Jump to content

Mazda CX-3 AWD/4x4 Sisteminin Çalışma Prensibi

okkko
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Okan'ım klavyene sağlık çok teşekkürler vermiş olduğun güzel bilgiler için. Şimdi taşlar bende tam yerine oturdu, sağ olasın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

52 dakika önce, fotifoti :

Ek sorayım . Cx3/cx5 benzerliği kısmı tamam. Peki farklı yönleri var mı ?

2015 cx5 ile cx3 aynı...

2014 cx5 de sezgisel kısım biraz daha az gelişmiş.

Tabi cx3 ile cx5 de araç boyutları, güçler, ağırlıklar vs. farklı olduğu için frekans üretim değerleri farklı... Ama temel algoritmalar aynı...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2015 cx5 ile cx3 aynı...

2014 cx5 de sezgisel kısım biraz daha az gelişmiş.

Tabi cx3 ile cx5 de araç boyutları, güçler, ağırlıklar vs. farklı olduğu için frekans üretim değerleri farklı... Ama temel algoritmalar aynı...

Mazda 6'da aynı sistem o halde. Araca göre programlıyorlar sadece. Çok konvansiyonel gördüm :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, fotifoti :

Mazda 6'da aynı sistem o halde. Araca göre programlıyorlar sadece. Çok konvansiyonel gördüm :)

Aynen... Sen çözdün bu işi...

Cx9 biraz farklı. Onu da araştıracağım...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Okan Bey Teşekkür ederim.Teknik bir konuyu son derece anlaşılabilir anlatmışsınız. 

eğer bu tür konular açarsanız bir numaralı takipçisi olacağım. :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Başka bir konuda Biturbo ,Twin Turbo  ve Değişken Geometrili Turbo ile ilgili tanımlama yapmıştınız.Eğer mümkünse bu konuda geniş içerikli bir yazı yazabiliri misiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Teknisyen :

Başka bir konuda Biturbo ,Twin Turbo  ve Değişken Geometrili Turbo ile ilgili tanımlama yapmıştınız.Eğer mümkünse bu konuda geniş içerikli bir yazı yazabiliri misiniz?

Bu mazda ile ilgili spesifik bir konu değil yani bu konuyu daha iyi bilenler vardır. Onların yazması daha uygun olur diye düşünüyorum. Yanlış bilgi vermek istemem...

17 dakika önce, Mehmet Özdemir :

Bu kaplin manyetik herhalde değil mi?

Ya viskos kaplindir yada manyetik kavramalı...

Manyetik olması aşırı ısınmaya neden olacaktır. Bu sebeple uzun süreli 4x4 veya off road kullanımlarında aşırı ısı problemi olabilecektir. O sebeple viskos kaplin olduğunu tahmin ediyorum. Ama bu konuda bir araştırma yapacağım...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Teknisyen :

Bu mazda ile ilgili spesifik bir konu değil yani bu konuyu daha iyi bilenler vardır. Onların yazması daha uygun olur diye düşünüyorum. Yanlış bilgi vermek istemem...

36 dakika önce, Mehmet Özdemir :

Ya viskos kaplindir yada manyetik kavramalı...

Manyetik olması aşırı ısınmaya neden olacaktır. Bu sebeple uzun süreli 4x4 veya off road kullanımlarında aşırı ısı problemi olabilecektir. O sebeple viskos kaplin olduğunu tahmin ediyorum. Ama bu konuda bir araştırma yapacağım...

Bu arada ufak bir araştırma yaparken benim yazdıklarımın neredeyse örneklerine kadar aynı olan bir yazıya rastladım. Demekki aynı kaynaktan besleniyoruz yazıyı yazan adamla...

http://www.caradvice.com.au/412419/mazda-our-awd-is-better-than-the-rest-and-well-prove-it/

Elektrohydrolic multi plate transfer / Elektro hidrolik çok plakalı kaplin transfer sistemi olduğu yazıyor bir kaç yerde.

Ama kesin cevabı bulur yazarım fırsat bulunca...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Haldex 5 veya 6 olması lazım. Hidrolik pompa ve kavrama balataları var. ( mini otomatik sanzuman tek vites )

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@okkkoAracımda bulunan AWD sistemi hakkında biraz daha bilgiye sahip olmuş oldum. Anlatım için teşekkürler.

CX-5 ve CX-3'ün ayrıştığı noktaları da ana yazıya eklerseniz, komple bir başvuru yazısı olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...
24.04.2016 at 10:52, Servet :

Haldex 5 veya 6 olması lazım. Hidrolik pompa ve kavrama balataları var. ( mini otomatik sanzuman tek vites )

Mazda awd sistemi olarak haldex mi kullanıyor? Ben kendi üretimi bir sistem zannediyordum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...