Jump to content

Mazda CX-3 AWD/4x4 Sisteminin Çalışma Prensibi

okkko
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

12 dakika önce, Servet :

Gayet başarılı. Elektronik kilit olan tüm araçlarda mantık bilinmez ise 5 cm karda kalır araçlar. Duruma göre esc kapatılıp gaza basıp beklenecek. Mutlaka çıkar araç.

Bunlarda kavrama var (haldex) bastıkça ısınıp yapışıyor ama onu beklemek de sıkıntı. Lastik sürekli boşta dönüyor kıyamıyorsun :) rav4 mesela öyleydi. Tcs açıkken tam aktaramıyor, kapalıyken de millet gidiyordu ben bekliyordum ki çıksın :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunlarda kavrama var (haldex) bastıkça ısınıp yapışıyor ama onu beklemek de sıkıntı. Lastik sürekli boşta dönüyor kıyamıyorsun [emoji4] rav4 mesela öyleydi. Tcs açıkken tam aktaramıyor, kapalıyken de millet gidiyordu ben bekliyordum ki çıksın [emoji4]

Haldex hemen kavrıyor. Bekleme süresi risk zaten. Virajda vs onun keyfini beklemek olmaz. Olay haldexin dışında.
Örnek videom

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Servet :

Haldex hemen kavrıyor. Bekleme süresi risk zaten. Virajda vs onun keyfini beklemek olmaz. Olay haldexin dışında.
Örnek videom

Freelander boşta çok dönmüş abi. Arkadaşımda discovery 4 var tek teker boşa çıksın neredeyse hiç boşa dönmüyor. Hemen kilitliyor tcs gücü aktarıyor diğer lastiğe.

X1 de diagonalde çok iyidi. Amarok' un zorlanarak geçtiği yerleri çok kolay geçiyordu. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 yıl sonra ...

Yerde 5 6 cm kar var , araç ilerleyemiyor ve olduğu yerde patinaj yaparak arkasini kaydiriyor. Kışlık lastikler takılı. Sanırım lastiklerin özelliği kayboldu. Tutunamiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım patinaj zinciri gerekiyor olabilir.  Lastik ebadlarınız nedir?  Bende kullanmadığım bir set (2 adet) patinaj zinciri var.  Eğer zincirin kutusundaki ebadlar ile sizin lastik ebadları uyuyorsa size gönderebilirim.  Siz sadece kargo ücretini ödersiniz.  Ebadlar uymuyorsa benim zincir işinize yaramaz.

Bu arada, Mazda Türkiye web sitesinde CX-3 yer almıyor.  Bunlar gittikçe model adedini azaltıyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27.03.2022 at 13:20, effect :

Yerde 5 6 cm kar var , araç ilerleyemiyor ve olduğu yerde patinaj yaparak arkasini kaydiriyor. Kışlık lastikler takılı. Sanırım lastiklerin özelliği kayboldu. Tutunamiyor.

Sorun karda değil, kar altındaki buzlanmadadır. Özellikle zemin, parke taş döşeme veya beton (sıfır asvalt) ve uzun zamandır kullanılan cilalanmış asvalt ise buzlanma sorunu daha fazla oluşur.  Lastiklerinizin uzun zamandır kullanımı ve saklama koşulları nedeni ile atmosferik şartlardan dolayı sertleşmeside ayrıca etken oluşturabilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, Renegade :

Sorun karda değil, kar altındaki buzlanmadadır. Özellikle zemin, parke taş döşeme veya beton (sıfır asvalt) ve uzun zamandır kullanılan cilalanmış asvalt ise buzlanma sorunu daha fazla oluşur.  Lastiklerinizin uzun zamandır kullanımı ve saklama koşulları nedeni ile atmosferik şartlardan dolayı sertleşmeside ayrıca etken oluşturabilir. 

Lastikleri 4,5 yildir kışın kullanıyorum, kullanmadigimda lastik otelde sakliyorum. Diş durumu gayet iyi. Araç toplamda 56bin km de. Lastiklerle maks. 30 bin km yapılmıştır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Sanırım problemi buldum. ESP yi kapatmam gerekiyormuş. YouTube da izlediğim kadarıyla kar da sıkışan cx3 lerde ESP yi kapatinca patinaj duruyor ve araba tırmanıyor. Ayrıca lastiklerimin de yumusaklik özelliği azalmış, diş durumu gayet iyi fakat Erzurum gibi zorlu şartlarda kullandigim icin sanirim elastiklik özelliği azalmış olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...