Jump to content

1. Nesil Mazda 6 Sis Farı

gobris
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest metin_4154

Ok, deri döşeme olsada olur olmasada olur konumuna düştü, ama sunroof hala önemli benim için...

Beyaz yakışıyor mazda ya, HB zaten 6 kasalarında hep hoşuma gider... Gerçi fastback yada liftback olarakta geçiyor bazı yerlerde...

Muhtemelen Mustafa Abi o arabayı senden alır değiştireceğin zaman, tabi ben ona vaneo çakmazsam :D

Zaten adapazarında oturduğuma sevinmeye başladım izmite gider gitmez anahtarları ver diyo... ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest metin_4154

Arabada donanım olaak sadece sunroof-deri koltuk ve koltuk ısıtma eksik. Onun dışındaki tüm donanımlar var. Far grubunun içinde benim sis farı olduğunu sandığım ve ne far ne park ne de sinyal olarak yanmayan bir mercek var. Ben de doğal olarak onun sis farı olduğunu düşündüm. Müsait bir zamanda iyice bir kontrol ederiz o merceğin ne farı olduğunu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabada donanım olaak sadece sunroof-deri koltuk ve koltuk ısıtma eksik. Onun dışındaki tüm donanımlar var. Far grubunun içinde benim sis farı olduğunu sandığım ve ne far ne park ne de sinyal olarak yanmayan bir mercek var. Ben de doğal olarak onun sis farı olduğunu düşündüm. Müsait bir zamanda iyice bir kontrol ederiz o merceğin ne farı olduğunu.

Peki bu mercekle ilgili nasıl bişey yaparız sis farı olması için.İçine ampul koysak etrafını silikonlasak ordan kablo çekip bi düğmeye bağlasak olmazmı :2funny:

olur da apaçi işi olur bence, daha profesyonel birşey yapmak lazım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest metin_4154

olur da apaçi işi olur bence, daha profesyonel birşey yapmak lazım :)

İşte bende onu diyorum nasıl bişey olabilir...Adamlar sis farı yeri bırakmış sadece içini doldurmak gerekiyor  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşte bende onu diyorum nasıl bişey olabilir...Adamlar sis farı yeri bırakmış sadece içini doldurmak gerekiyor  :)

düşünelim biraz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bahsettiğiniz sanırım soldan 2. olan aydınlatıcı, bence farlarla birlikte yanacak şekilde geliştirilebilir.

3202.jpg

Tamponda sis farı yerleri yok mu aracınızda, oralara ekletmek daha iyi olur sanki, varsa tabi.

3214.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu tamponlar aero tamponlar

Türkiyedekiler aşağıdaki gibi ve serviste satılanlar bunlara değil sadece farın içine uygun.

Tampon için eBay den getirtmek gerekiyor, o da sanırım düğmeli oluyor

34393460ayv.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki sis farı mercek olunca görevini yapabilecek mi? Dağıtıcı özelliği olması gerekirken (öyle biliyorum) merceğin toplayıcı özelliği ile sis farı işlevini yitirmezmi?

Bir de sis farları yapısı itabariyle yakın mesafeye yoğun ışık göndericek şekilde yapılıyor, siste yol çizgilerinin görünmesine de katkı sağlamak için yere yakın koyulması daha makbul oluyor.

Benim asıl anlamadığım niye farların için koyulmuş. Resmini eklediğim aracın da far grubu aynı fakat sis farları hem farın içinde hem de tamponda var. Bir acaiplik var ama anlayamadım :o

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aydınlatma mesafesi artar, sis farının amacı yan tarafta kalan yerleri (çoğunlukla ) ve bel altı dediğimiz kısmı aydınlatmak için doğru mercek seçimi çok faydalı olur, sonradan mercek uygulayan ve orjinalde mercekli sis farı olan çok araç piyasada mevcut

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merceğin özelliğine bağlı, belki de dağıtıyordur.

Teşekkürler, ben de o şekilde düşünmüştüm kesin bilgim olmadığından sorayım istedim. :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest metin_4154

Bişey dikkatimi çekti yukardaki aracın jantları bizimkinden farklı ülkeye göre üretiyolar galiba.Sis farı yeri var ama onunla uğraşmıyım diye düşündüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...