Jump to content

Bu kez Mitsubishi Skandalı

Mümin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yakıt tüketim değerlerini yanlış açıklamış

Bu kez Mitsubishi skandalı

Otomotivdeki üretici skandalları arasına Japon otomotiv şirketi Mitsubishi de katıldı. Türkiye'de L200 pick up ve Miraje gibi küçük otomobillerini satan Mitsubishi'nin 600 bin otomobilinin yakıt tüketim değerlerini olduğundan daha düşük gösterdiği haberleri ortalığa bomba gibi düştü.

Japon Borsa'nda Mitsubishi hisselerinin anında yüzde 15 değer yitirmesine yol açan AP haberine göre şirketin ürettiği araçların 468 binini Nissan için ürettiği modeller oluşturuyor.

1247303054814.jpg

Japon şirket, konuyla ilgili bir soruşturma başlatırken, adını skandallar listesine yazmaktan geri duramadı.

Kaynak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mitsubishi ye yakışmayan bir hareket olmuş..Capon dedinmi mazda nissan ve mitsubishi yi tek geçerdim. Kendine yazık etmiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, arabalar :

Bu konunu açıldığını görmemiştim. Aynı konuyu açmışım. Benimkinin silinmesini rica ederim :)

Tamamdır abi hallettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yakıt tüketimi skandalı mı olurmuş. ben daha dediğini tutturan bir tane bile firma görmedim. komple skandallar içindeyiz bu hususta. o yüzden skandal yok.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bakalım daha neler duyacağız japon kardeşlere yakışmayan hareketler bunlar ama haberin doğruluğuda önem arz eder bu hususta japonlar almanlardan sonra böyle bir hata yapmazlar bence

GALAXY J7

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu skandal 660 cc Kei car motorlarda oldu. Bunlarda genelde asya ve japonyada satılan ufak araçlarda mevcut. Tr de bulunan araçlarda bir sıkıntı yok ama bu ayıbı örtmez tabi. Ayrıca koyu bir mitsubishi takipçisi olarak skandalı çalışanlara yüklemelerini gülünç buluyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mitsubishi’den dev itiraf

1991'den beri sizi kandırıyoruz!

mitsubishi.jpg?9d8cd3

Japon otomobil üreticisi Mitsubishi, geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan yakıt skandalına yönelik yeni açıklamalar yaptı. Şirketin yöneticileri yakıt konusunda yetkilileri 1991 yılından bu yana ‘kandırdıklarını’ itiraf etti.

Şirketin araçlarına yönelik yapılan araştırmalar da modellerin yakıt ekonomisi konusunda 1991 yılından bu yana yanlış bilgilerin paylaşıldığı ortaya çıktı. Daha önceki açıklamalarda, hileli açıklamalara maruz kalan araç sayısı 600 bin olarak açıklanmıştı.

Mitsubishi Başkanı Tetsuro Aikawa gazetecilere yaptığı açıklamada, şirkete yönelik araştırmanın devam ettiğini söyledi ve kanunlara aykırı başka düzensizliklerin de ortaya çıkma ihtimali olduğunu söyledi. Başkan, şu aşamada şirketin asıl bir hareket planı olduğunun belirsizliğini koruduğunu da itiraf etti.

Aikawa, çalışanların neden böyle bir hileye başvurduğu konusunda da bilgisi olmadığını ifade etti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...