Jump to content

Mazda CX-5 K&N Hava Filtresi Uygulaması

Leskylor
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 3 ay sonra ...

Bugün ben de kendi aracım için Amazon Amerika'dan sipariş ettim bu filtreyi. Türkiye fiyatları 2 katı neredeyse. 325 tl ye geldi. 3-5 beygir verse kafi 😝 

1 ayı bulur heralde gelmesi. Çok fazla beklentim yok ama hep denemek istemişimdir bu filtreyi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Tarahumara :

Bugün ben de kendi aracım için Amazon Amerika'dan sipariş ettim bu filtreyi. Türkiye fiyatları 2 katı neredeyse. 325 tl ye geldi. 3-5 beygir verse kafi 😝 

1 ayı bulur heralde gelmesi. Çok fazla beklentim yok ama hep denemek istemişimdir bu filtreyi.

1.5lt motora uyacağı garantisi verdiler mi? Ben 1 sene önce ebay'den sipariş edecektim, satıcı ile konuştum arabam 1.5lt diye, 1.5lt'ye uyar mı bilmiyorum ama Mazda 3'ün 1.5lt motoru yok yanlış biliyorsunuz dediler :) Adamların bu motordan haberi bile yok. Uyacağını tahmin ediyorum ama emin olup alamadım.

Güç olarak 1-2 beygir anca verir, 3-5'leri 2.0lt hacimde, belki. Uygulamadan sonra akü kutup başını söküp takmayı unutmayın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Tarahumara :

sonucu merakla bekliyorum hocam. bi ara baktıgımda youtube'da işe yaramadıgına dair pek çok video vardı vazgeçmiştim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Tarahumara

2.0lt boxer atmosferik XV'den 3-4hp alınıyor, 1.5lt motordan da 2hp gibi alınır. 

Bu arada siz kutu içi filtre sipariş vermişsiniz, bu 1.5lt ile uyumludur da asıl farkı gösterecek olan K&N'in cold air intake sistemidir. Bunda artış 5hp'leri bulacaktır konik filtre tipi, düz alüminyum boru ve izole bölümde daha soğuk hava çektiği için, en önemlisi açık filtre olduğu için emiş sesi çok güzel oluyor,

https://www.knfilters.com/cold-air-intakes/cars-and-trucks/69-6033ttk-performance-air-intake-system

Şu kurlarla bu sistem hayal oldu tabi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beygir alma olayını unutun. Hissedilmez bile. Ama orijinal hava filtresinin fiyatını ve kn nin kullanım ömrünü düşününce çok mantıklı. Performans isteyenler başka işlemlere yönelsinler. Sky ın kaputunun altında gizlenmiş min %15 güç var. Tabiki mazda her zamanki gibi takıntılı mühendisliği yüzünden bunu açığa çıkarmamış. Yakıt tasarrufu ve uzun ömür ön planda bu araçlarda senelerdir olduğu gibi. 

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, Leanback :

@Tarahumara

2.0lt boxer atmosferik XV'den 3-4hp alınıyor, 1.5lt motordan da 2hp gibi alınır. 

Bu arada siz kutu içi filtre sipariş vermişsiniz, bu 1.5lt ile uyumludur da asıl farkı gösterecek olan K&N'in cold air intake sistemidir. Bunda artış 5hp'leri bulacaktır konik filtre tipi, düz alüminyum boru ve izole bölümde daha soğuk hava çektiği için, en önemlisi açık filtre olduğu için emiş sesi çok güzel oluyor,

https://www.knfilters.com/cold-air-intakes/cars-and-trucks/69-6033ttk-performance-air-intake-system

Şu kurlarla bu sistem hayal oldu tabi.

Sesi çok tatlı ve tahrik edici olmuş, zaten adamlar normalde motor akustiğine önem veriyor, motor sesi "bas gaza aşkım, bas gaza" diyor, açık filtreyi de takınca filtrenin yanında gelecek basış artışı, yani yakıt artışını da hesaplamak lazım :D O rölantıdayken gaza basınca gelen "baf, baf" sesi nedir öyle yaa :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@serkan306 Ses harika, sırf 1.5lt'ye olup olmayacağından emin olmadığım için ve resmi sitesinde 1.5lt ile ilgili bilgi olmadığı için sipariş vermedim. Dolar 4tl yoktu o zaman. 

Stock 4-2-1 headers olduğu için corksport egzoz ve filtre kitiyle birlikte hiç rahatsız etmeden 240sx gibi ses veriyo alet, ama böbrek mi satalım bunları almak için bilemedim :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...