Jump to content

Yeni Mazda 3 SkyActiv Karşılaşılan Arızalar

Misafir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese merhaba.

Yan aynalar ile ilgili sorunum var. Bir süre önce sol ayna tam katlanmaz oldu. Her zaman olmuyor. Olduğunda bir kaç kez denemeden sonra düzgün katlıyor ya da öylece bırakıyorum. Bir süre sonra da sağ aynada benzer durum oldu. Ama onda ayrıca açılmama sorunu da var. Servis baktı ve herhangi bir sorun bulamadı. Zaten oraya götürdüğümde şansa hiç sorun çıkmadı. Normal kapanıp, açıldı.

Sorunun kesin çözümü için her iki aynanın iç kısmını değiştirelim dediler. İşçilik dahil 1.300 TL fiyat verdiler. Açıkçası çok geldi. Sizler böyle bir sorun yaşadınız mı? Sanki kablolamada sorun var gibi. Motor bozuk olsa her zaman sorun olur diye düşünüyorum. Bazen 1-2 gün hiç sorun olmuyor çünkü. Aracım yaklaşık 52.000 Km'de.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

52 dakika önce, vT :

Herkese merhaba.

Yan aynalar ile ilgili sorunum var. Bir süre önce sol ayna tam katlanmaz oldu. Her zaman olmuyor. Olduğunda bir kaç kez denemeden sonra düzgün katlıyor ya da öylece bırakıyorum. Bir süre sonra da sağ aynada benzer durum oldu. Ama onda ayrıca açılmama sorunu da var. Servis baktı ve herhangi bir sorun bulamadı. Zaten oraya götürdüğümde şansa hiç sorun çıkmadı. Normal kapanıp, açıldı.

Sorunun kesin çözümü için her iki aynanın iç kısmını değiştirelim dediler. İşçilik dahil 1.300 TL fiyat verdiler. Açıkçası çok geldi. Sizler böyle bir sorun yaşadınız mı? Sanki kablolamada sorun var gibi. Motor bozuk olsa her zaman sorun olur diye düşünüyorum. Bazen 1-2 gün hiç sorun olmuyor çünkü. Aracım yaklaşık 52.000 Km'de.

2014 model motion 2.el aldığımda sol aynası arızalıydı. içi dönmüyordu. Neyseki garantinin bitmesine birkaç ay vardı ve garantiden ücretsiz değişim yapmışlardı. Demek ki kronik bir sorun var aynalarda. Şansızlık olmuş..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, vT :

Herkese merhaba.

Yağmur sonrası ayazda hareketli kısım ile sabit kısım arasındaki kontak bölgesinde biriken donmuş suyla ilgili olarak bir kez başıma geldi. Aynayı hafifçe sarsarak kontak bölgesindeki tutunmayı giderince çalışmaya başlamıştı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bir süre yazamadım kusura bakmayın. İlginç bir şekilde sorun 1 hafta kadar hiç olmadı. Ama yine başladı. Bu sıkıntı kör nokta uyarı sistemini etkiler mi? Bir kaç gün önce durduk yere sol aynada uyarı verdiğini gördüm. Arkadan gelen hiç bir araç yoktu. Hatta karşı şeritte bile yoktu. 3-4 sn kadar uyarı verdi. Tamiri konusunda çok aceleci davranmıyordum ama eğer uyarı sistemi etkilenebiliyorsa acil tamir ettirmek lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, vT :

Bir süre yazamadım kusura bakmayın. İlginç bir şekilde sorun 1 hafta kadar hiç olmadı. Ama yine başladı. Bu sıkıntı kör nokta uyarı sistemini etkiler mi? Bir kaç gün önce durduk yere sol aynada uyarı verdiğini gördüm. Arkadan gelen hiç bir araç yoktu. Hatta karşı şeritte bile yoktu. 3-4 sn kadar uyarı verdi. Tamiri konusunda çok aceleci davranmıyordum ama eğer uyarı sistemi etkilenebiliyorsa acil tamir ettirmek lazım.

Peki solunuzda araç varken uyarının yanmadığı oluyor mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, İlhan :

Peki solunuzda araç varken uyarının yanmadığı oluyor mu?

Fark etmedim henüz. Zaten buna da denk gelsem daha çok işkillenirdim.

Çalışma prensibi olarak sanırım, eğer araç yaklaşıyorsa uyarı veriyor. Örneğin soldaki araç uzaklaşıyorsa ışık yanmıyor. Olması gereken bu şekilde değil mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3/13/2018 at 11:37, vT :

...Bir kaç gün önce durduk yere sol aynada uyarı verdiğini gördüm. Arkadan gelen hiç bir araç yoktu. Hatta karşı şeritte bile yoktu...

Bu ara ara olan bir yanılma olabilir. Bende de oldu çok nadiren ama solumda demir parmaklıklar ya da ağaç seriisi falan oluyor. Hiç bomboş yolda uyarı almadım.

Bir de benim bildiğim sensörler arka tampon köşelerinde falan, aynada değil. Yanlışım da olabilir tabii.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

alalı 10 ay oludu araç 10.000 km de daha 5 aylık iken arıza verdi dağın başında kaldım servis turbo arızlı dedi ama çözüm yok 1 ay sonra yine dağın başında kaldım takibe alıyoruz dediler çözüm yok geçen 10.000 bakımına götürdüm giderken aynı arıza yine oldu yolda kaldım servis bu defa da turbo değil enjeksiyonlarda sorun var fazla yakıt püskürtüyor bunun neticesinde bilmem ne ne ne oluyor motor yağı seviyesi yüksek çıktı fazla gelen yakıtı yağa karıştırıyormuş vs. türkiye sorumlusuna gönderdi bilgileri yağ seviyesini takip edin 10 15 gün içinde yine yükselirse gelin enjeksiyonları değişcez dediler. ve Türkiye sorumlusunun söylediğine göre enjeksiyon sorunu yeni mazda 3 lerde kronik imiş bizim araçlar kobay olcak bir nevi takip edecekler bizde arızayı tespit edip öteki mazda 3 leri de geri çağıracaklarmış diye konuşma geçti ustamız ile Türkiye sorumlusu arasında.

gel gelelim olayın oluşturduğu etkiye, en az arıza verenler listesinde ilk sıralarda olan mazda ve en az arıza veren model listesinde 9. sırada yer alan mazda 3 bu markanın arızalı araçları bize denk geldi ve 5 aydır çözüm üretilmemesi tiksindirdi bu aracı satarsam herhalde bir daha mazdaya binmem at arabası daha iyi veteriner 2 iğneyle çözer işi O0

NOT : ( 2 adet mazda 3 ikiside 10 aylık ikisinde de benzer sorunlar )

https://www.youtube.com/watch?v=tvtguwyeKyU

oluşan arıza ile göstergede beliren ikaz simgeleri de bu linkte bakabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda cx3 de filtre problemi var, motor problemi vs hiç duymadik.

Dizel Mazda 3 lerde cx3 motoru ile ayni motor olmasina rağmen farkli sorunlar yaşaniyor çok ilginç bir durum, bu dizel motoru beceremedi mazda olmadi yapamadi...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 saat önce, Devrim Babacan :

Sizinki de nasıl bir şanssızlık arkadaş yaa... :\

tiksinç bir durum bizimki.

buralarda hiç mazda yetkilisi yokmu bunları okuyan :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Emniyet kemerini şehir içi kullanımlarda zaman zaman takmam. Bugün şarj turu esnasında önce aracı yıkatıp sonrada markete uğradıktan sonra dönüşe geçtiğimde de takmadım. Sonrasında uyarı sesi kabak tadı verince isteksizce taktım. Fakat takmama rağmen uyarı sesi kesilmedi. Ulan yıkamacılar ne halt ettiyse bozuldu herhalde diye düşünürken koltuğu ileri geri yukarı aşağı alıyor kemeride tekrar tekrar takıyordum. Nafile. Uyarı sesi devam ediyor. O esnada ön konsoldaki uyarı dikkatimi çekti. Yolcu emniyet kemerini işaret ediyordu. O anda uyandım. Biraz önce aldığım karpuz da emniyet kemerini takmamış :)  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla bende alışkanlık olmuş aracı çalıştırmadan kemer takıyorum. Bir ara sahada aşılama çalışması yapıyoruz. Arkadaşla işletmeye giderken kestirmeden gidelim dedik.gittiğimiz yerde tarla yolu bile yok bozkırda otların ve taşların arasından geçmek zorunda kaldık.patika tam bitti bitecek arkadaşımın şöyle dediğini hatırlıyorum; birader iyi güzelde sinyali kime veriyorsun!... :2funny::2funny:

• Haha 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Arkadaşlar merhaba. 6 aydır kullanmakta olduğum Mazda 3 2017 Dizel makyajlı aracimda daha önce de yaşamış olup fakat önemsemedigim bir durumu bugünde maalesef yaşadım.  Rampa aşağı iner vaziyette kırmızı ışıklar da durmak isterken frene yavaşça basmama rağmen araç kızaklama yaptı ki son an da önde ki araca vurmaktan kurtuldum el freniyle müdahele ederek. Kırmızı ışıkta o sürede ayağım frende ama inanılmaz şekilde gaza basiyormuscasina motordan ses geldi ve sonra park konumuna alıp tekrar d konumuna alarak hareket edebildim. Bu durum bir kez daha benzer şekilde başıma geldi düşük hız da kırmızı ışığa yaklaşma sürecinde yine kizaklama yaparak fren tam olarak cevap vermedi. P konumuna alip frene biraz sert basınca çok gürültülü bir ses geliyor.. Önümüzde ki ay 6 ay bakımı var ancak o zaman servise gösterebilirim. Bilgisi olan arkadaşların yardımcı olmasını rica ediyorum.. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, Yasakkent :

Arkadaşlar merhaba. 6 aydır kullanmakta olduğum Mazda 3 2017 Dizel makyajlı aracimda daha önce de yaşamış olup fakat önemsemedigim bir durumu bugünde maalesef yaşadım.  Rampa aşağı iner vaziyette kırmızı ışıklar da durmak isterken frene yavaşça basmama rağmen araç kızaklama yaptı ki son an da önde ki araca vurmaktan kurtuldum el freniyle müdahele ederek. Kırmızı ışıkta o sürede ayağım frende ama inanılmaz şekilde gaza basiyormuscasina motordan ses geldi ve sonra park konumuna alıp tekrar d konumuna alarak hareket edebildim. Bu durum bir kez daha benzer şekilde başıma geldi düşük hız da kırmızı ışığa yaklaşma sürecinde yine kizaklama yaparak fren tam olarak cevap vermedi. P konumuna alip frene biraz sert basınca çok gürültülü bir ses geliyor.. Önümüzde ki ay 6 ay bakımı var ancak o zaman servise gösterebilirim. Bilgisi olan arkadaşların yardımcı olmasını rica ediyorum.. 

Ciddi bir kaza riski taşıyorsunuz bence bir an evvel aracı servise götürün. Tahminim yazılımsal bir sıkıntı olduğu yönünde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...
10 dakika önce, Arabalar :

Dördüncü yılını ve 86.000 km. yi hiçbir arıza olmadan tamamladı.

85b454e2-ce3d-4c2d-b1c4-5540dbfca7d1.JPG

Maşallah ...Allah devamını nasip etsin 🌞

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

‎15‎.‎3‎.‎2018 at 11:53, Devrim Babacan :

Bu ara ara olan bir yanılma olabilir. Bende de oldu çok nadiren ama solumda demir parmaklıklar ya da ağaç seriisi falan oluyor. Hiç bomboş yolda uyarı almadım.

Bir de benim bildiğim sensörler arka tampon köşelerinde falan, aynada değil. Yanlışım da olabilir tabii.

Evet bende radarların arka tampon civarında olduğunu biliyorum, aynada değil yani. Benimde birkaç sefer yol kenarındaki bariyerlere fazla yaklaştığımda uyarı verdiği oluyor.

‎23‎.‎4‎.‎2018 at 22:35, Yasakkent :

Geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız. Şanzıman ile ilgili sıkıntı olabilir. Bence de acilen servise gitmelisiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, 26Mazda :

Evet bende radarların arka tampon civarında olduğunu biliyorum, aynada değil yani. Benimde birkaç sefer yol kenarındaki bariyerlere fazla yaklaştığımda uyarı verdiği oluyor.

Çok doğru. Sol arkadan biri bana çarpmıştı ve kör noktam habire boş yolda yanıp duruyordu. servise götürdüm ve yönünün değiştiği için hata verdiği söylendi. Düzelttiler ve sorun kalktı.  Benimde bazen yol kenarındaki bariyerlere fazla yaklaştığımda uyarı verdiği oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...