Jump to content

G-Mail Hesabınızın Microsoft Outlook'a Tanımlanarak Kurulumu

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Çok uzun süredir şirkette yapmak istediğim, şirket E-Mail hizmet değişikliği gerçekleşti. Yıllar yıllar önce Alman bir şirketin bize ortak olmasıyla, Lotus Notes kullanmaya başlamıştık. Güzel, hoş, sorunsuz bir program, lakin geliştirme aşamasında sıkıntılarımız vardı. Hem bütçe olarak maliyetli hemde geri dönüşler gecikmeli oluyordu. Bunun yanı sıra buradaki Lotus Notes E-Mail serverın başına bir şey geldiğinde, tüm email ağı duruyordu.

Şirkete özel Fiber Kablo çekilerek, gitmez denen internetimiz bir kepçenin başına buyruk çalışması esnasında koparıldı !! Bu süreçte 3-3,5 gün e-mail ağımız çöktü. Öncesinde hizmet aldığımız firmanın santralında bir sıkıntı olduğunda da aynı sıkıntıları yaşamıştık. Hal böyle olunca  kurumsal G-Mail hizmetine geçtik. Daha önceleri akıllı telefonlara Lotus Notes uygulaması ile kurulan E-mail hesapları, acayip pratiklik kazanıldı. Elektrikte, internette gitse sıkıntı yok, e-maillere ulaşabilliyoruz artık.

Lotes Notes masa üstü E-mail programından sonra, internetteki G-mail hesabına girerek. Gelen emaillere bakıp email göndermek bana tuhaf geldi. Şirket bünyesindeki bilgi işlemcimiz Mozilla Thunderbird e-mail programı kurdu. Ama ona da bir türlü alışamayınca, başka program arayışına girdim. Bilgi işlemcimize Microsoft Outlook'u sordum buna kuralım tanımlayalım...Demez olaydım 40 bin tane teknik bir şeyler söyledi..Yok olmuyormuş/olmazmış/sıkıntılıymış vs...vs.. Malum bildiğiniz bilgi işlemci ağzı. :)

Neyse iş başa düştü diyerek başladım forumlarda araştırmaya...Yarım saat içinde bulup, kurulumu kendim gerçekleştirdim. Dilerseniz sizde G-Mail hesabınızı Microsoft Outlook programına tanımlayarak E-maillerinizi alabilirsiniz. Çok uzun süredir de sıkıntısız bir şekilde kullanıyorum. 

Gmail hesabınızı bilgisayarınıza aşağıdaki gibi kurulumunu yapabilirsiniz. 

1.Adım: Araçlar menüsüne geliyoruz.

1.jpg

2.Adım: Hesap ayarlarına tıklıyoruz.

2.jpg

3.Adım: Hesap ayarlarından “Yeni” seçeneğine tıklıyoruz.

3.jpg

4.Adım: E-Posta hesabı ekle sayfasında “Sunucu Ayarlarını veya Ek Sunucu Türlerini El İle Yapılandır” seçiyoruz.

4.jpg

5.Adım: E-Posta hesabı ekle sayfasında “İnternet E-Posta” seçeneğini Seçip ileri butonuyla devam ediyoruz.

5.jpg

6.Adım: Kullanıcı bilgilerimiz resimdeki gibi dolduruyoruz ve “Diğer Ayarlara” tıklıyoruz.

6.jpg

7.Adım: “İnternet E-Posta Ayarları“

7.jpg

8.Adım: Üst menüden “Giden Sunucu” sekmesine tıklıyoruz.Ardından “Giden Sunucum ( SMTP ) için kimlik doğrulaması gerekiyor” seçeneğini etkinleştiriyoruz.

8.jpg

9.Adım: Üst Menüden “Gelişmiş” sekmesine tıklıyoruz.”Bu sunucu şifreli bir bağlantı ( SSL ) gerektirir“etkinleştiriyoruz. Giden Sunucusu ( SMTP ) : 465 yapıyoruz.En son olarak “Aşağıdaki şifreli bağlantı türünü kullan” seçeneğinden de ( SSL ) seçiyoruz.

9.jpg

10.Adım: Tüm ayarları yaptıktan sonra “İleri” butonuyla devam ediyoruz.

10.jpg

11.Adım: Son‘a tıkladığımızda kurulumuzda bitirmiş oluyoruz.

11.jpg

12.Adım: Kurduğumuz mailin çalıştığından emin olmak için “Gönder/Al” tıklıyoruz.

12.jpg

13.Adım: “Gönder Al” yaptıktan sonra gelen ekranda mail gönderimi ve alımının tamamlandığı gösteriyor.
Kurulumumuz tamamlandı.

13.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilhan abi, outlook'u kullanıp thunderbird'e nasıl alışamadın? thunderbir'e geçtikten sonra e-mail işi zulüm olmaktan çıktı benim için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21.03.2016 at 12:44, Mehmet Özdemir :

ilhan abi, outlook'u kullanıp thunderbird'e nasıl alışamadın? thunderbir'e geçtikten sonra e-mail işi zulüm olmaktan çıktı benim için.

Genişlet  

Yok ben Lotus Notes'tan Thunderbird'e geçtim. Outlook'u Thunderbirde alışamadığım için kullanmaya başladım. Thunderbird'in bir zaafı varki, bayağı bir e-maili gözden kaçırmama neden oldu. Bilgisayarının tarihini değiştirdiğin anda, Thunderbird çakıyor. O an bir e-mail geldiyse Thunderbird gelen e-maili değiştirdiğin tarih sıralamasına atıyor.

Örneğin bugün günlerden 21.03.2016. Tarihi gittim 29.02.2016 yaptım. O esnada gelen tüm  e-mailleri 29.02.2016 tarih sıralamasına atıyor. Gelen E-maillerimde çok olduğu için, listenin altında o tarih aralığında kayboluyor gelen e-mail. Ama outlookta böyle bir durum söz konusu değil. Gelen e-mail doğru tarih aralığına düşüyor.

Bilgisayarının tarihini neden değiştiriyorsun dersende. Muhasebe programı kullanan bir çok kullanıcı bunu yapıyor/yapmak zorunda Kayıt esnasında, raporlama esnasında kolaylık sağlayarak hız kazandırıyor.  

splash.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...