Jump to content

Mazda 3 Seramik Boya Koruma

ibrasoft
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

16 dakika önce, Burak :

O zaman kapalı bir otoparka çekip yapılabilir, maaliyeti arttırır ama yapacak bir şey yok. Sizin kapalı otopark yok mu sitede İlhan ? Bizler giremeyiz ama sen bu şekilde yapabilirsin eğer varsa..

Abi kapalı otoparkımız var ama, zemin toz içinde. Benim araca dikkat ederseniz hiç temiz göremezsiniz. Garajın zemini beton, ama zeminde un gibi ufalanmalar oluyor. Aracı yıkatıp garaja koyayım, sabahında üzerine toz konuyor. Site yönetim kurulunda denetçi olarak, zemini asfaltlatabilmek için her türlü baskıyı yapıyorum. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, İlhan :

Abi kapalı otoparkımız var ama, zemin toz içinde. Benim araca dikkat ederseniz hiç temiz göremezsiniz. Garajın zemini beton, ama zeminde un gibi ufalanmalar oluyor. Aracı yıkatıp garaja koyayım, sabahında üzerine toz konuyor. Site yönetim kurulunda denetçi olarak, zemini asfaltlatabilmek için her türlü baskıyı yapıyorum. :D

Forumlarda boya koruma fln araştırırken gördüğüm biri avm otoparkında yapıyorum demişti :) 
Hafta içi arkalarda bir yerlerde olabilir aslında yeri olmayanlar için...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, İlhan :

Benim bıraktığım ücretli otoparkın zemin asfalt fakat nemden kaynaklı olarak üst zeminin badana boyası ince toz olarak aracın üzerine dökülüyor bazen 1-2 hafta kullanmayınca üzerinde görüyorum Üzerine  üfleyince gidiyor. Otopark görevlisine söyledim, öyle tozlu görünce tozu silmeyin öyle kalsın diye.

Bir saat önce, ibrasoft :

Yüzey yandan bakınca tam parlak. Ama arkadaşın aracı başka marka onda aracın boyasından kaynaklı mı bilmiyorum daha parlak oldu. 
Bir iki yerde Mazda nın kullandığı boyanın ayna gibi parlamadığı gibi bir yorum okudum ama ne derece sağlıklı bilmiyorum. 

Yüzey prüzsüz, parlaklık diğer yaptığım uygulamalardan daha fazla ve boya üzerinde bir katman şeklinde. Dayanım süresi ne kadar olur bilmiyorum ama kullanıma göre 2-3 yıl dedikleri ömür 1 yıl gitse ben razıyım :)

Dedigim gibi gönderindeki açıklamalar süper yani seramik kaplama yapacak olsam tekrar göz atmak isterim fakat resimler "bu mudur" diye düşündürdü. Açıkçası seramik kaplama tam olarak nedir onu da bilmiyorum. Ancak kaplama deyince tam düz parlak beklentisi oluyor. Benim araçta öyle birşey yok, en son yıllar önce Sonax'ta bir boya bakımı yapıldı ve o günden beri Arexons'un cila katkılı gri renk wash& dry şampuanından, ön yıkama ve cam ve plastik aksamlar için de Sonax'ın sarı konsantre şampuanını kullanıyorum, sonuç muhteşem oluyor. O şekilde yıkadıktan sonra bir keresinde arkadaş yeni pasta cila mı yaptırdım diye sordu, durumu anlattım o da şaşırdı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, revivo73 :

Benim bıraktığım ücretli otoparkın zemin asfalt fakat nemden kaynaklı olarak üst zeminin badana boyası ince toz olarak aracın üzerine dökülüyor bazen 1-2 hafta kullanmayınca üzerinde görüyorum Üzerine  üfleyince gidiyor. Otopark görevlisine söyledim, öyle tozlu görünce tozu silmeyin öyle kalsın diye.

Dedigim gibi gönderindeki açıklamalar süper yani seramik kaplama yapacak olsam tekrar göz atmak isterim fakat resimler "bu mudur" diye düşündürdü. Açıkçası seramik kaplama tam olarak nedir onu da bilmiyorum. Ancak kaplama deyince tam düz parlak beklentisi oluyor. Benim araçta öyle birşey yok, en son yıllar önce Sonax'ta bir boya bakımı yapıldı ve o günden beri Arexons'un cila katkılı gri renk wash& dry şampuanından, ön yıkama ve cam ve plastik aksamlar için de Sonax'ın sarı konsantre şampuanını kullanıyorum, sonuç muhteşem oluyor. O şekilde yıkadıktan sonra bir keresinde arkadaş yeni pasta cila mı yaptırdım diye sordu, durumu anlattım o da şaşırdı.

Yüzey parlaklığı olarak söylediğiniz ürünlerden çok farklı değil. Boya koruma son kat olarak Meguiars NTX, Meguiars21 ve Fussocoat12 kullandım önceki araçlarımda. Parlaklık olarak bu ürünler de göz dolduruyor. Bu ürünlerle nano- seramik ürünlerin fakı dayanıklılık ve ömür konusunda değişiyor. (Sıralamayı oto yıkamalarda yıkanma dayanımına göre yazdım. Bu ürünlerde en çok Fussocoat araç üzerinde kalabildi. Katı olduğu için de olabilir)

Seramik ürünler ile ilgili Youtube da test videolarına bakarsanız, çakmak,pil, kaşık vb ürünlerle ile çarmalarda kaportada çizik oluşmuyor/ oluşanlar silme ile geçiyor.

Uyguladıktan sonra kaç micron bilmiyorum ama boya yüzeyi ile arada bir tabaka oluştuğunu görebiliyorum. 
Dediğim gibi iddia edildiği gibi 2-3 sene değil, 1 sene dayanması için bile her sene tekrarlayabilirim. O kadar hoşuma gitti. Uygulama konusu zahmetli ve zaman ayırmanız gerekiyor.

Bu arada ürün ile ve firma ile ilgili bir bağım yok. Reklam yapıyor gibi olmak istemem. Temini kolay ve aradığımda bilgi vermekten kaçınmayan bir firma olduğu için tercih ettim. Daha bilindik, ve farklı markalar olabilir. Kullanan arkadaşlar var ise onlar da paylaşsınlar. Zaman içerisindeki dayanımını buradan yazarım. Ömür açısından da kıyaslama verisi olmuş olur elimizde.  Daha iyi bir ürün olur ise bir sonrakine onu uygularız :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, ibrasoft :

Bu arada ürün ile ve firma ile ilgili bir bağım yok. Reklam yapıyor gibi olmak istemem. Temini kolay ve aradığımda bilgi vermekten kaçınmayan bir firma olduğu için tercih ettim. Daha bilindik, ve farklı markalar olabilir. Kullanan arkadaşlar var ise onlar da paylaşsınlar. Zaman içerisindeki dayanımını buradan yazarım. Ömür açısından da kıyaslama verisi olmuş olur elimizde.  Daha iyi bir ürün olur ise bir sonrakine onu uygularız :)

Hiç aklımızda yoktu ama bak şimdi işkillendik işte :D 

4 saat önce, ibrasoft :

Forumlarda boya koruma fln araştırırken gördüğüm biri avm otoparkında yapıyorum demişti :) 
Hafta içi arkalarda bir yerlerde olabilir aslında yeri olmayanlar için...

Hafta için bu iş için yeterli zaman olmayabilir, hafta sonu da kalabalık ama aklıma bir yer geliyor da Evo Servis Müdürümüz nasıl karşılar onu kestiremiyorum :D 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün arabayı yıkamaya niyetlendim hava kapandı yine şansıma.. :-[

İnat ettim yine de yıkadım. Arkama park eden araç yüzünden olduğu yerde yıkayıp bir iki fotoğraf çektim dışarıdaki görüntüsünü merak eden arkadaşlar için. Bir daha fırsat  bulup bir dahaki yıkatma ve foto çekimi zaman alabilir, hafta sonu uzun yola çıkacağım.  Yaz gelmeden boya koruma vs yapacak arkadaşlar için fikir olmuş olur. Araç füme olduğu için parlak da olsa yansımalar siyah gibi canlı olmuyor.

ljXY3Q.jpg

o35Q0X.jpg

VaOpPB.jpg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İş yerim Bağcılar ikamet Bahçelievler. [emoji4]

Anadolu Yakası olaydı iyiydi , bu durumda en iyi ihtimal Evo :D bir danışayım müdürüme bakalım ne der :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mart 2015 de aldığım aracıma mayıs ayında uzun araştırmalar sonunda Turtle Wax Plus PTFE (teflon) 1 yıl dayanan sıvı cila internetten getirttim. 1 yıl dayanmasının abartı olacağını düşünüp yinede yorumları beğendim ve uygulamayı geçen mayısta yaptım. Sonuç mükemmel diyebilirim. Tartışmasız 11 ay su tuttu, parlaklığı bu süre boyunca gitti. Bugun yıkattım aracımı üst kısımlarda cila etkisini kaybetmiş, yanlarda ise devam ediyor. Yıkamacı her yıkaşında senin araç çok parlak duruyor diyordu diğer araçlardan. Bunun uygulamasıda kolay aracı temiz yıkatın. kuruyunca normal cila uygulaması yapın, gölge olması özellikle tercih edilir. Ön kaput ve ön tamponun önemli bir bölümü şeffaf filimle kaplı olduğu için yarısını kullandım, gelecek hafta tekrar uygulayacağım, miktarı 500 ml. metalik renklere öneririm. orjinal U.S.A. ürünü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuda bahsedilen ürünlerin tamamı elle mi uygulanıyor? Elektrikli bir el aleti var ya ismi polisaj makinesi herhalde. Ona gerek var mı?

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kendim el ile uyguladım, kaliteli fiber temizlik bezi kullandım, cila süngeri veya iyi bir sünger ile cilayı parça parça sürdüm, hafif kuruma belirtisi gösterince o bölümü zaman geçirmeden fiber bezle üzerinden sildim. polisaj makinasını önermiyorlar, köşe kısımlardaki boyayı zayıflatıyor diyorlar. Özellikle bu işi yapanlar makina ile fazla özen göstermiyorlar ve ucuz cila kullanıyorlar dünyanın parasını istiyorlar. İsim yapmış işletmeler belki daha özenlidir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

46 dakika önce, Mehmet Özdemir :

Bu konuda bahsedilen ürünlerin tamamı elle mi uygulanıyor? Elektrikli bir el aleti var ya ismi polisaj makinesi herhalde. Ona gerek var mı?

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ürünü uygulamak için yüzeyi derin ve kılcal çiziklerden ne kadar temizlerseniz o kadar iyi..
Bu temizleme işlemi için polisaj makinesi ve pasta işinizi kolaylaştırır. Yüzeyi pasta ile hazırladıktan sonra ki uygulanan Ph7 yüzey temizleyici, boya koruma ve son kat cilası el ile uygulanıyor. Boya korumayı yaparken ve son kat cilasını en son yüzeyden alırken de microfiber bez kullanıyorsunuz onda da ellere, kollara düşüyor iş :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, ibrasoft :

Ürünü uygulamak için yüzeyi derin ve kılcal çiziklerden ne kadar temizlerseniz o kadar iyi..
Bu temizleme işlemi için polisaj makinesi ve pasta işinizi kolaylaştırır. Yüzeyi pasta ile hazırladıktan sonra ki uygulanan Ph7 yüzey temizleyici, boya koruma ve son kat cilası el ile uygulanıyor. Boya korumayı yaparken ve son kat cilasını en son yüzeyden alırken de microfiber bez kullanıyorsunuz onda da ellere, kollara düşüyor iş :) 

hocam öncelikle ellerinize sağlık, araç çok güzel görünüyor. ali expressde seramik kaplama ile ilgili ilanlara bakarken linkteki ürünü gördüm. videosuda oldukça etkıleyıcı görünüyor.  bu bahsettiğiniz ürün ile linkteki ürünün işlevi aynı mıdır sizce? x7 ve x9 olarak 2 adet seramik kaplama şişe ve 2 adet de temizleyici ve koruycu olmak üzere sprey görünüyor resimlerde.  fiyat da 38 dolar.  ne düşünüyorsunuz alınabilir mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınıza pasta kullanmanızı önermem, özellikle makina ile bir süre (bir kaç yıl) sonra aracınızın üstü, motor ve bagaj kapağı üstünde güneş yanık kelleşmesi görebilirsiniz. Kaliteli cila kullanının, ufak tefek çizikleri fazla önemsemeyin. Ben uyarayım dedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16.04.2016 at 07:43, alpay99 :

hocam öncelikle ellerinize sağlık, araç çok güzel görünüyor. ali expressde seramik kaplama ile ilgili ilanlara bakarken linkteki ürünü gördüm. videosuda oldukça etkıleyıcı görünüyor.  bu bahsettiğiniz ürün ile linkteki ürünün işlevi aynı mıdır sizce? x7 ve x9 olarak 2 adet seramik kaplama şişe ve 2 adet de temizleyici ve koruycu olmak üzere sprey görünüyor resimlerde.  fiyat da 38 dolar.  ne düşünüyorsunuz alınabilir mi ?

Ürünü bilmiyorum, kullanmadığım adını markasını bilmediğim bir ürünü alın diyerek para vermenize sebep olmak istemem doğrusu. Ürünün adını biraz araştırın isterseniz, mutlaka kullananlar veya dökümanlar ile karşılaşırsınız. Hele de yurtdışından gelecek bu tarz bir üründe biraz dikkatli olmak gerekir diye düşünüyorum. Sonuçta kimyasal ürünler, aracınızın üzerindeki boyaya uyguladıktan sonra göreceksiniz neticesini. Bu tarz ürünlerde kalitesiz veya bozuk ürünler diğer aksesuarlar gibi takmadan anlaşılan veya takınca beğenmedim diyerek sökülebilen ürünler değil. Boyaya, verniğe zarar verirse çok kötü sonuçlara sebep olabilir.
Fazla kötümser olmuş olabilirim ama en azından bilinen markaları yada uygulanmış araçlarını görebildiğiniz ürünleri tercih edin bence. 38$ yaklaşık 115 TL gibi bir rakama denk geliyor yaklaşık olarak, 3 aşağı 5 yukarı bu fiyat bandında Türkiye' de de ürünler var. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elinize emeğinize sağlık..Ben de yapmayı düşünüyorum..Önce bi pasta cila ardından seramik kaplama..Anlattığınıza göre kolay bir işlemi var..Aynı pasta cila gibi basit.. Link verebilir misiniz acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Link verip yönlendirmem doğru olmaz belki. Ben hepsiburada üzerinden aldım. Bekbars 3k olarak ararsanız başka sitelerde de bulabilirsiniz.
Bir de Nasiol ZR53 diye bir ürün var o da bayağı iddialı. Onu kullanmadım ama onu da inceleyebilirsiniz. Uygulaması oldukça zor olarak okumuştum. Belki ömrü daha uzun veya koruması daha kalındır ama ilk tecrübem olduğu için uygulama yapanların çok zorlandım diyerek anlattığı ürünü denemek istemedim.Bir de bu ürün gibi yüzey hazırlama sıvısı 2 li karışım fln yok sanırım. Sadece ürünün kendisi ve bezler geliyor. 
Belki bir sonraki sene yapacağım uygulamada onu deneyebilirim. Elim alışmış oldu bununla biraz :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...