Jump to content

Mazda 3 Dizeli mi Honda Civic Dizeli mi Beklemeliyim?

vethekim
 Paylaş

Mazda 3 SKYACTIV Dizeli mi, Yeni Honda Civic Dizeli mi Beklemeliyim?  

56 oy

1. 1. Mazda 3 SKYACTIV Dizeli mi, Yeni Honda Civic Dizeli mi Beklemeliyim?

• Mazda 3 SKYACTIV Dizel
    • Yeni Honda Civic Dizel

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sonunda 2 model arasinda kaldim.biri mazda 3 digeri yeni honda civic. Ama su guzelim dizel mazda 3 gorseydim aklimda hic soru isareti kalmayacakti.bu gidisle biraz zor gorecegiz gibime geliyor. Bu arada yeni civic temmuz gibi bayilerde fiyat konusunda cok farkli olmayacagini soyledi bayi. Gerci soz konusu honda Türkiye olunca gecmisi biraz sabikali ya hadi hayirlisi diyelim. Beklemeye devam...:-

NOT: iki araç arasında kendimce artı ve eksilerini yazdım. Yanlış veya eksik varsa lütfen arkadaşlar düzeltsin. Ayrıca bir anket başlatalım iki aracı oylayalım diyorum. Bu arada daha iki aracıda test etmedim. İnternet üzerinden bir çok site ,forum ve karşılaştırma videoları ile tecrübelerime dayanarak yazıyorum. Araçları işallah en yakın zamanda gerçek testlerinide yapıp bu platformda paylaşırım.O0

Honda artılarıO0

1)      Yeni rijit kasa; geniş ,sağlam ve bagajı büyük. Ihss testlerinden en yüksek skoru alması bunun en büyük kanıtı.

2)      Yeni modern ve kaliteli iç mekan, sofiftike dış tasarım. Benim baya hoşuma gitti tabi dış tasarım biraz zevk meselesi. Gerçi yeni  hb kasa daha çok hoşuma gitti.

3)      Yeni teknoloji motorlar; özellikle dizel ve 1.5 turbo benzinli ünite (dizele 9 ileri tam otomatik şanzıman gelirse muhteşem ). Sunuduğu güç ver tork değerleri çok güzel (motor gerçekten yüksek devir çevirebiliyor).

4)      Makul yakıt tüketimi . ABD artık bir çok marka gerçek değerleri yazıyor, katolok verisi tüketiciyi aldatmadan başka bir şeye hizmet etmiyor.

5)      Yeni teknoloji  bir çok güvenlik ekipmanı ile hakikaten araç çok göz dolduruyor. Uzaktan motor çalıştırma, led farlar, android auto,şerit takip sitemi….v.s.

6)      Yaygın servis ağı, yedek parça ve uzun bakım periyotları ve 6 yıl 150.000km garanti

7)      Yüksek 2. el değeri. Benim için bu son madde çok geçerli değil. Sonuçta aracı binmek için alıyorum ve uzun sürede bir araca binerim. Ancak satmak zorunda kalırsam 2.el az değer kaybetmesinide isterim.

Honda eksileri>:(

1)      Otomatik vites (cvt) biraz gürültülü  olması,

2)      İç mekan Crv deki gibi olmaz umarım. Özellikle trim birleşim noktaları ve kalite algısı,

3)      Honda disbirütörünün Türkiye’ ye özel araçtan donanım ve motor kırpması, bazı özellikleri opsiyon ile bile sunmaması.

4)      Tecrübe ile sabit olan ( bayi fiyatlar aynı kalacak diyor ) Hondanın  şaçma bir fiyat politikası ile aracı satması

Araç hakkında daha detaylı bilgiler http://yenicivic.net/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Mazda artılarıO0

1)      Gayet güzel bir kasası var ( özellikle sedan çok hoşuma gidiyor ).Sağlam ,rafine ve çok atletik. ıhss testleri gayet başarılı.

2)      Daha net bir araba. Tabiri cayiz ise tam bir mekanik araç ve teknolojik oyuncaklarla bezeli (sınıfının ilkleri özellikle power sense paketi) tam bir sürücü arabası.

3)      Gayet güzel bir otomatik şanzımanı var. Manuel vitesi belkide en iyi örneklerden biri (sağlamlık ve netlik bakımından)

4)      Bose müzik sitemi. Çok çok abartı kalite değil belki ama muadillerinden çok iyi ve yüksek seste bile netliği bozulmuyor.

5)      İnsanın duyularına bir araba ancak bu kadar hitap edebilir. Araç gaza basmanla yürümesi bir. Verdiği tepkiler çok güzel ( frenleme performansını çok daha iyi beklerdim ).

6)      İsmail TERZİ ‘nin söylediği gibi “mazda 3 bakıyorum. Sonra C segmentindeki diğer otomobilleri şöyle bir düşünüyorum. Ortam askerlik şubesi, 3 ise Reon Kadena kadar güzel bir asyalı…” fazla söze gerek yok;D:tey:;D:tey:

Mazda eksileri>:(

1)      Kasa civic gibi yeni değil. Makyajlı mazdalar nasıl gelecek merak ediyorum doğrusu.

2)      Otomatik şanzıman verimlilik konusunda elden geçirilmeli.

3)       Motorlar skyaktif olsada bence daha verimli olabilirdi. umarım mazda bu motorları daha da geliştirir. Şöyle tezat bir durum söz konusu araç dışarıdan muhteşem ,sportif ancak motor bu kadar sportif gözüken bir araca olmamış ( sözüm 2.0  motora değil ama Türkiye de bu vergi sistemi ile bu araç hayal – bir çok japon hayal….)

4)      Servis ağı yaygın değil, yedek parça? Bakım periyotlarının çok kısa olması.

5)      En üst donanımda manuel vites olmaması, sanroof olmayışı hatta opsiyonla bile alınamaması v.s. gibi bir çok ufak tefek donanım eksiklikleri ( benim için bir çoğu fuzuli ancak bazıları var ki ah mazda en azından opsiyon olaydı iyiydi dedirtiyor. Bu bağlamda honda daha iyi.

6)      ABD nerdeyse skyaktif 2 jenerasyon Mazdalara binecek, bizde daha 2. Nesil skyaktiflerin gelmesi herhalde 5 yıldan fazla sürecek. Mazdanın 2. Eli hondaya göre zayıf.

vethekim tarafından düzenlendi
kendimce iki markanın artı ve eksileri
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda ve Honda ile karşılaştırmalı  pazarlıklarınızı paylaşabilirseniz çok güzel bir hikaye olacak, hatta konu açıp ordan her iki araç için yorum yapalım , birini seçmenizde yardımcı olalım derim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim gibi iki arac arasinda kalanlar icin cokta yerinde olur.kafamda deli sorular...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, vethekim :

Benim gibi iki arac arasinda kalanlar icin cokta yerinde olur.kafamda deli sorular...

Merhaba ben de sizin gibi araç arayışı içerisindeyim. 4 model belirledim. Mazda 3 dizel,yeni Civic,yeni 3008 ve megane 4 st. Arabaların hiç biri ortada yok daha. Honda civic Ağustos -Eylül ayı gibi benzinli turbo ve atmosferik lpg olarak gelecek deniliyor. Dizeli 2017 yi bulacak şeklinde forumlarda yorumlar var. Şu an Honda Civic ön plana çıkmakta benim için daha geniş bir kasa,yeni teknolojiler ve yeni bir model olması nedeniyle. Ama arada mazda 3 dizele tekrar kaymıyor değilim. Bakalım geçen seneden beri bekleye bekleye ne alacağız bende merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mesajı bölüp, yeni konu olarak ayarladım. Başlığın değişmesini isterseniz buradan söyleyebilirsiniz.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda3 dizel ve honda civic dizel aynı donanım aynı fiyat olacaksa, tercihim honda olurdu,

mazda3 bariz fiyat avantajı olursa mazda 3 tercih ederdim,,

neden derseniz.hemen hemen aynı kalite ve düzeyde 2 arac,ülkemızde mazdanın hondaya karsı olan zayıf yonlerını fiyat avantajıyla kapatmasını beklerım,bu beklentımı karsılamazsa almazdım,

tabi birde herkezin alacağı ortalık zibilyon tane civic kaynayacağıda bir gerçek,buda insanı mazdaya kaydırmıyor değil;D

ne zor bi soruymus be 5kez kendi içimde çeliştim valla:2funny:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda3 ü sürerken video da 7:05 de test pilotu kelimenin tam anlamıyla  kopuyor , yüz ifadesi ve yorumları her şeyi açıklıyor arkadaşlar, direksiyona geçince  virajlara  daha hızlı girmek istiyorsunuz diyor ve Mazda3'ün sınıfında bir benchmark olduğunu ifade ediyor...

Yeni Honda civic için ise sürüş dinamiklerini beğendiğini, yalnız CVT şanzımanı ile  performans için değil ekonomi için tasarlanmış bir araç olduğunu ifade ediyor,14:45 de şanzımanı beğenmediğini ifade ediyor..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda ve hondanin kendilerine gore arti ve eksileri var.mazdanin direksiyon rafineligi bircok teste sinif lideri.sanzuman konusunda mazdanin otomatigini biraz revize etmesi gerek bence.cvt konusunda haklisiniz yapisi geregi performanstan daha cok yakit ekonomisi on planda.308 biraz tasarim kurbani ama yeni megan icin yorumsuz geciyorum cunku renolar pek ilgi alanima girmiyor.honda icin fotolardan cok daha guzel oldugunu soylediler.birde hb modelini merak ediyorum dogrusu.tabi crv deki dizel ve 9 ileri sanzuman gelirse isin rengi cok degisir.bakalim fiyatlar son kazanani soyleyecek.ahhh mazda ahhhh...bu kadar kararaiz kaldigimi hic hatirlamiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tum testleri ve forumlari takip ediyorum paylasimda bulunan herkese tesekkur ederim.Su an disardayim telefonun sarji bitmek uzere aksam honda ve mazda icin fotograf ve teknik verilerle karsilastirmali bir tablo hazirlamaya calisacagim arti ve eksileriyle beraber.bizim gibi arada kalanlara yararli olur dusuncesindeyim.O0

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, vethekim :

Mazda ve hondanin kendilerine gore arti ve eksileri var.mazdanin direksiyon rafineligi bircok teste sinif lideri.sanzuman konusunda mazdanin otomatigini biraz revize etmesi gerek bence.cvt konusunda haklisiniz yapisi geregi performanstan daha cok yakit ekonomisi on planda.308 biraz tasarim kurbani ama yeni megan icin yorumsuz geciyorum cunku renolar pek ilgi alanima girmiyor.honda icin fotolardan cok daha guzel oldugunu soylediler.birde hb modelini merak ediyorum dogrusu.tabi crv deki dizel ve 9 ileri sanzuman gelirse isin rengi cok degisir.bakalim fiyatlar son kazanani soyleyecek.ahhh mazda ahhhh...bu kadar kararaiz kaldigimi hic hatirlamiyorum

mazdanın eksileri derken benim kastettiğim :servislerin sınırlı olması,olanlarında ilgisiz ve bilgisiz olması,ağır bir arıza durumunda 1aydan fazla yedek parça beklenmesi,dusuk servis periyotları,rakıplerine göre kısmen güçsüz bir motor,satıs durumunda muhtemel zararın daha fazla olması,bunları kastetmıstım,

yoksa mazda3 honda civicten hem daha şık hem daha kaliteli oldugunu düşümüyorum,ama mazda türkıyenın bu kadar defosu varken honda cıvıcle aynı fiyata satmamlı bnce

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla kimse alınmasın ama hiç düşünmeden Mazda derdim. çok yakışıklı yaa ve birde hondanın biraz sokak arabası olması beni soğutuyo. eski vtec muhabbetınden dolayı parası olan gençlerin altında ve asil durmuyo  ki bu yeni kasa hııh olmamış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

NOT: iki araç arasında kendimce artı ve eksilerini yazdım. Yanlış veya eksik varsa lütfen arkadaşlar düzeltsin. Ayrıca bir anket başlatalım iki aracı oylayalım diyorum. Bu arada daha iki aracıda test etmedim. İnternet üzerinden bir çok site ,forum ve karşılaştırma videoları ile tecrübelerime dayanarak yazıyorum. Araçları işallah en yakın zamanda gerçek testlerinide yapıp bu platformda paylaşırım.O0

Honda artılarıO0

1)      Yeni rijit kasa; geniş ,sağlam ve bagajı büyük. Ihss testlerinden en yüksek skoru alması bunun en büyük kanıtı.

2)      Yeni modern ve kaliteli iç mekan, sofiftike dış tasarım. Benim baya hoşuma gitti tabi dış tasarım biraz zevk meselesi. Gerçi yeni  hb kasa daha çok hoşuma gitti.

3)      Yeni teknoloji motorlar; özellikle dizel ve 1.5 turbo benzinli ünite (dizele 9 ileri tam otomatik şanzıman gelirse muhteşem ). Sunuduğu güç ver tork değerleri çok güzel (motor gerçekten yüksek devir çevirebiliyor).

4)      Makul yakıt tüketimi . ABD artık bir çok marka gerçek değerleri yazıyor, katolok verisi tüketiciyi aldatmadan başka bir şeye hizmet etmiyor.

5)      Yeni teknoloji  bir çok güvenlik ekipmanı ile hakikaten araç çok göz dolduruyor. Uzaktan motor çalıştırma, led farlar, android auto,şerit takip sitemi….v.s.

6)      Yaygın servis ağı, yedek parça ve uzun bakım periyotları ve 6 yıl 150.000km garanti

7)      Yüksek 2. el değeri. Benim için bu son madde çok geçerli değil. Sonuçta aracı binmek için alıyorum ve uzun sürede bir araca binerim. Ancak satmak zorunda kalırsam 2.el az değer kaybetmesinide isterim.

Honda eksileri>:(

1)      Otomatik vites (cvt) biraz gürültülü  olması,

2)      İç mekan Crv deki gibi olmaz umarım. Özellikle trim birleşim noktaları ve kalite algısı,

3)      Honda disbirütörünün Türkiye’ ye özel araçtan donanım ve motor kırpması, bazı özellikleri opsiyon ile bile sunmaması.

4)      Tecrübe ile sabit olan ( bayi fiyatlar aynı kalacak diyor ) Hondanın  şaçma bir fiyat politikası ile aracı satması

Araç hakkında daha detaylı bilgiler http://yenicivic.net/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Mazda artılarıO0

1)      Gayet güzel bir kasası var ( özellikle sedan çok hoşuma gidiyor ).Sağlam ,rafine ve çok atletik. ıhss testleri gayet başarılı.

2)      Daha net bir araba. Tabiri cayiz ise tam bir mekanik araç ve teknolojik oyuncaklarla bezeli (sınıfının ilkleri özellikle power sense paketi) tam bir sürücü arabası.

3)      Gayet güzel bir otomatik şanzımanı var. Manuel vitesi belkide en iyi örneklerden biri (sağlamlık ve netlik bakımından)

4)      Bose müzik sitemi. Çok çok abartı kalite değil belki ama muadillerinden çok iyi ve yüksek seste bile netliği bozulmuyor.

5)      İnsanın duyularına bir araba ancak bu kadar hitap edebilir. Araç gaza basmanla yürümesi bir. Verdiği tepkiler çok güzel ( frenleme performansını çok daha iyi beklerdim ).

6)      İsmail TERZİ ‘nin söylediği gibi “mazda 3 bakıyorum. Sonra C segmentindeki diğer otomobilleri şöyle bir düşünüyorum. Ortam askerlik şubesi, 3 ise Reon Kadena kadar güzel bir asyalı…” fazla söze gerek yok;D:tey:;D:tey:

Mazda eksileri>:(

1)      Kasa civic gibi yeni değil. Makyajlı mazdalar nasıl gelecek merak ediyorum doğrusu.

2)      Otomatik şanzıman verimlilik konusunda elden geçirilmeli.

3)       Motorlar skyaktif olsada bence daha verimli olabilirdi. umarım mazda bu motorları daha da geliştirir. Şöyle tezat bir durum söz konusu araç dışarıdan muhteşem ,sportif ancak motor bu kadar sportif gözüken bir araca olmamış ( sözüm 2.0  motora değil ama Türkiye de bu vergi sistemi ile bu araç hayal – bir çok japon hayal….)

4)      Servis ağı yaygın değil, yedek parça? Bakım periyotlarının çok kısa olması.

5)      En üst donanımda manuel vites olmaması, sanroof olmayışı hatta opsiyonla bile alınamaması v.s. gibi bir çok ufak tefek donanım eksiklikleri ( benim için bir çoğu fuzuli ancak bazıları var ki ah mazda en azından opsiyon olaydı iyiydi dedirtiyor. Bu bağlamda honda daha iyi.

6)      ABD nerdeyse skyaktif 2 jenerasyon Mazdalara binecek, bizde daha 2. Nesil skyaktiflerin gelmesi herhalde 5 yıldan fazla sürecek. Mazdanın 2. Eli hondaya göre zayıf.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Honda Artılar

1- Kasayı canlı gözle görmek lazım

2- Aynı şey aracın içi içinde geçerli. Canlı gözle görüp, dokunmak kullanmak gerekiyor. Kullanılan malzeme ve işçilik kalitesini anlamak için yakından görmek şart.

3- Benzinlide CVT ama dizelde ZF şanzıman olacak

4- Yakıt tüketimi konusunda hemen şöyle bir örnek vereyim. SubaruClubTR'de Dizel Civic Hb Manuel olan arkadaşım var.  Hemen hemen yakıt tüketimlerimiz aynı. Şehir içi ortalama 5.7 - 6 Litre arası.

5- Uzaktan motor çalıştırma ülkemize gelecek olan Civic'lerde olacağını düşünmüyorum.

6- Servis ve yedek parça sorunu konusunda evet sıkıntısızdır. 10.000 Km veya 12 ay hangisi önce dolarsa girer. Yedek parça ve işçilik konusunda Mazda'dan ortalama %35 - %45 daha pahalıdır. Kolay kolay ne satış ne servis kampanyası yapmaz ülkemizde Honda. Liste satış fiyatı 48.750 Lira olan otomobilin fiyatını, 48.500 Lira bile yapmaz. Bir dönem dizel motor seçeneği olmadığından ötürü, lpg'li Civic üretmeye başlayarak rekabeti kızıştırdılar.Onun öncesinde bir servis indirim kampanyası yaptılar. Ama bu dizeller geldikten sonra ne satışta, ne de serviste bir daha indirim yapacaklarını düşünmüyorum. (3 Yıl Honda otomobil kullandım) Honda Türkiye'nin tutumları ile ilgili Honda Avrupa ve Japonya'ya kadar zamanında yazmıştım. :)

7- 2.elde evet kıymetli değerli bir araçtır Civic. Ama Mazda ile arasında bu konuda çok uçuk kaçık farklar yoktur. Honda 2.el ilana verdiğimizde 1 hafta da satılıyorsa. Mazda'da 7 günde satılıyordur. :D

Mazda'yı zaten enine boyuna çok konuştuk. Hemen hemen hepsinde hemfikirim. O0

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Crv deki parça kalitesi ve işçilik berbattı. makyajlısında kalite hissini biraz artırmışlar ama parça birleşim yerlerini sevemedim yada sınıfına göre nispeten yetersiz geldi bana. arka koltukların oturma pozizyonunu sevmedim.ama motor şanzıman uyumu gayet güzel. sadece crv otomatik şanzumanın biraz kalibrasyona ihtiyacı var. Crv gibi ağır bir araçta ilk vites oranı çok uzun geldi bana şehir içinde dur-kalk trafikte biraz konfor bozucu.

honda artık burnundan kıl aldırmaz. aynen dediğiniz gibi servis konusunda kesinlikle hiç affetmiyorlar. dediğim gibi bir aracı Allah kaza bela göstermezse en az 6-7 yıl kullanırım ikinci el değeri benim için çokta elzem değil. Şuanki aracım 6 yıldır bende ve ilk sahibiyim aldığım günkü dirilikte aracım. büyüyen ailemizden dolayı artık yetmemeye başladı. Yeni araç arayışım bu yüzden;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25.03.2016 at 12:28, emregc :

Görsel karşılaştırma

Sadece ön izleme resmi bile çok acımasız bir şekilde Mazda 3 diye bağırıyor :D Honda ne zaman gelecek bilen var mı ? Mazda 3 yaz başında gelmiş olur sanırım

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

honda temmuz gibi bayilerde.haziran gibi eğitime alacaklarmış ustaları.tabii ilk etapta dizel ve otomatik yok sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 dakika önce, vethekim :

honda temmuz gibi bayilerde.haziran gibi eğitime alacaklarmış ustaları.tabii ilk etapta dizel ve otomatik yok sanırım.

O zaman şöyle söyleyeyim ;

• Yaz başında Mazda 3 Dizel gelir
  • Test sürüşü yaparsın
  • Honda'yı beklemeye başlarsın
  • Honda Dizel / Otomatik gelmezse Mazda 3 gittikçe daha ağır basmaya başlar
  • Artık dayanamaz Dizel Mazda 3 alırsın :D 
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...