Jump to content

Bu Satılık Otomobillere Dikkat Edelim !

Karsiyakaliozi
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bahsi geçen ilandaki satıcı firma vadeli araç satan bir firma.. En az 10 - 15 bini vade farkı bu aracın. Her gördüğünüz ilan bazen sandığınız gibi olmayabilir dikkat! 😃 Zaten yüksek fiyat yazanların araçları her zaman ilanda kalır ya da ilan süresi biter gider. Bu o aracın satıldığı anlamınıda taşımaz . Arz - talep denilen denge = piyasa fiyatı olduğundan korkmayın arabaların fiyatları o kadar uçuk olamaz 👍

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Wednesday, April 27, 2016 at 12:49, Ömer626 :

Sor t:)yıp olmasın da ne kadar  kapora yolladınız adama?

100 tl yolladim adama  ama Git gel otobus, taksi derKen bana toplamda 250 tl ye patladi

4 saat önce, Raggaman :

Impressive mi touring mi aldığınız araç? birde lpg varmı?

Touring modeli manuel Benzinli model

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben hiç öyle olduğunu sanmıyorum. Herkes vadeli araba almak zorunda değil o zaman açıklamasında peşin fiyatınıda yazmalı.

Bence burda belki tutturursam hesabına bu fiyatı yazmış.

Biliyorsunuz ki sitede fiyatlar her zaman kişilerin birbirlerinin fiyatlarını baz alarak oluşuyor haliyle bunu gören başkası benim aracımda aynı özellikte ben neden bu fiyata satmayım diye düşünür. Öyle olunca da fiyatlar kademe kademe yükseliyor.

Sizde bir galerici olduğunuz için bu şekilde düşünüyor alabilirsiniz ama bizler bu işlerden kar beklemeyen insanlarız. Biz araçları kullanmak için alıyoruz. Amacımız elimizdeki bütçelerle bize uygun temiz, kullanabileceğimiz araçlar almak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, rubin :

Galeriden araba alinmaz birkez dsha ispatlandi

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Doğru ama tam doğru değil. Ben şu ana kadar 4-5 araç alıp sattım ve kimisinde ciddi kazık atıldı ve  hiçbirisi galerici değildi, fırsat bulmuşken kandıran normal kişilerdi. Ev alacağım için arabamı satıyorum diyen bir banka çalışanından araba aldım, her tarafı kazalı aracı temiz fiyattan sattı, satarken 7000TL zarar ettim. Bir de acentadan sıfır motosiklet alırken 3000bin TL kazık atıldı, o nasıl oldu, faturayı 6000TL düşük keserek oldu. Bir de ben galerici değilim normal kişi olarak araba satıyorum Noter'de alıcı parayı öderken 350TL, 500TL eksik çıktı diyerek zor durumda bıraktılar, maddi manevi kazık attılar, hepsi normal güzel kişiler; normal ve güzel kişi olmalarının bedelini istiyorlar olabilirler miydi? Üçkağıdı, suistimali belli bir meslek grubu yapmıyor, herkes yapabiliyor.

Buna benzer birsey arkadaşım da anlattı, tertemiz aracını fevkalade uygun fiyata satmış, satış için Noter'e elemanını göndermiş alıcı öderken "ekspertiz klima gazı eksik dedi" diyerek 50TL (evet, elli TL) eksik ödemiş! Bunlar galerici değil, normal kişiler. Arkadaş anlatıyordu, 50TL nedir anlamı nedir diye. Alıcının amacı belli ki gıcıklık yapmak.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

galeriden araba alınmaz diyen arkadaşlara seslenmek istiyorum. 

Ben arabadan hiç anlamayan biriyim. hatta ne piyasa bilirim. nede hasar expertiz. 

Hatta yoğun bir çalışma tempom var ve bu işlerle ilgilenecek vaktim de yok.

bu durumda ne yapabilirm.  Güvendiğim bir yakınımdan yardım isterim. onun bilgileri doğrultusunda bir araç sahibi olacağım.

ya da , örneğin mazda camia'sında tanınmış ve güvenilirliğini 15 senedir ispatlamış arkadaşımız @mazda_ozan ı ararım, ihtiyaçlarımı, bütçemi ve beklentilerimi söylerim. 

kendisi de duruma göre 1-2-3-x  miktar para kazanır beni araç sahibi yapar. ne gözüm arkada kalır. ne de başım ağrır.  

Bu mesleği onurlu yapan insanlar var. her mesleğin dolandırıcısı vardır. emlak/galeri gibi komisyonculuk işlerinde bu dolandırıcıların sayısı biraz daha fazla oluyor. ama bunu tamamına mâl etmemek lazım.   

Arabadan anlamayan birinin yapabileceği en mantıklı şey güvenilir bir galeriden araç almak.

arabadan anladığını iddaa eden bir çok insan da sahibidnen alıp kazıklanıyor zaten.

öte yandan sahibinden.com da fiyat yazmanın sınırı olmadığı için sahibinden satılık araçlara çok yüksek fiyatlar yazılıyor. Velev ki satılrı diye isteyen istediği fiyatı yazıyor. Ama galericiler sürüm yapıp ekmek yemek istedikleri için doğru fiyatı yazıyorlar. 

Aracını satmak durumunda da, herkes müsait olup fotoğraflar çekip yıkatmak bakım yapmakla uğraşamaz. bu işlere harcayacak mesasi ve ilgisi olmayan insanlar var. Hatta telefon pazarlıkları ile de muhattap olmak istemeyenler var.. verirler 2 lira altına galeriye.  herkes ekmeğini yer. 

bu kadar ön yargılı olmayalım

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29.04.2016 at 16:55, sarioglu.burhan :
28.04.2016 at 18:57, mazda_ozan :

Ben hiç öyle olduğunu sanmıyorum. Herkes vadeli araba almak zorunda değil o zaman açıklamasında peşin fiyatınıda yazmalı.

Bence burda belki tutturursam hesabına bu fiyatı yazmış.

Biliyorsunuz ki sitede fiyatlar her zaman kişilerin birbirlerinin fiyatlarını baz alarak oluşuyor haliyle bunu gören başkası benim aracımda aynı özellikte ben neden bu fiyata satmayım diye düşünür. Öyle olunca da fiyatlar kademe kademe yükseliyor.

Sizde bir galerici olduğunuz için bu şekilde düşünüyor alabilirsiniz ama bizler bu işlerden kar beklemeyen insanlarız. Biz araçları kullanmak için alıyoruz. Amacımız elimizdeki bütçelerle bize uygun temiz, kullanabileceğimiz araçlar almak.

Siz sanmayarak yazıyorsunuz ama ben bilerek, komşum oluğu için yazıyorum . :D Nazlı yıllardır Üsküdarda senetle ve çekle vadeli otomobil alıp satan bir galeridir. 25 yıldır Üsküdarlı otomobilci olarak yazıyorum bunu. :)

30.04.2016 at 16:54, rubin :

Galeriden araba alinmaz birkez dsha ispatlandi

Aldığımız araçların acil durumda görünen eksiklerini (boya,kaporta,rot,motor kulağı,salıncak,baskı-balata,fren balataları,far vs) yapıp, temizliğini yapıp, 1 yıl motor ve şanzıman garantisi , geri alım garantisi veriyoruz. Fiyat garantisi veriyoruz. Satamadığınızda size yardımcı olup aracınızı satıyoruz. Alacağınız zaman tüm sorumluluğu alarak araç almanıza yardımcı oluyoruz. Herşeyden öte aradığınızda muhattap bulabileceğiniz kişiler, muhattap kabul edeceğiniz herkesin bulabileceği gerçek bir adresimiz var. Bakım yaptıracak yer bulamadıysanız işinin ehli düzgün çalışan servislere yönlendiriyoruz. Kaporta boyacı lazımsa bunun için doğru yerlere yönlendiriyoruz. Parça bulamadıysanız ikinci el veya sıfır parçacılara yönlendiriyoruz. Hep yapıcı olmaya gayret gösteriyoruz. Varsın herkes bizi üçkağıtçı bilsin.. :) 

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi bu zamana kadar 4 araç aldım, ikisi sahibinden ikisi galeriden. Çok şükür galeriden olanlar temiz çıktı ama sahibinden olanlar bu kadar temiz çıkmadı. Özellikle birisi Polis'ti ve Polis'ten aldığım araca yarısı kadar para harcadım ama aldığım fiyata satmak zorunda kaldım. Ben şimdi polisten araç alınmaz desem hoş olur mu ? Emlakcı, Galerici, Şoför, Muhasebeci, Avukat vs bunlar mimli mesleklerdir fakat genellemek yanlış olur diye düşünüyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Alıcının iki tane görevi var biri detaylı sorgulatıp, servise gösterip almak, ikincisi noterden şatışını mutlaka almak. Bunları yapmayan kişilerin iyi niyetleri suistimal edilmiş ve hep zarar görmüştürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aldığımız araçların acil durumda görünen eksiklerini (boya,kaporta,rot,motor kulağı,salıncak,baskı-balata,fren balataları,far vs) yapıp, temizliğini yapıp, 1 yıl motor ve şanzıman garantisi , geri alım garantisi veriyoruz. Fiyat garantisi veriyoruz. Satamadığınızda size yardımcı olup aracınızı satıyoruz. Alacağınız zaman tüm sorumluluğu alarak araç almanıza yardımcı oluyoruz. Herşeyden öte aradığınızda muhattap bulabileceğiniz kişiler, muhattap kabul edeceğiniz herkesin bulabileceği gerçek bir adresimiz var. Bakım yaptıracak yer bulamadıysanız işinin ehli düzgün çalışan servislere yönlendiriyoruz. Kaporta boyacı lazımsa bunun için doğru yerlere yönlendiriyoruz. Parça bulamadıysanız ikinci el veya sıfır parçacılara yönlendiriyoruz. Hep yapıcı olmaya gayret gösteriyoruz. Varsın herkes bizi üçkağıtçı bilsin.. [emoji4] 

Istisnalar kaideyi bozmaz durust olanlara lafim yok.. ama sunu bilinki 10 galericiden 7 si alavere dalavere icinde.. dusrustlere soyleyecek bir lafim yok.. bu sebeple galeriden hicbir zaman araba almadim almam da..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bursa'da yıllar önce bir arkadaş vardı, bir ara sürekli araba alıp satıyordu. Genelde Polo alır ve ilk yaptığı şey lastikleri sıfırlar sonra bir güzel yıkayıp resimlerini cekerdi ve kısa sürede satardı. Birgün Maliye'den kağıt gelip kendisine iyi bir ödeme çıktığını söyleyip yakınmıştı. Birkaç konut, dükkan ve arsa sahibi bu arkadaş, sürekli gelen kira gelirlerine ek olarak karlı araba satım işinde devletin karışmasından rahatsız olmuştu. Bu kişinin mesleği galericilik mi, değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, revivo73 :

Bursa'da yıllar önce bir arkadaşım vardı, bir ara sürekli araba alıp satıyordu. Genelde Polo alır ve ilk yaptığı şey lastikleri sıfırlamak olurdu sonra bir güzel yıkayıp resimlerini cekerdi ve satardı da. Birgün bana Maliye'den kağıt geldiğini ve bir ödeme çıktığını söyleyip yakınmıştı. Birkaç konut, dükkan ve arsa sahibi bu arkadaş, sürekli gelen kira gelirlerine ek olarak karlı araba satım işinde devletin karışmasından rahatsız olmuştu. Bu kişinin mesleği galericilik mi, değil.

Önceki yıllarda galericiler veya galerisi olmadan çantalı araba satan şahıslar, vergi vermemek için araçları üzerine almayıp vekaletle satıyorlardı. Bunun başlıca nedeni tabi sadece o değil, bürokrasinin insanların işini hep zorlaştırmasıda var. 1. faiş noter satış ücretleri, 2. noter satışlarındaki evrak vs rezilliği ve ruhsat çıkartmak için o günlerce süren karmaşalar. Tabi bir de 3. neden var vergi vermemek. 30 yıllık bir ticarethane düşünün matrahı yıllardır 0 tl . Bu devlet vergi almadan nasıl size hizmet yapıp, terörle mücadele edip hemde uzaya profesör yetiştirecek? :D Devlet hem bürokrasiyi kolaylaştırıp ticareti hızlandırdı, hemde başkasından vekaletle araç alıp sonradan gelen hacizlerle yıkılan mağdur olanları kurtardı, hemde başkasına aracını vekaletle verip, verdiği kişilerin sonradan kaza yapıp , ceza yiyip, yıllarca üzerine almayıp başkasına satan vergileri dahil tüm sorumluluğu hep ilk sahiplerine yükleyen yiyici insanlardan kurtardı. Bu manada devleti kutluyorum, birçok kişi mağdurdu. Gelelim sizin konunuza; Araç satışları 70 tl olunca tabi herkesin ağzı sütten yanmış, herkes araçları üzerine alıp-satmaya başlayınca, bir yılda 10 araç alıp satan, 30 araç alıp-satan kişiler var, ama ne devlete bir vergi, ne de bir ödeme var. Ama kişiler para kazanıyor, ev alıyor, araba alıyor. Devlette dedi burası yol geçen hanı değil gardaş sen vergini niye vermiyorsun. Türkiye'de neden dolaylı vergi bu kadar fazla biliyormusunuz? Çünkü biz hiç vergi vermeden para kazanalım diye devleti kandırmaya çalışırken, devlette bizden dolaylı olarak elektrikten, sudan, gazdan vs den alıyor. Vergi verme alışkanlığımız olmayıncada garibimize gidiyor tabi niye devlet karışıyor diye.. Galerici = İkinci el oto alım - satımından gelir sağlayan kişidir. Arkadaşınız = galerici maalesef. Ve mükellef olup kazancından vergi vermesi gerekiyordu. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Araç ağır hasarlı olmasına ragmen sadece boyadan kaynaklı hasar var diye yutturulmaya çalışıyor. Esasen araba önce ankaradan satılmış malatyaya gitmiş, belki şimdiki sahibide aldatılmış olabilir. ancak geçen yıl araba forumda konuşulmuş. işte ilgili linkler  

güncel satış linki

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-acil-satilik-mazda-3-1.6-impressive-299411461/detay

forumdaki konu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, PekosBill :

Araç ağır hasarlı olmasına ragmen sadece boyadan kaynaklı hasar var diye yutturulmaya çalışıyor. Esasen araba önce ankaradan satılmış malatyaya gitmiş, belki şimdiki sahibide aldatılmış olabilir. ancak geçen yıl araba forumda konuşulmuş. işte ilgili linkler  

güncel satış linki

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-acil-satilik-mazda-3-1.6-impressive-299411461/detay

uyarı için teşekkürler.. ikinci el araç alacak üyelerimiz, mutlaka bu konuyu incelemeliler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

galeriden almam aldırmam, rubin e katılıyorum ama mazda ozandan gidip araba tabi ki alırım..kurumsal ve yetkili mazda satıcısı ve en önemlisi forumdaş :))

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beyler bu araca da dikkat. Geçen ay ben buna baktım araç km orjinal diyo ama alakası yok en az 250 bin civarinda?Motor yağ yakıyor direksiyonun yarısı parçalanmış motordan garip bi ses geliyodu ön takım haşat ve lpg ye geçmiyor du ön cam çatlak ve fiyat 14500 dü. Ben araca baktuktan sonra  fiyati 12500 çekmiş ve galiba satmış bu alan kişi de çelik jant takmış tekrar ilana koymuş fiyatta ortada.Ama diyeyim bu araca selam bile vermeyin 

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-otomatik-vites-klima-hidrolik-direksiyon-lpgli-son-samuray-295884065/detay

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen hafta başka bir forumda sohbette ortaya cıktı.

https://www.google.com.tr/search?q=final+otomotiv+dolandırıcılığı

Google'da 205.000 sonuç. Linkleri dolaşma imkanı olmayan arkadaşlar için kendi özetim:

Sahibinden 'de ana sayfada hep dikkat cekici temizlikte ve oldukça yeni model araçları "çıtır hasarlı" "1000-1500TL masrafı var" gibi ibarelerle piyasasının cok altına satış ilanları olan firma. Merak ediyor ve şaşırıyordum nasıl oluyor da hep böyle çıtır hasarlı araçları bulup alabiliyorlar diye; bu işi takip etmek için bir eleman ordusu çalıştırmak gerekir, olay işletmecilik maliyetiyle de yüksek olur buna rağmen nasıl bu kadar düşük fiyattan araç satabilirler diye.

Ve sohbette bahsedildikten sonra; google'da da bakınca olay anlaşıldı: Ciddi kazalı /pert araçları sigortadan alıp, sigorta henüz pert kaydını işlemeden aracı  toplayıp fakat çıtır hasar derecesinde kısmını olduğu gibi hasarlı bırakıp "çıtır hasarlı" diye satıyorlarmış. Alıcı aracı TRAMER ve sigortadan sorgulattığında pert kaydı görünmüyor, ancak satın aldıktan sonra sigorta pert kaydını işliyormuş.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 dakika önce, h.kayhan :

Hırsızlık ve yolsuzluk hakkında tam tez hazırlanacak memleket.

+1

Aynen öyle Kayhan Abi. Hırsızlığın sonu yok artık ülkemizde. Öyle ki burada paylaşınlanlar, yazılanlar bile çalınabiliyor. Artık öyle alışmışız ki hiç yadırgamıyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...