10bin km yi doldurmasa bile 6 ayda bakıma girmek zorundamıyız? 

Yeni bir Mazda sahibi olduk ve şimdiye kadar hiç garantili araba almamıştım. Bu dedikleri bana garip geldi. 

Mesela araç sahibi yurt dışına gitse km dolmasa ve 6 ay süre geçse araba garantiden çıkar mı?

Bildiğim periyodik bakımlar yıllık olur kö dolmazsa. 

6 ayda bir bakım nasıl bi soygun?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, MustafaCengiz :

Araç 10bin km yi doldurmasa bile 6 ayda bakıma girmek zorundamıyız? 

Yeni bir Mazda sahibi olduk ve şimdiye kadar hiç garantili araba almamıştım. Bu dedikleri bana garip geldi. 

Mesela araç sahibi yurt dışına gitse km dolmasa ve 6 ay süre geçse araba garantiden çıkar mı?

Bildiğim periyodik bakımlar yıllık olur kö dolmazsa. 

6 ayda bir bakım nasıl bi soygun?

"0" alınan araçlar ilk 5.000 km yada ilk 6 ay içinde bakıma girmek zorundular. Sonrasında periyot 1 yıl ve 10 bin km olarak devam ediyor. Mazda Sk'dan verilen açıklama bu. Ama yine 6 ayda bir bakım mantıklı bir süreç. Mevsimleri kış ve yaz olarak ayırırsak 6 ay kış 6 ay yaz gibi bence 6 ayda 1 yağ değişimi olmalı.

Bunun dışında bazı parçalar mesela trigerlerde çok söylenir; Örnek olarak tamamen sallıyorum, 60bin-70bin veya 3 yıl içinde değişmeli derler. siz araba ile 3 yıl içerisinde 20 bin km de yapsanız 3 yıl sonunda servis sizden Trigeri değiştirmemiz lazım gerekçesini sunacak. Buna benzer şeyler araçlarımızda birçok şey var.

Araç "0" alındıktan sonra ilk bakımı atlattıktan sonra, 1 yıl veya 10 bin km bakım mutlaka yapılmalı(servis tavsiyesi). Ama 6 ayda bir de gitmek çok uçuk bir fikir değil.Keza üreticisi bunu talep etmiş ise şayet mutlaka bir bildikleri vardır  :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

selamlar, bugun bursa inallar servisi ile gorustum, aracimin 45000 km de oldugunu belirttim, bana 1600 ila 1700 tl arasi bakim maliyetim olacagini soylediler, bu miktar bana cok fazla geldi, suanki guncel maliyetim ne olur acaba, bilen varsa lutfen bilgilendirebilirmi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, Grknrbtr :

selamlar, bugun bursa inallar servisi ile gorustum, aracimin 45000 km de oldugunu belirttim, bana 1600 ila 1700 tl arasi bakim maliyetim olacagini soylediler, bu miktar bana cok fazla geldi, suanki guncel maliyetim ne olur acaba, bilen varsa lutfen bilgilendirebilirmi

Km ile fiyatlandırma mukayesesi yapmamız mümkün değil maalesef.

X Kullanıcının 45 Bin km'de ön fren disk / balataları değişir.. Y kullanıcınının 65-70 bin  Km'de değişir. 

Fiyat konusunda yorum yapabilmemiz için ilgi tutarın içeriği/detayı lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Grknrbtr :

Motor yağı, hidrolik yağı, yakıt yağ ve polen filtreleri değişecek 

Sırf bu kalemler için mi 1600-1700 Lira istiyor İnallar servisi ?Eğer öyle ise ve buna eminseniz direk Mazda Türkiye'ye şikayet oluşturun. Hatta mümkünse bunu İnallar'dan yazılı e-posta ile isteyin, teklif versinler güya size.

Bizim şirketin Bmw-Mercedes lüks araçların ara periyodik bakımları bu kadar tutmuyor !

Bu güne kadar forumda 100-200-300 lira vs farkın olduğunu gördüm.. Kimisinde işçilik ücretinden kaynaklı kimiside farklı marka motor yağı kullanıldığından oluşmuştur. Ama bu kadar fahiş fiyat farkı ne duydum ne gördüm forumda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir önceki arabamın bakımlarını kendim yapmıştım. Bunun garantisinin bitmesine 2,5 yıl var daha, ama böyle olursa bunuda sanırım kendim yapacağım

En fazla 300 tl masrafı tutar. Gerisi cebime kalır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

Arkadaşlar Babamın CX-5 2013 model aracını servise götürdü 107 bin km de yıllık bakımını yaptırmak için. 4200 TL(indirimli 3800 TL) fatura çıkarmışlar! Şanzuman filtresi, buji, triger kayışı vb. ekstra parça değişimleri yapmışlar.  Bana çok fazla geldi. Siz ce de öyle değil mi? Geçen yılki 100 bin bakımına 800 TL ödemiştik..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

Bir yüksek fiyat da benden. Mazda 3 bakım sayfasında bahsettiğim. 

Çekmeköy akyıldız otomotivden uzak durun derim. 20 bin km bakımını yeni yaptırdım. 1018 tl indirimli hali! 2 -3 gün önce Yetkili servisleri telefonla arayıp fiyat aldım, en uygununu akyıldız verdiği için bakıma gittim. Ancak hem randevu öncesinde hem de bakım öncesinde 900₺ olarak teyit etmeme rağmen bakım 1018₺ tuttu. Açıklamaları: Önce verdikleri fiyatı yanlış hesaplamış olabilirlermiş! motoryağı %20 indirim kampanyasına dahil değilmiş! Ayrıca istemediğimi söylememe rağmen plakalığımı değiştirmişler Sonradan fark ettim.

Yani büyük soygun.. 6 ay evvel aynı bakıma ve de apple car play’e 1450 ₺ (6taksit) vermiştim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

selamlar herkese, mazda cx 5 te triger kayisi tam olarak ne zaman degismeli, bilen varmi,  cx 5 lerde triger kayis olarak mevcut, degilmi, zincir degil diye biliyorum, yoksa uretim yilina gore degisiklik varmidir.

birde fren hidroligi degistirmek istedim. kapali sistem deyip, cok gerek olmadigini soylediler. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Grknrbtr :

selamlar herkese, mazda cx 5 te triger kayisi tam olarak ne zaman degismeli, bilen varmi,  cx 5 lerde triger kayis olarak mevcut, degilmi, zincir degil diye biliyorum, yoksa uretim yilina gore degisiklik varmidir.

birde fren hidroligi degistirmek istedim. kapali sistem deyip, cok gerek olmadigini soylediler. 

Aracınızda kayış yok zincir var. Fren hidroliğini değiştirmeye gerek yok diyen servis, aracı üretenlerden daha bilgili ise bir şey diyemeyeceğim ama kullanım kılavuzunda 40.000 km ya da 2 yılda bir değiştirilmesini söylüyor. Kendiniz de kılavuzdan bakabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

zincir olmasina sewindim, internette cok arastirdim ama bir bilgi bulamadim, yedek patca olarak baktim, triger kayis olarak cikiyor.

dediginiz gibi klavuzunda fren hidroligi icin bakim periyodu var, bursa merkeze herzaman gitmedigimden, boshcar servisinde degistirmek istedim, onlarda pek istekli olmadilar, belkide mazda onlara yabanci gelmistir, cumku onceden ford servisi olarak calisiyorlardi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...