Jump to content

Mazda CX-3 Halojen Mercekli Far

mazdago
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Evet cx-3 için gündüz farı ayrı bir yerde normal far açınca gündüz farı sönüyor ikisini aynı anda yakmaya çalıştım öyle bir fonksiyon göremedim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, mazdago :

Makaleyi okudum şimdi anladım benim arabanın yanı cx-3 mercekli far ve far yükseklik ayarı yapılıyor. Buna yukarıda belirtmiş olduğunuz osram marka ampul u n11.com dan ikisini 80 TL ye alıp servise taktiracagim hem beyaz ışık verecek hemde daha fazla aydınlatma olacak

sizin cx3 lerde kısa ampül serisi hangisi bilmiyorum ama sanki 80 tl ucuz geldi, benim aracıma geçen yıl haziranda aldığımda çifti 110 tl idi, siz dikkat ettinizmi çiftimi yoksa tekmi 80 tl. birde sonrada öğrendim bu osramların bir alman malı pahalı olan önerilen, birde çin lisanslı olanı var bilmiyorum dikkatinizi çektimi, alman malı olanların kutusu daha orjinal.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hepsiburada. Com da 190 liradan 110 a dusmus n11.com da 80 TL KDV dahil diyor. Bu ampul u takınca şimdi benim araç hem mercekli hemde far ayarı var xenon gibi mi gosterecek. Gerçi önce aracın yakıt pompası değişecek sonra her ne kadar servis kabul etmese de direksiyon kutusu değişecek haftasonu bir kaç arkadaşa video attım yolda denk gelen de oldu karşılaştırma yaptık benim 3 aylık cx-3 aracın direksiyonu bozuk :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

xenon gibi göstermeyecek, sarıya yakın beyaz özelliği var, herşeyden önemlisi daha geniş, daha aydınlık ve uzun bir aydınlatma özelliği olacak, ayar en sondada olsa karşıdan gelen araçların bir kısmı selektör yapacak, çoğu zaman uzunları yakmayı unutacaksın, benim bu lambaları taktıktan sonraki gözlemlerim ve yaşadıklarım, sanıyorum sizde benzerlerini yaşayacaksınız. Hala sizin aracınızda kullandığınız ampül çeşidini yazmadınız, mazda 3 leri ile aynı ampülmü kullanıyorsunuz. H11 gibi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

Led çok kaliteli ise optik kayma yapmadan aydınlatır, Öteki türlü linkteki ürünü kullanın. Ayrıca, far ayarı kötü ise aydınlatma ciddi sorun çıkarır. Önce far ayarı yaptırın derim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Servet :

Led çok kaliteli ise optik kayma yapmadan aydınlatır, Öteki türlü linkteki ürünü kullanın. Ayrıca, far ayarı kötü ise aydınlatma ciddi sorun çıkarır. Önce far ayarı yaptırın derim

Abi sen bu işe meraklıydın, geceuçuşuna düşüp araştırmaya üşenenlere güzelinden bir led önerisi verir misin? :) H11 HB3

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

HB3-9005 uzunlara led aldım. Niken marka n11 de en ucuz satıcıdan. Kısalarımda xenon olmasa, bu ledden almıştım valla. Uzun aydınlatmasından memnunum, tepki süresi de çok iyi.

Konumda da anlatmıştım.

Alıntı

Uzun zaman sonra yaptıklarımı özetleyen bir yazı paylaşayım.

Öncelikle kısalara 4300K xenon sonrasında uzunlara da şimşek led aldım.

Aşağıdaki linkteki ürünü almıştım. Uzunların bixenon etkisi gibi çakması için. Ürünü taktım ve çok da memnun kaldım. Tepki hızı çok çok iyi, ve her yeri aydınlatıyor. Orijinal bixenonmuş gibi çakıyor neredeyse. Dolmuşçular bile yol veriyor.  :rofl: Kısalara taksam xenon kadar aydınlatsa hiç durmam takarım vallahi. Ama emin olamıyorum. Kısalar için xenondan lede geçilir mi sizce? Aydınlatma nasıl değişir?

http://urun.n11.com/xenon-far/h1-h3-h4-h7-h8-h11-h15-9005-9006-ledxenon-powercre-led-sogutmali-P100035315

Videolar.

https://www.youtube.com/watch?v=Mfi56RsmeGs

https://www.youtube.com/watch?v=UQDWBINLrpQ

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi sen bu işe meraklıydın, geceuçuşuna düşüp araştırmaya üşenenlere güzelinden bir led önerisi verir misin? [emoji4] H11 HB3

H11 ve Hb3 olarak hiç bakmadım. Bu ara şehir dışındayım işlerim yoğun. Gebze ye dönünce bakayım. Bana far ve sis fotoğrafı versene. Reflektör optik yapısına bakayım
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Mutlu Tekir :

HB3-9005 uzunlara led aldım. Niken marka n11 de en ucuz satıcıdan. Kısalarımda xenon olmasa, bu ledden almıştım valla. Uzun aydınlatmasından memnunum, tepki süresi de çok iyi.

Konumda da anlatmıştım.

Verdiğniz linkteki ürün cx3 için olur mu? Benim çok bilgim yok bu konuda, linkteki ürün uzun led far mı? Birde kısa farlarınında linkini verebilirmisiniz? Hem uzun hem de kısa için ayrı ayrı almam gerekiyor galiba.Yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Jigsaw79 :

Verdiğniz linkteki ürün cx3 için olur mu? Benim çok bilgim yok bu konuda, linkteki ürün uzun led far mı? Birde kısa farlarınında linkini verebilirmisiniz? Hem uzun hem de kısa için ayrı ayrı almam gerekiyor galiba.Yardımcı olursanız sevinirim.

Far kodunuz neyse ona göre alacaksınız. Benim kısalar h11 uzunlar hb3 yani9005. uzunlara aldım sadece 9005 olanından.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

son durum ne oldu farlar için. yazın neyse de kışın yağmurlu havalarda far aydınlatması çok düşük. far konusunda bilgim yetersiz. şimdi mercekli far olan kısa farlara led ampül mü yoksa beyaz ampül mü uzunlara bixenon gibi birşey yapılabilir mi _? sadece ampül değiştirsek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, mazdago :

son durum ne oldu farlar için. yazın neyse de kışın yağmurlu havalarda far aydınlatması çok düşük. far konusunda bilgim yetersiz. şimdi mercekli far olan kısa farlara led ampül mü yoksa beyaz ampül mü uzunlara bixenon gibi birşey yapılabilir mi _? sadece ampül değiştirsek

Beyaz halojen ampul takarak görüş daha da düşer. Ya led ya da xenon alacaksınız. Led takılıncaki kırılma çizgisi nasıl olur bilemiyorum, denemek lazım performansını görmek için. Ama Forza 4300K H11 xenon seti kullanıyorum, aydınlatmasından memnunum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi sonuç olarak xenon paket alıp taktirin diyorsunuz. Peki nasıl birşey takması kolay mı ? Garantiyi bozar mı? Arıza ışığı yanar mı ? Ve aksk bir durumda kolay sökülme şansı varmı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, mazdago :

Şimdi sonuç olarak xenon paket alıp taktirin diyorsunuz. Peki nasıl birşey takması kolay mı ? Garantiyi bozar mı? Arıza ışığı yanar mı ? Ve aksk bir durumda kolay sökülme şansı varmı ?

Siz değil oto elektrikçisi takacak. Çok zor ve zaman alan bir şey değil.

Sökülmesi basit  5 dakikada sökülebiliyor.

Muayene öncesi söktürmek zorundasınız, muayeneden aksi taktirde geçmez.

Mevcut ampullerinizi saklayın, muayene öncesinde onları taktırırsınız.

Not: Elim yatkındır az çok anlarım derseniz oto elektrikçisi değil, sizde takabilirsiniz belki.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...
16.03.2016 at 22:46, Renegade :

xenon gibi göstermeyecek, sarıya yakın beyaz özelliği var, herşeyden önemlisi daha geniş, daha aydınlık ve uzun bir aydınlatma özelliği olacak, ayar en sondada olsa karşıdan gelen araçların bir kısmı selektör yapacak, çoğu zaman uzunları yakmayı unutacaksın, benim bu lambaları taktıktan sonraki gözlemlerim ve yaşadıklarım, sanıyorum sizde benzerlerini yaşayacaksınız. Hala sizin aracınızda kullandığınız ampül çeşidini yazmadınız, mazda 3 leri ile aynı ampülmü kullanıyorsunuz. H11 gibi

Konu dikkatimden kaçmış Yarın servise gideceğim için aklıma geldi. Nerde yazar bu ampul çeşidi aracım 2015 Cx-3 motion 4*4 benim aracda problem var aracı kime versem farlar çalışmıyor diyor istisnasız. Power ve senseler xenon olduğu için şikayet yok reflex ve motion da pek kullanan yok o yüzden sesimiz çok çıkmıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

56 dakika önce, oosuny :

Led alın kesinlikle. Niken marka led de bakabilirsiniz, tavsiye ederim. Philips'in çok çakma ürünü var, illaki Philips alacaksanız orjinal olduğundan emin olun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, Mutlu Tekir :

Led alın kesinlikle. Niken marka led de bakabilirsiniz, tavsiye ederim. Philips'in çok çakma ürünü var, illaki Philips alacaksanız orjinal olduğundan emin olun.

Tesekkurler muaynede bir problem olurmu peki?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, oosuny :

Tesekkurler muaynede bir problem olurmu peki?

Genelde olmuyor. Az da olsa sıkıntı yaşayan var xenon sandıklarından ötürü. Söküp takmak 1 dk bile sürmeyen bir iş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...