Jump to content

Mazda 3 Seramik Boya Koruma

ibrasoft
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2 saat önce, ibrasoft :

Link verip yönlendirmem doğru olmaz belki. Ben hepsiburada üzerinden aldım. Bekbars 3k olarak ararsanız başka sitelerde de bulabilirsiniz.
Bir de Nasiol ZR53 diye bir ürün var o da bayağı iddialı. Onu kullanmadım ama onu da inceleyebilirsiniz. Uygulaması oldukça zor olarak okumuştum. Belki ömrü daha uzun veya koruması daha kalındır ama ilk tecrübem olduğu için uygulama yapanların çok zorlandım diyerek anlattığı ürünü denemek istemedim.Bir de bu ürün gibi yüzey hazırlama sıvısı 2 li karışım fln yok sanırım. Sadece ürünün kendisi ve bezler geliyor. 
Belki bir sonraki sene yapacağım uygulamada onu deneyebilirim. Elim alışmış oldu bununla biraz :) 

hocam sizin araçta taş izleri var mı? benim ön tampnda ve kaputta taş izleri var. Bu izler seramik kaplamaya engel mi? kaplamanın ömrünü kısaltırmı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam boya korumalar ile ilgili ilanlara bakarken şunu farkettim. nano teknoloji boya korumalar ile seramik kaplamalar ayrı kategorilerde yer alıyor. yanılıyorsam duzeltın sizin uyguladıgınız koruma seramik değil, nano teknoloji çeşit bır boya koruma.. seramik kaplamaların fiyatları oldukça pahalı diğer boya koruma ürünlerine göre.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O konu biraz karışık ben de tam emim değilim..

Ürünü alırken nano olarak aldım, içeriğinde silisyum ve seramik karışımı olduğu yazıyordu. Seramikler daha pahalı diye bi ön yargıya kapılmayın bence. Çünkü ürün fiyatları uygulama dahil olunca çok uçuyor. Bi önceki mesajımda söylediğim nasiol adlı ürün direk seramik olarak geçiyor onun fiyatı da 130 TL civarında. Bu ürünün içeriği de silisyum seramik karışımı diyor 2K olanı 120 TL, 3K olanı 180 TL. Uygulamacıların fiyatları düşünüldüğünde 5 de 1 veya daha uyguna geliyor. Benim bu ürünü tercih sebebim firmanın ilgisi ve uygulama yapımının da çok zor olmaması oldu. Diğer ürün biraz daha zor ve tecrübe istiyor gibi. (bi forumda camda unuttuğu uygulama pamuğunun camda düzensiz kürşeltiği hata yaptığı yerleri düzeltmek için çok uğraştığını okudum) O yüzden ilk uygulama için riske girmek istemedim. :-)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

53 dakika önce, ibrasoft :

O konu biraz karışık ben de tam emim değilim..

Ürünü alırken nano olarak aldım, içeriğinde silisyum ve seramik karışımı olduğu yazıyordu. Seramikler daha pahalı diye bi ön yargıya kapılmayın bence. Çünkü ürün fiyatları uygulama dahil olunca çok uçuyor. Bi önceki mesajımda söylediğim nasiol adlı ürün direk seramik olarak geçiyor onun fiyatı da 130 TL civarında. Bu ürünün içeriği de silisyum seramik karışımı diyor 2K olanı 120 TL, 3K olanı 180 TL. Uygulamacıların fiyatları düşünüldüğünde 5 de 1 veya daha uyguna geliyor. Benim bu ürünü tercih sebebim firmanın ilgisi ve uygulama yapımının da çok zor olmaması oldu. Diğer ürün biraz daha zor ve tecrübe istiyor gibi. (bi forumda camda unuttuğu uygulama pamuğunun camda düzensiz kürşeltiği hata yaptığı yerleri düzeltmek için çok uğraştığını okudum) O yüzden ilk uygulama için riske girmek istemedim. :-)

anladım hocam, size bahsettiğim üründen almayı düşünüyorum, baya bi netten  araştırdım, linkteki videosuda oldukça etkiledi beni. benim aracın tamponunda ve on tamponda taş ızlerı var, bu tas ızlerı seramık kaplama ıcın sıkıntı olur mu? 

https://www.youtube.com/watch?v=k4SYAaGJQMk

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Taş izlerinin sorun olacağını sanmıyorum. Bu kaplamalar çok ince, mikron düzeyinde kaplamalar. Benim tamponumda da bir kaç tane taş izi vardı bi sorun yaşamadım uygularken. Hatta rötuş boyasıyla sulu boya fırçasıyla rötuşladığım yerlerde de sıkıntı olmadı.
Umarım uygularken ve ürün temininde sıkıntı yaşamazsınız. Bu ürün daha uzun ömürlü olursa bir sonrakine ben de uygularım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, ibrasoft :

Taş izlerinin sorun olacağını sanmıyorum. Bu kaplamalar çok ince, mikron düzeyinde kaplamalar. Benim tamponumda da bir kaç tane taş izi vardı bi sorun yaşamadım uygularken. Hatta rötuş boyasıyla sulu boya fırçasıyla rötuşladığım yerlerde de sıkıntı olmadı.
Umarım uygularken ve ürün temininde sıkıntı yaşamazsınız. Bu ürün daha uzun ömürlü olursa bir sonrakine ben de uygularım :)

hocam verdıgın bılgıler ıcın tesekkur ederım. linkteki ürünü (profesyonel kit olarak satıyorlar) 38 dolara aldım.

http://tr.aliexpress.com/item/automotive-detailing-coating-car-paint-detailing-coating-exterior-car-detailing-new-car-detailing-coating-Professional-Set/32249619934.html?detailNewVersion=2

bu firmanın seramik kaplamalarla alakalı değişik bir satış politikası var.  bır cok kit var cunku. profesyonel kitte double korumadan  bahsettiği için ben bu kiti tercih ettim. profesyonel kitin içeriğinde  4 adet solisyon var.

1.nano cleaner polish ( önce bu uygulanacak mış)

2.x7 seramik kaplama (8H koruma diyorlar buna)

3.x9 seramik kaplama (9H koruma diyorlar bu ürüne,  x7 den  2 saat sonra uygulanacak mıs)

4. maintenance coat dedikleri koruyucu cila. (bu da x9dan 2 saat sonra uygulacakmıs.)

uygulama bıraz sıkıntılı olacak sanırım, tozsuz kapalı ortam bulmam gerekecek. 3 -5 sene dayanacagını yazmıslar, 2 sene dayansa bence kafi. 750 derece ısıya dayandıgı soylenıyor, vıdeoda kaputu yaktılar banamısın demedi. gelsın uygulayınca detayları paylasırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merakla bekliyorum. Umarım emeğinize ve verdiğiniz paraya değer. :)
Ben de aliexpress den direksiyon logosu aldım. O geldi onu taktım. O gelince kapı çerçeve krom çıtaları sipariş verdim. Onları bekliyorum 15 gün oldu. Umarım gelir :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, ibrasoft :

Merakla bekliyorum. Umarım emeğinize ve verdiğiniz paraya değer. :)
Ben de aliexpress den direksiyon logosu aldım. O geldi onu taktım. O gelince kapı çerçeve krom çıtaları sipariş verdim. Onları bekliyorum 15 gün oldu. Umarım gelir :)

hocam aliexpres acayip bişey alışınca kopamıyorsun, mutlaka alınacak bişeyler var :)

merak etme geçde olsa siparişler geliyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eline sağlık arkadaşım erinmeden üşenmeden kendin yapman bile takdiri hak ediyor.Ben sadece bir kez motoru temizleyip sileyim dedim kollarım koptu......

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün bende boya koruma, ayna efekti ve bütün camlara (Ön arka ve kapı camları ve yan aynalar) anti rain yaptırdım soft99 ürünleriyle... Ürünler 12 aylık koruma sağlıyor... Toplamda 100 USD mal oldu...

http://www.soft99.co.jp/english/products/carcare/wax/fusso_coat_12.html?pid=00298 (Boya koruma)

http://www.soft99.co.jp/english/products/carcare/body_coating/triz.html?pid=00157 (Ayna efekti)

http://www.soft99.co.jp/english/products/carcare/glass_coating/ultra_glaco.html?pid=04146 (Camlara)

GRrRX6.jpg

1vAvoA.jpg

ljgjXX.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Mehmet Özdemir bey valla açık söylemek gerekirse kendim yapmaya pek gözüm kesmedi... Benim yıkamacılar bu işede başlamışlar onlara yaptırdım...

Polisaj makinesi kullanılmadan yapılıyor galiba... Yapılırkende görmedim arabayı bırakmıştım...

Camların sonucu aynı bu videodaki gibi yapıldıktan sonra testini yaptım hemen....

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23.04.2016 at 15:34, sergio_01 :

Bugün bende boya koruma, ayna efekti ve bütün camlara (Ön arka ve kapı camları ve yan aynalar) anti rain yaptırdım soft99 ürünleriyle... Ürünler 12 aylık koruma sağlıyor... Toplamda 100 USD mal oldu...

http://www.soft99.co.jp/english/products/carcare/wax/fusso_coat_12.html?pid=00298 (Boya koruma)

http://www.soft99.co.jp/english/products/carcare/body_coating/triz.html?pid=00157 (Ayna efekti)

http://www.soft99.co.jp/english/products/carcare/glass_coating/ultra_glaco.html?pid=04146 (Camlara)

GRrRX6.jpg

1vAvoA.jpg

ljgjXX.jpg

maşallah araba yanıyor, kazasız belasız cezasız sürüşler..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Boya koruma konusuyla ilgili olarak şimdiki problemim araç içinde orta konsoldaki piano black renki plastik kısımları ince ince çizikleri görünüyor...

Bu bölgeyi nasıl parlatabiliriz acaba hangi ürünü kullanmam lazım varmıdır önerisi olan ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sergio_01 güle güle kullanın gayet güzel duruyor.

Bende seramik koruma yaptırmak istiyorum. Kırmızı rengi bozar diye duydum yaptıran var mı?  marka paylaşırsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Koray74 :

sergio_01 güle güle kullanın gayet güzel duruyor.

Bende seramik koruma yaptırmak istiyorum. Kırmızı rengi bozar diye duydum yaptıran var mı?  marka paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler .... Renkte hiçbir defekt olmadı... Soft99 ürünleriyle yapıldı bütün işlemler... İlk yazdığım mesajda ürünlerin linkleri mevcuttur....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizin yaptırdığınız normal boya koruma sanırım. Seramik koruma farklı oluyor 6mm kalınlıkla vernik türü bir işlem sanırım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet normal boya koruma...Sermikler çok pahalı maalesef... Bence piyasadaki en uygun ve en kaliteli ürün soft99 diye düşünüyorum... Uygulamadan sonraki su kaydırma durumu videodaki gibidir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...