Jump to content

Yaz Lastiğinde Hangi Markayı Tercih Ediyorsunuz ?

Burak
 Paylaş

Yaz Lastiğinde Hangi Markayı Tercih Ediyorsunuz ?   

81 oy

1. 1. Yaz Lastiğinde Hangi Markayı Tercih Ediyorsunuz ?

Tavsiye Edilen Mesajlar

Continental yazlik lastiklerimi bugün taktirdim, fotosu da yarina insallah

GT-I8552 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13.04.2016 at 13:32, İlhan :

Toyo'lardan sonra uzun araştırma neticesinde, Michelin Primacy 3 almıştım 4 sene önce. Toyo'lardan sonra yol sesi inanılmaz azaldı ve aracın yol tutuş, ıslak/kuru/viraj performansı bariz şekilde arttı. Ayn şekilde ıslak/kuru fren performansını çok beğeniyorum. Bu süreçte bir takım Primacy eskittim. Gittim yine aynısından bir takım aldım kullanıyorum. 

Michelin Primacy 3 kullanma ısrarım devam ediyor. Ben bu lastiğe tam not veriyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, renegade :

Michelin Primacy 3 kullanma ısrarım devam ediyor. Ben bu lastiğe tam not veriyorum.

Yazlık Primacy 3 lastiklerim şirkette kayboldu. Daha doğrusu Trakya bölgesindeki saha arkadaşımın Toyota Coralla'sına takılmış yanlışlıkla. Hal böyle olunca, yine hiç düşünmeden, tereddüt yaşamadan bir takım daha Primacy 3 aldım bu gün. Arkadaşımın aracına yanlışlıkla takılan Primacy 3'ümü sadece 1 yaz sezonu boyunca kullanmıştım. Her işte vardır bir hayır diyerek, gittim yeni bir takım daha aldım. Bu üçüncü takım Primacy 3 lastiklerim oldu böylelikle. Tanesini 225 liraya aldım (205/55/16)* Kışlık lastiklerimden sonra oh be dünya varmış dedim bu gün. Şirketten çıktığımda Gebze-Akfırat-Kurtköy virajlı yollarında rahat rahat, güvenli, konforlu sürüşüme kavuştum tekrar. Bir ara sağa çekip, lastiklerimin yanaklarından öpecektim. :D:geyik:

*Lastiklerim şirket aracına takıldığı için, bu alımımı şirket karşıladı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kışlık lastiklerden sonra aynen @İlhanbeyin dediği gibi güvenli sürüşe kavuştum..virajlarda o kadar hoş tutuyor ki arabayı lastiklere hasta oldum..İnip yanacıklarından ısıracaktım kızanı :D 12592361_615147005307697_5308595350901368920_n.jpg13015096_615147071974357_1346261920013883569_n.jpg13015337_615147021974362_3149105774377497057_n.jpg13043280_615147038641027_2688420134605406715_n.jpg13051659_615146971974367_3978581372078368805_n.jpg13087426_615147051974359_7008728392161289377_n.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada topumun üstüne yatacaklardı unutmadım aldım onu :D birde inmiş vaziyette vercekti,şişir şunu da sektire sektire gideyim dedim :D Her türlü kardayım galiba :D  

Good year da ki adam biraz lakayt olunca vazgectim.(tanesi 160 tl dedi. Tatil hediyesi de 15 janttan sonrası içinmiş direk kaybetti)

lassa ya gittim tanesine 150 tl çekti.

En güzeli 155 tl ye conti dedim ve aldım..

Ömer626 tarafından düzenlendi
eksik metin
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benimkiler de tükendi..almam lazım bariz kayma hissediyorum tutuşdan kayıp da mevcut..hangisini tercih etmeliyim sizce ben de size sorayım..hızlı kullanıyorum ve yine üzerindeki gibi performans lastiği alacağım..18 inç bu arada lastikler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haftasonu kredi kartının da dönmesini fırsat bilip 2011 18. haftasından kalma kısaca KÜTÜK diye adlandırabileceğim lastiklerimden kurtuldum ( Markası Goodyear ama çok eski model, üretimten 2012 de kalkmıştı modelini hatırlamıyorum, hatta lastiğin üstüne baktım bulamadım bile :D ) ve @zealot'un tavsiyesi, test sonuçları ve fiyat etkenlerinden  dolayı Goodyear Efficient Grip Performance taktırdım. Lastiklerim 2016 9. hafta üretimi ( 14. hafta da varmış ama çırağın gazabına uğradık, bir önceki sevkiyattaki lastikten vermiş :D  ) 4 adet alınca 1 yıl da yol yardımı verdiler. 

Yol tutuşunu çok test etmedim daha dün akşam taktırdığım için ama ses konusunda özellikle kayıt tutmaya çalıştım. Telefonuma indirdiğim uygulama sayesinde belirli bir güzergah ve hız boyunca araç içindeki sesi ölçebiliyorum. Bu sayede hem eski hem de yeni ses seviyelerini ölçme şansım oldu.

Kozyatağı TEM - Çamlıca Dönüş ( Mimar Sinan Camisinin olduğu kavşak ) arasında 100 km hız ile giderken ses ortalamam araç içinde 72 dB idi .Yeni lastikleri taktıktan sonra aynı güzergah da aynı hız ile ortalamam 67 dB e düştü. 

Daha önce eski lastik ile Maltepe - Bostancı sahilyolu 70-75 km hız ile ortalama 69 dB elde etmiştim, onu da test edip sizleri bilgilendiririm. Eskisi mi çok kötü yenisi mi çok iyi bilemiyorum ama ses ciddi azaldı :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19.04.2016 at 09:27, Burak :

Ankete baktığımızda Türkiye'de üretilen, Formula1'in tek lastik tedarikçisi olan Pirelli'nin site üyelerinde hiç karşılık bulmaması ilginç geldi. 

Pirelli , suv lastiklerinde iyi , Scorpion serinin, yaz , kış,  4 mevsim , yüksek performans serileri var...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Benim araçta fabrika çıkışı  Pirelli Cinturato P1 var.  Bazı i20'ler fabrika çıkışı Michnelin Green X ile geliyor sebebini bilmiyorum. Passat aracımız da Michnelin Green X ile gelmişti; kmsi gelince Pirelli Cinturato P7 ile değiştirildi.

Açıkçası Michnelin Green X'i başka araçlarda da kullandım ve Pirelli'den daha iyi buldum. Yol tutuş ve fren mesafesi bakımından bir fark gözlemlemedim ama sanki Michnelin daha yumuşak gibi, ayrıca o plastik kısa ve yüksek tümseklerden geçerken o meşhur ''dıkıdık'' sesini Pirelli çok daha fazla çıkarıyor.

Genellikle Pirelli ve Michnelin karşılaştırılır ama Continental'in Premium Contact ve özellikle Sport Contact lastikleri çok övülüyor. 195/55 R16 sport contact üretildiğini zannetmiyorum ama i20'nin lastiklerini değiştirmek kısmet olursa EcoContact veya Premium Contact tercih ederim.  Pirelli kullanıyoruz ama kendim almak durumunda  olsam Continental denerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yazlık olsun, kışlık olsun farketmiyor, fiyat fayda oranlaması bakımından benim için bir numara Falken'dir. Yazlık lastiklerini yeni sattığım Astramda tecrübe etmiştim. Yakıtta C, ıslak zeminde A sınıfı, gürültü seviyesi oldukça düşük, fiyat olarak da Michelin, Goodyear gibi markalarla Petlas arasıdır. Herşeyden önce Toyo'nun performans markası ve Japon teknolojisine sahip. Özellikle ıslak zeminlerde viraj ve fren performansı süper. Her tanıdığıma şiddetle tavsiye ediyorum, size de tavsiye ederim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese merhaba 2011 4x4 Tiguan 1.4 Tsi aracımda tee 2011 de takılmış yarı arazi yarı asfalt Michelin Diamaris lastikler vardı, yaz kış ayrı lastik kullanılmış olsa gerek 2016 yılında bile daha hala dişleri dipdiri yeni gibi duruyordu, ama yanaklarda yaşlanmaya bağlı çatlaklar ve lastikte araç içinden bile hissedilebilen bir sertleşme hatta betonlaşma vardı, lastikleri değiştireyim derken arabayı değiştirdim. 

Passat'ı Adana DOD'dan teslim aldığımda üzerinde hiç diş kalmamış tamamen dümdüz Falken marka lastikler vardı arabada, lastikler o kadar bitiklerdi ki 200 km yol gidilse telleri falan ortaya çıkar parçalanırlardı o derece. Tanımadığım bilmediğim memlekette İzmir'e doğru yola çıkmadan önce acilen lastik almam gerekti , Michelin tek favori markam olduğu için önce ona baktım, almışken de dört mevsim alayım dedim ama 4 adet Crossclimate için 1600-1800 gibi rakamlarla karşılaştım, o anda akılda olmayan başka masraflarda çıkınca uygun fiyatlı alternatiflere yöneldim, Michelin'in alt markası olan ve Sırbistan'da üretim yapan Riken'i inceledim deseni hoşuma gitti, birkaç yıl önce bir lastikçide raflarda görmüştüm, yanak ve sırt kısmını bastırarak ve sıkarak ne kadar yumuşak bir lastik olduğunu hissedip şaşırmıştım, resmen hamur gibiydi, michelin'in kendisinden bile bariz şekilde çok daha yumuşaktı, o anıyı da hatırlayınca tamam dedim Riken alıyorum, Kormoran' da aynı şekilde Michelin'in alt markası zaten Riken'le desenleri falan aynı bu ikisinden hangisi denk gelirse diye sanayide uzun uzun aradım istediğim ebatı bulamadım ama orjinal ebatın aynısını Riken'den aldım. Şansıma çok taze lastik denk geldi henüz üretim tarihi üzerinden 3 hafta geçmiş Made in Serbia 4 lastik takıldı :) . 215/55/16 ebatlı 4 adet yaz lastiği için 750 lira ödedim 8) .

Lastiklerle 2.600 Km yol yaptım .Öncelikle lastiğin deseni çok güzel, göze hoş geliyor. Konforlu bir lastik yolda ki hata ve kusurları güzel emiyor. Islak zeminde ve kuru zeminde ani frenlerde oldukça tatminkar , güven veriyor . Aklı başında insanın arabayla girmeyeceği toprak bir yola arkadaşın aklına uyup girdik toprak yolda dik rampalarda çok kısa süreli patenajlar olsada sorun yaşamadan durmadan ilerleyebildik. Stabilize asfaltta veya kaliteli asfaltta virajlara sert girseniz dahi hiç bir şekilde viraj dışına açılma veya olumsuz hareket yapmıyor iyi yol tutuyor. 

Olumsuz yanları ise şunlar ; Çok değil ama yinede gürültülü bir lastik , parlak ve kaymak asfaltta ani kalkış yapılırsa uzun süre patenaja kalabiliyor, çok yumuşak bir lastik olduğu için yanakları dik durmuyor tavsiye edilen psi değerini basmama rağmen yanaklar yere değiyor o yüzden fazla hava basmak zorunda kalıyorum, ancak o zaman yanaklar yerden kurtuluyor. Yakıt verimliliği sınıfı E .

Uygun fiyata iyi bir lastik almak isteyenlere Riken veya Kormoran'ı tavsiye ederim.

Jantlarımın tipini ve ebatını beğenmiyorum, orjinal jantlardan tipi düzgün güzel bir jant aldığımda, Michelin crossclimate veya Nokian weatherproof  4mevsim lastiklerine geçiş yapıcam.  Nokian weatherproof  bulunabilir ise özellikle tercih ederim, çok başarılı bir lastikmiş diye yazıyor heryerde, markada ürününü şusu şöyle busu böyle diye çok güvenerek dolu dolu anlatıyor, denemekte fayda var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabada yaz / kış tercihim Goodyear'dır. Ondan önce Michelin ve Toyo kullanmıştım, bir daha kullanmam.

Arabadan daha önemli motosiklet var bir de, aldığım iki spor motosiklette de lastikler fabrika çıkışı Dunlop markaydı ve her ikisi de son derece sorunsuz ve yol tutuşu iyiydi. Listede Dunlop yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...