Jump to content

Mazda CX-3 Port Bagaj

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 2 ay sonra ...

Merhabalar, ben Faruk. Antalya'dan selamlar. 2015 CX-3 Power Sense sahibiyim. Portbagaj ve taşıyıcı sistemle alakalı bir sorum olacak. Antalya'daki servise de danıştım ancak kesin bir cevap alamadım. Sorum şu: aracımın tavanına bir tavan taşıma sistemi taktırmak ve bu sistemin üzerine de yük olarak "araç üstü çadır" olarak piyasada bulunan çadırlardan yerleştirmek istiyorum. Bu araç üstü çadırların bir çeşidi kapalı haldeyken bir portbagaj gibi duruyor. Aerodinamik olarak daha verimli bir tüketim sağlıyor. Ben de bu türünden alıp aracın üstüne takmak istiyorum. Kapalı halde çadırın ağırlığı 50 kg. civarında -ki bu değer mazda sitesindeki aksesuar tavan taşıma sisteminin 50 kg. kapasitesi ile uyumlu. Yani araç hareket halindeyken 50 kg. yüklü bir portbagaj taşıyor gibi hareket edecek. Ancak asıl muhabbet aracı uygun bir yere çekip, tavandaki çadırı açıp konaklamak istenildiğinde başlıyor. 2 kişilik bir çadırda 200 kg.civarı bir toplam kütleden bahsediyoruz. Araç hareket halinde değilken bu yük aracın tavanına zarar verir mi?

Çadırın açık ve kapalı halleri için fotoğrafları ekliyorum.

images.jpg

ae894466a712aaabb3af94c0385ae24d.jpg

outline-magg-airland-min.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu soruya cevap verebilmek için (Teknik açıdan) direklerin mahiyetni dizaynını ve bagajın bağlantı noktalarının yerini bilmek lazım.Bunları servis değil ancak fabrikanın/firmanın  dizayn (Tasarım) bölümü bilir.

Bu bilgileri alabilirseniz bir CAD programından üzerine binen yükün neler yapabileceğini simüle etmek kolay.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

42 dakika önce, Teknisyen :

Bu soruya cevap verebilmek için (Teknik açıdan) direklerin mahiyetni dizaynını ve bagajın bağlantı noktalarının yerini bilmek lazım.Bunları servis değil ancak fabrikanın/firmanın  dizayn (Tasarım) bölümü bilir.

Bu bilgileri alabilirseniz bir CAD programından üzerine binen yükün neler yapabileceğini simüle etmek kolay.

Merhabalar, cevabınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bu verilere ulaştıktan sonrası kolay ancak bu verileri almak oldukça zor olacaktır. Ben Mazda İstanbul merkeze de bir mail attım. Bakalım onlardan nasıl bir cevap gelecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

Güncel rakamkarla thule marka port bagaj 1200tl civarında. Aynı ürünü Thuleden almak isterseniz yaklaşık 600 650euro civarında gözden çıkartmalısınız.

Ayrıca yine rhule markalı bağlantı ayakları ve taşıyıcı için de 750tl ödemeniz gerekli. Aynı malzemeler thule sitesinde 400euro civarında satılmakta.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güncel rakamkarla thule marka port bagaj 1200tl civarında. Aynı ürünü Thuleden almak isterseniz yaklaşık 600 650euro civarında gözden çıkartmalısınız.
Ayrıca yine rhule markalı bağlantı ayakları ve taşıyıcı için de 750tl ödemeniz gerekli. Aynı malzemeler thule sitesinde 400euro civarında satılmakta.

Aynen.. urunleri alan biri olarak eger ihtiyaciniz varsa bu urunleri servisten almanizi, mumkunse cok ozverili ve ilgili gordugum Mugla servisten almanizi oneririm
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
02.02.2017 at 18:11, okkko :

Yurtdisi mazda servisindeki fiyati ile Turkiyeki mazda servisindeki fiyat tamamen ayni. Belki tr.de daha uygun dur donuste ugrayip taktiririm diye dusunmustum. Tskler bilgi icin. 

Bir diger sorum ise bu tasiyicilar tavana nasil monte ediliyor? Herhangi bir montaj deligi yok tavandaki siyah seritte.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, g3z3g3n1616 :

Yurtdisi mazda servisindeki fiyati ile Turkiyeki mazda servisindeki fiyat tamamen ayni. Belki tr.de daha uygun dur donuste ugrayip taktiririm diye dusunmustum. Tskler bilgi icin. 

Bir diger sorum ise bu tasiyicilar tavana nasil monte ediliyor? Herhangi bir montaj deligi yok tavandaki siyah seritte.

Tavanda önden arkaya giden şeritlerin deliklisi geliyor. Altında montaj yeri mevcut araç üzerinde. Onlar da dahil fiyata...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...