Jump to content

Yeni Mazda MX-5 Fiyatı

Fotifoti
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

43 dakika önce, viso :

Ben anlatamıyorum, dikkat ederseniz ben Avrupa'daki fiyat ile kıyaslamıyorum hiç bir zaman. Muadil ürünlerin arasındaki orandan yola çıkıyorum. Oradaki oranla buradaki oran aynı olmalı diyorum. Örneğin iPhone pahalı da Galaxy S7 ucuz mu burada, hayır değil, yine yurt dışındakine benzer bir bağıntı var fiyatları arasında. Anlatmak istediğim bu.

İyi de o zaman yurt dışındaki Dizel Mazda CX-3 ile MX-5 i değil benim yaptığım gibi aynı motor yani SKYACTIV-G 1.5 benzinli Mazda CX-3 ile Mazda MX-5 i karşılaştırmanız gerekiyor. Onda da fark %27, yukarıda örneği var.. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben anlatamıyorum, dikkat ederseniz ben Avrupa'daki fiyat ile kıyaslamıyorum hiç bir zaman. Muadil ürünlerin arasındaki orandan yola çıkıyorum. Oradaki oranla buradaki oran aynı olmalı diyorum. Örneğin iPhone pahalı da Galaxy S7 ucuz mu burada, hayır değil, yine yurt dışındakine benzer bir bağıntı var fiyatları arasında. Anlatmak istediğim bu.

Hocam sizi anladım :) orandan da yola çıksak , benzer üründen de yola çıksak o anki duruma göre (kur farkı, vergi oranları, arz talep , stok vs artık neleri dikkate alıyorlarsa) fiyatlarda değişiklik olabilir. Olmuş da . Mazda ülkemiz icin mx5'e bu fiyatı uygun görmüş [emoji17] belki dizel 3 daha uygun olur, hard top mx5 daha uygun olur yada daha beter olur [emoji1] elden bir şey gelmez

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Burak :

İyi de o zaman yurt dışındaki Dizel Mazda CX-3 ile MX-5 i değil benim yaptığım gibi aynı motor yani SKYACTIV-G 1.5 benzinli Mazda CX-3 ile Mazda MX-5 i karşılaştırmanız gerekiyor. Onda da fark %27, yukarıda örneği var.. 

Anlatamıyorum ki size, Türkiye'de benzinli CX-3 var da ben mi karşılaştırmadım? İkisi de burada satılmayan iki modeli karşılaştırarak nereye varmayı düşünüyorsunuz?

İlle de aynı motor şanzıman diyorsanız, bunlar elma ile elma olacaksa buyrun 3 serisi fiyatları ile oranlama. 3 serisi de burada satılıyor, MX-5 de satılacak. Buna da itiraz var mı?

3 Serisi HB                 Mx-5  
İngiltere  £     17.765,00  £         18.495,00 104%
İtalya       17.800,00           25.300,00 142%
Almanya       17.690,00           22.990,00 130%
Belçika       18.490,00           22.490,00 122%
Türkiye    71.350,00 TL        88.801,81 TL 124%
1 saat önce, fotifoti :

Hocam sizi anladım :) orandan da yola çıksak , benzer üründen de yola çıksak o anki duruma göre (kur farkı, vergi oranları, arz talep , stok vs artık neleri dikkate alıyorlarsa) fiyatlarda değişiklik olabilir. Olmuş da . Mazda ülkemiz icin mx5'e bu fiyatı uygun görmüş emoji17.png belki dizel 3 daha uygun olur, hard top mx5 daha uygun olur yada daha beter olur emoji1.png elden bir şey gelmez

Neyse, sonuçta Mazda'nın malı, alıcısı olacağını düşünüyorsa, ki muhakkak olacaktır, o fiyatlara satsın. Benden paso, bu hesabı yapacak mantık ve matematiğe sahip olarak Mazda'ya bin(e)mem, gider BMW'ye binerim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, viso :

Anlatamıyorum ki size, Türkiye'de benzinli CX-3 var da ben mi karşılaştırmadım? İkisi de burada satılmayan iki modeli karşılaştırarak nereye varmayı düşünüyorsunuz?

İlle de aynı motor şanzıman diyorsanız, bunlar elma ile elma olacaksa buyrun 3 serisi fiyatları ile oranlama. 3 serisi de burada satılıyor, MX-5 de satılacak. Buna da itiraz var mı?

3 Serisi HB                 Mx-5  
İngiltere  £     17.765,00  £         18.495,00 104%
İtalya       17.800,00           25.300,00 142%
Almanya       17.690,00           22.990,00 130%
Belçika       18.490,00           22.490,00 122%
Türkiye    71.350,00 TL        88.801,81 TL 124%

Sizin temel argümanınız ne ? 

Yurtdışında Mazda MX-5 Mazda CX-3'ten ucuz, değil mi ? Peki bunu nasıl kanıtlamaya çalışıyorsunuz ? Avrupa'da satılan en donanımlı yani dizel,AWD,otomatik vites bir aracının fiyatını benzinli arkadan itiş bir MX-5 ile karşılaştırarak.

Ben de diyorum ki öncelikle yurtdışındaki bu karşılaştırmanız hatalı. Benzinli, aynı motor, şanzıman ve çekiş sistemine ait olanlar karşılaştırırsanız daha adil ve doğruya yakın olur ve orada bulduğunuz oranı Türkiye'dekine uygularsanız daha doğru olur.

Anlayan anladı bir siz anlamadınız. 

Buradaki fiyata itiraz ediyorsunuz kendi verdiğiniz tabloda Avro bazında bile farklı ülkelerde farklı oranlarda fiyat farklılıkları olduğu görülüyor. Demek ki neymiş ? Ülkelere göre oran ve fiyatlar değişiyormuş.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

55 dakika önce, Burak :

Sizin temel argümanınız ne ? 

Yurtdışında Mazda MX-5 Mazda CX-3'ten ucuz, değil mi ? Peki bunu nasıl kanıtlamaya çalışıyorsunuz ? Avrupa'da satılan en donanımlı yani dizel,AWD,otomatik vites bir aracının fiyatını benzinli arkadan itiş bir MX-5 ile karşılaştırarak.

Ben de diyorum ki öncelikle yurtdışındaki bu karşılaştırmanız hatalı. Benzinli, aynı motor, şanzıman ve çekiş sistemine ait olanlar karşılaştırırsanız daha adil ve doğruya yakın olur ve orada bulduğunuz oranı Türkiye'dekine uygularsanız daha doğru olur.

Anlayan anladı bir siz anlamadınız. 

Buradaki fiyata itiraz ediyorsunuz kendi verdiğiniz tabloda Avro bazında bile farklı ülkelerde farklı oranlarda fiyat farklılıkları olduğu görülüyor. Demek ki neymiş ? Ülkelere göre oran ve fiyatlar değişiyormuş.

Hesap kabak gibi ortada iken halen haklı çıkmaya çalışmanız ilginç ve komik gerçekten, matematik var yukarıda ve de çok basit bir matematik. Ben Türkiye'deki en pahalı CX3'ten yola çıkıyorum, MX5'in fiyatı bunu geçmemeli diyorum, hiçbir pazarda geçmiyor diyorum, siz diyorsunuz ki biri benzinli biri dizel, biri 4x4, ben daha ne diyeyim ki? Evet, diğer piyasalarda da farklı oranlar var, o yüzden birkaç ülkenin ortalamasını aldım. Maksat en düşük fiyatı çıkarmak olsa İngiltere ve Almanya fiyatı yeterli olurdu. Bizde de farklı bir oran olacak elbet ama MX5 3 serisinden (aynı motor, şanzıman, malesef arkadan itişlisi yok) Avrupa'da ortalama %25 daha pahalıya satılırken bizde %55 daha pahalıya satılacak olması açıklanabilir mi?

Hesabı anlayabilmeniz için daha basit bir örnekle açıklayayım. Aynı marketin Almanya ve Türkiye şubeleri olduğunu varsayalım, elma ve armut dediğiniz için de buradan gidelim, elmanın tanesi Türkiye'de 3 TL, armutun tanesi 5 TL. Almanya'da elmanın tanesi 3 EUR ise armutun tanesi ne kadar olur? Cevap basit değil mi?

Not: İki meyve de aynı ülkede üretiliyor, aynı şekilde sevk ediliyor, aynı vergi oranına sahip.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En iyisi bekleyip görelim ama sundan 7-8 ay  önce vergi magduru 2 litrelik otomatik vitesli bose ses sistemli deri koltuklu sert tavanlı mx-5 108-110 bin e satılırken ve girdigimiz yeni yıldada ötv oranı aynı oldugundan altını çiziyorum teknolojik farklarına ragmen kimse 1.5 motorlusunun hele hele baz donanımlısının 100 küsürlerde olmasını istemeyecektir. Yetkililerden fiyatlar geldiginde fiyat skalasını inceledigimizde neye karar verecegimizi anlayacagız. Ben her zaman söylüyorum sözümdende dönmeyecegim 100 ve üzeri gelirse bostancı bmw kosifler oto ya gidip 2.18i coupe siparişi vericem ,  olur da 90 bin bandında gelirse mx-5 siparişi verecegim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bayide de 3 paket olacağını söylediler, Recaro da olacakmış aralarında. Sanırım o paket ile de 120ye dayanacak fiyat.

Sent from my MX5 using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu pazar sabahı babamla kahvaltı esnasında MX-5 in muhabbeti acıldı. Noldu ya senin araba dedi satılmayacak heralde diye dalga gecmesi onunda uzun bir aradan sonra ne kadar merak ettigini bana hissettirdi. Bir anda 5 yasındaki cocuk gibi 32 diş gülümsemeye basladım .  Normalde asla sevmez böyle muhabbetleri . Bir anda kendimizi  Araba hakkında epey sohbet ederken bulduk...

konu birden babamın MX-5 İ tente tavan almak istememesine geldi.  Fiyat farkı olacagını eklesemde sohbetimizde durumun degismeyecegini ve cok kararlı oldugunu gördüm.  kendisi; tente tavanın yıprandıgını kus pislikleri vs cok ugrastırıcı oldugunu ses yalıtımı zayıflıgını ve ilk gün ki gibi kalmadıgını gencliginde kullandıgı tente tavanlı bir kac arabadan cok tecrube ettigini ve güvenligim acısından da hardtop tavanın dogru bir secenek oldugunu belirtti. 

Acıkcası sasırdım. Bir yandan da sevindim çünkü  sert tavan sistemi  ve görünüşü gun metal rengi ile kombinli resminde dehset güzel gözüküyordu.O anda tente tavana ihanet etmisim gibi amaan ya beklerim diye düşündüm. bunu kolaylastıran etmende tabi  Aynı zamandada ehliyetim yargı sürecinde oldugundan bekleyebilme opsiyonum olmasıydı.

Fakat bu kadar tente tavana olumsuz bakan babamın sözleri kafamda acaba  1.5 litreye sert tavan gelecek mi sorusunuda getirmedi degil ?!  

bilgisi olan varsa konu hakkında bayiyle görüşenler detaylı bilgi sahibi arkadasları abiler bana bir geri dönüş yaparlarsa sevinirim. Bu konu su anda fiyatından daha cok merak ettigim bir konudur. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Başlangıçta 2.0 sadece hard top gelecek diyorlardı. 2.0 tente ile geldiğine göre 1.5 hard top Ümit var demektir :) yine de bir bilene soralım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bana kalırsa en ful versiyon için 105.000TL eşik fiyattır. 105'in ne kadar altında olursa o kadar iyi ne kadar üstünde olursa o kadar işi zor.  Ama 110.000'i geçerse ölü doğan bir model olur Türkiye'de.

Bunun yanında en büyük rakibi karşısında büyük dezavantajı var. Fiat 124 Spider, 1.4 140 hp turbo motorla gelecek. Dolayısıyla Fiat 124 Spider'la benzer fiyatlarda veya daha yüksek fiyatlarda olursa servis ağının ve Fiat'ın tanıtım konusundaki başarılarıyla beraber 124 Spider daha fazla satacaktır.  O fiyatlarla Fiat 500 bile oldukça fazla sattıktan sonra 1.4 turbo motorla 124 spider, mx5 önünde büyük bir rakip olur satışlarda

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bana kalırsa en ful versiyon için 105.000TL eşik fiyattır. 105'in ne kadar altında olursa o kadar iyi ne kadar üstünde olursa o kadar işi zor.  Ama 110.000'i geçerse ölü doğan bir model olur Türkiye'de.

Bunun yanında en büyük rakibi karşısında büyük dezavantajı var. Fiat 124 Spider, 1.4 140 hp turbo motorla gelecek. Dolayısıyla Fiat 124 Spider'la benzer fiyatlarda veya daha yüksek fiyatlarda olursa servis ağının ve Fiat'ın tanıtım konusundaki başarılarıyla beraber 124 Spider daha fazla satacaktır.  O fiyatlarla Fiat 500 bile oldukça fazla sattıktan sonra 1.4 turbo motorla 124 spider, mx5 önünde büyük bir rakip olur satışlarda

Oo Ege gelmiş :) yazdım fiyatı hala 105 falan diyorsun kalbimi kırıyorsun :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, fotifoti :

Oo Ege gelmiş :) yazdım fiyatı hala 105 falan diyorsun kalbimi kırıyorsun :)

Bizde fiyatlar sabit dosta yakına indirim yapmıyoruz :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi insallah dedigin gibi olur ya :) bu konu benim için cok kritik düzeye geldi. malum peder bey ne derse o çünkü  :) eski kasada tente ile sert tavan fiyatını hatırlayanınız var mı peki? ordan bir bag kurabilirim belki

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün açıklanacakmış. Motion, Power ve Power Sense paketleri olacakmış. Fiyat aralığı 100-120 bin TL olacakmış. Kaynak: Yeniotomotiv, İzmir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mustafa Ulutaş :

Bugün açıklanacakmış. Motion, Power ve Power Sense paketleri olacakmış. Fiyat aralığı 100-120 bin TL olacakmış. Kaynak: Yeniotomotiv, İzmir.

Paket isimlerini aynı şekilde duydum ben de.

Motion paketinin, yurt dışında satılan baz paketler gibi olmayacağını umut etmek istiyorum. En azından deri koltuk, otomatik klima falan olsa. Diğer paketlerde Recaro koltuk falan da olacak dediler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...