Jump to content

Mazda CX-3 Halojen Mercekli Far

mazdago
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

21 dakika önce, Mutlu Tekir :

Genelde olmuyor. Az da olsa sıkıntı yaşayan var xenon sandıklarından ötürü. Söküp takmak 1 dk bile sürmeyen bir iş.

Tamamdir cok tesekkurler tekrardan

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Led Aydınlatmayı azalıyor. Yağmurda görüş düşüyor. Karşıdan gelen araç şöförünün gözlerini kör ediyor. Mercekleri karartıyor. 

• Katılmıyorum 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, tansu87 :

Led Aydınlatmayı azalıyor. Yağmurda görüş düşüyor. Karşıdan gelen araç şöförünün gözlerini kör ediyor. Mercekleri karartıyor. 

Mercekler odaklamiyormu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, oosuny :

Mercekler odaklamiyormu?

Bilmem. Led ile alakalı bir şey. Mercek yapısı lede göre tasarlanmamış ki. 

Akşam yolda gördüğüm arabaların beyaz ışıklı olanları hemen kendini belli ediyor. Sonradan takma led ampul olduğu belli ve inanılmaz gözüme alıyor. Kör oluyorum yani. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, oosuny :

Yetkili servise sordugumda bir sorun olmaz dendi fakat deneyip gormekte fayda var. 

Sorun olmaz derken ampul çalışır. Ben fikrimi söylüyorum hocam. Görüş için en iyi aydınlatma zaten halojenle oluyor. Bu kanıtlanmış. Tecrübe olarak da led ampul takanların bazılarında mercek etrafında kararmalar olmuş. Google de aratabilirsiniz. Ama esas konu karşıdan gelen. Gözümü kör edecek led ampullü araca küfrediyorum. Resmen kendi yol çizgimi göremiyorum. Bence trafik polisleri araç donanımında olmayan led ampullü araçlara ceza yazmalı. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, tansu87 :

xenon için dediklerin. led de değil. 

karşılaştırma konuma bak. 

muayene için halojen takınca 1 hafta led i geri takmayı unuttum. lede alışan başka türle yapamaz. mercekle led sıkıntı olmaz. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Niken marka led aldim h11 aksam takip deneyecegim arkasinda sogutucu ve ufak fanlari mevcut ayrica mercekten dolayi isik dagilma yapmaz diye umuyorum ayrica sogutucu ce fan oldugu icin isinip mercekleri karartmaz diye dusunuyorum. Fotograf ve video paylasmaya caliscagim ayrica. Olumsuz bi durum teskil ederse helejonelere donus yapariz en kotu :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Karşıdan gelenin farı mercekli mi değil mi bilmiyorum ama yapay beyaz olduğu belli. Hatta led ışık kendini belli ediyor. Çok fena gözüme alıyor gerçekten. Merceklide öyle olmuyorsa ne ala. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

45 dakika önce, tansu87 :

Karşıdan gelenin farı mercekli mi değil mi bilmiyorum ama yapay beyaz olduğu belli. Hatta led ışık kendini belli ediyor. Çok fena gözüme alıyor gerçekten. Merceklide öyle olmuyorsa ne ala. 

Halojende bile yokuşlarda gözünün içine girerse zaten rahatsız ediyor. Tek çare yolun en karanlık bölgesine odaklanacaksın, yapacak birşey yok. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Helojen ampul

C02FDE42-8A32-4577-BD3B-0A0FA5FC0D85.jpeg

Led ampul

led hicbir sekilde isgi dagitmiyor mercekler cok guzel toparliyor ve cok net bir sekilde gorus alanini ve isigi arttiriyor

BBC3EC3A-7F22-4050-A651-5D8CB5364ADE.jpeg

069BD02A-C9EA-4CD2-8659-C821711440A9.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, oosuny :

Helojen ampul

C02FDE42-8A32-4577-BD3B-0A0FA5FC0D85.jpeg

Led ampul

led hicbir sekilde isgi dagitmiyor mercekler cok guzel toparliyor ve cok net bir sekilde gorus alanini ve isigi arttiriyor

BBC3EC3A-7F22-4050-A651-5D8CB5364ADE.jpeg

069BD02A-C9EA-4CD2-8659-C821711440A9.jpeg

İki foto arasında fark var ama. Ben mi yanlış görüyorum. Halojen far odakları çok net belli. Toplu. Led ışıkta belli değil. Yayılmış bir ışık var gibi duvarda

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

48 dakika önce, tansu87 :

İki foto arasında fark var ama. Ben mi yanlış görüyorum. Halojen far odakları çok net belli. Toplu. Led ışıkta belli değil. Yayılmış bir ışık var gibi duvarda

Halojende üste sızma var. Odak sadece parlak yerlere doğru, o nedenle sızma harici diğer kısımlarda çizgi net.
Öte yandan ledde daha kuvvetli bir ışık var, ona rağmen ışık sızması yok. belli bir bölgeyi değil, daha geniş bir bölgeyi yüksek parlaklıkta aydınlatıyor.  

Ledin farkını kullanmayan bilemez. Bir daha halojene dönmek istemez.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...