Jump to content

Dijital Fotoğraf Makinesi

MuRDoC_111
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

15.08.2007 at 10:41, OveRMinD :

10x optik zoom'da 300'le önünden geçen arabaları yakalaman çok zor olacak Volkan, şimdiden başarılar :D

Şöyle açıklıyayım, makinenin 10x optik zoomu olması illa ki bütün fotoları 10x le çekmeni gerektirmez, saymak gerekirse 1x, 2x, 3x, 4x, 5x, 6x, 7x, 8x, 9x ve 10 x fotolar çekebilirsin, hatta bunların ondalıkları da var ama yazması uzun olur.. :geyik:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi Zeiss o kadar aman aman bi marka değil, gözünüzde büyütmeyin... Nikon makinalarda Nikkor var ki Zeiss'e takla attırır. Zaten kompact makina Zeiss olsa ne olur, Seyiss olsa ne olur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18.08.2007 at 16:18, OveRMinD :

Abi Zeiss o kadar aman aman bi marka değil, gözünüzde büyütmeyin... Nikon makinalarda Nikkor var ki Zeiss'e takla attırır. Zaten kompact makina Zeiss olsa ne olur, Seyiss olsa ne olur...

Valla benim fotografcı arkadaş tavsiye etmişti.Ben internetten Sanyo marka fotoğraf makinası sipariş etmiştim bunu almadan önce,arkadaş yapma etme Sony al deyince değiştirdim-binbir zorlukla-.Yoksa benim gibi teknolojiyle arası olmayan bir adam ne anlar Carl Zeissden :) :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de Okan'a katılıyorum :) . Digital SLR yani profesyonel bir dijital makina olmadıktan sonra sadece optik zoom farkından dolayı tercihim değişebilir bu saatten sonra. Yoksa 3.2 Megapixel CyberShot ile halen gayet mutlu ve mesud yaşıyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22.08.2007 at 07:35, Burak :

Ne yapacan makroyu börtü böcek mi çekiyon ? :D Romantik şey :D

Genişlet  

Abi bu sorunun cevabı için galerimdeki DeviantArt bölümüne bakabilirsin, bikaç bişi var orda...

Bence fotoğrafın asıl güzeli makrolar... Gidip Allah'ın milyonlarca olan papatyasını bile 3 cm'den çeksen inanılmaz bi fotoğraf çıkıyo ortaya...

Hatta yorulma diye linkleri koyayım:

Linklere girince orjinal boyutlarının olduğu dA linkleri de yazıyo, makro kesinlikle muhteşem bi olay, en sıradan ve akla gelmeyen şeylerden bile inanılmaz güzellikte fotoğraflar çıkıyo... Zaten bu 7.2'lik makinenin pişman olduğum tek özelliği makrosunun iyi olmaması...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi artık mecburen mp artınca makinenin sensör de büyük boyutlara çıkıyor.. ha sensör boyutları aynı kalsa da pxel sayısı bu şekilde atsa oldukça yoğunlaşacaktır sensörler bu da fiyatı patlatacaktır :) sensör boyutu ile ilgili olduğunu düşünüyorum yani bu makronun uzamasını

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha önce baktım Okan, benimki latife.. Dediğin gibi çok güzel şeyler çıkabiliyor makrolardan ama bu portakal suyunun üstündeki köpük bana pek portakala ait gibi gelmedi :D  Kaç zamandır söyleyecem unutuyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22.08.2007 at 09:08, OveRMinD :

İşin tekniğinden pek anlamıyorum ama sensör boyutuyla nesnenin objektiften uzaklığı arasındaki bağı tam anlayamadım :D

olurmu yaa..  :D nesneye baktığın kare çerçeve büyüdükçe ( karenin tamamıyla baktığını düşün) küçük nesneleri çekmek zorlaşacaktır :)

ya da kendi gözünle bak gözünün büyüklüğü sabit kalsın ama nesne küçülsün daha net görebilmek için gözden uzaklaştırmak gerekecektir ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...