Jump to content

Yeni Mazda 3 SkyActiv Karşılaşılan Arızalar

Misafir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Allaha şükür kronik sıkıntı pek olmadı ama iç dikiz aynası çok gevşek duruyor ve titreme yapıyor. Bir de iç kapı kolunun altındaki kapaklı plastik, parmak değdikçe sürekli yerinden çıkıyor..ayar etti beni..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
19.08.2016 at 17:15, Felixus :

Arkadaşlar klima kompresöründen vızıltı şeklinde ses gelen var mı? Bende önceleri çok cılızdı bu ses ama zaman geçtikçe arttı. Servise götürdüm normal dendi. Yalnız şöyle bir durum var, klimayı her açtığımda yapmıyor bu sesi, kompresörün keyfine göre bazen yapıyor bazen yapmıyor. Aynı sorunla karşılan oldumu 3. nesillerde. Yaz başında çok yapıyordu mesela, şu an yapmıyor pek.

Merhaba. 2 kez dinlettim servise sonunda steteskop ile dinleyip sesin kompresörden geldiğine emin oldular. ses kompresörden hava kanalları yolu ile kabine geliyor. 1 hafta içinde kompresör değişimi yapıldı. sonra bilin bakalım ne oldu? ses kesildi, fakat sonra yine başladı. :( geçmiş olsun. bu arada garanti 2 yıl mı 3 yıl mı? eğer 3 yıl ise ben tekrar götüreceğim bu sesten dolayı. çünkü uzun yolda ciddi sıkıntı veriyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sol ön taraftaki hoparlorden (surucu tarafi cam önü) yuksek bas gecen yerlerde cizirti gelmeye basladi son 10 gundur. [emoji17]

Yok canim, bana oyle geliyordur falan diye gecistirdim ama birkac farkli sarkida denedim, sonuc sabit.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 ve Mazda 6 ların bir kısmı hatalı park freni için geri çağrılacak.

2015-mazda6.jpg

Mazda'ya göre, geri çağırma, park freninin arabaları tam olarak bırakmadığı veya tutmadığı, çarpışma riskini artırması nedeniyle meydana geldi. Etkilenen otomobiller 2014-2015 Mazda6 ve 2014-2016 Mazda3'ü içeriyor. Sorun, fren kaliperine su girmesinden kaynaklanıyor, bu da bir milin paslanmasına ve bağlanmasına neden oluyor. Sonuç olarak el freninin açık konumda sıkışması veya tam olarak kavranması başarısız olabilir, böylece bir eğime park edildiğinde arabaların beklenmedik bir şekilde hareketine neden olabilir.

Sorunu çözmek için Mazda bayileri arkadaki frenleri kontrol edecek ve şaftlar aşınmışsa, kaliperlerin yerini alacak. Aşınmazlarsa, su tutmak için bir önyükleme yapılacaktır. Mazda, etkilenen sahipleri 21 Ağustos 2017 tarihinden itibaren bilgilendirmeye başlayacak.

Alıntı : http://www.autoguide.com/auto-news/2017/06/mazda3-mazda6-recalled-for-faulty-parking-brake.html

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3. Nesil SkyActiv  Mazda'nın aküsünü çıkartsak ve bir süre sonra tekrar taksak yeniden ayarlanması gereken önemli bir nokta olacakmıdır  acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Arabalar :

3. Nesil SkyActiv  Mazda'nın aküsünü çıkartsak ve bir süre sonra tekrar taksak yeniden ayarlanması gereken önemli bir nokta olacakmıdır  acaba ?

Aklıma gelen karşılaşabileceğin ilk sorun bence İ-Stop abi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, İlhan :

Aklıma gelen karşılaşabileceğin ilk sorun bence İ-Stop abi.

Çok uzun işlemmiş İlhan bey. Aküyü çıkartırsam taktıktan sonra araçta i-stop özelliği yokmuş gibi devam ederim : )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29 dakika önce, Arabalar :

Çok uzun işlemmiş İlhan bey. Aküyü çıkartırsam taktıktan sonra araçta i-stop özelliği yokmuş gibi devam ederim : )

Gereksiz bir özellik zaten..akünün ömründen de çalıyor zaten.. :D  :geyik: 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gereksiz bir özellik zaten..akünün ömründen de çalıyor zaten.. [emoji3]  :geyik: 

Benimde gözüm korktu [emoji12] aküyü sökmeyeyim en iyisi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Fotifoti :

Benimde gözüm korktu emoji12.png aküyü sökmeyeyim en iyisi

Bende sökmekten vazgeçtim. Sökülü iken kesin söz edilen voltaj değerinin altına düşer şarj edilmeden i-stop'un yeniden ayarlama süreci yarıda kalır. Üzerinde dururken hiç olmazsa 15-20 günde bir yıkatıp turlayıp geliyorum : )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Merhaba, vites D konumunda ve ayak frendeyken (hız 0 km) yaklaşık 5-10 saniye sonra araç hafiften titremeye başlıyor. Titreme esnasında devir göstergesi yaklaşık 600 de görünüyor. Titreme devir düşüklüğünden midir yoksa başka bir sorun mu var?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27 dakika önce, Budaren :

Merhaba, vites D konumunda ve ayak frendeyken (hız 0 km) yaklaşık 5-10 saniye sonra araç hafiften titremeye başlıyor. Titreme esnasında devir göstergesi yaklaşık 600 de görünüyor. Titreme devir düşüklüğünden midir yoksa başka bir sorun mu var?

Bu esnada klimaniz aktif mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, Tarahumara :

Bu esnada klimaniz aktif mi?

Aktif değil. Ben ayrıca şunu merak ediyorum; sizin araçlarınızda da vites D konumunda ve ayak frendeyken devir aynı şekilde mi oluyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Budaren :

Aktif değil. Ben ayrıca şunu merak ediyorum; sizin araçlarınızda da vites D konumunda ve ayak frendeyken devir aynı şekilde mi oluyor?

Aynı şekilde oluyor. Hafif bir titreme zaman zaman gelip gidiyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

38 dakika önce, Budaren :

Klima acik mi diye o yuzden sormustum. Klima acikken bende yapiyor onu. Rahatsiz edici düzeyde degil ama. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10.06.2017 at 11:39, Montimpex :

Allaha şükür kronik sıkıntı pek olmadı ama iç dikiz aynası çok gevşek duruyor ve titreme yapıyor. Bir de iç kapı kolunun altındaki kapaklı plastik, parmak değdikçe sürekli yerinden çıkıyor..ayar etti beni..

İç dikiz aynası benimde gevşemişti . Oradaki plastik aksamı iki yana itince açılıyor ve alyan anahtar ile çok basit bir şekilde sıkıp tekrar takabilirsiniz.

Bu arada 40 bn km oldu sadece sağ hoparlör değişti cızırtı yapıyor diye.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Navim :

İç dikiz aynası benimde gevşemişti . Oradaki plastik aksamı iki yana itince açılıyor ve alyan anahtar ile çok basit bir şekilde sıkıp tekrar takabilirsiniz.

Bu arada 40 bn km oldu sadece sağ hoparlör değişti cızırtı yapıyor diye.

Konusunu açmıştım bu ayna olayının. Anlatmıştım orada bu işlemin nasıl olacağını. Dikkat edilmesi gereken tek husus alyanın fazla sıkılmaması. Allah korusun ön camı çatlatmaya kadar yolu var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
18.10.2017 at 21:06, Budaren :

@Budaren @Tarahumara Merhabalar aynı sorun bendede var.

Serviste yapmadıkları şey kalmadı ama bulamadılar sorunu. Ukraynadaki forumlardada görmüştüm bu sorunu yaşayanları onlarda aynı şekilde serviste yada kendi imkanlarıyla yapmadıkları şey kalmamış... Ama sorun düzelmemiş... Bende klima açıkkende oluyor.... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...