Jump to content

Engelli Raporu İle Otomobil Nasıl Alınır ?

mazdago
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 3 hafta sonra ...

Arkadaşlar iyi akşamlar. Bilen bilir dayım engelli 0 Corolla almisti. Araç daha 938 km iken bugün dayım fren yerine gaza bastığı için bi evin duvarına girdi. Aracın tüm kaporta hasarlı ön tarafı komple gitti ve hava yastığı açılmadı. Dayım kafasını cam a çarptı yaralandı. Şimdi soruların.

1- hava yastığı açılmadığı için bi dava vs açılmalı mj tazminat talep etmeli miyiz ?

2- araç muhtemelen pert olacak biz aracı 60.000 TL ye aldık kasko bize 60.000 TL mj ödeyecek

3-aracin değeri 96.400 TL kasko bu parayı bana ödeyecek mi

4- hangi durumda tekrar ÖTV indirimli araç alabilir.

Bilen duyan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1- polis memuru olduğunuz konusunda ciddi şüphelerim var :)

Belli hızın altında hava yastığı açılmaz , açılmayabilir. Çarptığı duvar mukavemet göstermemiş ve sensörü devreye sokmamış olabilir, Kanuni haklarınızı servisle konuşmanızı tavsiye ederim.

2- araç pert olursa ÖTV'yi ödemek zorunda kalırsınız . Kasko bedeli sözleşmede ne yazıyor ? 96.400'se ötv yi sizden alırlar 60.000₺ öderler size. Yok kasko bedeli 60,000₺ ise o fiyattan bir de ötv düşmeniz gerekecek ve elinize 30-40 arası bir para kalacak.

3- size değil dayınıza ödeyecekler

4- araç pert değil hurda belgesi alırsa tekrar otv indirimli araç alabilirsiniz. Araç pert olursa hala trafikte göründüğü icin 5 yıl boyunca indirimli araç alamazsınız .

Kanunda bir değişiklik olmadıysa durum bu. Tavsiyem pert yerine aracın kaskodan tamirini talep edin yada hurda belgesi talep edin. Pert olursa mağduriyetiniz artacak.

Otv engelli araç alan arkadaşların, araçlarını çok dikkatli kullanmaları gerektiğini bu vesileyle hatırlatalım .

Çok gecmiş olsun, Allah beterinden saklasın .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fotifoti :) niye şüphem var hayırdır. Temel şeyleri bende biliyorum ama internette de bir suru bilgi var . kasko aracın normal fiyatı üzerinden yapıldı hepside öyle yapıldı. Aracı ÖTV indirimli almissiniz size 60 bin üzerinden kasko yapıyorum demez hiç bir şirket. Otv tamamiyle senle devlet arasında olan birşey. Ya bana 60 bin verecek birde hurda belgesi verecek ben o hurda belgesini maliyeye vereceğim 5 yıl dolmadigi için gidip tekrar araba alabileceğim. Yada kasko diyecek ki sen git ÖTV yi öde ben gidip 35 bin ÖTV yi ödeyip 96.400 lira kaskodan alacağım ve maliyeden dusurecegim sonuç olarak yine elimde 60 bin lira para artı tekrar ÖTV indirimli araç alma hakkım olacak. Sadece başına böyle bi olay gelen varmı benim anlattığım kanuni boyutu uygulama da böyle oluyor mu. Not. Aracda 0 araç klozu var.ayrıca aracın ön tarafı komple gıdık ne cam kaldı ne tampon 40 km hızla çarpmıştır. Bende olayın canlı tanığıyım. Kemer takılı. Hiç bir hava yastığı açılmadı. Toyota ya guvenim hiç kalmadı valla zaten begenmiyordum da :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar bu engelli raporu ne kadar süre ile geçerli bileniniz varmı ? 
Örneğin raporu 1 Haziran 2016 da çıkarırsak kaç ay süreyle geçerliliği vardır ? 

Bu arada Dün Muğla Gören Otomotiv den Mehmet bey Mazda 3 Power Sense AT için 61.850 Lira fiat verdi.( Kırmızı renk olursa 62.150 ). 2015 modelmi 2016 mı onu sormayı unuttum..Tahminim 2015 dir.

2.200 Lira değerinde Navigasyonuda hediye edeceklerini söylediler. Hazırlığım bitince Okan beylede görüşüp biraz daha indirim isteyeceğim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Efebey :

Bu arada Dün Muğla Gören Otomotiv den Mehmet bey Mazda 3 Power Sense AT için 61.850 Lira fiat verdi.( Kırmızı renk olursa 62.150 ). 2015 modelmi 2016 mı onu sormayı unuttum..Tahminim 2015 dir.

2.200 Lira değerinde Navigasyonuda hediye edeceklerini söylediler. Hazırlığım bitince Okan beylede görüşüp biraz daha indirim isteyeceğim :)

hayırlı olsun abi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar merhaba engelli araç alımı ile ilgili birkaç sorum olacak cevaplayabilecek olan varsa çok sevinirim. % 95 zihinsel engelli dayım adına araç almak istiyoruz vasilik kararı var annem adına. Bazı sorulara cevap bulamadım 

1- Bu araç için kredi çekmek istesek kimin adına çekecez dayım zihinsel engelli olduğu için bu mümkün değil ama araç onun adına olacak değil mi? Kredi çekemezsek eğer zihinsel engelliler sadece nakit mi araç alabilir

2- Engellinin vefatı durumunda araç kime kalır? Araç alımı esnasında bunla ilgili düzenlenen bir belge var mıdır yani şu şahıs aracı almıştır ve vefat sonrası ona kalacaktır gibi? Engellinin vasisinin hakları nelerdir bu konuda 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...