Jump to content

Mazda 3 Seramik Boya Koruma

ibrasoft
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Soft99 un ürünleri güzeldir. 
Seramik kadar uzun ömürlü olmasa da katı boya korumalarından memnun kalmıştım. Boya korumada ömür sıralaması bildiğim kadarıyla sıvı, katı, nano, seramik şeklinde gidiyor. Tam seramiklerin uygulaması biraz tecrübe gerektirir. Katı boya korumalar veya seramik karışımlı nano korumaları önce tecrübe ederek daha sonra seramik koruma uygulamayı deneyebilirsiniz.

Camda su kaydırma ürünleri güzel ve silecek yükünü oldukça azaltan ve camın temiz kalmasını sağlayan ürünlerdir. Ama cam kaydırıcı ürünlerini yan camlara uygulamanızı pek tavsiye etmem. 2-3 değişik marka kullandım. Hepsinde aynı durumu yaşadım. Ön camın eğimi ve karşıdan gelen rüzgar ve silecek faktörü ile ön camda su durmuyor. Ama yan camlar özellikle aynaların olduğu kısımda aynanın da rüzgara kalkan olması sebebiyle damlacık şeklinde su öbekleri kalıyor camda. Özellikle akşam trafiğinde aynaya doğru baktığınızda boncuk boncuk duran sular görüşte sıkıntı ve yansıma yaptırıyor. Ben çok rahatsız olmuştum. Daha sonra kullandığım 8 ay giden üründe de aynı sorun oldu. Ön camda hiç sorun yaşamadım ama yan camlara pasta çekerek ürünü temizlemek durumunda kalmıştım.  Ön camlar için kesinlikle çok güzel ürünler ama yan camlar ve özellikle aynaların gölgesinde kalan alan için sıkıntı yaratabiliyor. 
Fussonun cam için olan ürününü kullanmadım, o belki farklı olabilir ama benim kullandıklarımda bu sorunu yaşadım. 

1 saat önce, Koray74 :

sergio_01 güle güle kullanın gayet güzel duruyor.

Bende seramik koruma yaptırmak istiyorum. Kırmızı rengi bozar diye duydum yaptıran var mı?  marka paylaşırsanız sevinirim.

Katı ve sıvı waxlarda durum farklı ama Seramik veya nano kaplama boyanın üzerinde çok ince vernik gibi şeffaf bir tabaka oluşturan kaplamalar. Uygulama sırasında bazı hatalardan dolayı iz bırakabilecek ürünler. Ama genelde kalan izler için çözümler mevcut. (fiber beze ürünü sıkıp tekrar silmek gibi, ek yerindeki birleşimlerin üstünden tekrar geçmek gibi) Kırmızı için bir özel durum yok. Açık renk araçlarda hatalar daha az belli oluyor. Siyah, füme gibi koyu renk araçlar bu konuda daha hassas. Ama oda boyaya hasar verdiği için değil; uygulama sırasında 50x50cm şeklinde gidilirken birleşme noktalarının hatalı geçilmesinden, genel olarak ürünün homojen dağılmamasından kaynaklanan sorunlar. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben arabamı Muğla bayisi Gönen den aldım ve yapacağım her şeyi Okan beye danışıyorum sağ olsun her konuda yardımcı oluyor. Seramik kaplamayı da sorduğum da bir müşterisinin yaptırdığını ve kırmızı rengin kahve bordo karışımı bir şey olduğunu ve sildirmek için baya uğraştıklarından bahsetti bu yüzden terettüdüm var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kullanılan ürün de çok önemli bu konuda.
Metalik renklerde bildiğiniz gibi boya vernik tabakasının altındadır. Opak boyalar gibi araç yüzeyinde gördüğünüz direk boya değildir. Üzerine yapılan uygulamalar da bu vernik tabakasının üzerinde kalır. O açıdan renk olarak aracın rengini değiştireceğini düşünmüyorum. Ama bazı ürünler var arac rengi daha canlı olsun diye renkli cila ve boya korumalar gibi.. Belki o tarz bir ürün kullanılmış olabilir. Normalde seramik ve nanolar (en azından benim gördüklerim) şeffaf. Aracın farlarına bile uyguladım hatta. Renk değişimi değil, buğulu bir görüntü bile oluşturmadı. 

Ama burada asıl aktör ürün, yardımcı oyuncu uygulamayı yapan kişi. İkisinden kaynaklı sorun da olmuş olabilir. Kendiniz yapacaksanız benim gibi önce tamponun alt köşesinde bir noktada deneyip tüm araca ondan sonra uygulayabilirsiniz :)

Yine hatırlatayım; kendiniz yapacaksanız ve tecrübeniz yok ise elinizin alışması için ön antreman olarak; katı boya korumalar veya nano korumalar ile başlamanız daha iyi olur. Uygun bakımla bu ürünler de koruma sağlar. Yine de karar sizin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç hoş olmuş benim araba da kırmızı renkte boya koruma ve kaput filmi yaptırma niyetindeyim......

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

http://tr.aliexpress.com/item/automotive-detailing-coating-car-paint-detailing-coating-exterior-car-detailing-new-car-detailing-coating-Professional-Set/32249619934.html

linkteki profesyonel seramik setini kampanyadan 38 dolara satın aldım, ürün geldi ve bugun uyguladım,

boya durumum çok kotu degıldı o yuzden pasta cıla yapmadım, sadece ürünü uygulamadan once renkli cıla uygulaması yaptım.

sonrasında sırasıyla ürün içeriğindeki

1.nano cleaner polish  ( seramik kaplamaya hazırlık katı) 

2. x7 seramik kaplama ( 8h kalınlıgında)  

3. x9 seramik kaplama (9h kalınlığında)

4. koruyucu

ıkıser saat ara ıle uyguladım, sonuçtan memnunum, yorucu bır gundu lakın  sonuc olarak verilen emeğe değdi, resımlerı paylasıyorum. 

IMG_3974.JPG

IMG_3979.JPG

IMG_3982.JPG

IMG_3983.JPG

IMG_3990.JPG

IMG_3993.JPG

IMG_3994.JPG

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 dakika önce, Mehmet Özdemir :

İtfaiyeyi çağıran olmadı mı hocam? Araba yanıyor da :)

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

maşallah de hocam nazar değmesin. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@alpay99 Elinize sağlık... Kazasız belasız günlerde kullanın inşallah.

İlerleyen günlerde kalıcılık ve fırça çizikleri konusunda değerlendirme yaparak görüş paylaşırsanız iyi olur.. 
Geçen gün bi makale okudum seramikler ve boya koruma ürünleri ile ilgili... 7H sertlik 9h sertlik muhabbetlerinin müşteri kandırma için olduğu, boyanın 2H sertlikte olduğu ve bu korumalarla en fazla 4H sertliğe ulaştırılabildiği fln yazıyordu...

Benim nano korumada suya karşı bir direnç var, yani araca su tuttuğumda tozlu kirli de olsa su kayma eğiliminde, ama geçen az da olsa kılcal fırça çizikleri gördüm güneşte... Pastayı az yaptığım için boyada mı kaldı yoksa boya korumada mı kılcal çizikler oluşmaya başladı emin değilim.
Bir kaç yıkama sonrası bu durumu da paylaşırsanız, daha iyi ürüne daha az deneme yanılma ile ulaşma konusunda forumda bir ortak yol bulmuş oluruz..

10 parça Krom cam çıtalarım geldi bu arada, montajını yaptım çok hoşuma gitti, kapı kollarını da sipariş verdim Aliexpressten :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, ibrasoft :

@alpay99 Elinize sağlık... Kazasız belasız günlerde kullanın inşallah.

İlerleyen günlerde kalıcılık ve fırça çizikleri konusunda değerlendirme yaparak görüş paylaşırsanız iyi olur.. 
Geçen gün bi makale okudum seramikler ve boya koruma ürünleri ile ilgili... 7H sertlik 9h sertlik muhabbetlerinin müşteri kandırma için olduğu, boyanın 2H sertlikte olduğu ve bu korumalarla en fazla 4H sertliğe ulaştırılabildiği fln yazıyordu...

Benim nano korumada suya karşı bir direnç var, yani araca su tuttuğumda tozlu kirli de olsa su kayma eğiliminde, ama geçen az da olsa kılcal fırça çizikleri gördüm güneşte... Pastayı az yaptığım için boyada mı kaldı yoksa boya korumada mı kılcal çizikler oluşmaya başladı emin değilim.
Bir kaç yıkama sonrası bu durumu da paylaşırsanız, daha iyi ürüne daha az deneme yanılma ile ulaşma konusunda forumda bir ortak yol bulmuş oluruz..

10 parça Krom cam çıtalarım geldi bu arada, montajını yaptım çok hoşuma gitti, kapı kollarını da sipariş verdim Aliexpressten :) 

hocam çok teşekkürler iyi dileklerin için. profesyonel olarak boya koruma işinde değilim lakin çok araştırma yaptım, genelde seramik kaplamalar için  ürün markası değişsede açıklama kısmında 8h yada 9h kalınlığında gibi ibareler var. ben onların yalancısıyım :)

piyasada seraamik uygulamanın çok zor oldugu yanlızca profesyonellerın yapabıldıgı konusunda bır ınanmıslık var, ben cook uygulama vıdeosu ızledım bı kac kucuk ayrıntıya dıkkat edılırse cok zor değil. hatta bence pasta cıla ısınden daha kolay :)

senın uygulamaya tekrar baktım, senın urun kesınlıkle seramık değil, nano teknolojık bır boya koruma. cunku seramık kaplamada parça parça urun uygulanıp 3-5 dakıka ıcınde sılınmesı gerekıyor, sılınmeden kurursa problem olusuyor.

ürün açıklamasında, 8h kalınlıktakı seramik için 2-3 sene garanti, 9h kalınlığındaki ürün içinse 3-5 sene garanti veriyor. acıkcası bana bıraz abartı geldı lakın layıkıyla 1-2 sene gıtse bence kafi. 

suan ıcın boyanın uzerıne bır katman olustugu net bır sekılde bellı. zaten parlaklıgıda o katman sağlıyor. 24 saat su teması olmaması ıle ılgılı uyarı vardı, 1 haftada aracı yıkamayın uyarısı vardı ürün uzerınde.  bu sureçten sonra denemeler yaaparım tecrubelerımı paylasırım.  

daha once eskı arabalarıma kendım pasta cıla atardım nano teknolojık cıla atardım yada zıbeartta boya koruma yaptırmıstım. hep 1 sene boya koruma garantısı verırlerdı lakın 2-3 ay ıcınde boya eskı durumuna donerdı, o yuzden ben pek ınanmıyorum bu garantı olaylarına, seramıgı ılk kez yaptım vede ılk kez canlı gordum, bakalım ne kadar gıdecek, sureçle ılgılı durumları paylasırım.

hoca hayırlı olsun krom çıtalar gule gule kullan, resım paylasırsan sevınırım, merak ettım :) alıexpress tam bır bagımlılık oldu benım ıcınde :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@alpay99
Bende profesyonel değilim zaten :)
Kendi araçlarımızla ilgilenmeye çalışıyoruz işte... Benim kullandığım tam seramik değil zaten, seramik karışımlı nano koruma diye geçiyor. Ama bi seramik yazıyor benim araca da anlaşılan :)

Krom kapı kolları ve diğer aksesuarlar gelince toplu olarak çekim yaparak koymayı düşünüyordum ama seni meraklandırdığım için bir kaç açıdan koyayım. Bagaj spoiler ve iç kapı kolları için satine görümlü folyo fln da eklemeyi düşünüyorum. İşten güçten vakit buldukça yavaş yavaş yapacağım bişeler...

AJ0Orp.jpg

0D40J9.jpg

4lZpy4.jpg

J27Vbo.jpg

OM3r4Q.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, ibrasoft :

@alpay99
Bende profesyonel değilim zaten :)
Kendi araçlarımızla ilgilenmeye çalışıyoruz işte... Benim kullandığım tam seramik değil zaten, seramik karışımlı nano koruma diye geçiyor. Ama bi seramik yazıyor benim araca da anlaşılan :)

Krom kapı kolları ve diğer aksesuarlar gelince toplu olarak çekim yaparak koymayı düşünüyordum ama seni meraklandırdığım için bir kaç açıdan koyayım. Bagaj spoiler ve iç kapı kolları için satine görümlü folyo fln da eklemeyi düşünüyorum. İşten güçten vakit buldukça yavaş yavaş yapacağım bişeler...

AJ0Orp.jpg

0D40J9.jpg

4lZpy4.jpg

J27Vbo.jpg

OM3r4Q.jpg

Hocam ellerine sağlık cok guzel olmus, kazasız belasız cezasız guzel gunlerdr kullan, linkini atar mısın bi inceleyim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, alpay99 :

Hocam ellerine sağlık cok guzel olmus, kazasız belasız cezasız guzel gunlerdr kullan, linkini atar mısın bi inceleyim :)

Amin, hepimiz kazasız belasız kullanalım inşallah... Çok uyguna almışsın seramik korumayı.. Şimdi fiyatları üçe katlamış resmen :)

Krom çıtalar (Ben aldığımda 85$ dı şimdi 102$ olmuş) (Şimdi kontrol ettim de satıcıda kalmamış görünüyor. Başka satıcıdan yine bakabilirsiniz)
http://tr.aliexpress.com/item/Free-shipping-Mazda-6-Mazda-3-star-Cheng-hatchback-sedan-stainless-steel-decorative-window-trim-strip/32373026591.html

Kapı kolları;  (bir hafta önce sipariş verdim, gelmedi daha bekliyorum)
http://tr.aliexpress.com/item/For-Mazda-2-2009-2013-Mazda-3-2010-2013-Mazda-6-2006-2007-2008-2009-2010/32252977823.html

Kapı kilit kapakları (Krom çıtalarla birlikte vermiştim sipariş gelmedi hala, uyuşmazlık bildiricem bu hafta)
http://tr.aliexpress.com/item/Mazda-3-mazda-6-mazda-2012-2013-2014-2015-car-styling-Door-Lock-Decoration-Protection-Stainless/32602166104.html

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Krom çıta mevzusu için aşağıdaki ürünü tavsiye ederim. Uygun kalınlıkta sipariş etmeye dikkat etmek lazım.

15 / 5 M Universal Chrome Rubber Styling Interior Exterior Strip Strip Trim Moulding Decoration Car Van Sticker Truck 4 - 28MM

http://s.aliexpress.com/Zfquyaae

(from AliExpress Android)

Redmi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, Mehmet Hayri Genç :

Krom çıta mevzusu için aşağıdaki ürünü tavsiye ederim. Uygun kalınlıkta sipariş etmeye dikkat etmek lazım.

15 / 5 M Universal Chrome Rubber Styling Interior Exterior Strip Strip Trim Moulding Decoration Car Van Sticker Truck 4 - 28MM

http://s.aliexpress.com/Zfquyaae

(from AliExpress Android)

Bu ürünler standart yapıştırma şerit, üzeri belirli bir süre sonra güneşten kavrulma ve yüzeyde çatlamalar oluyor. Honda arac için uygulayan bir arkadaşım vardı. Akdeniz ikliminde özellikle sorunlu biraz... Yüzeyindeki plastik kaplama kavruldu, eğim verdiği noktalardan başlayarak tüm yüzeyi. Aracı sattı satmasaydı görsellerini eklerdim. Bu ürün belki biraz daha kaliteli olabilir ama arka kapı köşesi kalın olan BL ve BK sedan kasalarda çok orijinal gibi olmayacaktır. (kişisel görüşüm, zevkler tartışılmaz aksini iddia edene saygı duyarım.)
Bir de bu ürünler belirli bir kalınlıktan sonra sarmal yönünde bükülebiliyor ama dikey eksende eğim vermek biraz zor oluyor (Kapıların üst çıtasını dönerken zorlanılabilir, ince olursa yaşanmayabilir)  Alt çıtalar için uygun fiyatlı alternatif olarak değerlendirilebilir.

Aldığım ürün araca özel, 304 kalite paslanmaz çelik. Kalıpları tam araca göre oturma denk gelmeme sorunu olmadı.  Altındaki 3m bantlara ilaveten silikon destekledim, bantın sıcaktan gevşeme bırakma ihtimaline karşı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Açıkçası takalı daha iki ay olmadı, belki bu yüzden henüz sorun yaşamadım. Belirttiğiniz gibi uygun fiyatlı alternatif olarak değerlendirilebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, ibrasoft :

Amin, hepimiz kazasız belasız kullanalım inşallah... Çok uyguna almışsın seramik korumayı.. Şimdi fiyatları üçe katlamış resmen :)

Krom çıtalar (Ben aldığımda 85$ dı şimdi 102$ olmuş) (Şimdi kontrol ettim de satıcıda kalmamış görünüyor. Başka satıcıdan yine bakabilirsiniz)
http://tr.aliexpress.com/item/Free-shipping-Mazda-6-Mazda-3-star-Cheng-hatchback-sedan-stainless-steel-decorative-window-trim-strip/32373026591.html

Kapı kolları;  (bir hafta önce sipariş verdim, gelmedi daha bekliyorum)
http://tr.aliexpress.com/item/For-Mazda-2-2009-2013-Mazda-3-2010-2013-Mazda-6-2006-2007-2008-2009-2010/32252977823.html

Kapı kilit kapakları (Krom çıtalarla birlikte vermiştim sipariş gelmedi hala, uyuşmazlık bildiricem bu hafta)
http://tr.aliexpress.com/item/Mazda-3-mazda-6-mazda-2012-2013-2014-2015-car-styling-Door-Lock-Decoration-Protection-Stainless/32602166104.html

hocam seramikte fiyatlar çok oynak, ama alacak olursan adama arkadas bu fıyata almıs bende almak ıstıyorum bu fiyattan dıye mesaj atılıp pazarlık yapılabılır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

İyi günler. 2 ay önce Mazda 3 HB aldım. Boya koruma yaptırmak istiyorum. Biraz araştırdım , benim anladığım bu işi yapan firmaların kullandığı malzemeler ortalama aynı kalitede (Ziabart, Sonax, Meguaris v.b.) önemli olan    uygulama merkezindeki işçilik. Bana İzmir de bu işi iyi yapan bir yer önerebilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, gencaygol :

İyi günler. 2 ay önce Mazda 3 HB aldım. Boya koruma yaptırmak istiyorum. Biraz araştırdım , benim anladığım bu işi yapan firmaların kullandığı malzemeler ortalama aynı kalitede (Ziabart, Sonax, Meguaris v.b.) önemli olan    uygulama merkezindeki işçilik. Bana İzmir de bu işi iyi yapan bir yer önerebilir misiniz?

Merhaba,

Konunuzu forumda en son güncel konu altında birleştirdim.

Şu konuyu da incelemenizi öneririm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...