Jump to content

Yeni Mazda 3 SkyActiv Karşılaşılan Arızalar

Misafir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sol ön taraftan gelen hafif bi çıt ya da tık sesi var, sanki iki sac ya da metal parca birbirine dokunuyomus gibi, kasiste yada cukura girip cikinca duyuyorum. Devamli olan bisey degil, bu sikayeti baska basliklar altinda da okumustum, hatta bi de video vardi galiba giderilmesi ile ilgili. Simdilik pek rahatsiz etmiyor, bakima gidince soyleyecegim servise.

Hatta ilgili başlık da buradaymış

https://r.tapatalk.com/shareLink?url=http%3A%2F%2Fwww%2Emazdaclubtr%2Ecom%2Findex%2Ephp%3F%2Ftopic%2F23694-3%2ENesil-Mazda-3-%C3%96n-Konsoldan-Gelen-Ses-T%C4%B1k%C4%B1rt%C4%B1&share_tid=23694&share_fid=193071&share_type=t
3.Nesil Mazda 3 Ön Konsoldan Gelen Ses-Tıkırtı
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Merhaba arkadaşlar,
Ben aracımdaki "tık" ya da "çıt" sesini kesebildim. Sorunun kaynağı ki benim aracımda; aracın polen filtresinin hava girişinin olduğu yerde iki adet çok ince sac var. Bu saclardan birisi ön cama arkadan destek oluyor. Camın altından şasiye dik olarak inen ve yaklaşık 3 cm eninde ve 12 cm uzunluğunda bir parça. Elimle hareket ettirdiğimde aynı sesi duydum. Buraya ulaşmak için ön camın altındaki (ön cama dışarıdan bakıldığında sol taraf) plastik parçanın sol yarısını çıkartmalısınız. İki plastik klips tutuyor. Ki önceki mesajlarda bu parçanın nasıl söküleceği anlatılmış. Keşke fotoğraflasaydım. Bu iki parçayı ileri geri hareket ettirdim. Biraz şeklini değiştirdim. Bu gün iyice test ettim ve ses duyamadım. Artık dha mutluyum.

Zenfone 6 dan gönderildi...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar,
Ben aracımdaki "tık" ya da "çıt" sesini kesebildim. Sorunun kaynağı ki benim aracımda; aracın polen filtresinin hava girişinin olduğu yerde iki adet çok ince sac var. Bu saclardan birisi ön cama arkadan destek oluyor. Camın altından şasiye dik olarak inen ve yaklaşık 3 cm eninde ve 12 cm uzunluğunda bir parça. Elimle hareket ettirdiğimde aynı sesi duydum. Buraya ulaşmak için ön camın altındaki (ön cama dışarıdan bakıldığında sol taraf) plastik parçanın sol yarısını çıkartmalısınız. İki plastik klips tutuyor. Ki önceki mesajlarda bu parçanın nasıl söküleceği anlatılmış. Keşke fotoğraflasaydım. Bu iki parçayı ileri geri hareket ettirdim. Biraz şeklini değiştirdim. Bu gün iyice test ettim ve ses duyamadım. Artık dha mutluyum.

Zenfone 6 dan gönderildi...

Paylasim icin tesekkurler, gecmis olsun.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gecen ufak bir kazadan ötürü ön tampon söküldü ve boyandi. Yeniden takilip arabayi teslim aldiktan sonra fark ettim ki sol ön taraftaki iki metalin birbirine carpmasi sesi kesilmis :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2011 mazda 3 sahibiyim ve aracımı yine mazda 3 ile yenilemeyi düşünüyordum ancak burada okuduğum sorunlar canımı sıktı özellikle de boya meselesi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

32 dakika önce, mucar :

2011 mazda 3 sahibiyim ve aracımı yine mazda 3 ile yenilemeyi düşünüyordum ancak burada okuduğum sorunlar canımı sıktı özellikle de boya meselesi...

@mucar Hocam 2011 mazda 3 varsa sizde boya aynı boya 2011 olandaki sedefli boya ne kadar hassassa yeniler de o kadar hassas. Çok can sıkıcı sorun da yok hepsinin çözümü var başka başlıkta da yazmıştım size. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27 dakika önce, mucar :

Boya sorunu günümüzde yeni nesil bir çok markanın modelinde karşılaşabileceğiniz bir durum. Sebebi insan ve çevre sağlığı için yeni nesil su bazlı boyaların kullanılması. @anilcanatan kardeşiminde dediği gibi bunların çözümü mevcut. Bunların hepsinin forumda detayları var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi forumlar abilerim, yeni konu açıp kalabalık yapmak istemedigimden buraya yazayım dedim.

İki gündür kasislerden geçerken arka akstan metal bir çıtlama geliyor, sanki biri çay kaşığıyla, fren balatasina veya suspansiyona vuruyor. Aracın altina girip sallanan bir parca var mı diye baktim ama anormal bisey göremedim.

Ani gazlamalarda ve ani frenlerde hiçbir sorun yok sadece kasislerde geliyor, ne olduğu hakkında bir fikriniz var mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

‎8‎.‎09‎.‎2016 at 10:55, İlhan :

Boya sorunu günümüzde yeni nesil bir çok markanın modelinde karşılaşabileceğiniz bir durum. Sebebi insan ve çevre sağlığı için yeni nesil su bazlı boyaların kullanılması. @anilcanatan kardeşiminde dediği gibi bunların çözümü mevcut. Bunların hepsinin forumda detayları var.

yorumunuz için teşekkürler. peki yeni bir mazda alırsam inşallah, seramik kaplama, boya koruma vs ne önerirsiniz. çünkü ben ilk aracımda hiç bi şey yaptırmamıştım. iyi günler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, mucar :

yorumunuz için teşekkürler. peki yeni bir mazda alırsam inşallah, seramik kaplama, boya koruma vs ne önerirsiniz. çünkü ben ilk aracımda hiç bi şey yaptırmamıştım. iyi günler

Seramik kaplama öneririm..Ama işini layığı ile yapan bir yerde yaptırmanızı öneririm. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, İlhan :

Seramik kaplama öneririm..Ama işini layığı ile yapan bir yerde yaptırmanızı öneririm. 

teşekkür ederim. inşallah yeni nesil mazda 3üme yakın zamanda kavuşursam layıkıyla yapan yerler konusunda da fikir almaya çalışırım. şimdilik 2011 aracımla devam :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ön takımlardan ses geliyor tümseklerden geçince varmı karşılaşan?

SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ön takımlardan ses geliyor tümseklerden geçince varmı karşılaşan?

SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu problemin nedeni ve çözümü paylaşılmış olması lazım forumda.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Benim aracımda da dil değişimi yapılmıyor maalesef Türkçe de sabit kaldı. Direksiyon üzerindeki sesli komut tuşuna bastığımda da dil desteklenmiyor uyarısı veriyor.

Cam açıkken çıt çıt ses benim aracımda da geliyor ama 40 50 km/h hız civarlarında.

Direksiyonu tam kırdığım zaman ses geliyor.

Ama herşeye rağmen çok seviyorum aracımı. Uzun yollarda mola veresim gelmiyor :))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Benim aracımda da dil değişimi yapılmıyor maalesef Türkçe de sabit kaldı. Direksiyon üzerindeki sesli komut tuşuna bastığımda da dil desteklenmiyor uyarısı veriyor.

Cihaza reset atip tekrar deneyin dil degistirmeyi. Ya da son versiyon kullanmiyorsaniz yazlimi guncelleyin muhtemelen duzelecektir. Test surusu yaptigim aracta da vardi bu sorun. Turkceden ingilizceye almaya calistim yapamadi. Cihaza reset atinca yapti dil degisimini. Tam hatirlamiyorum suan ama geri tusu+ navigasyon tusu + mute tusuna basili tutun reset atana kadar.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, tarahumara :

Cihaza reset atip tekrar deneyin dil degistirmeyi. Ya da son versiyon kullanmiyorsaniz yazlimi guncelleyin muhtemelen duzelecektir. Test surusu yaptigim aracta da vardi bu sorun. Turkceden ingilizceye almaya calistim yapamadi. Cihaza reset atinca yapti dil degisimini. Tam hatirlamiyorum suan ama geri tusu+ navigasyon tusu + mute tusuna basili tutun reset atana kadar.

teşekkür ederim deneyeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arka taraftan gelen ses sorunu halloldu, aksa taş sıkışmış, bugün sanayide sag arka lastigi söküp taşı çıkardık ☺

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

Orta konsoldan çıtırtı gelen var mı? Hiç ses gelmiyordu benden ama son zamanlarda özellikle sağ taraf çukura girince çıt çıt ses geliyor ortadan, dizimle orta konsola bastırınca da çıt ediyor. Canımı sıktı bu durum, genelde böyle şeylere müdahale edildi mi daha beter olur çünkü.

Bunun dışında bazen hafif rolanti titreşimi hissediyorum, vites geçişleri de hep çok yumuşak değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Leanback :

Orta konsoldan çıtırtı gelen var mı? Hiç ses gelmiyordu benden ama son zamanlarda özellikle sağ taraf çukura girince çıt çıt ses geliyor ortadan, dizimle orta konsola bastırınca da çıt ediyor. Canımı sıktı bu durum, genelde böyle şeylere müdahale edildi mi daha beter olur çünkü.

Bunun dışında bazen hafif rolanti titreşimi hissediyorum, vites geçişleri de hep çok yumuşak değil.

O çıtırtı ünlü çıtırtıdır. Sol taraf ön cam dibinden gelir. Mazdanın servis bültenlerince tanımlanmış bir sorun , servise başvurursanız giderirler. 

Benim araçta halen çıtırdıyor. Bir ara kesildiğini zannetmiştim. @İlhan bey; kesilmemiştir o ses, kulağın alışmıştır demişti. Haklıda çıkmıştı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...